Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8266

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

AAttila írta:
2026.07.20., hétf. 15:17
Szerintem még Jonas járt jobban. Alig aludt el,felébresztik,de utána alhat ameddig kell. 5-kor felkeltenek, már biztosan nem fogsz aludni.
De nem jó egyik sem igazán. Akkor már az lenne igazságos,hogy egyszerre "meglepik" a top10-t. Mindegy,ha éjszaka is,de mindegyiket egyszerre és egyszerre végeznek. Ha már mindenképpen éjjeli minta kell nekik.

Az UCI is továbbra is csak pénz gyűjtésre megy. Hallottátok? Pár hete egy versenyen azért büntettek,mert a rider szemüvege "okosszemüveg" volt és a benne lévő kamera rögzített.
Mindegy mikor meg milyen minta, 15 évvel le vannak maradva. Stanazolollal meg ilyen 40-50 éves szeméttel csak idióta kelet európaiak buknak meg, azok közül is csak a legbugyutabbak.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3780

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Szerintem még Jonas járt jobban. Alig aludt el,felébresztik,de utána alhat ameddig kell. 5-kor felkeltenek, már biztosan nem fogsz aludni.
De nem jó egyik sem igazán. Akkor már az lenne igazságos,hogy egyszerre "meglepik" a top10-t. Mindegy,ha éjszaka is,de mindegyiket egyszerre és egyszerre végeznek. Ha már mindenképpen éjjeli minta kell nekik.

Az UCI is továbbra is csak pénz gyűjtésre megy. Hallottátok? Pár hete egy versenyen azért büntettek,mert a rider szemüvege "okosszemüveg" volt és a benne lévő kamera rögzített.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 712

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rotox írta:
2026.07.20., hétf. 14:55
Egy kis Tour, talán ma már nem spoiler: Jonas egy igazi úriember - mégha a kerékpárkezelése erősen kérdőjeles is (de ez mondjuk nem csak tegnap derült ki ;)), előtte három, vagy négy csapattársa simán bevette ugyanazt a kanyart.

"Whether that is the reason I dare not speculate. It may well have done something. I should not able to say that."

Egy összetettben is fontos szakasz előtt éjjel kettőkor felébreszteni egy (pontosabban kettőt, mert Pogit meg hajnali ötkor verték fel) versenyzőt dopping ellenőrzés ürügyén a második hét végén az szvsz. durva. Főleg ha egy hazai fiatal nagy reménység profitálhat ebből...

Ha holnap a versenyzők szó nélkül odaállnak a rajthoz, mintha mi sem történt volna, akkor viszont szerintem meg is érdemlik ezt a bánásmódot. Mondjuk Pogi azért elég keményen beszólt a szakaszt követő interjúban.
(Amúgy, hozzá nem értőként: reggel 6-kor nem ugyanazt az eredményt kapnák?)
Bocs, tudom bunkóság, de én viccnek szánom : tuti nem fognak odaállni a versenyzők a rajthoz. Max. egyesével. Időfutam lesz ... 31_1_21.gif

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1494

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Egy kis Tour, talán ma már nem spoiler: Jonas egy igazi úriember - mégha a kerékpárkezelése erősen kérdőjeles is (de ez mondjuk nem csak tegnap derült ki ;)), előtte három, vagy négy csapattársa simán bevette ugyanazt a kanyart.

"Whether that is the reason I dare not speculate. It may well have done something. I should not able to say that."

Egy összetettben is fontos szakasz előtt éjjel kettőkor felébreszteni egy (pontosabban kettőt, mert Pogit meg hajnali ötkor verték fel) versenyzőt dopping ellenőrzés ürügyén a második hét végén az szvsz. durva. Főleg ha egy hazai fiatal nagy reménység profitálhat ebből...

Ha holnap a versenyzők szó nélkül odaállnak a rajthoz, mintha mi sem történt volna, akkor viszont szerintem meg is érdemlik ezt a bánásmódot. Mondjuk Pogi azért elég keményen beszólt a szakaszt követő interjúban.
(Amúgy, hozzá nem értőként: reggel 6-kor nem ugyanazt az eredményt kapnák?)

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5572

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
2026.07.18., szomb. 19:25
new_dualcs5000 írta:
2026.07.18., szomb. 19:14

...a helyzet az az, hogy a nőm nem tud biciklizni, de szeretne. Most pölö egy olasz útra is visszük a kis DRÁGÁT.
Bevallom, erre nem számítottam :smile53:
Működhet a tandem lányokkal is, csak érdemes néha hátranézni, nem éhezett-e el, mert akkor gyorsan beüt nálunk a morcos nyűgösködés.
Screenshot_2026-07-19-22-54-24-48_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4798
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

AAttila írta:
2026.07.19., vas. 13:18
Vinkler írta:
2026.07.19., vas. 12:35
AAttila írta:
2026.07.17., pén. 07:45
Tessék, egy kis olvasnivaló :D (rövid ;) )
http://m.velo.hu/a-laktat-mint-uj-csoda ... Fw9VyLEg0Q
Mindenféle itallal próbálkoznak manapság…

.
IMG_4146.jpeg
Nekem olyan kellene,amitől sötétedés után világítok és akkor nem gond,ha lemerült a lámpa. Olyat is láttál? 31_1_21.gif
Attól fogsz :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2026.07.19., vas. 12:35
AAttila írta:

.
IMG_4146.jpeg
Nekem olyan kellene,amitől sötétedés után világítok és akkor nem gond,ha lemerült a lámpa. Olyat is láttál? 31_1_21.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10134

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:

.
IMG_4146.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2026.07.18., szomb. 16:16
Vinkler írta:
2026.07.18., szomb. 14:54
A lefelékben észnél kellett lenni a tegnapi vihar után… :smile29:

.
IMG_1927.jpegIMG_1931.jpeg
Biztos, hogy jó helyen van az optikai insert? A kép alapján olyan, mintha a szemtengely az alsó keretrésszel lenne egy vonalban.
Egyébként ez az alsó keretes Shimano szemcsi kb mindenben más, mint, amihez eddig voltam szokva. Az alsó keret is zseni, hiszem általában előre billentett fejjel, a felső részen nézel ki. Ott nincs keret a kilátás sokkal szabadabb érzést ad. Az insert előre nekem is fura volt, de használat közben pont jó helyre kerül. Ki van ez találva kéremszépen.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Ha már émelygés… én pénteken fordultam le majdnem a bringáról, de felfelében. Ott is elég hullámzó és kanyargós az út…, lehet a guminyomás volt a gond?! gondolkodik.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

revox írta:
2026.07.19., vas. 09:55
asebestyen írta:
2026.07.19., vas. 09:43
revox írta:
2026.07.19., vas. 09:00

Magmanak a 8/9-re tippelek, ha a 47 kilás asszonynak a 7/8 + kicsi kiadja.

Vinklernek mennyi kéne bele? :rolleyes: :smile29: :D
Neki külön gyártanak V jelzéssel :D

De szerintem, amit előbb offba tettem, valahol ott a megfejtés. Egy modern bicajt komplettnek kell kezelni. A régiek tuningolása nem biztos, hogy tökéletes megoldás. Amúgy sima lefelében én is élveztem a komfortot. Ezrk a hosszan elnyúló huplik nem tetszettek. De majd még próbálgatom. Ha mindenkinrk jobb, ennyi rmber nem tévedhet. Értékeljétrk az akaratot, korábban az se volt meg... csak nehogy végén 38assal járjak :D
Vinklernek sokkal jobban bejön a mostani konfig, mint a 9 bar-os tufo. A Scultura Endurance váz eléggé nyúlós, de cserébe olyan rezgéscsillapítása van, hogy bármit elnézek neki. Erre jön a 32-es GP 5000, belsővel elöl 5,4 hátul 5.5 bar-on. Zseni a setup, imádom! Valamikor, ha nagyon unatkozom kicserélem a hagyományos conti belsőket tpu-ra, de annyira izgat kb, hogy már több, mint 1 hónapja porosodnak a polcon. :D

pärt
Őslakos
Őslakos

Kétszer próbáltam Revi gépén pár métert. A magától értetődő méretbeli difin túl ami azonnal lejött, hogy mennyire atommerev cucc, a legkisebb úthiba is majd' kiszedte a kezemből a kormányt. Mind a titánvázam, mind a mostani karbon össztelósnak hat ahhoz képest. Szerintem annyira beégett neki az az érzet, mint optimum, hogy bármilyen kicsi "puhítás" zavarja. Ettől függetlenül az émelygésnek aligha van köze a guminyomáshoz. Ha mégis az alacsonyabb nyomás okozta, akkor érdemes egy telihold idején elejtett nyúl lábát rákötözni a stucnira, az tuti kompenzálja. :tutiok:
Nekem egy occsó Lidl állópumpám van, azt hiszem, felfelé csal a nyommásmérője. Kicsivel 5 fölé szoktam fújni (a korábbi, keskenyebb külsőkkel plusz fél-egy bar), ami valószínűleg közelebb van egy 4 körüli értékhez. Ezzel kényelmesen el lehet itt gurulgatni - persze a kátyúszlalom alap, mert mindegy milyen nyomással mész bele ötvennel egy hat centi mély lyukba, úgyis defekt lenne a vége.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2026.07.19., vas. 10:00
Én egy érzéketlen tuskó vagyok. Szerencsére. Szerintem Revinek nagyon szar lehet,hogy ennyire érzékeny mindenre IS. Ez jócskán elviszi az élvezeteket,akár tekerés, akár hifi..stb Vaaagy....Revinek pont ez hozza meg. gondolkodik.gif
Egyébként nekem E7,H8 szokott lenni és mostanában 79kg környéken vagyok. (Főleg most,3 napja gyomor problémákkal sad.gif )
Az competition szingóban kb e9 h10nek felel meg. Amikor próbáltad a bicómat nálunk 10/11 körül volt benne es a ház előtti xar úton azt mondtad, nem üt fel. Xal az más sztori.

De revinrk azért xar, mert gyenge es nem bír megtekerni puha gumit :D de ez sajnos igaz, hiába röhög :rolleyes:

Úú, most nézem az időt... 11re mennem kell hangFALat átadni a "megrendelőnek"... jók legyetek :napsut:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2026.07.19., vas. 09:28
asebestyen írta:
2026.07.19., vas. 07:50
... Valter alatt tubeless 7-8bar max tüköraszfalton, amúgy inkább 3.7 - 3.8 ...
Akkor meg is van a magyarázat az utóbbi kb. 2-3 év "eredményeire". :kapdelm:

Komolyra fordítva a szót; én - az évtizedekkel ezelőtti cca. 9-10 bar-os nyomasok helyett régóta kb. 7 bar-on jártam (28, belsős), de egy ideje inkább 6 bar ezeken a frankó magyar utakon. Sokkal komfortosabb (és nem, én nem szédülök, max. a kötelező ;) kocsmázás után hazafelé :D - bár az általában monti és 2 bar).

Amúgy a 9-10 bar azért is "jó" volt, mert mire kijöttem az úszásból (triatlon), a tűző napon, az aszfaltos depoban olykor mindjárt lehetett defekt szereléssel kezdeni. :smile51: Bár az azóta eltelt 35-40 évben biztosan jobb minőségű belsők vannak.
Félre ne menjen... ahol nekem gondom volt, ott magától meggurul 40 főlé, lefele. Es inkább a hosszan elnyúló hupliktól voltam ki. Felvett a bicaj valami olyan hullámmozgást, lassú lüktetést ezen a tempón, ami nem tetszett.

De, hagyjuk, majd még játszok vele, próbálgatom. Főleg a xar út felfele érdekel majd. Olyan rossz mostmár a bükkszentládzló-bükkszentkereszti kaptató (pärt ismeri, vagyis 3 éve voltunk, azóta még resszabb), kemény gumival szinte minden döccenőnél ritmust váltasz akaratlanul, ami eszi a combot(nekem főleg a térdrm, ami nem százas). Puhával is, de kb felét, a kisebbeket szerintem meg lehet spórolni.
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Én egy érzéketlen tuskó vagyok. Szerencsére. Szerintem Revinek nagyon szar lehet,hogy ennyire érzékeny mindenre IS. Ez jócskán elviszi az élvezeteket,akár tekerés, akár hifi..stb Vaaagy....Revinek pont ez hozza meg. gondolkodik.gif
Egyébként nekem E7,H8 szokott lenni és mostanában 79kg környéken vagyok. (Főleg most,3 napja gyomor problémákkal sad.gif )

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2026.07.19., vas. 09:43
revox írta:

Neki külön gyártanak V jelzéssel :D

De szerintem, amit előbb offba tettem, valahol ott a megfejtés. Egy modern bicajt komplettnek kell kezelni. A régiek tuningolása nem biztos, hogy tökéletes megoldás. Amúgy sima lefelében én is élveztem a komfortot. Ezrk a hosszan elnyúló huplik nem tetszettek. De majd még próbálgatom. Ha mindenkinrk jobb, ennyi rmber nem tévedhet. Értékeljétrk az akaratot, korábban az se volt meg... csak nehogy végén 38assal járjak :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

De a nagy "élménybexzámolóban" csak a lényeget hagytam ki.
Mentem Ati Dedájával, ugyanaz a nyers karakter, mint a Ganom. Ezt kitalálták egy konfiggal és az még nem a kisnyomású világban volt. Egy kisnyomású gumis megoldás lehet okozna Nála is egy olyan katyvaszt, mint amit tegnap láttam az enyémmel. De lehet, ha tbls-el megy,balanszba kerülhet. 50-50 szerintem. De a tuti megoldás akkor a komplett bicajcsere, ahol a váz és kerék modern módra van illesztve.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
ugye, én most az autóm kifingott lengéscdillapítójával szívok, hogy a gyárit már nem lehet beszerezni. Paraméterei nem ismertek, teljesen lutri, mi lesz a végeredmény,bármit beteszek. Mint megtudtam, a kint elhíresült "tokio ride" (jelentsen is bármit) hangolása van, ahol kis változtatás is kinyírhatja a gyárban megálmodott (nekem tetsző) karaktert. Valami ilyet éreztem tegnap a bicajjal (ami lehet nem is a bicajról szól már, hanem egyfajta félelem manifesztációja a játékautóm elvesztésének eshetősége miatt :D de sokat segít megérteni, hogy a dolgokat rendszerként kell kezelni és egy régi váznak egy modern tuning semmit nem garantál )
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1494

Hozzászólás Szerző: Rotox »

asebestyen írta:
... Valter alatt tubeless 7-8bar max tüköraszfalton, amúgy inkább 3.7 - 3.8 ...
Akkor meg is van a magyarázat az utóbbi kb. 2-3 év "eredményeire". :kapdelm:

Komolyra fordítva a szót; én - az évtizedekkel ezelőtti cca. 9-10 bar-os nyomasok helyett régóta kb. 7 bar-on jártam (28, belsős), de egy ideje inkább 6 bar ezeken a frankó magyar utakon. Sokkal komfortosabb (és nem, én nem szédülök, max. a kötelező ;) kocsmázás után hazafelé :D - bár az általában monti és 2 bar).

Amúgy a 9-10 bar azért is "jó" volt, mert mire kijöttem az úszásból (triatlon), a tűző napon, az aszfaltos depoban olykor mindjárt lehetett defekt szereléssel kezdeni. :smile51: Bár az azóta eltelt 35-40 évben biztosan jobb minőségű belsők vannak.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Csak kiv voltam. Asszonyét most megmértem. Nem tudom, mennyit enged el egy este, magas nyomáson úgy 6 barid viszonylag hamar lemegy, utána belassul. Most e7,2 h8 bart mutat. Kb fél-1bart elengedhetett. Üfyes volt, mert szinte az összes kanyargós lejtőn PR lett neki és felfele se panaszkodott. 47 kg, xal neki kb megvan az optimális 7,5/8,5 környékén. (A Comptition 25 elég véknyan 25. Pl a Tufo24 szélesebb és ballonosabb. Vittori 25 meg olyan, mintha egyel nagyobb meret lenne. Nincs nagy difi a 23-as tufo elite ride és e között, itt nem lehet klasszik 25ről beszélni. 24 széles felnin van, ott kb épp kitakarja a fékperemet)

Hog, teljes legyen, megnéztem mi az ajánlott működési tartományt, de csak az van rajta, max12 bar. De ezeknél a viszonylag gyenge oldalfal miatt nem nagyon javasolt 8 alá menni. Itt viszont jöhet az a kb 2 bar eltérés, ha a tbls oldalfala merev.

Na jó, máf így is többet szántunk rá, mint érdemes, de nekem ez az oldalfal dolog kezd gyanús lenni...
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
revox írta:
2026.07.18., szomb. 20:57
AAttila írta:
2026.07.17., pén. 23:39
Én meg 25-ös gp5000-rel megyek :smile29: egyszer szerettem volna 28-t beletenni,de nem fért el. Pedig mennyivel komfortosabb lenne,akár már egy 30 is,nemhogy a 32 ;peace;
Hétfőn akartam mesélbi, PC-n gépelve, részletesen röviden:
Ma bükköztünk. 1 barral lentebb fújtam a xarabb út miatt a 25ös Conti Competition szingót (ez komfortban kb 2 barral kevedebb nyomású clinchernek felel.meg). Felfele az út nagyon tossz, éreztem, ez is sok. Lefele engedtem belőle E7 H8 barra (ma kb ez a VT nyomás,igaz tubeless. Vagyis Valter Ati ennyit mesélt. Defekt után maradt benne 7 bar hátul)). Jó volt a kanyarodás és az apró, ám annál idegesítőbb keresztrepedéseket, durva útfelületeket jól csillapította. Aztán a Vargahegyről Miskolctapolca fele van egy hosszú egyenes, de inkább aszfaltgyűrődős huplikkal. Ott 10barral lefele, a hupli üt egyet gyorsan, nem túl nagyot es ennyi (ülve végig lehet tolni nyélen). A mai 7-8 baros konfigot bazi hosszan belengeti. Az a hülye hasonlat ugrott be, ha pofánvernek puszta kézzel, vagy boxkesztyűvel. A pucérkezes xar, de gyors es lehet felszakad a szemhélyad, orrod bevérzik, de egy gyors, "éles" püff. Nem tudom, ki kapott már kesztyűvel... régen kick-box edzés. Haverral pötyögtünk, amikor azt gonfoltam, OK, ennyi volt. Levettem a fedezéket, ez a barom meg pofánvágott... nem szakadt fel semmim,,de kb fél percig azt se tudtam merre van az elöre, majd másik fél perc, mire úgy-ahogy rendbejöttem... (ilyen lehet az agyrázkódás. Az a tetű kesztyű brutálisan "lecsap")
Ma, ez a lefele, minden egyes huplinál betalált kesztyűvel. De a hosszan ellebegő, alig csillapított hullámzás a puha gumival hányingerszerűen hatott rám, fejem is megfájdult (lehet ez a tengeribetegség? Autóban is nehezen viselem, ha nagyon leng a futómű és hosszan csillapított)

Mindenesetre a 7/8 szingónyomás nem tudom vajon milyen clinchernek felel meg, de valami nagyon nem volt kóser. Még kap majd egy esélyt a felfelében,de lefele ez a kis nyomás 25ösön elég necces. Ballonosabb gumin ez az elnyúló damping még hajósabb lehet...
Én jól benasizva 28mm-es GP5000-rel belsővel e 4.3, h 4.8 bar közlekedem, mondjuk lassú is vagyok. 25-ös szingóval e 6, h 6.5 bar, mondjuk azt már jó ideje nem használom. Tubeless-t még alacsonyabb nyomással lehet használni, mert az abroncs oldaltartása sokkal nagyobb. Valter alatt tubeless 7-8bar max tüköraszfalton, amúgy inkább 3.7 - 3.8, csak Te csak a 7-et meg a 8-at hallottad csak meg, azt tudod értelmezni bicajon. :D 7-8 bar-os gumival alattad nem leng semmi, Revi. :ohnoohnoohno: Egyszerűen szar volt a gyomrod.
Bármi lehet. Majd még próbálkozom. De fura érzés volt. Ezerszer lementem már ott, még sose éreztem ezt a boxkesztyűs felütést. Minden hupliba belerengett a fejem. A gyomoforgás a másodlagos tünet volt, bár az lehetett más is.
De pl az asszonynál működött. Lefelékben sok helyen bátrabban jött, lett egy rakat PR-e. Neki kb 8/9-re toltam le, mert ott hisztizett, hogy ne nyúljak hozzá,neki jó így. De az övét nem mértem meg hazaérve, lusta voltam.

Ami érdekes, a Gan váz nagyon merev, de nem csillapít (reacto team, mivel a sor csúcsa volt, más a tachnológia, ott a váz is csillapít). A puha gumival inkább egyfajta unbalance jelenség volt. A kis repedéseken kívül mindent megérzett, csak elnyúlósan csillapított.
De nem fontos, majd lesz egy másik kör. Az már többet elmond. Meg ez bizt nem általános, csak elmeséltem, mert erre nem számítottam. De, ahogy a méréstechnika is mondja: egy mérés nem mérés. Min 3 kell :rolleyes:

ui. Azt nem kerdeztem V-től, milyen volt az aszfalt. Giro sztori, de, ha a görög utakból indulok ki, ahol hátul 12barral is vígan lehet menni, gondolom a digóknál se rosszabb.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
AAttila írta:
2026.07.17., pén. 23:39
Én meg 25-ös gp5000-rel megyek :smile29: egyszer szerettem volna 28-t beletenni,de nem fért el. Pedig mennyivel komfortosabb lenne,akár már egy 30 is,nemhogy a 32 ;peace;
Ma bükköztünk. 1 barral lentebb fújtam a xarabb út miatt a 25ös Conti Competition szingót (ez komfortban kb 2 barral kevedebb nyomású clinchernek felel.meg). Felfele az út nagyon tossz, éreztem, ez is sok. Lefele engedtem belőle E7 H8 barra (ma kb ez a VT nyomás,igaz tubeless. Vagyis Valter Ati ennyit mesélt. Defekt után maradt benne 7 bar hátul)). Jó volt a kanyarodás és az apró, ám annál idegesítőbb keresztrepedéseket, durva útfelületeket jól csillapította. Aztán a Vargahegyről Miskolctapolca fele van egy hosszú egyenes, de inkább aszfaltgyűrődős huplikkal. Ott 10barral lefele, a hupli üt egyet gyorsan, nem túl nagyot es ennyi (ülve végig lehet tolni nyélen). A mai 7-8 baros konfigot bazi hosszan belengeti. Az a hülye hasonlat ugrott be, ha pofánvernek puszta kézzel, vagy boxkesztyűvel. A pucérkezes xar, de gyors es lehet felszakad a szemhélyad, orrod bevérzik, de egy gyors, "éles" püff. Nem tudom, ki kapott már kesztyűvel... régen kick-box edzés. Haverral pötyögtünk, amikor azt gonfoltam, OK, ennyi volt. Levettem a fedezéket, ez a barom meg pofánvágott... nem szakadt fel semmim,,de kb fél percig azt se tudtam merre van az elöre, majd másik fél perc, mire úgy-ahogy rendbejöttem... (ilyen lehet az agyrázkódás. Az a tetű kesztyű brutálisan "lecsap")
Ma, ez a lefele, minden egyes huplinál betalált kesztyűvel. De a hosszan ellebegő, alig csillapított hullámzás a puha gumival hányingerszerűen hatott rám, fejem is megfájdult (lehet ez a tengeribetegség? Autóban is nehezen viselem, ha nagyon leng a futómű és hosszan csillapított)

Mindenesetre a 7/8 szingónyomás nem tudom vajon milyen clinchernek felel meg, de valami nagyon nem volt kóser. Még kap majd egy esélyt a felfelében,de lefele ez a kis nyomás 25ösön elég necces. Ballonosabb gumin ez az elnyúló damping még hajósabb lehet...
Én jól benasizva 28mm-es GP5000-rel belsővel e 4.3, h 4.8 bar közlekedem, mondjuk lassú is vagyok. 25-ös szingóval e 6, h 6.5 bar, mondjuk azt már jó ideje nem használom. Tubeless-t még alacsonyabb nyomással lehet használni, mert az abroncs oldaltartása sokkal nagyobb. Valter alatt tubeless 7-8bar max tüköraszfalton, amúgy inkább 3.7 - 3.8, csak Te csak a 7-et meg a 8-at hallottad csak meg, azt tudod értelmezni bicajon. :D 7-8 bar-os gumival alattad nem leng semmi, Revi. :ohnoohnoohno: Egyszerűen szar volt a gyomrod.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pärt írta:
2026.07.18., szomb. 22:14
revox írta:
Ma bükköztünk. 1 barral lentebb fújtam a xarabb út miatt a 25ös Conti Competition szingót...
Én is Bükköztem ma, valahány bar biztos volt a gumikban, mert felvittek, aztán hazahoztak.
Szerintem nem a nyomás variálástól émelyegtél, hanem keveset tekertél idén, és megkészültél a melegben mászástól. ;)
Dehogy. Ennyi idő után, azt tudom, mikor fő le a kávé. Végig lazán mentem, direkt, hogy kényelmesen meglegyen (azért fostam az idei nulla tekeréssel a legtrógerebb kaptatóra menni :D ). Még bükkszentkeresztre is 155bpm pulzussal sétáltam fel bükkszentlászlótól. (nekem a Z2 felső határ 148-150 körül van.. most megnéztem, avg pulzus 137 volt... xal ez inkább sétafika volt, mint leseggeltetős etap).
Amúgy full lefele Vargahegytől, legurul (rá se tekertem, csak hagytam gurulni). Egyszerűen ezek a hosszú hullámok nem nekem valók ennyire csillapítva. Egyszer autó szervizben volt. Elkértem muter 1.3 swiftjét. Mire beértünk melóhelyre,kb 4-5 km, hányingerem lett.
Lehet legközelebb a 8/9 kombóval próbálkozok. Az tetszett, hogy a kis repedéseket nem érzi a bicaj, de valami nem volt OK.

De lehet erre más gyomra teljesen érzéketlen.
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos

revox írta:
Ma bükköztünk. 1 barral lentebb fújtam a xarabb út miatt a 25ös Conti Competition szingót...
Én is Bükköztem ma, valahány bar biztos volt a gumikban, mert felvittek, aztán hazahoztak.
Szerintem nem a nyomás variálástól émelyegtél, hanem keveset tekertél idén, és megkészültél a melegben mászástól. ;)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

new_dualcs5000 írta:
2026.07.18., szomb. 19:14
AAttila írta:
2026.07.18., szomb. 14:04
Örülök, hogy sikerült találni a célotoknak megfelelő bicót. :smile32:
De őszintén nem értem (szerencsére, nem egyformák az emberek) mi a létjogosultsága ennek. Biztosan van,hiszen gyártják és veszik. De én egyszerűen (bár nézegetem pár perce ezeket a képeket) nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, ami indokolna egy ilyen beszerzést. Itthon v nyaralás közben...semmilyen előnyét nem látom. De mondom, ez csak az én véleményem és tényleg jó,hogy Ti tudtatok szerezni ilyet,mert Nektek segít. :napsut:
...a helyzet az az, hogy a nőm nem tud biciklizni, de szeretne. Most pölö egy olasz útra is visszük a kis DRÁGÁT.
Pont ezt akartam írni. Ertem Ati mit mond: akkor van lehetőség 2 bicajra es nem kell egymás rángatásait megtanulni kezelni.
De, van az olyan eset, amikor anyu csak feltett lábbal nézelődik, stb... vagy nem megy :D végülis a bringa csapatsport :rolleyes:

(de én se tudom elképzelni magam így, de biztos izgi móka :) de engem ma pl az asszony lenyomott 10 kili kaptatón,xal inkább én szorulok kölcsönerőre :D )
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”