Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen erősítőt vegyek?
Pl. egy régebbit /Kenwood KRFX9070/, vagy valami újabb modellt.
Köszi mindenkinek
Írd körül egy kicsit az igényeidet, és hogy mennyit akarsz költeni rá.
Sziasztok
max 100eFt.
Jazz és rock zenéhez kellene. A házimozizás nem fontos.
A Kenwoodhoz nagyon jó árban hozzá tudnék férni és nem használt!
Köszi
Ne tévesszen meg a THX a gépen.
És zenére tényleg inkább stereot.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok
Köszi mindenkinek
Sziasztok
max 100eFt.
Köszi
Az hogy a házimozizás nem fontos azt jelenti hogy sztereó erősítő is jó lenne? Mert zenére sokkal jobban járnál egy 50-60Ftos sztereó erősítővel mint egy 100eFtos házimozierősítővel.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok
Köszi mindenkinek
max 100eFt
Köszi
Mik az igények?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok
Köszi mindenkinek
Sziasztok
max 100eFt.
Köszi
Sztereó erősitők
Kíváncsi lennék rá, hogy mi a véleményetek a következő erősítő + SACD lejátszó párosításról?
YAMAHA A-S2000 (310 e Ft)
YAMAHA CD-S2000 (260 e Ft)
Nekem fenntartásaim vannak a kombó ár/érték arányával kapcsolatban, de azért meghallgatnám mások véleményét is!
Tulárazott, de ettöl függetlenül jol xolo kéxülékek. Az SACD nekem kissé magasba huzo és technicista hang. Roxx értelemben digitisz jelleg.
Az erösitö sem áll a helyzet magaslatán.
Ennyiért már egészen hallgathatoakat lehet wenni, legalább is nekem hallgathatobbakat.
Wixont yamaha hiwök xerint ez a csucs.
Hát ök tudják...
Sztereó erősitők
Ezekkel a német pontokkal meg %-kokkal nem kell feltétlenül egyet érteni meg kicsit idióta is a dolog, de azért kiindulásnak nem teljesen butaság. Egyébként meg miért is nem hihető, hogy mondjuk a Denon ennyivel jobb volna mint az AA?
Hozd be a denont, oszt öxxewetjük az AA-wal és kiderül.
Mindenesetre elgondolkodtato, h xerintük a Rotelnél is jobb...
Wajon ki szponzorálta ezt a tesztet?
-Csak kérdem...
Sztereó erősitők
Ez most lehet, hogy 1 kicsit hülyén fog hangzani, de nézegettem a különféle erősítők teszteredményeit, és több helyen is számomra meglepő eredmények születtek.
Forrás: http://www.testberichte.de
Csak, hogy néhányat említsek: A német Stereo magazin tesztjei szerint pl. a Denon PMA-1500AE sztereó erősítő 65%-os teszteredménnyel, amíg a nála sokkal drágább Rotel RB-1080-as végfok csak 55%-al zárt. Ezek mind-mind a hangjukra vonatkoznak, mivel Klang-Niveau címszó alatt találhatóak....
Érdekesség továbbá, hogy az Advance Acoustic MPP-206-os előerősítője 40, míg a hozzá tartozó MAA-406-os végfok 41%-ot kapott!
Ki érti ezt? Milyen módon osztályoznak ezek? Számomra érthetetlenek ezek az eredmények....
Ezekkel a német pontokkal meg %-kokkal nem kell feltétlenül egyet érteni meg kicsit idióta is a dolog, de azért kiindulásnak nem teljesen butaság. Egyébként meg miért is nem hihető, hogy mondjuk a Denon ennyivel jobb volna mint az AA?
Sztereó erősitők
Tisztelt Fórumtársak,
Cambridge Audio CA 300-hoz keresek kapcs-i rajzot, ugyanis vettem egyet a minap, és átböngészném.
BUÉK
BalázsT
ENgem is érdekelne, ha van ilyen..
Amúgy a sima, vagy a v2 verizót vetted? (a v2 erősebb picivel, és van rajta tone defeat asszem)
Sztereó erősitők
Tisztelt Fórumtársak,
Cambridge Audio CA 300-hoz keresek kapcs-i rajzot, ugyanis vettem egyet a minap, és átböngészném.
BUÉK
BalázsT
Sztereó erősitők
Ez most lehet, hogy 1 kicsit hülyén fog hangzani, de nézegettem a különféle erősítők teszteredményeit, és több helyen is számomra meglepő eredmények születtek.
Forrás: http://www.testberichte.de
Csak, hogy néhányat említsek: A német Stereo magazin tesztjei szerint pl. a Denon PMA-1500AE sztereó erősítő 65%-os teszteredménnyel, amíg a nála sokkal drágább Rotel RB-1080-as végfok csak 55%-al zárt. Ezek mind-mind a hangjukra vonatkoznak, mivel Klang-Niveau címszó alatt találhatóak....
Érdekesség továbbá, hogy az Advance Acoustic MPP-206-os előerősítője 40, míg a hozzá tartozó MAA-406-os végfok 41%-ot kapott!
Ki érti ezt? Milyen módon osztályoznak ezek? Számomra érthetetlenek ezek az eredmények....
Sztereó erősitők
nagyon messze van a kinai CAV hangja egy ilyen rendszerhez.Ja és ez saját tapasztalat!Igaz neked az a dolgod hogy nyomasd az árúlt cuccaitokat!De azért egy Naimot ne irj le egy CAV-val szemben.
AZ AVX-en van két olyan vásárlónk,aki nagyon sok rendszert meghallgatott.
Mindketten CAV-Hivi párost vett.
Hogy miért tették,azt tőlük kell megkérdezni.
Én kereskedőként sosem írok sem jót,sem rosszat más gyártmányokról,mert nem lenne etikus,de talán érdemes lenne megkérdezni :misi-t és p61-et,hogy miért pont minket választottak.Egy biztos,hogy egyik sem volt botfülű.
Sajnos a kínai áruktól idegenkedik az ember, mert a nagy bevásárló központokban vagy a piacon hihetetlenül olcsón vásárolt cuccokról sokszor kiderült hogy egyszer sem! használható, azonnal eldobható kategóriákba tartoznak.
Így nehéz egy kínában gyártott és azt kínai áruként forgalmazott erősítőről, hangfalról elhinni,hogy a kihegyezett fülünknek kellemes hangot produkálnak.
Én egy elfogadható árú mindenképp csöves erősítőt kerestem, főleg jazz-t és klasszikusokat hallgatok. 2 éve vettem egy használt Pointe Sima-t, akkor szerettem bele a csöves hangzásba.Évek óta járok a kiállításokra, párszor benéztünk forgalmazókhoz, de igazán jó hangot csak ritkán,vagy vmi kompromisszum árán,vagy a milliós kategóriában találtam.Talán az olasz Opera dobozok fogtak meg legjobban.
ATC-ék karácsonyi akciója ösztönzött arra, hogy lemenjek Szegedre és hallgatózzak. Erősítöt venni mentem le hozzájuk, de találtam egy olyan hangfalat, amely megdöbbentően jól szólt: a HIVI M6002F-et. Ezt azonnal meg kellett vennem, mert az emlékeim szerint ennél jobban szólót nem igen hallottam! Második látogatásom alkalmával már meghallgattam ezen a hangfalon az erősítő-kinálatot (ez kissé körülményesebb, mint hangfalat tesztelni) A CAV T5881 nyugodt, természetesen tiszta hangja párosul a tranyós erősítők dinamikájával, egyáltalán nem az a puha, mélyhiányos,mint azt előtte jó pár csövesen már hallottam.
Hogy mennyit fog érni később? Nem érdekel.Most egy hét otthoni zenehallgatás után úgy gondolom, ettől a két láncszemtől semmi pénzért nem válnék meg! Inkább fejlesztem a többit, azokon még van mit.
Én is mindenképp a személyes tapasztalatgyűjtést ajánlom, saját, ismert hanghordozóról, mert a forgalmazók nagyon hajlamosak a demonstrációra általuk kiválasztott, megdöbbentő felvételekkel, melyek kissé leplezik a valóságot.
Sztereó erősitők
Kíváncsi lennék rá, hogy mi a véleményetek a következő erősítő + SACD lejátszó párosításról?
Nekem fenntartásaim vannak a kombó ár/érték arányával kapcsolatban, de azért meghallgatnám mások véleményét is!
Még sosem hallottam,de a CAV A12-est szivesen odatenném mellé egy teszt erejéig.
Sztereó hibrid (csöves előfok, tranzisztoros végfok) erősítő 2*250W (6 Ohm) 2*200W (8 Ohm), 33 Kg.
A CD játszó kivitele tetszik,de még ezt sem hallgattam.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Én nem irigyellek:) Ennyi pénzért már komoly gondban lehet lenni mit vegyél, mert rengeteg lehetőség van.
Hál istennek,van egy két ilyen vásárló is.
Sajnos egyre kevesebb.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Hangfalat + sztereo erositot keresek....
Cel: monitor hangsugárzó, max 700 ezer
Erosito: ami a fentihez jol passzol..... azert max 500 ezer...
Kabel majd egyutt a kettohoz
Nem kell hangosnak lennie (szoba se nagy), legyen tiszta es konnyed.
Eddig szinte csak hangfalat neztem:
Elso kor:
B&W 805S - Rotel valamivel
ProAc D Two - Naim 122x-150x vagy it5
Sonus Faber Guarneri Memento - Unison Research valami
Masodik kor:
B&W 705 - Rotel valamivel
Monitor Audio GS10 - ezt meg nem tudom....
ProAc Response One Sc - Naim 122x-150x vagy it5
PMC TB2 - itt sem tudom
Audio Physic Step - szinten
Naim N-Sat - ertheto modon Naim-al, 122x-150x vagy it5
Elsosorban tanacsra lenne szuksegem!
Tapasztalat, velemeny barmelyik fenti dobozrol, erositorol?!
Elore is kosz!
ui: bocs ha valaki mar olvasta, elkuldtem a hangfal froumba is
Én nem irigyellek:) Ennyi pénzért már komoly gondban lehet lenni mit vegyél, mert rengeteg lehetőség van.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Udv,
Ha mar ennyi penzt szansz ilyen vackokra, akkor sztem menj el minel tobb ceghez akik magas szinvonalon uzik az ipart. Mond el nekik az igenyeid, milyenek a zenehallgatasi lehetosegeid, szokasaid stb. es kerd meg oket, hogy ajanljanak neked vmit ill. ha nagyon ragaszkodsz a felsorolt termekekhez akkor azokrol kerd ki a velemenyuket. Aztan kerd meg oket, hogy a kivalasztott cuccot letet elleneben hazavihesd es otthon hallgathasd meg (ha van ra lehetoseg olyan cuccot kerj amelyik mar hasznalva volt egy ideje!). Amelyik kereskedo nemet mond azzal en nem is foglalkoznek tovabb. Aztan az otthon hallottak alapjan donts, ne az alapjan amit a bemutatoteremben hallassz (ott amugy is teletomik az ember fejet minden marhasaggal )! Sok szerencset!
u.i. aztan ha nem tudsz donteni, akkor osszedobunk neked egy DIY erositot es hangfalat amik teljesen egyediek lesznek/lehetnek a sajat igenyeid kielegitesere
- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)
- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése
- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása
- akusztikai mérések
- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése
Sztereó erősitők
Tudod egy pár év és ujra divat lesz a nem kinai cumo!
Egy pár év és majdnem mindent kínában fognak gyártani.
Jó nagy űr lenne máris a piacon,ha a kinában gyártott termékek eltünnének.
Már egyre kevesebb igazi európai termék van és azok inkább a felsőbb kategóriában.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Kabel majd egyutt a kettohoz
Nem kell hangosnak lennie (szoba se nagy), legyen tiszta es konnyed.
Eddig szinte csak hangfalat neztem:
Elso kor:
B&W 805S - Rotel valamivel
ProAc D Two - Naim 122x-150x vagy it5
Sonus Faber Guarneri Memento - Unison Research valami
Masodik kor:
B&W 705 - Rotel valamivel
Monitor Audio GS10 - ezt meg nem tudom....
ProAc Response One Sc - Naim 122x-150x vagy it5
PMC TB2 - itt sem tudom
Audio Physic Step - szinten
Naim N-Sat - ertheto modon Naim-al, 122x-150x vagy it5
Elsosorban tanacsra lenne szuksegem!
Tapasztalat, velemeny barmelyik fenti dobozrol, erositorol?!
Elore is kosz!
Ne csak nézd a hangfalakat, hallgasd is
Naim nSat-ot, Arivát és a ProAc legújabb Response TriTower dobozait tudok adni meghallgatásra (van hozzá Nait 5i erősítő is, meg kábelek is). A Zu Tone-t is érdemes kipróbálni, de van még két Revolver is, az RW16 és 33, őket is érdemes meghallgatni.
Sztereó erősitők
nagyon messze van a kinai CAV hangja egy ilyen rendszerhez.Ja és ez saját tapasztalat!Igaz neked az a dolgod hogy nyomasd az árúlt cuccaitokat!De azért egy Naimot ne irj le egy CAV-val szemben.
AZ AVX-en van két olyan vásárlónk,aki nagyon sok rendszert meghallgatott.
Mindketten CAV-Hivi párost vett.
Hogy miért tették,azt tőlük kell megkérdezni.
Én kereskedőként sosem írok sem jót,sem rosszat más gyártmányokról,mert nem lenne etikus,de talán érdemes lenne megkérdezni :misi-t és p61-et,hogy miért pont minket választottak.Egy biztos,hogy egyik sem volt botfülű.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szerintem egy Cav lánctól vagy Cav+Hivi lánctól igencsak jobb hangot kap egy Naim lánctól!Ja és azt tegyük hozzá hogy pár év mulva a Naim lánc még mindig érni fog valamit a piacon mig mondjuk egy kinai cuccos már nem biztos!Tudod egy pár év és ujra divat lesz a nem kinai cumo!Meg azért kiváncsi vagyok hogy hány évig lehet majd ezeket ˝strapálni" használni.A Naim azért nem egy CAV!Mint ahogy a Dynaudio hangszorók se Hivi hangszorók!Csak nézd meg ATC hogy a komoly Korsun/Dossun erösitök ára is hogy leestek.Azért rakjuk rendbe a dolgokat.Aki hallott már komplett Naim rendszert az megtudja mondani hogy nagyon messze van a kinai CAV hangja egy ilyen rendszerhez.Ja és ez saját tapasztalat!Igaz neked az a dolgod hogy nyomasd az árúlt cuccaitokat!De azért egy Naimot ne irj le egy CAV-val szemben.Lehet moderáni nyugodtan!
A Hivi Amerikai cég.
Nyugat Európában és Amerikában nagyon népszerűek a termékei.
CAV
A CAV T5881-es egy 43 kg-os A osztályú erősítő.
Érdekelne,hogy ennyi pénzért melyik terméket tennéd mellé,ami ugyanezt tudja.
Amiket felsoroltál én nem ismerem.
A vevő majd eldönti,hogy mit vásárol.
Ajánlani mindenkinek lehet.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szerintem egy Cav lánctól vagy Cav+Hivi lánctól igencsak jobb hangot kap egy Naim lánctól!Ja és azt tegyük hozzá hogy pár év mulva a Naim lánc még mindig érni fog valamit a piacon mig mondjuk egy kinai cuccos már nem biztos!Tudod egy pár év és ujra divat lesz a nem kinai cumo!Meg azért kiváncsi vagyok hogy hány évig lehet majd ezeket ˝strapálni" használni.A Naim azért nem egy CAV!Mint ahogy a Dynaudio hangszorók se Hivi hangszorók!Csak nézd meg ATC hogy a komoly Korsun/Dossun erösitök ára is hogy leestek.Azért rakjuk rendbe a dolgokat.Aki hallott már komplett Naim rendszert az megtudja mondani hogy nagyon messze van a kinai CAV hangja egy ilyen rendszerhez.Ja és ez saját tapasztalat!Igaz neked az a dolgod hogy nyomasd az árúlt cuccaitokat!De azért egy Naimot ne irj le egy CAV-val szemben.Lehet moderáni nyugodtan!
Ezért nem lehet ajánlani az ATC-s cuccokat?
Erre való a ker topik nem ?? :smile19: Amúgy szerintem pennával kéne beszélned.(hangfal esetleg zu???)
Samurai on the toilet. (-_-)---(<_>)---(o_o)---(O_O)'---(^_^)'--- The End.
Sztereó erősitők
Ki és hol írta le a Naim cuccokat?
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Sztereó erősitők
Ezért nem lehet ajánlani az ATC-s cuccokat?
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Sztereó erősitők
Amp:Marantz PM-16
Cd:Marantz CD-17
Tuner:Sony ST-SB920QS
Cabel:V.D.H D352, V.D.H Combination
Speaker:Tannoy 638 �s Magnat MSP 110(MagnatSpecialProduct)
Sztereó erősitők
Sziasztok!
....
Elore is kosz!
Üdv!
Egy tanács: ezen a szinten csak és kizárólag rendszerben gondolkozz, és így próbálj meg hallgatózni is. Ennyi pénzért elég jó cuccokat lehet már venni, hangzásban lesz különbség, majd kiválasztod, ami neked tetszik.
Másfelől meg kellene környékezni 1-1 kereskedőt, letét fejében adnának-e cuccot otthoni demora... (mégiscsak otthon fogod hallgatni szóval ami mélyhiányos a bemutatóban, az nálad lehet már döng, és fordítva...)
Üdv,ndrews