Szerintem sokat segítene, ha úgy szólnál hozzá egy témához, hogy kiderüljön, kinek, és mire válaszoltál...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3842
Re: Sztereó erősitők
Csak a Marantz! :-D
Na, örülök, hogy Süti szakmailag is alátámasztotta, amit megpendítettem a lemezjátszó-topicban, mármint, hogy mi színezett, mi nem, mi drága, mi nem, stb, stb...
És, szegény T 70S is kótya-vetye tárgya lett, azt hittem rosszul látok...
Már tekintettel arra, hogy két hónapja vadásztam rá, csak pont abban a két napban nem kapcsoltam be a gépet amikor feltetted és elkelt.
Már tekintettel arra, hogy két hónapja vadásztam rá, csak pont abban a két napban nem kapcsoltam be a gépet amikor feltetted és elkelt.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ezen 3 vendég erősítő barmelyikére ingyen, de tényleg ingyen lecserélhettem volna a PM-11-est. Nem éreztem rá késztetést, pedig tényleg bármelyik ott lehetne most a Mac helyén, egy Forint rafizetés nélkül.zoli73 írta: ↑2023.04.29., szomb. 15:31
Én még soha sem hoztam haza egyetlen készüléket sem, nem vételi, volt rá lehetőség, kiváncsiság céljából. Ezen logika mentén merült fel bennem, a feljebb lépés keresésének a lehetősége. Akkor elnézést kérek, számomra félreérthető volt! Nem vagyunk egyformák.
Mikor regisztráltál ide, akkor folyamatosan hangoztattad, hogy az előző szetted(Marantz PM68, CD67, Mission) már kb 20 éve tökéletesen kielégíti az igényeidet, de itt az idő a feljebb lépésre. Persze ami lesz helyettük, azzal is ilyen hosszú távra tervezel, mert az neked már biztos minden elváráson túlmutat.
A kábelekkel meg hagyjanak is békén, mert Te azoknak a hatását nem igen hallod, ami van az marad is, mert jó ahogy van.
Ehhez képest hol tartasz ma? A korábban nem érdekelt kábelek, ahogy figyelem mind kicserélődtek, és most a streamert készülsz a megfelelő szintre hozni. Ha nem is olyan sűrű, de ez bizony csere-bere.
Mikor megvetted az Orkan-okat már ide az új othonotokba, akkor részletesen beszámoltál róla, hogy a kiválasztásánál milyen körültekintően jártál el. Figyelembe véve, hogy milyen hamar eladtad, és mennyit buktál rajta, már nem is tűnik olyan körültekintőnek a választás.
Akiket felvázoltál, évi 3-4 pár hangsugárzó, 4-5 erősítő, stb. én nem tartom hifistának, zenehallgatónak meg végképpen nem! Az ilyen ember szerintem mániákus, aki még saját magával sincs tisztában, nem hogy azzal, amit hallani akar.
Amúgy igazad van, a boldog tudatlanság, és persze a lehetőségek hiánya miatt is boldog voltam 3 éve az akkori rendszerrel, amit egy 21 éves CD meghibásodás borított fel.
Erősítő csere, ha emlékszel, PM-14MKII KI modell volt tervben, de mivel nem volt eladó, maradt a nincs ló, jó lesz a szamár alapon a PM-16. Aztán amikor láttam, hogy a PM-14-eseket elkezdték a PM-11 fölé árazni (kint, mert idehaza évek óta nem bukkant fel), akkor kissé felhúztam a szemöldököm, viszont szerencsére jött ez a mostani Malacom (ami szintén szerencse volt, mert azóta sincs eladó), aminek még nem indult meg a vintage árazása. Ráér majd akkor, ha esetleg el akarom adni
És több mint egy éve sem bukkant fel egyik modell sem kis hazánkban azóta sem, leszámítva egy mezei PM-14 modellt, arcpirító árazással, valami (gondolom) nepper által.
Hangfal esetében mindent számba vettem anno, csak azt az ismeretlen tényezőt nem, hogy milyen lesz majd pár hónap múlva az új lakásban. És persze hiba volt, de ez is csak azt erősíti, hogy nem a jobb hangminőség miatt cseréltem le, hanem szoba akusztika miatt, bukás nem volt rajta, mert szinte árában vettem a Dynokat. De ez sem volt hamar, másfél évvel a vásárlás után, mert amit lehet, próbáltam változtatni, de beláttam, hogy nem lehet.
A streamer pedig mint mondtam, első modell volt, nulla tapasztalat mellett, ennyi pénzem volt rá, akkor megvettem a szerintem ennyi pénzért kapható talán egyik legjobbját. Most pedig, hogy lesz rá lehetőségem, cserélem, ha tudom, mert bár szép hangja van, de a "vacak" CD-17MKIII hangja nekem jobban fekszik. Pedig az ugye egy létezett márka, viszonylag régi modellje, és nem is a csúcs kategória.
Ha ez neked a csere bere kategória, akkor vállalom. És persze abban igazad van, hogy többet foglalkoztam vele mostanság. Viszont ha összejön a streamer csere, akkor tényleg nem tervezek semmi változást jó sokáig, vagy lottó főnyereményig. Ma sajna nem én vittem el, bár az is igaz, hogy életemben egy szelvényt sem vettem még.
Kábel téma esetében amúgy egyedül a táp kábelt vitattam anno egyébként, amit még most is kissé fenntartásokkal kezelek, és nem várok csodákat tőlük. De ez itt off
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3354
Én még soha sem hoztam haza egyetlen készüléket sem, nem vételi, volt rá lehetőség, kiváncsiság céljából. Ezen logika mentén merült fel bennem, a feljebb lépés keresésének a lehetősége. Akkor elnézést kérek, számomra félreérthető volt! Nem vagyunk egyformák.Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 11:17Eszem ágában sincs erősítőt cserélni. Csak volt lehetőség ezeket meghallgatni, ezért éltem a lehetőséggel, gondolom más is ezt tette volna, aki kicsit is fogékony a témára. Nem került semmibe, miért ne tettem volna.zoli73 írta: ↑2023.04.29., szomb. 11:03
Ha tudod, hogy a Limetree a gyenge láncszem, akkor miért az erősítő vonalon próbálkozol a feljebblépéssel? Vagy csak ráérő idődben erősítőket tesztelsz? Valami célja biztos van ennek a nagy jövés-menésnek.
Persze hogy sokan ettől olcsóbb streamerekkel élnek együtt boldogan, mert a lehetőségeikhez mérten az fér bele, nem azért, mert azok olyan jók.
Ahhoz képest, hogy folyamatosan azt hangoztatod, mennyire elégedetten hallgatod a rendszered, nálad is ugyan úgy megy a csere-bere, mint mindenki másnál. Beszippantott ez téged is, mondhatsz bármit is.
Eleve nálam a fekete az kizáró ok.
Nagy csere-bere nincs nálam, nem egeszen értem, mire gondolsz.
Orkan hangfal kizárólag az új lakás adottsága miatt ment. Erősítőt tavaly azért cseréltem, mert tavaly előtt nem a PM-16 volt a cél.
Streamer pedig másfél éve megvan, életem első ilyen készüléke. De mivel a CD-m hangja jobban tetszik, ha lesz lehetőség, és felbukkan a kiszemelt, akkor majd remélem feljebb tudok lépni a várhatóan végső (tudom, hehe) szintre.
Persze ez lehet, hogy sűrű csere- brének tűnik. De messze nem olyan talán, mint akinél egy év alatt már a harmadik, negyedik hangfal csere, meg ötödik új erősítőt látom...![]()
Mikor regisztráltál ide, akkor folyamatosan hangoztattad, hogy az előző szetted(Marantz PM68, CD67, Mission) már kb 20 éve tökéletesen kielégíti az igényeidet, de itt az idő a feljebb lépésre. Persze ami lesz helyettük, azzal is ilyen hosszú távra tervezel, mert az neked már biztos minden elváráson túlmutat.
A kábelekkel meg hagyjanak is békén, mert Te azoknak a hatását nem igen hallod, ami van az marad is, mert jó ahogy van.
Ehhez képest hol tartasz ma? A korábban nem érdekelt kábelek, ahogy figyelem mind kicserélődtek, és most a streamert készülsz a megfelelő szintre hozni. Ha nem is olyan sűrű, de ez bizony csere-bere.
Mikor megvetted az Orkan-okat már ide az új othonotokba, akkor részletesen beszámoltál róla, hogy a kiválasztásánál milyen körültekintően jártál el. Figyelembe véve, hogy milyen hamar eladtad, és mennyit buktál rajta, már nem is tűnik olyan körültekintőnek a választás.
Akiket felvázoltál, évi 3-4 pár hangsugárzó, 4-5 erősítő, stb. én nem tartom hifistának, zenehallgatónak meg végképpen nem! Az ilyen ember szerintem mániákus, aki még saját magával sincs tisztában, nem hogy azzal, amit hallani akar.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.

Eszem ágában sincs erősítőt cserélni. Csak volt lehetőség ezeket meghallgatni, ezért éltem a lehetőséggel, gondolom más is ezt tette volna, aki kicsit is fogékony a témára. Nem került semmibe, miért ne tettem volna.zoli73 írta: ↑2023.04.29., szomb. 11:03
Ha tudod, hogy a Limetree a gyenge láncszem, akkor miért az erősítő vonalon próbálkozol a feljebblépéssel? Vagy csak ráérő idődben erősítőket tesztelsz? Valami célja biztos van ennek a nagy jövés-menésnek.
Persze hogy sokan ettől olcsóbb streamerekkel élnek együtt boldogan, mert a lehetőségeikhez mérten az fér bele, nem azért, mert azok olyan jók.
Ahhoz képest, hogy folyamatosan azt hangoztatod, mennyire elégedetten hallgatod a rendszered, nálad is ugyan úgy megy a csere-bere, mint mindenki másnál. Beszippantott ez téged is, mondhatsz bármit is.
Eleve nálam a fekete az kizáró ok.
Nagy csere-bere nincs nálam, nem egeszen értem, mire gondolsz.
Orkan hangfal kizárólag az új lakás adottsága miatt ment. Erősítőt tavaly azért cseréltem, mert tavaly előtt nem a PM-16 volt a cél.
Streamer pedig másfél éve megvan, életem első ilyen készüléke. De mivel a CD-m hangja jobban tetszik, ha lesz lehetőség, és felbukkan a kiszemelt, akkor majd remélem feljebb tudok lépni a várhatóan végső (tudom, hehe
Persze ez lehet, hogy sűrű csere- brének tűnik. De messze nem olyan talán, mint akinél egy év alatt már a harmadik, negyedik hangfal csere, meg ötödik új erősítőt látom...
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3354
Ha tudod, hogy a Limetree a gyenge láncszem, akkor miért az erősítő vonalon próbálkozol a feljebblépéssel? Vagy csak ráérő idődben erősítőket tesztelsz? Valami célja biztos van ennek a nagy jövés-menésnek.Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:35Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?mishow írta: ↑2023.04.29., szomb. 09:51
Tapasztalatom szerint amikor az ember először téved az igazi highend kategóriába, akkor hajlamos fanyalogni. Főleg ha a felső középkategória és a belépő highend határvonalát lépi át.
Ez bizony egy más világ. Nem színez, elvárja a kiszolgálást és ennek következtében a rendszer többi elemének hiányosságait kíméletlenül bünteti.
A tesztből igazán két dolgot lehet levonni: hogy a Malac hangja színezett, és hogy ezen a szinten egy Lindemann forrás már nem partner.
![]()
Amúgy azt tudom, hogy a Limetree a "gyenge" láncszem (bár sokan ettől sokkal olcsóbb streamerrel élnek boldogan - mert bizony lehet), ebben tervezek is lépést tenni, mindezt úgy, hogy élvezettel hallgatom egyébként.
Amúgy mint írtam, más erősítőhöz képest, más személy, sem hallotta azt a "csodát", amit esetleg elvárt az ember a Normatól, egy tök más láncban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.

Én nem is gondoltam, meg írtam is pár nappal ezelőtt.Vinkler írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:40Azért legyünk már őszinték!Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:35
Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?![]()
Az emlegetett erősítők egyike SEM high end kategória.
De persze már nem is a tucat hifi kategóriák.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
Mishow főleg Alex tesztjére vonatkozó hozzászólására reagáltam, az előtte lévő részt kicsit másképp látom. Viszont a Te olvasmányok alapján leszűrt tanulságod :
"Szándékosan színeznek, visznek bele valamilyen "karaktert", hogy ezzel kitűnjenek. Szándékosan érzékenyek a forrás, kábelezés, stb dolgokra, hogy......."
óriás félreértés (természetesen a kivétel erősíti a szabályt).
Alex, lehet, hogy a tesztelt erősítő tényleg túl steril, nem éri az árát, stb. A lényeg csak annyi, hogy a végső összegzésnél nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezt ebben a környezetben produkálta így! Ezért nincs örök igazság. És félre ne érts, ezzel nem mentegetem ezt az erősítőt, nem is ismerem ezt a típust, csak tapasztalati tény, hogy érdemes mindig megkeresni a leggyengébb láncszemet, és elgondolkodni (ne adj isten kipróbálni) hogy mi történik akkor, ha az is egy kategóriával jobb példány. És akkor megtörténhet, hogy máris kezdődik előlről a kör :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9705
Azért legyünk már őszinték!Alex_Aston írta: ↑2023.04.29., szomb. 10:35
Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?![]()
Az emlegetett erősítők egyike SEM high end kategória.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9705
Egyetértek mishow-al abban, hogy egy bizonyos szint felett már lehet találni kifejezetten színezetlen, nagyon részletező megoldásokat, amik szinte megdöbbentőek és sok embert szinte sokként érik. Ezt számtalan alkalommal tapasztaltam, illetve megfigyeltem olyanoknál akik első ízben éltek át ilyen élményt. Számomra az első ilyen alkalom mérgező volt a szó jó értelmében és azóta is ezt a megszólalást keresem, szeretem.
Mindazonáltal azt is meg kell érteni, hogy ez nem való mindenkinek, van aki szívesen elvan a hifi olykor cukormázas világában.
Mindazonáltal azt is meg kell érteni, hogy ez nem való mindenkinek, van aki szívesen elvan a hifi olykor cukormázas világában.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- Alex_Aston
- V.I.P.

Tehát az napokban említett 3 erősítő, de legalább is a Norma, az high end, míg a kérdéses Malac meg nem? Ezt mire alapozod?mishow írta: ↑2023.04.29., szomb. 09:51
Tapasztalatom szerint amikor az ember először téved az igazi highend kategóriába, akkor hajlamos fanyalogni. Főleg ha a felső középkategória és a belépő highend határvonalát lépi át.
Ez bizony egy más világ. Nem színez, elvárja a kiszolgálást és ennek következtében a rendszer többi elemének hiányosságait kíméletlenül bünteti.
A tesztből igazán két dolgot lehet levonni: hogy a Malac hangja színezett, és hogy ezen a szinten egy Lindemann forrás már nem partner.
Amúgy azt tudom, hogy a Limetree a "gyenge" láncszem (bár sokan ettől sokkal olcsóbb streamerrel élnek boldogan - mert bizony lehet), ebben tervezek is lépést tenni, mindezt úgy, hogy élvezettel hallgatom egyébként.
Amúgy mint írtam, más erősítőhöz képest, más személy, sem hallotta azt a "csodát", amit esetleg elvárt az ember a Normatól, egy tök más láncban.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 913
Ez így igaz!
Viszont, ha mennyiségi alapon szűrtem volna le tanulságot, akkor egyetértés lett volna a részemről.
Nem szotkam hibázni.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1662
Az utolsó két hozzászólásból az a tanulság, hogy hiába olvas sokat az ember. Tapasztalni kell.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 913
Sokat olvastam a témában, sajnos tapasztalni nem volt lehetőségem, de én addig azt szűrtem le, hogy pont ellenkezőleg van ez a tipikus hájend készülékeknél. Szándékosan színeznek, visznek bele valamilyen "karaktert", hogy ezzel kitűnjenek. Szándékosan érzékenyek a forrás, kábelezés, stb dolgokra, hogy.......mishow írta: ↑2023.04.29., szomb. 09:51
Szerintem Alex-ot most inkább az minősíti (feltevés, de aszerint felfelé), hogy el tudott vonatkoztatni attól, hogy valami drágább, ezért jobb is.
Hasonló témában érdekes (tudományosan levezetett) kísérletek voltak már, az eredmény meglepően tanulságos, de itt aligha érdekel bárkit is...
Nem szotkam hibázni.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2614
@Rock60 olvtárs épp tegnap idézte Darvas Lászlót egy régi HFM-ből a kábel topicban, aki pedig egy még régebbi mondást idézett. Sajnos a pontos megfogalmazására én sem emlékszem és a mondás eredetijét sem találtam meg, de a lényege, hogy egy bizonyos szint felett nem te minősítesz, hanem a véleményed minősít - téged.
Nincs ezzel semmi baj, mert a másik nagy tanulság számodra az lett, hogy szereted a rendszered hangját, és különösen - továbbra is - kedves számodra a Malac hang.
Tehát nem nagyon kell etetni a bogarat, az erősítő vonalon azért nem, mert pont ilyennek szereted, a streamer vonalon meg azért nem, mert jó a szinergia a többi láncszemmel.
Szóval nem volt hiába a teszt, sokat spóroltál általa, mivel megtudtad, a higend nem a te világod, nem kell feltétlenül erőltetni. Még mielőtt félreértenéd: komolyan írtam, de semmi cinizmus, pláne bántás nincs benne, amit írtam, magam ugyanígy átéltem!
Hallgasd a meglévőket örömmel, bodottág és béke!
Nincs ezzel semmi baj, mert a másik nagy tanulság számodra az lett, hogy szereted a rendszered hangját, és különösen - továbbra is - kedves számodra a Malac hang.
Tehát nem nagyon kell etetni a bogarat, az erősítő vonalon azért nem, mert pont ilyennek szereted, a streamer vonalon meg azért nem, mert jó a szinergia a többi láncszemmel.
Szóval nem volt hiába a teszt, sokat spóroltál általa, mivel megtudtad, a higend nem a te világod, nem kell feltétlenül erőltetni. Még mielőtt félreértenéd: komolyan írtam, de semmi cinizmus, pláne bántás nincs benne, amit írtam, magam ugyanígy átéltem!
Hallgasd a meglévőket örömmel, bodottág és béke!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Alex_Aston írta: ↑2023.04.28., pén. 19:45És akkor pár szó a Norma IPA 70B-ről is.
Ez egy nagyon részletező/analitikus hangú erősítő, nekem egyszerűen már túl steril.
Volt itt két fórumtárs, mert ők is kíváncsiak voltak erre, hisz azért ez már bő másfél milliós vas, nem egy átlag (árú) darab.
Teljesen egységes vélemény volt mindhármunk részéről, hogy nagyon szép és tiszta a hang, amit közvetít, de érzelmek nem nagyon jöttek át.
Visszakötve utána a Malacot, kellemesebb karakter volt hallható, kevésbé magasba húzó hanggal.
Egy kedves ismerősöm el is vitte 1 napra, saját rendszerbe, mint kiderült, ő is jelen van itt. Remélem majd ír pár sort róla, mit tapasztalt. Linn végfoka van, annak a cseréjét fontolgatja, de hasonlóképp mondta ő is, hogy tényleg nagyon szép tiszta a hangja, de a Linn is kellemesebb karakter. Persze egy bivaly végfok elvileg talán más kategória.
Ami engem egyébként kicsit zavart, az a trafó hangja. Akik itt voltak, és meghallgatták, csak legyintettek rá, hogy ugyan már, sok ilyen erősítő van, ami legalább ennyire zúg. Akkor csak a néma csendben vonyító PM-11 után lehet ez nekem furcsa...
Viszont legyen kontra vélemény is. Aki elvitte, több, mint egy órát nyúzta, és fülelte. Gyakorlatilag csak klasszikus zenét és némi jazzt hallgat, azt mondta, neki nagyon tetszik, nagyon szépen rendezi térben a hangokat, stb.
Berakom lentebb a zene listát is, amiket hallgattunk, hogy ne érje szó a ház elejét, miszerint nem lehet tesztelni klasszikus zene nélkül...![]()
Az is lehet hogy ez az erősítő nem egy mindenevő, hanem ezekre a zenékre van kiegyezve.
Mindenesetre nálam a Marantzot ez sem taszítja le a trónról, vagyis a központi helyéről. Meg túl kicsi, és nem elég nehéz![]()
.
20230428_140205.jpg
20230428_140140.jpg
Screenshot_20230428_192619_Lindemann.jpg
Ezekkel az erősítő csereberélésekkel legjobb esetben is csak annyit tudsz meg, hogy milyen a hangfalad a forrásod és a kábeleid. Nem az erősítőt. Azt akkor tudnád meg, ha ezekkel tisztában lennél már.
Nem létezik túl analitikus erősítő. Az elméleti maximálisan analitikus erősítő az végtelen sebességű, sávszélességű és zéró torzítású. Tehát ideális. Ebben az esetben hallod tökéletesen azt, amit elé és mögé kötsz, de ez nem “túl” és nem rossz, hanem ez volna a kívánatos.
Amit te túl analitikusnak gondolsz, az torzítás a forrásból, kábelből, erősítőből vagy a hangfalból. Jellemzően tranzienstorzítás, ami nagyon zavaró tud lenni.
A hangfalad az rendben van. Kábelek elmennek. Egy rendes forrást beköthetnél, ha már tesztelsz.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- Alex_Aston
- V.I.P.

És akkor pár szó a Norma IPA 70B-ről is.
Ez egy nagyon részletező/analitikus hangú erősítő, nekem egyszerűen már túl steril.
Volt itt két fórumtárs, mert ők is kíváncsiak voltak erre, hisz azért ez már bő másfél milliós vas, nem egy átlag (árú) darab.
Teljesen egységes vélemény volt mindhármunk részéről, hogy nagyon szép és tiszta a hang, amit közvetít, de érzelmek nem nagyon jöttek át.
Visszakötve utána a Malacot, kellemesebb karakter volt hallható, kevésbé magasba húzó hanggal.
Egy kedves ismerősöm el is vitte 1 napra, saját rendszerbe, mint kiderült, ő is jelen van itt. Remélem majd ír pár sort róla, mit tapasztalt. Linn végfoka van, annak a cseréjét fontolgatja, de hasonlóképp mondta ő is, hogy tényleg nagyon szép tiszta a hangja, de a Linn is kellemesebb karakter. Persze egy bivaly végfok elvileg talán más kategória.
Ami engem egyébként kicsit zavart, az a trafó hangja. Akik itt voltak, és meghallgatták, csak legyintettek rá, hogy ugyan már, sok ilyen erősítő van, ami legalább ennyire zúg. Akkor csak a néma csendben vonyító PM-11 után lehet ez nekem furcsa...
Viszont legyen kontra vélemény is. Aki elvitte, több, mint egy órát nyúzta, és fülelte. Gyakorlatilag csak klasszikus zenét és némi jazzt hallgat, azt mondta, neki nagyon tetszik, nagyon szépen rendezi térben a hangokat, stb.
Berakom lentebb a zene listát is, amiket hallgattunk, hogy ne érje szó a ház elejét, miszerint nem lehet tesztelni klasszikus zene nélkül...
Az is lehet hogy ez az erősítő nem egy mindenevő, hanem ezekre a zenékre van kiegyezve.
Mindenesetre nálam a Marantzot ez sem taszítja le a trónról, vagyis a központi helyéről. Meg túl kicsi, és nem elég nehéz
.
Berakom lentebb a zene listát is, amiket hallgattunk, hogy ne érje szó a ház elejét, miszerint nem lehet tesztelni klasszikus zene nélkül...
Mindenesetre nálam a Marantzot ez sem taszítja le a trónról, vagyis a központi helyéről. Meg túl kicsi, és nem elég nehéz
.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2614
Vagy csak egyszerűen a Nagy Testvér, ugye …Alex_Aston írta: ↑2023.04.27., csüt. 18:56Tudja valaki, miként lehetséges az, hogy az Audia Flight kiirta, hogy Lindemann, amikor kiválasztottam a forrást, ami ugye a Lindemann Limetree volt.
- hzola
- Nincs visszaút

- Értékelés: 82
Én próbaként átdugnám egy másik bemenetre a Lindemann -od és ha ott is kiírja akkor lehet benne valami. :-)Alex_Aston írta: ↑2023.04.27., csüt. 18:56Bónusz kérdés. Tudja valaki, miként lehetséges az, hogy az Audia Flight kiirta, hogy Lindemann, amikor kiválasztottam a forrást, ami ugye a Lindemann Limetree volt. Analóg RCA-n át tud menni ilyen infó?![]()
.
20230423_161245.jpg
Analóg:Garrad 401
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor
Kar1:Rabco SL-8E+EMT-TSD15
Kar2:FR 24 mkII+Ortofon SL 15 mkII/SUPEX 900 super plus E (MALFOX)
Rádió:Fisher FM-200-B
Digi1:TJ. v-fet Philips demo CD 100
Digi2:Human Audio Libretto
Erősítő:Sutemenyx Hybrid végfok
Hangsugárzó:JBL 4344
Kábelek:Human Audio, Luxor
- Megyer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
A bónusz kérdésre:
Szerintem aki kölcsön adta neked az erősítőt az is Lindemann-al használta és egyszerűen azt a bemenetet Lindemann-ra keresztelte. Én is Audia Lindemann párost használok és nem tudok az Audia ezen feltételezett funkciójáról. Röviden olyan nevet adsz a bemeneteknek amilyet szeretnél.
Szerintem aki kölcsön adta neked az erősítőt az is Lindemann-al használta és egyszerűen azt a bemenetet Lindemann-ra keresztelte. Én is Audia Lindemann párost használok és nem tudok az Audia ezen feltételezett funkciójáról. Röviden olyan nevet adsz a bemeneteknek amilyet szeretnél.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Az utóbbi pár napban volt lehetőségem meghallgatni pár nagyobb vasat, amik ha még nem is a high endet, de talán a belépő szintet képviselik a felső kategóriába. Bár nyilván van, akinek alátétnek sem lennének ezek jók... 
Musical Fidelity M6si és Audia Flight Three S a két modell, és a szitu adta magát, hogy kicsit a PM-11S1-hez is hasonlítsam őket.
Nos, mindkét erősítő nagyon nyílt, tiszta, erőteljes hanggal rendelkezik, a Contour 20-ast mindkettő lazán hajtja, bőséges tartalékkal rendelkeznek. Érdemi különbséget nem véltem közöttük felfedezni, nagyon hasonló volt (számomra) a karakterük, mindkettő talán kicsit a magas tartományba húz, bár lehet csak a Marantz után hallottam őket ilyennek, vagy a rendszer többi elemével (Limetree Network a TMP táppal, HiDiamond D3 RCA, és AQ Rocket 33) alkottak ilyen egyenleget.
Viszont a PM-11S1 mellettük is megállja a helyét (legalább is az én ízlésem alapjan), nem éreztem azt, hogy barmelyikre is le kéne cserélnem. Sőt, a számomra nyugodtabb, talán hosszabban hallgatható karaktere nekem jobban fekszik.
Ettől még mindkettő nagyon jó és komoly vas szerintem, rosszat nem tudnék mondani egyikről sem, csalódni szerintem egyikben sem igazán lehet. Ajánlani tudom mindenkinek őket, aki ebben a kategóriában keresgél.
Aztán persze nyilván másnál, más rendszerben, lehet teljesen más lenne akár az én véleményem is.
Bónusz kérdés. Tudja valaki, miként lehetséges az, hogy az Audia Flight kiirta, hogy Lindemann, amikor kiválasztottam a forrást, ami ugye a Lindemann Limetree volt. Analóg RCA-n át tud menni ilyen infó?
.
Musical Fidelity M6si és Audia Flight Three S a két modell, és a szitu adta magát, hogy kicsit a PM-11S1-hez is hasonlítsam őket.
Nos, mindkét erősítő nagyon nyílt, tiszta, erőteljes hanggal rendelkezik, a Contour 20-ast mindkettő lazán hajtja, bőséges tartalékkal rendelkeznek. Érdemi különbséget nem véltem közöttük felfedezni, nagyon hasonló volt (számomra) a karakterük, mindkettő talán kicsit a magas tartományba húz, bár lehet csak a Marantz után hallottam őket ilyennek, vagy a rendszer többi elemével (Limetree Network a TMP táppal, HiDiamond D3 RCA, és AQ Rocket 33) alkottak ilyen egyenleget.
Viszont a PM-11S1 mellettük is megállja a helyét (legalább is az én ízlésem alapjan), nem éreztem azt, hogy barmelyikre is le kéne cserélnem. Sőt, a számomra nyugodtabb, talán hosszabban hallgatható karaktere nekem jobban fekszik.
Ettől még mindkettő nagyon jó és komoly vas szerintem, rosszat nem tudnék mondani egyikről sem, csalódni szerintem egyikben sem igazán lehet. Ajánlani tudom mindenkinek őket, aki ebben a kategóriában keresgél.
Aztán persze nyilván másnál, más rendszerben, lehet teljesen más lenne akár az én véleményem is.
Bónusz kérdés. Tudja valaki, miként lehetséges az, hogy az Audia Flight kiirta, hogy Lindemann, amikor kiválasztottam a forrást, ami ugye a Lindemann Limetree volt. Analóg RCA-n át tud menni ilyen infó?
.
Off folytatás...denesdr írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:41Lehet, hogy off lesz, de azért megkérdezem. A 40A-nak erőteljesebb a subtartománya mint a 150-nek? Mert ugye tottyinak, elmondása alapján a hang legalja (20-30 Hz) hiányzik...supravox írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:15Persze.asebestyen írta: ↑2023.04.20., csüt. 22:04
Én még nem hallottam az összes gd terméket, de az én Ref 10.32-met én is kevésnek érzem egy ATC-hez, ahhoz túl nagyot torzít, még ha kellemesen is, pont az ATC kiemelkedő tulajdonságába rondítana bele. Azért egy ingyen átmeneti megoldásnak talán elmegy, míg megérkezik a végleges választás.![]()
![]()
Bocsánat nem a felajánlást "kritizáltam"
Nem akartam senkit megbántani.
De Tottyinak 40A-t kellett volna vennie.
Nem kínlódna...
Ahol egy 150es ATC-ből nem bújik ki a megfelelő mélytartomány ott komoly bajok vannak.
De igen igazad van a 40A nyílván szerényebb.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5306
Egy szobában elég egy pár hangsugárzó, és egy erősítő, de azok legyenek a pénztárca fájdalomküszöbhöz képest a legjobb minőségűek. Ha odafigyelősen hallgatunk zenét, akkor az akusztikailag is megfelelő helyről hallgatjuk, ha dolgozunk is közben, akkor úgyis csak háttérzeneként funkcionál, ha későre jár, akkor is vissza kell fogni jócskán a hangerőből, tehát sem a mély hang érzet, sem a felbontás nem lesz optimális, de ez nem probléma. A "hangfalkapcsoló" csak arra jó, hogy két vagy több vacak doboz közül lehessen válogatni, egyiket öt percig lehet hallgatni, a másikat még addig sem. A bikábelezés se szükséges, hiszen két kábelszett árából lehet venni egy sokkal jobb kábelt, ami önmagában jobban fog szólni, mint a bi változat, persze lehetnek kivételek, amik gyengítik a szabályt.
Ez is igaz. De én nem a kommersz átlagfogyasztónak készült erősítőkről beszélek, hanem a fél - egymilliós kategóriáról, ami nekünk készül vájtfülű(bb)eknek illetve akiknek a zene az életük (egyik fő hobbija).
Egyébként egyre többen térnek házimoziról vissza a sztereó rendszerű zenehallgatásra/filmnézésre vagy párhuzamos rendszereket használnak.
Egyébként egyre többen térnek házimoziról vissza a sztereó rendszerű zenehallgatásra/filmnézésre vagy párhuzamos rendszereket használnak.