Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

robi20064 írta:
2021.03.30., kedd 20:08
sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 18:48
robi20064 írta:
2021.03.30., kedd 18:35

ROCK-ot par eve hasznaltam, nem emlekszem hogy lett volna deaktivalas a webgui-n. Igy viszont a kliensbol kell ezt kezdemenyezned ami az emlitett C#/Mono. Az hogy a hiba pontosan hol van a folyamatban a kliens-core-backend vonatkozasaban az nem biztos hogy kiderul meg ha javitjak is, de ha ugy jobban erzed magad akkor hibaztasd a linuxos fejlesztoket :D

Vagy helyette nezegessel CP2077 changelog-ot, szep hosszu :D
Így van, a WEBGUI-n nincs deaktivalas, ott más dolgokat lehet csinalni, pl reinstallalni. Valoban a remote kliensben kéne, hogy felajanlja. Ezt windowsos Core-ra csatlakozaskor meg is teszi, ellenben rock-os Core-ra csatlakozáskor nem.
Valószínűleg el vannak mentve valami adatok korábbi core-okról a backenden, és megjegyezte hogy én azon a gépen nem akarom rock alatt hasznalni.

Ami rohadtul idegesítő még a supportjukban, hogy ha 3-at hosszászólsz egy threadhez, akkor már többet nem enged. Így viszont nyilván ha eléggé hátrakerül a sorban, akkor egy idő után már a kutyát nem fogja érdekelni, én pedig nem tudom jelezni, hogy heló.. ez még mindig gond. Illetve a további kipróbált dolgokat sem tudom beírni.
Dehat semmi gond.. bemásoltam 6 másik topicba is. A célt elértem, foglalkoztak vele és legalább bemergelték egybe az egészet. Amit legeslegjobban gyűlölnek a community-t igazgató userek az az, ha telespammeli valaki a fórumot azzal, hogy használhatatlan szar a szoftverük, szoval ezzel rá lehet bírni őket arra hogy foglalkozzanak érdemben a lejelentett hibával.
Erdekesen agressziven kozelited meg a dolgot, es tippre nem a te hibad a top10 user-t erinto, de lehet ok is ugy vannak vele hogy minnel hamarabb szabadulnanak toled :D

Amugy ez az agresszivitas a jatekiparbol jon, veletek is igy viselkednek ha elbasztok valamit?
Így van.. bármi nem működik kicsit, azonnal jön 2-3 ultraagresszív fa***lap, mint most én és rommáspammelik a support oldalt. Őket mihamarább el kell hallgattatni, különben lőttek a release-kor várt eladási számoknak. Azonnal el kezd zuhanni az összértékelés és nagyon sokak átkapcsolnak kivárásra, azaz nem veszik meg, hanem megvárják míg csillapodik az őrület a supporton. Szóval ilyenkor az ilyen hangos emberek problémája 3perc múlva már a vezető fejlesztőknél landol és legtöbbször pár órán belül el is van hárítva a hiba. Ráadásul sokszor az ilyen usereket át lehet konvertálni elkötelezett userekké. Minél jobban látja, hogy foglalkoznak, minél jobban bevonjuk a hibajavításba -akár tesztverzió küldéssel vagy bármivel- egyre inkább átfordul az agresszivitása loyalitássá.
Szóval rájöhettek valamire, mert ez történt, ez a legutóbbi posztom ott:

"I reinstalled Rock again, now for third time. Every step was done the same way as before but this time when I tried to enter it asked to unauthorize previously used core, and -wait for it-… yeah it actually successfully entered. Also tidal is working flawlessly. Now I see not only my saved albums but I can even search for new ones.
Nothing were done to switch or router on anything else. Maybe support guys fixed something at the backend.
Thanks! These were very long 3days!"
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.03.30., kedd 18:35
sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 17:09
robi20064 írta:
2021.03.30., kedd 14:56

Csak a tenyszeruseg kedveert a Roon legnagyobb resze C#/Mono. A backend biztosan valami Linux lesz, de a core-ok be/ki regisztralasaert felelos kod nem csak ott lesz.
Csak a Rock-on lévő futó Core nem ajanlja fel, hogy unauthorizaljam az elozoleg hasznaltat. A Rock pedig bizony linux alapu! Na akkor? :D
Egy hibánál elsődleges feladat a felelősöket megtalálni, utána bele lehet nyomni az arcukat és követelni a kijavítást tegnapra. Így érzik a felelősséget. Egy másik kóder nem érzi a felelősséget, az elszöszmötölget vele napokig is. Munkapszichológia! :D
Ezzel altalaban lenyegesen hamarabb ki van javitva egy bug, mintha demokracia lenne.
ROCK-ot par eve hasznaltam, nem emlekszem hogy lett volna deaktivalas a webgui-n. Igy viszont a kliensbol kell ezt kezdemenyezned ami az emlitett C#/Mono. Az hogy a hiba pontosan hol van a folyamatban a kliens-core-backend vonatkozasaban az nem biztos hogy kiderul meg ha javitjak is, de ha ugy jobban erzed magad akkor hibaztasd a linuxos fejlesztoket :D

Vagy helyette nezegessel CP2077 changelog-ot, szep hosszu :D
Így van, a WEBGUI-n nincs deaktivalas, ott más dolgokat lehet csinalni, pl reinstallalni. Valoban a remote kliensben kéne, hogy felajanlja. Ezt windowsos Core-ra csatlakozaskor meg is teszi, ellenben rock-os Core-ra csatlakozáskor nem.
Valószínűleg el vannak mentve valami adatok korábbi core-okról a backenden, és megjegyezte hogy én azon a gépen nem akarom rock alatt hasznalni.

Ami rohadtul idegesítő még a supportjukban, hogy ha 3-at hosszászólsz egy threadhez, akkor már többet nem enged. Így viszont nyilván ha eléggé hátrakerül a sorban, akkor egy idő után már a kutyát nem fogja érdekelni, én pedig nem tudom jelezni, hogy heló.. ez még mindig gond. Illetve a további kipróbált dolgokat sem tudom beírni.
Dehat semmi gond.. bemásoltam 6 másik topicba is. A célt elértem, foglalkoztak vele és legalább bemergelték egybe az egészet. Amit legeslegjobban gyűlölnek a community-t igazgató userek az az, ha telespammeli valaki a fórumot azzal, hogy használhatatlan szar a szoftverük, szoval ezzel rá lehet bírni őket arra hogy foglalkozzanak érdemben a lejelentett hibával.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Picabia írta:
2021.03.30., kedd 17:59
sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 17:46
Picabia írta:
2021.03.30., kedd 17:40

Kicsit off...
A Roonlabs fizetett fejlesztői nem Linux fejlesztők, legfeljebb Linux-ra is fejlesztenek, olyan minőségben amit a munkadójuk elvár/megfizet. Ennek semmi köze azokhoz akik a Linuxot fejlesztik, ami ugye egy operációs rendszer kernel.
A Rock-ot pedig a mikulás hozta nekik december elején... szállj le a földre és előbb vegyél részt multiplatform fejlesztésben, aztán jöhetnek az érvek.
A Linux az egy operációs rendszer kernel. Aki összelegózik neked köré egy Rock disztribúciót az nem Linux feljesztő.
De nem akarlak meggyőzni semmiről, akkor legyen az, hogy személyesen Greg Kroah-Hartman rombolta le a felhasználói élményedet.
Én értem amit te mondasz, te nem érted amit én mondok. A Linux fejlesztő megnevezés nem egyenlő, vagy íthatnám != a linux kerneljét konkrétan fejlesztő emberekkel.
Ahogyan a szakorvos sem a szakot gyógyítja, vagy futószalag munkás sem a futószalagot szereli.
A linux itt jelző. De akkor a kedvedért úgy írom, hogy “linuxos” fejlesztő.

Innen a következő, a topichoz nem kapcsolódó témajavaslatom: “Mi bajod a linuxos fejlesztőkkel?” :D

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 17:46
Picabia írta:
sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 17:13
“Mindig tanul az ember...”

Akik a Rock-ot fejlesztik es portoljak ra a Core kodjat, azok bizony Linux fejlesztők. Szal szivesen, tenyleg mindig tanul az ember!
Kicsit off...
A Roonlabs fizetett fejlesztői nem Linux fejlesztők, legfeljebb Linux-ra is fejlesztenek, olyan minőségben amit a munkadójuk elvár/megfizet. Ennek semmi köze azokhoz akik a Linuxot fejlesztik, ami ugye egy operációs rendszer kernel.
A Rock-ot pedig a mikulás hozta nekik december elején... szállj le a földre és előbb vegyél részt multiplatform fejlesztésben, aztán jöhetnek az érvek.
A Linux az egy operációs rendszer kernel. Aki összelegózik neked köré egy Rock disztribúciót az nem Linux feljesztő.
De nem akarlak meggyőzni semmiről, akkor legyen az, hogy személyesen Greg Kroah-Hartman rombolta le a felhasználói élményedet.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Picabia írta:
sutemenyx írta:

Akik a Rock-ot fejlesztik es portoljak ra a Core kodjat, azok bizony Linux fejlesztők. Szal szivesen, tenyleg mindig tanul az ember!
Kicsit off...

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

sutemenyx írta:

Kicsit off...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2021.03.30., kedd 14:56
sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 14:23
robi20064 írta:
2021.03.30., kedd 13:30
Nekem tokeletesen mukodik az 1.8 elso build-je ot,a igaz se Tidal nincs, se Core tologatas ide-oda gepek kozott. Bizom benne hogy nalad is megoldodik ez hamarosan.
Mielőtt elkezdtem ide-oda pakolgatni a core-okat még a helyi albumokat és tidalrol a mentett albumokat jol jatszotta le, azzal nem volt problema. Csak a tidal-on nem lehetett keresni.
Aztan az egyik admin javasolta, hogy probaljam ki masik core-ral. Jó ötlet is lehetett volna, ha core váltogatás nem lenne igénytelenül implementálva. Dehat igénytelenül van, ugyhogy megszivtam. Nem is értem mit vártam Linux fejlesztőktől..
Csak a tenyszeruseg kedveert a Roon legnagyobb resze C#/Mono. A backend biztosan valami Linux lesz, de a core-ok be/ki regisztralasaert felelos kod nem csak ott lesz.
Csak a Rock-on lévő futó Core nem ajanlja fel, hogy unauthorizaljam az elozoleg hasznaltat. A Rock pedig bizony linux alapu! Na akkor? :D
Egy hibánál elsődleges feladat a felelősöket megtalálni, utána bele lehet nyomni az arcukat és követelni a kijavítást tegnapra. Így érzik a felelősséget. Egy másik kóder nem érzi a felelősséget, az elszöszmötölget vele napokig is. Munkapszichológia! :D
Ezzel altalaban lenyegesen hamarabb ki van javitva egy bug, mintha demokracia lenne.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

sutemenyx írta:
2021.03.30., kedd 14:23
robi20064 írta:
Nekem tokeletesen mukodik az 1.8 elso build-je ot,a igaz se Tidal nincs, se Core tologatas ide-oda gepek kozott. Bizom benne hogy nalad is megoldodik ez hamarosan.
Mielőtt elkezdtem ide-oda pakolgatni a core-okat még a helyi albumokat és tidalrol a mentett albumokat jol jatszotta le, azzal nem volt problema. Csak a tidal-on nem lehetett keresni.
Aztan az egyik admin javasolta, hogy probaljam ki masik core-ral. Jó ötlet is lehetett volna, ha core váltogatás nem lenne igénytelenül implementálva. Dehat igénytelenül van, ugyhogy megszivtam. Nem is értem mit vártam Linux fejlesztőktől..
A Linux fejlesztői implementálták a core váltogatást a roon-ban? Mindig tanul az ember...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

robi20064 írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Már éppen többen követelik az 1.7-es verzió visszaállítását. Nincsenek toppon a srácok, érdemesebb volna először felvenni olyan fejlesztőket, akik értenek is hozzá. A supportjuk pedig itteni idő szerint delutan 4-től este 10-11-ig működik. A helyükben elásnám magam, ha ennyi előfizetővel ilyen supportot produkálnék.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Beteszem ide, amit mostmár elkeseredésemben írtam a Roon supportnak. Elég komoly szíváshalmazban vagyok 2napja. Ha valaki esetleg tapasztalt ugyanilyet es sikerült megoldani, akkor kérem jelezze:

“ I used Roon Rock previously on an Intel NUC 7i5 machine and worked well before 1.8 update. After that Tidal functions stopped working, the only albums could be played were the ones which were saved in my library. That was the inital problem.

However since that I tried to install an other core to a win10 notebook which worked flawlessly but prior to use I was asked to deauthorize my Rock core. After I cannot step back to that optimized core. It does not ask me to deauthorize the win10 core just spins the progress circle then times out.

I tried to install win10 also onto that Intel NUC machine. It was also working flawlessly and finally asked me to deauthorize previously used core on the notebook. I thought this solved the machine authorization problems.

However when I reinstalled Roon Rock to that NUC machine I could not enter it again. No any way to enter to my Core if it’s running on that machine under Roon Rock.

Sideinfo: Now I reinstalled win10 again just to have the opportunity to play music and I noticed one thing. In spite of having my other previos cores uninstalled from everywhere I still see them and their Audio Devices as Roon Endpoints under Audio tab of the settings. So… I think the backend somehow saves informations all of my previously installed cores.
I think if this settings would be cleared and completely purged from my account then I would be able to register a new core even under Roon Rock.

So please… purge all my roon core related informations from my account.”

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10098

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
2021.03.12., pén. 19:20
Ki ne szeretné tudni, hogy miként gondolkodnak a streamingről azok, akiket legjobban érint ez a változás a zene publikálás technológiájában. Rákérdeztem egy régi barátomra, aki jazz zenész, és mellesleg sikeres lemez kiadója
Ha van kedved, megkérdezhetnéd, hogy miként vélekednek az ingyenesen kiadott, reprezentációs, vagy egyéb okokból szétosztott, nem kereskedelmi forgalomban levő zenei anyagok későbbi értékesítésével kapcsolatban?
Tudom, hogy hihetetlen, de párszor belefutottam már ilyen hajmeresztő tevékenységbe.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút

cables írta:
2021.03.12., pén. 19:20
Ki ne szeretné tudni, hogy miként gondolkodnak a streamingről azok, akiket legjobban érint ez a változás a zene publikálás technológiájában. Rákérdeztem egy régi barátomra, aki jazz zenész, és mellesleg sikeres lemez kiadója van Amerikában:

Dear John,

A short question. Now there is solid change in music publication towards streaming. How do you and your company accomodate to this trend?

Rudolf
----------------------------------
Hi Rudolf,

We're involved with streaming through all the normal channels, but we could never depend on that to be our business, since there's NO money there for 90% of artists. In fact, digital revenue is down 63% over the past 7 years because itunes is moving completely to streaming and slowly killing download sales. Digital revenue for most artists and labels could be down closer to $0.00 for most artists in just a couple of years. Not a good business model!

Fortunately, labels, media, distributors, retailers, radio, and most importantly *fans who actually spend money on music*, are all still fully invested in CDs, so that's where all my focus and interest remain. We'll take advantage of any other distribution models, but thinking that these massive tech companies are going to help us survive in their system is a mistake I will avoid.

Thanks,
John
Nincs a leírtakban semmi meglepő.
Amíg súlyos költsége volt a zene előállításának és eljuttatásának a fogyasztókhoz (stúdió, szakemberek, fizikai hordozók, bolthálózat, stb.) addig korlátozott számú zenész osztozott a piacon.
Ma némi tehetséggel, kis költségekkel összerakható egy lemez otthon, amit feltolható a streaming platformokra és máris piaci résztvevő a szerző. Ráadásul a mainstream zenei műfajok sem az évtizedeken keresztül csiszolt hangszeres tudásról szólnak, ez sem szelektál az előadók között. Nem az a kérdés, hogy a mi fogalmaink szerint ezek az alkotások jó zenék-e, hanem arról, hogy elég jók-e a fogyasztók domináns részének. Szóval alacsony költségek, extrém árubőség és ennek megfelelő árak.
A jelen piaci helyzetben otthonosan mozgó előadók főleg marketingeszközként tekintenek a streaming-re, a bevételt a koncertek, pólók,és szűkebb rajongói bázis költései jelentik.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Ki ne szeretné tudni, hogy miként gondolkodnak a streamingről azok, akiket legjobban érint ez a változás a zene publikálás technológiájában. Rákérdeztem egy régi barátomra, aki jazz zenész, és mellesleg sikeres lemez kiadója van Amerikában:

Dear John,

A short question. Now there is solid change in music publication towards streaming. How do you and your company accomodate to this trend?

Rudolf
----------------------------------
Hi Rudolf,

We're involved with streaming through all the normal channels, but we could never depend on that to be our business, since there's NO money there for 90% of artists. In fact, digital revenue is down 63% over the past 7 years because itunes is moving completely to streaming and slowly killing download sales. Digital revenue for most artists and labels could be down closer to $0.00 for most artists in just a couple of years. Not a good business model!

Fortunately, labels, media, distributors, retailers, radio, and most importantly *fans who actually spend money on music*, are all still fully invested in CDs, so that's where all my focus and interest remain. We'll take advantage of any other distribution models, but thinking that these massive tech companies are going to help us survive in their system is a mistake I will avoid.

Thanks,
John

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11456
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

hifitibi írta:
2021.03.06., szomb. 12:52
Arról van elérhető információ, hogy a pl Auchanban vásárolt üres CD jogdíj forintjából -ha jól emlékszem, 13Ft- mennyi jut és melyik zenésznek? Nem frocizás, tényleg érdekel, hogy visszakövethető-e.
Nyilván eltérőek az esetek, de pár évvel ezelőtt így nézett ki az átlagos költségvetés:

Audio CD.gif
Audio CD.gif (15.76 KiB) Megtekintve 4237 alkalommal

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Hm. Most belegondoltam a tartalom lopás kérdésébe. És be kell vallanom komoly változás van.
Az artisjus adó mögé bújva védekezés ideje szerintem lassan lejár...

Mondjuk 10 éve sok agyament cikk volt, hogy az illegális letöltés mennyi bevételkiesés a zene és filmiparnak - és ezt alátámasztották a letöltések számának és a pláza lemezbolt eladási árnak a szorzatával :D Tökéletesen baromság, hogy Kis Pistike a torrentezés miatt havi 2 millliót nem fizet be az iparnak. Kis Pistikének a gyakorlatban jó ha havi pártizezer forintja volt és ebből akárhogy fröcsköl az ügyvédek szája, sosem fog tudni párezer forintnál többet tartalomra költeni. Ezt többnyire amúgy meg is tette, moziban, koncerten.

És most itt vannak a streaming szolgáltatók, zene, film ami kell. Mondhatni ugyanúgy havi párezerért megkapjuk, legálisan. Én nagyon örülök neki, és eszembe nem jut az Artisjusra kenni bármit is, az csak egy adó, hülyén hangzik de mindegy hol szedik be.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

hifitibi írta:
2021.03.06., szomb. 12:52
...
Arról van elérhető információ, hogy a pl Auchanban vásárolt üres CD jogdíj forintjából -ha jól emlékszem, 13Ft- mennyi jut és melyik zenésznek? Nem frocizás, tényleg érdekel, hogy visszakövethető-e.
Itt elérhető az ún. felosztási szabályzat:
https://www.artisjus.hu/wp-content/uploads/2021/01/felosztasi_szabalyzat_2020Dec.pdf

Aztán, hogy a gyakorlatban mi és hogy történik, passz.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

fapaci írta:
2021.03.06., szomb. 09:44
scaurus írta:
2021.03.06., szomb. 08:35
De az üres adathordozó díjon azért keseregni, "mert bűnözőnek néznek", mulatságos lenne, ha nem lenne már kiábrándítóan unalmas.
Valóban nem bűnözőnek, hanem jogdíjas tartalmak felhasználójának tekintenek. Nekem sem a jog a kedvenc témám, nem is értek hozzá, de minden téma unalmasnak mondható ezen a fórumon, hiszen már minden szóba került legalább egyszer. A beszélgetés ugye onnan indult, hogy néhányan aggódnak a zenészek megélhetéséért a streaming korszakában. Ennek ellentmondásaira próbáltam rámutatni.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Persze.
A zenészek is jogosan féltik a megélhetésüket (mint sokan mások is).
Ismétlem, a szerzői jogot alapjaiban újra kellene gondolni.

Pl. nevetséges volt, amikor egy filmzene esetében sem cd-t nem szállították Magyarországra, sem az egyébként a kínálatban szereplő .mp3 albumot se az amazon, se az itunes nem adta el a csóró magyarnak.
(Nyilván ez nem a szerzőkön, hanem a kiadókon múlik.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Azért vannak ennek az értelmezésnek vadhajtásai is. Egy példa, amibe belefutottam, a Sony
network walkman-je a saját, mikrofonnal készített felvételemet nem engedi digitálisan másolni
úgymond szerzői jogi megfontolásból.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

scaurus írta:
2021.03.06., szomb. 08:35
De az üres adathordozó díjon azért keseregni, "mert bűnözőnek néznek", mulatságos lenne, ha nem lenne már kiábrándítóan unalmas.
Valóban nem bűnözőnek, hanem jogdíjas tartalmak felhasználójának tekintenek. Nekem sem a jog a kedvenc témám, nem is értek hozzá, de minden téma unalmasnak mondható ezen a fórumon, hiszen már minden szóba került legalább egyszer. A beszélgetés ugye onnan indult, hogy néhányan aggódnak a zenészek megélhetéséért a streaming korszakában. Ennek ellentmondásaira próbáltam rámutatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.03.06., szomb. 09:49-kor.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

istvan01 írta:
2021.03.06., szomb. 07:53
...
Pontosan ez a gyalázatos ebben, hogy minden adattároló használót illegális, jogdíj elkerülőnek tekintenek, sőt, feltételezés is lehet arra vonatkozóan, hogy tovább értékesíti az illegálisan szerzett-másolt tartalmat. Tehát mindenki potenciális bűnözőként kezel ez a rendszer.
Akkor most hogy is? Ezzel előre kifizetem azt a büntetést, amit el sem követek? Akkor ezzel jogot szereztem az illegális tartalomra?
/Kezdetekben a fénymásolásra használható A4/A3 papírokra is rátették ezt a jogdíjat, nem tudom ez változott-e azóta./
Ez a szép az internet világában, 1000 éve megválaszolt kérdéseket is újra és újra fel lehet tenni...

Nem, senki nem tekint bűnözőnek.
A magyar szerzői jog ismeri a szabad felhasználás intézményét (amit tőlünk nyugatabbra nem mindenütt) és ez annak az ellentételezése.
(Valahogy, "feltételezik, hogy filmet, zenét másolok, pedig csak és kizárólag családi fotókat tárolok a gépen" érvelés is mindig arra emlékeztet, hogy a tévézős témákban, csoportokban is mindig az derül ki, hogy a többség kizárólag dokumentum filmekre szakosodott csatornákat néz, meg legfeljebb egy kis sportot.)

Persze, hogy a XIX. sz. végén kiagyalt szerzői jogot alapjaiban reformálni kéne a digitális korban, ahhoz kétség nem fér.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3722

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fapaci írta:
2021.03.06., szomb. 00:06
scaurus írta:
2021.03.05., pén. 20:26
Ha nem tetszik a rendszer, el kéne menni a közgyűlésekre, változást elérni a vezetésben és a szabályzatokban. Amit, nyilván, nehezebb megtenni mint otthon/sajtóban siránkozni, hogy mennyire nem jól mennek a dolgok...
Siránkozás nem volt. A többire inkább nem válaszolok, mert politizálás miatt kivágnának.

A merevlemezek jogdíjáról szóló hírt köszönöm, tudtommal eddig csak a külső, hordozható meghajtók után kellett fizetni:

https://web.archive.org/web/20180810142 ... tarifa.pdf
Minden HDD/SSD adattárolót be lehet építeni belső és külső, ezzel hordozható eszközbe, dokkolóba, de a kisebb NAS is hordozható.
Ezen eszközök tartalma élettartam lejárta után, közelében átmásolódnak egy új egységbe, ezzel újból kifizetésre kerül a jogdíj, akkor is, ha semmi, de semmi audio-vizuális tartalom nem került rá soha. Pontosan ez a gyalázatos ebben, hogy minden adattároló használót illegális, jogdíj elkerülőnek tekintenek, sőt, feltételezés is lehet arra vonatkozóan, hogy tovább értékesíti az illegálisan szerzett-másolt tartalmat. Tehát mindenki potenciális bűnözőként kezel ez a rendszer.
Akkor most hogy is? Ezzel előre kifizetem azt a büntetést, amit el sem követek? Akkor ezzel jogot szereztem az illegális tartalomra?
/Kezdetekben a fénymásolásra használható A4/A3 papírokra is rátették ezt a jogdíjat, nem tudom ez változott-e azóta./

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

scaurus írta:
2021.03.05., pén. 20:26
Ha nem tetszik a rendszer, el kéne menni a közgyűlésekre, változást elérni a vezetésben és a szabályzatokban. Amit, nyilván, nehezebb megtenni mint otthon/sajtóban siránkozni, hogy mennyire nem jól mennek a dolgok...
Siránkozás nem volt. A többire inkább nem válaszolok, mert politizálás miatt kivágnának.

A merevlemezek jogdíjáról szóló hírt köszönöm, tudtommal eddig csak a külső, hordozható meghajtók után kellett fizetni:

https://web.archive.org/web/20180810142 ... tarifa.pdf

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”