Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jbl
A szobád?
Megnőttek az L40-esek!
Mondanám, de sajnos nem az enyém. Az erősítésen változtatnék. 3 elképzelésem is lenne, de egyikben sem szerepel a ML
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10129
Jbl
A szobád?
Megnőttek az L40-esek!
Mondanám, de sajnos nem az enyém. Az erősítésen változtatnék. 3 elképzelésem is lenne, de egyikben sem szerepel a ML
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Jbl
Mindenkinek szép zenehallgatós időtöltést kívánok ezen a szürke szombat délutánon!
Listening nirvana.jpg
A szobád?
Megnőttek az L40-esek!
Jbl
Igen, pár hónapig enyém volt ez a doboz amit egy JBL fan barátom készített, a váltóját fapaci rakta össze. A mostani tulajdonosnak nálam jóval több tapasztalata van, mert háromszor annyi ideig élt vele mint én, és jóval több erősítőt kipróbált vele. Az eladó korrekt szimpatikus fórumtárs, biztos megad minden információt annak, aki konkrét szándékkal megkeresi.
A hangfalat én úgy adtam el, hogy bevittem Bodor Ferihez, és a vevőjelöltek ott tisztességes körülmények között meg tudták hallgatni. Nem is csoda, hogy a második érdeklődő meg is vette, és majd 2 évig elégedetten hallgatta. Akkor -vételi szándék nélkül- többen is hallották, és igen jó véleménnyel voltak róla. Frekvenciamenete a mérések szerint kiegyenlített. Jó hangfal, akinek van rá pénze és szereti a JBL-ek hangzását érdemes egy próbát tennie vele, és lehet egy jó hangszórókészlettel, masszív dobozba épített minőségi váltóalkatrészekből fapaci kábelezésével készült egyedi hangfala.
Köszi a beszámolót!
Valamiért azt hittem, hogy hosszabb ideig volt nálad.
Anno szemeztem a dobozzal, de máshogy alakult.
Mindenkinek szép zenehallgatós időtöltést kívánok ezen a szürke szombat délutánon!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Jbl
Itt egy videó a peremezésről:
Így is lehet peremezi de ennek semmi köze a szakszerű precíz eljáráshoz.
-
Vendég
Jbl
AKAI AM 59 HEZ VENÉK HANGFALT JBL RE GONDOLOK..
JBL ND 310 JBL L60 JBL es90
Ez a három jöhetne szoba,disco pop rock,és mostani haus zenék,ezeket halgatom.
Kérdés az hogy melyiket vegyem kösszi elöreis
Jbl
Ezt is most hirdetik:
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/5 ... agymonitor
Elég jó a hangszóró készlete, csak hátha valakit érdekel.
Ha jól emlékszem...Kimber tudna mesélni a dobozokról.
Egyébként hirdeti itt is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2915
Jbl
Ezt is most hirdetik:
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/5 ... agymonitor
Elég jó a hangszóró készlete, csak hátha valakit érdekel.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Az világos,de gondolom doboza is volt,amiből kibontották.
"Dobozuk nincs!!"
Mindegy is, mert elkelt.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
"Dobozuk nincs!!"
Mindegy is, mert elkelt.
- norman-bates
- Fórumlakó

- Értékelés: 27
Jbl
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok
De jó lett volna megmenteni!
http://olx.hu/hirdetes/jbl-hangszoro-sz ... 2ov6p.html
A hirdetés csak a hangszóró készletre vonatkozott hangváltókkal, nem komplett hangfalra.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
De jó lett volna megmenteni!
http://olx.hu/hirdetes/jbl-hangszoro-sz ... 2ov6p.html
A hirdetés csak a hangszóró készletre vonatkozott hangváltókkal, nem komplett hangfalra.
- norman-bates
- Fórumlakó

- Értékelés: 27
Jbl
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok
-
Vendég
Jbl
Jogos, így sok értelme nincs nagy következtetéseket levonni. Általában kulturáltan szólnak ezek tölcséres magas-közepek.
Hello!
Erre a dobozra én is kíváncsi lennék. Mivel volt hajtva? Irhatnál róla többet is...
Azért nem írtam róla, mert nem tudtam reálisan értékelni a kapott hangot. Egy nagyon kis tetőtéri szobában volt felállítva a sarokban körülötte bútorok (kb. 2m-es bázistávolsággal), a kanapé belógott az egyik hangfal elé félig stb. Iszonyatos kiemelések voltak, a szobában, volt egy álló mélyfreki is. Az erősítésről egy integrált Vincent gondoskodott, amely véleményem szerint nem a legoptimálisabb választás hozzá. Egy szó mint száz, nem láttam értelmét. Mindazon által, a vendéglátónk egy iszonyatosan aranyos bácsi volt, akinek nagyon hálás voltam és vagyok is, hogy ismeretlenül is beengedett a házába és vendégül látott, miközben megmutatta a hangfalakat. Valójában a 4430-as magassugárzójának a hangjára voltam kíváncsi, hiszen kacérkodom egy 4425-össel, de nem hallottam még ezt a speciális magassugárzót. Arra választ kaptam, hogy nem zavaró, bár az első pár percben picit fárasztónak tűnt a selyemdóm után, de több, mint egy óra elteltével végül úgy ítéltem meg, hogy hallgatható kategóriát képvisel számomra.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Hello!
Erre a dobozra én is kíváncsi lennék. Mivel volt hajtva? Irhatnál róla többet is...
Azért nem írtam róla, mert nem tudtam reálisan értékelni a kapott hangot. Egy nagyon kis tetőtéri szobában volt felállítva a sarokban körülötte bútorok (kb. 2m-es bázistávolsággal), a kanapé belógott az egyik hangfal elé félig stb. Iszonyatos kiemelések voltak, a szobában, volt egy álló mélyfreki is. Az erősítésről egy integrált Vincent gondoskodott, amely véleményem szerint nem a legoptimálisabb választás hozzá. Egy szó mint száz, nem láttam értelmét. Mindazon által, a vendéglátónk egy iszonyatosan aranyos bácsi volt, akinek nagyon hálás voltam és vagyok is, hogy ismeretlenül is beengedett a házába és vendégül látott, miközben megmutatta a hangfalakat. Valójában a 4430-as magassugárzójának a hangjára voltam kíváncsi, hiszen kacérkodom egy 4425-össel, de nem hallottam még ezt a speciális magassugárzót. Arra választ kaptam, hogy nem zavaró, bár az első pár percben picit fárasztónak tűnt a selyemdóm után, de több, mint egy óra elteltével végül úgy ítéltem meg, hogy hallgatható kategóriát képvisel számomra.
-
Vendég
Jbl
Múlt héten lehetőségem nyílt nekem is meghallgatnom
Maradjunk annyiban, hogy sokkal, de sokkal kisebb szobában, mint ahol kellett volna
Brutális hangfal élőben sokkal nagyobb, mint azt gondolnánk.
Bocs, hogy kasumi helyett válaszoltam, remélem nem baj.
Hello!
Semmi gond!
Nekem oly kevés a tapasztalatom a JBL-el!
A szoba alig volt nagyobb, mint az, ahol én (max. 15 m2) a kis monitorokon zenét hallgatok. Egészen bizonyos, hogy nagyobb térben sokkal jobbat mutatott volna magából, ami - számomra - így is elég elképesztő volt.
Nekem még otthon órákig csengett a fülem
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Semmi gond!
A szoba alig volt nagyobb, mint az, ahol én (max. 15 m2) a kis monitorokon zenét hallgatok. Egészen bizonyos, hogy nagyobb térben sokkal jobbat mutatott volna magából, ami - számomra - így is elég elképesztő volt.
Nekem még otthon órákig csengett a fülem
Maradjunk annyiban, hogy sokkal, de sokkal kisebb szobában, mint ahol kellett volna
Semmi gond!
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 492
Jbl
Semmi gond!
Újratervezés
Mekkora szobában/helyiségben hallottad?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
- svan
- Fórumlakó

- Értékelés: 186
Jbl
Ma volt szerencsém hallani egy 4430-as párt:
Kellő erősítéssel hihetetlen és számomra eddig ismeretlen méreteit ismerhettem meg a dinamikának, basszusnak. Úgy éreztem magam, mint egy koncerten.
Az olyan zenéken pedig, mint Billy Idol White wedding vagy a Queen A kind of magic szenzációsan jól teljesített. Ez egy egészen más világ, mint a kis Monitor Audio-m.
Kezdem érteni a JBL fanokat...
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
-
Vendég
Jbl
Mérve sincs különbség, mint tapasztaltam a felujutokites, és peremezett 122a hangszorókkal kapcsolatban. Hallva pláne nem volt. Elméleti példánál maradva egy rugót kicserélve majdnem azonos rugóállandójura, akkor ugyan igy teszi a dolgát. Én a többit misztikumnak tartom...
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2915
Jbl
en is igy gondolom. (mernökkent nezve) ez egy mechanikai lengörendszer, egyik vegen rangatva, masik vegen a peremmel rögzitve. Azaz ennek mechanikai tulajdonsagai döntöek a membran mozgasaban (mennyire engedi, milyen rugoallandoval huzza vissza, hol a sajatfrekvenciaja, ...)
valahol avx-en feltettem erre vonatkozo kerdest, de ugy emlekszem nem kaptam erdemi valaszt, engem is ez tart(ana) vissza regi dragabb hangsugarzoktol
Amit leírtál abban van elméleti igazság és elméleti szinten egyet is értek veled, de ha hasonló anyagot használnak (gumi helyett gumit, szövet helyett szövet és a minőségük is hasonló) és hozzáértő végzi a cserét akkor hangzásban nincs hallható eltérés. Mérésben lehet hogy lesz egy nagyon kicsi, de a fül ezt már nem veszi észre. Ilyen eltérés lehet két gyári új hangszóró között is. Ha ez nem így lenne akkor PA nagy teljesítményű hangszórókat senki nem javíttatná, mert nagy hangerőn iszonyatosat torzítana.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Nem nézem a JBL hirdetéseket mert elég sok tipust birtokoltam és nem szeretnék venni és nem is fogok..Remélem ezt is elfogadod.A véleményemet írtam le. De szerintem ennyi volt itt.
Nehezen fogom fel ha valaki nem igazán ért meg valamit.Én így tapasztaltam meg a dolgokat a JBL-ekkel.
Minden szőrszál hasogatásnak tünhet bizonyos szemszögből, de hidd el a tapasztalat meg mást mutat.De védd meg az érdekeidet mert el akarsz még majd adni egy jó pár JBL-t.
Azt meg, hogy ilyen szépen leírtad hogy szarrágó vagyok azt tartogasd másnak.Szarrágás nem ott kezdődik ha nem akarok olyan dolgot megvenni ami bizonytalan tisztában vagyok vele milyen procedura egy gányoltat rendbe rakatni, és mennyibe kerül.A legnagyobb bukót sokszor a már éppen "rendbehozott" szokott produkálni.
Na de itt erről ennyit.Majd egyszer valamikor egy másik topicban kifejtem.
Szevasztok.
Kérlek te se ess át a ló másik oldalára.
Nem kell megsértődni, téged is meghallgattunk és a nem de illő (értsd téged sérthető) beírást átraktam az off-ba. Az, hogy te nem vagy híve már egy peremezésnek sem, az a te problémád. Miért feltételezed, hogy minden rendbetétel gányolás?
Az, hogy egy JBL topicban azt mondod, hogy:
"De azért ajánnlom minden hívőnek egyszer az életben egy tiszteségesen felújított JBL-t birtokoljon"
Ezek után ne csodálkozz, ha páran felkapják a vizet. Ez már-már a sértegetés határát súrolja
Itt mindenki elmondhatja a véleményét és nagyon remélem, hogy el is mondja, hiszen értelmes eszmecserékkel lehet rendesen megtölteni tartalommal egy topicot!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Jbl
Nem nézem a JBL hirdetéseket mert elég sok tipust birtokoltam és nem szeretnék venni és nem is fogok..Remélem ezt is elfogadod.A véleményemet írtam le. De szerintem ennyi volt itt.
Nehezen fogom fel ha valaki nem igazán ért meg valamit.Én így tapasztaltam meg a dolgokat a JBL-ekkel.
Minden szőrszál hasogatásnak tünhet bizonyos szemszögből, de hidd el a tapasztalat meg mást mutat.De védd meg az érdekeidet mert el akarsz még majd adni egy jó pár JBL-t.
Azt meg, hogy ilyen szépen leírtad hogy szarrágó vagyok azt tartogasd másnak.Szarrágás nem ott kezdődik ha nem akarok olyan dolgot megvenni ami bizonytalan tisztában vagyok vele milyen procedura egy gányoltat rendbe rakatni, és mennyibe kerül.A legnagyobb bukót sokszor a már éppen "rendbehozott" szokott produkálni.
Na de itt erről ennyit.Majd egyszer valamikor egy másik topicban kifejtem.
Szevasztok.
Kérlek te se ess át a ló másik oldalára.
Nem kell megsértődni, téged is meghallgattunk és a nem de illő (értsd téged sérthető) beírást átraktam az off-ba. Az, hogy te nem vagy híve már egy peremezésnek sem, az a te problémád. Miért feltételezed, hogy minden rendbetétel gányolás?
Az, hogy egy JBL topicban azt mondod, hogy:
"De azért ajánnlom minden hívőnek egyszer az életben egy tiszteségesen felújított JBL-t birtokoljon"
Ezek után ne csodálkozz, ha páran felkapják a vizet. Ez már-már a sértegetés határát súrolja
Itt mindenki elmondhatja a véleményét és nagyon remélem, hogy el is mondja, hiszen értelmes eszmecserékkel lehet rendesen megtölteni tartalommal egy topicot!
-
Vendég
Jbl
Hangfalfelujitásrol röviden, hogy hogy néz ki nálam.
Vásárlási szempont:
Lehetőleg csak a külseje legyen felujutásra szoruló, hangszóró, váltó, kábelek gyáriak legyenek. Peremezés beleférhet, bár sok 4310-11-12-m volt, ahol ez nem téma.
Mint láthatod ezzel kizárom a tákolás lehetőségét, és ugy érzem a hangfal dobozának esztétikai felujutásával ujra értéket adok valaminek. Az, hogy Magyarországon ezt a kérdéskört máshogy látják azt sajnálom.
Csak és kizárólag bemért tökéletes műszaki állapotú dobozt adtam eddig el, aminek a felujutása 90%-ban esztétikai jellegű volt. Kövezzen meg aki akar.
-
Vendég
Jbl
Ami lényegesebb, ma sikerült kimber rendszerét meghallgatni ujra. Valoban lényeges előrelépés történt a sansui erősitővel. Minden téren klasszisokkal jobb, ütősebb hangzás, mint a 680-ál.