Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
eddig nem olvastam erre
amúgy ha legalább 2 éves a szavazás, akkor épp érdemes lenne újat indítani, mert akár az avx kvx tevékenysége miatt is megváltozhatott a kávézási szokás többeknél
Bocs, de tényleg nem érdekel, hogy kik isznak kapszulás kávékat.
Majd úgy egyszer ráérős idődben számold már ki, hogy mennyiért iszol egy kilóból készült kávét ebből a hulladékból. 5gr egy kapszula, tehát 200db=1kg
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Sokat lehet ezen téma körül járni de a komplexitása miat igen bonyolult még a témában járatos embernek is legyen az barista vagy kávé szerető ember.
Érdemes lenne egyszer egy tesztelést csinálni tejes kávé témakörben hisz legtöbben így isszák!
Szerintem a tej minőség ( mivel a tejes alapú italok legalább 50% ez teszi ki) lehet jobban befolyásolja a végtermék ( pl flat whit) ízét mint maga a kávé.
Melyik fontosabb a kávé vagy a tej?!
Szerintem a tej legalább annyira fontos mint a kávé. Nem ugyan az az élmény két ugyan abból a kávéból készült bármilyen tejes ital egy 1,5-es "ultrahipertartós, elállokapolconhónapokig" tejből, mint egy házi minimum 3,5-es teljes tejből készült ital. Én nagy tejivó vagyok, így nagy élmény volt amikor a Mantra Coffee-ban ittam egy tejes italt és közben jól elbeszélgettem a baristával a tej fontosságáról. Majd kiderült, hogy lehet tőlük vásárolni a tejből. Üveges kivitelben kapják a termelőtől, és egyszerűen zseniális íze van. Aztán idő közben felfigyeltem arra, hogy a legtöbb jobbféle kávézókban is ugyan ilyen "csomagolású" tejet használnak. Lehet, hogy egy a termelő.
Kávéházi csevegő
Egészségedre.
Egyébként ez a felmérés kb 2 éves. Van egy kis fázis késésed, de jobb később, mint soha.
A jövőben sem kívánok ilyen kapszulás szarokkal foglalkozni. Mindenki azt iszik és eszik, amit akar.
eddig nem olvastam erre
amúgy ha legalább 2 éves a szavazás, akkor épp érdemes lenne újat indítani, mert akár az avx kvx tevékenysége miatt is megváltozhatott a kávézási szokás többeknél
És amúgy lehet, hogy te legyintesz a szar kapszulára, de a fél ország azt issza és a reklámoknak köszönhetően ez státusz szimbólum is kicsinkét
tehát továbbra is a véleményem hogy mértékadó szavazásból nem hiányozhatna ha korrekt képet akarsz alkotni a kávézási szokásokról
Kávéházi csevegő
Melyik fontosabb a kávé vagy a tej?!
Szerintem a kávé sokkal fontosabb.
Főleg, ha flatwhite-ot készítenek belőle.
Cappuccinohoz a szokványos csokis vonal is megfelelő, mert túl nagy az aránybeli különbség.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
De persze ez az én véleményem, mint gyakori kapszulás kávét ivó
Amúgy nekem pl. ez is ízlik, nem csak a frissen darált
Egészségedre.
Egyébként ez a felmérés kb 2 éves. Van egy kis fázis késésed, de jobb később, mint soha.
A jövőben sem kívánok ilyen kapszulás szarokkal foglalkozni. Mindenki azt iszik és eszik, amit akar.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
A kapszuláknak nem sok közök van a kávékhoz. Némelyek teli vannak ízesítő, ízfokozó anyagokkal.
Az rendben van, de ha a valódi kávéivási szokások felmérése a cél, akkor úgy gondolom, ezt a kapszulás dolgot már nem lehet kikerülni, tekintettel a jelentős mennyiségre ami fogy belőle.
De persze ez az én véleményem, mint gyakori kapszulás kávét ivó
Amúgy nekem pl. ez is ízlik, nem csak a frissen darált
Kávéházi csevegő
Sokat lehet ezen téma körül járni de a komplexitása miat igen bonyolult még a témában járatos embernek is legyen az barista vagy kávé szerető ember.
Érdemes lenne egyszer egy tesztelést csinálni tejes kávé témakörben hisz legtöbben így isszák!
Szerintem a tej minőség ( mivel a tejes alapú italok legalább 50% ez teszi ki) lehet jobban befolyásolja a végtermék ( pl flat whit) ízét mint maga a kávé.
Melyik fontosabb a kávé vagy a tej?!
Kávéházi csevegő
A kérdés felvetése számomra onnan ered, hogy már nagyon sok fajta kávét kóstoltam és elmondhatom azt, hogy az alapvető ízeket felismerem. Ezen kávézókban kóstolt eszpresszó nem azt nyújtotta amit elvártam volna. ( szubjektív vélemény )
Az emberek nagy többsége valamilyen tejes kávét iszik.
Vajon milyen jellegű (ízvilagú) kávé való egy tejes kávéba?
Látom az ital lapokat jól ismerd!
A kék elefántban már többször ittam kávét.
Legtöbbször flatwhite-ot, pedig ismersz, hogy a bemutatóban még tejet sem tartunk.
A múltkori guatemalai nagyon finom volt, de előtte ittam egy kolumbiait, ha jól emlékszem, az nem volt az igazi.
Ristrettoként egyszer sem ittam ott. A bemutatóban a múltkor két félét teszteltem ristretto-ként. Nem az én világom egyik sem, de van akinek meg így finom. A legnagyobb baj inkább az, hogy a piac 95%-át uraló hulladék vásárlóit nehéz meggyőzni, hogy ne azt igya. Nekünk ez a dolgunk.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Aluminium nélkül gondoltam. :-) Mi baja lehet a darálónak, ha a durvára őrölt nespressot áttolom rajta?
Beragad, majd megszorul.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
A kérdés felvetése számomra onnan ered, hogy már nagyon sok fajta kávét kóstoltam és elmondhatom azt, hogy az alapvető ízeket felismerem. Ezen kávézókban kóstolt eszpresszó nem azt nyújtotta amit elvártam volna. ( szubjektív vélemény )
Az emberek nagy többsége valamilyen tejes kávét iszik.
Vajon milyen jellegű (ízvilagú) kávé való egy tejes kávéba?
Látom az ital lapokat jól ismerd!
Kávéházi csevegő
A Budapesti új hullámos kávézók körbe járása közben amiról majd részletesen beszámolók a későbbiekben egy kérdés merült fel bennem amit szeretnek veletek megosztani.
Ízlésektől és kritikáktól függetlenül leszögezném idáig mindenhól remek volt a kiszolgálás és finomak voltak a kávék.
Az új hullámos kávék (CM) vilàgosra való pörkölés a fajta jellegétől függően nem túl savas gyümölcsös kávé ízvilágot nyerhetünk ki vele. Ezt az ízvilágot jellemzően az alternatív elkészítési módoknál jelenik meg mint csöpögtetés, szifon, AeroPress használatánál.
A kávézók a legtöbb kávét természetesen egy igen komoly géppel készítik el (LM, NS) alapvetően eszpresszót hisz a kávés italok 90% ebből készül. Természetesen a készítése mindenhol szakszerűen és tökéletesen végeztek el.
Kérdésem az miért készítenek filteres kávénak való kávéból eszpresszót?!
Csatolt kép egy híres kávézó ital lapjairól.
A Casino Mocca külön pörköl filterre és presszóra egyazon alapanyagot. Így tudnak egy feldolgozó állomásból származó kávét elkészíteni neked presszónak meg filternek is, úgy hogy jól is van elkészítve az ital.
btw: ez a Kelet itallapja?
Kávéházi csevegő
A Budapesti új hullámos kávézók körbe járása közben amiról majd részletesen beszámolók a későbbiekben egy kérdés merült fel bennem amit szeretnek veletek megosztani.
Ízlésektől és kritikáktól függetlenül leszögezném idáig mindenhól remek volt a kiszolgálás és finomak voltak a kávék.
Az új hullámos kávék (CM) vilàgosra való pörkölés a fajta jellegétől függően nem túl savas gyümölcsös kávé ízvilágot nyerhetünk ki vele. Ezt az ízvilágot jellemzően az alternatív elkészítési módoknál jelenik meg mint csöpögtetés, szifon, AeroPress használatánál.
A kávézók a legtöbb kávét természetesen egy igen komoly géppel készítik el (LM, NS) alapvetően eszpresszót hisz a kávés italok 90% ebből készül. Természetesen a készítése mindenhol szakszerűen és tökéletesen végeztek el.
Kérdésem az miért készítenek filteres kávénak való kávéból eszpresszót?!
Csatolt kép egy híres kávézó ital lapjairól.
Kávéházi csevegő
Aluminium nélkül gondoltam. :-) Mi baja lehet a darálónak, ha a durvára őrölt nespressot áttolom rajta?
Kávéházi csevegő
Csinálok is, átküldök a darálón két kapszulányit és lemérem mennyi tömegre és csinálok egy ristrettot.
Ez nagyon nem tesz jót a darálónak.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Béla!
Próbáltad már a kapszulás kávét szűrőbe téve? Na nekem ez most ugrott be. Csinálok is, átküldök a darálón két kapszulányit és lemérem mennyi tömegre és csinálok egy ristrettot. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Szerintem rendes kávé van a kapszulákban csak a tökéletlen gép és folyamat ami miatt nem jó a vége, vagyis inkább úgy mondanám, hogy also-közép-xar.
Majd referálok.... :-)
Rengeteg ízesített típus van köztük.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Béla!
Próbáltad már a kapszulás kávét szűrőbe téve? Na nekem ez most ugrott be. Csinálok is, átküldök a darálón két kapszulányit és lemérem mennyi tömegre és csinálok egy ristrettot. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Szerintem rendes kávé van a kapszulákban csak a tökéletlen gép és folyamat ami miatt nem jó a vége, vagyis inkább úgy mondanám, hogy also-közép-xar.
Majd referálok.... :-)
Kávéházi csevegő
Itt még nem jártam emiatt mindjárt két dolog is
Kimaradt a szavazásból hogy : kávékapszulát veszek
a másik egy videoriport a kávépörkölésről, nem tudom volt-e de hátha :
http://index.hu/video/2016/07/09/kave_o ... ista_como/
A kapszuláknak nem sok közök van a kávékhoz. Némelyek teli vannak ízesítő, ízfokozó anyagokkal.
A film nem rossz. A kávé egy átlagos olasz kávé. Rengeteg ilyen van.
1 percnél látszik egy átlagos olasz karos gép, utána meg látszik, mennyire rosszul van pörkölve a kávé.
A szemek színe nagyon különböznek egymástól.
Ügyes marketing, közepes minőség.
Az a 4-5 perc alatt lepörkölő forró levegős masina sem a csúcs minőséget képviselő.
Az a lényeg, hogy gyors legyen. Igya.
A frissen pörkölt kávékat 1 napig szellőztetni kell, majd a zacsiban is várni kell vele pár napot. Addig én nem eröltetném a tesztelést.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Itt még nem jártam emiatt mindjárt két dolog is
Kimaradt a szavazásból hogy : kávékapszulát veszek
a másik egy videoriport a kávépörkölésről, nem tudom volt-e de hátha :
http://index.hu/video/2016/07/09/kave_o ... ista_como/
Kávéházi csevegő
Ez jó hír, akkor most már jöhetnek az igazi Nordic kávék! Nem kekeckedés, de egy ilyen árfekvésű darálóban elvárható lenne hogy ezt a gyártó megtegye. Kiváncsi lennék HB-n milyen visszhangja lenne, ha előtérbe kerülne hogy a marketing mellett néha a termékkel, a gyártással, meg a minőségellenőrzéssel is foglalkozni kellene. Tudom hogy Kína messze van de mégis...
Hifis szerencsére zsinórban javítgatja a félkész termékek konstrukciós hibáit.
Volt a HB-n viszhangja, az új modellnél változtattak is. Ott gyárilag beállítják, és utólag nem allitható. Ezzel sem volt gond, csak mivel gyárilag a legtöbb csavar nem volt megszorítva (no comment, ha mondana valamit a Dacia név a tengeren túlon, ahhoz hasonlítanám) így elállítódott.
"jöhetnek az igazi Nordic kávék" - akár privátban is javasolnál valamit linkel ahonnan rendelhető. Köszi
Kávéházi csevegő
Köszönöm , eszembe nem jut belőle rendelni nekem már túl klasszikus ízvilág. Amit rendeltem Kalmártól világosabb pörkölést az is. De akik a csokisabb ízvilágot kedvelik, és pides a gépük (iszonyat könnyen megég) annak hajrá. Legközelebb majd futok még egy kört a világos Kenyával. Mióta Hifissel beállítottuk a darálót, megtáltosodott. Teljes zacskó Casino Mocca fogyott el spriccelés nélkül (komolyan, egyszer sem spriccelt, még amikor túl finomra daráltam, és másfél peec alatt jött le a 26g akkor sem).Ez jó hír, akkor most már jöhetnek az igazi Nordic kávék! Nem kekeckedés, de egy ilyen árfekvésű darálóban elvárható lenne hogy ezt a gyártó megtegye. Kiváncsi lennék HB-n milyen visszhangja lenne, ha előtérbe kerülne hogy a marketing mellett néha a termékkel, a gyártással, meg a minőségellenőrzéssel is foglalkozni kellene. Tudom hogy Kína messze van de mégis...Hifis szerencsére zsinórban javítgatja a félkész termékek konstrukciós hibáit.
Kávéházi csevegő
Szia Béla!
Feladok egy rendelést a hétvégén. Látom bécsi pörkölést is csináltattál. Az Etióp Bale Wild korábban szimpatikus volt, ebből is van bécsi. Merre ment el az íze a franciához képest? Többnyire ristrettot készítek.
Köszi!
NL
Ristrettohoz inkább a francia pörkölésű az igazi szerintem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Szia Béla!
Feladok egy rendelést a hétvégén. Látom bécsi pörkölést is csináltattál. Az Etióp Bale Wild korábban szimpatikus volt, ebből is van bécsi. Merre ment el az íze a franciához képest? Többnyire ristrettot készítek.
Köszi!
NL
Kávéházi csevegő
"Rámás csizmát visel a babám,
Szeret is az engem igazán..."
Többféle jelentése lehet. Én arra gondolok, hogy Te a következőkre gondolsz....A rámázás a bőr kikészítésével, feldolgozásával kapcsolatos szó. Tímárok, cipészek világában: a bőr kifeszítése, annak rögzítése...a rámás csizma esetében a felsőbőr szélére egy keskeny bőrcsíkot varrtak, ez volt a ráma, és ehhez szögezték a járótalpat...(Remélem talált) :-)
A keretet illetve jelen formájában a keretezést jelenti, nálunk még a képeket is rámáztatták
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69
Kávéházi csevegő
Ezzel elárultad, hogy te sem teenager vagy.
Na és mi a rámázás?
"Rámás csizmát visel a babám,
Szeret is az engem igazán..."
Többféle jelentése lehet. Én arra gondolok, hogy Te a következőkre gondolsz....A rámázás a bőr kikészítésével, feldolgozásával kapcsolatos szó. Tímárok, cipészek világában: a bőr kifeszítése, annak rögzítése...a rámás csizma esetében a felsőbőr szélére egy keskeny bőrcsíkot varrtak, ez volt a ráma, és ehhez szögezték a járótalpat...(Remélem talált) :-)
Kávéházi csevegő
Ha a neylonharisnyán megszakadt egy szál, annak a javítása
Ezzel elárultad, hogy te sem teenager vagy.
Na és mi a rámázás?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/