Csak a vita miatt ( jó értelembe vedd kérlek!!!) itt azt írják, hogy van ( volt) hidalható
https://www.audioholics.com/amplifier-r ... tiva-xpa-2
Ráadasul a hátuljáról készült kép alapján is lehet hidalni az XPA-2-t

Csak a vita miatt ( jó értelembe vedd kérlek!!!) itt azt írják, hogy van ( volt) hidalható

Én sem hallottam ilyen problémáról. Használtam évekig 7 csatornás végfoknak csak a 3 csatornáját és semmi baja nem lett.Nagy Gabi írta: ↑2024.11.26., kedd 20:50Volt tulajdonosa ként első kézből állítom hogy itt emlegetett dolog hogy ha sztereó végfokba panelba csak az egyikre kötsz az kinyirná mindkettőt egy ritka egetverő baromság!!!!!!!! Hosszú időn keresztül használtam és soha semmi baja nem volt ,hidba nem köthető a sztereó panel de ha minden sztereó modulból csak egyett kötsz be akkor sincs semmi, ha csak nagyon okos módjára meg nem próbálsz 2 külön csatornát behidalni. Nincs olyan emotiva a piacon aminek hidalható vegfoka lenne de ez is csak olvasás kérdése, de úgy látom sok hozzá nem értő ember lusta bárminek is utána olvasni így inkább csak találgatásokba bocsájtkozik hogy bosszantsák az embert.Az internet világában megtalálsz mindent manapság hát senki se legyen rest olvasni,meg lehet nagy haszna is lenne a dolognak.

Soner audio. Én őket, más majd biztosan ajánl mást, másokat.sportakusz írta: ↑2024.11.25., hétf. 09:08Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Pioneer Házimozi erősítőm aminek elment a háttér kivezérlése. Keresek olyan szakembert aki tudna ebben segíteni. Amennyiben tudtok ajánlani azt előre is köszönöm.

Ha HTPC a forrás, akkor nem elég mondjuk egy USB vagy optikai bemenet az erősítőre? Vagy használod a TV-t is forrásként és nincs rajta optikai kimenet?sony309 írta: ↑2024.11.18., hétf. 11:15Üdv mindenkinek!
Felszámoltam a többcsatornás házimozi szettemet és most szeretnék egy két csatornás erősítőt (nem több csatornásat és DAC-ot sem szeretnék az erősítő elé,) venni, amin van HDMI be és kimenet egyaránt. A TV-n csak HDMI (ARC/eARC) csatlakozó van. Filmeket HTPC-ről játszok le, tehát minden szempontból a HDMI csatlakozás lenne a legegyszerűbb számomra.Nagyon kevés, talán 2 sztereó erősítőt találtam HDMI be és kimenettel.
Van több is, csak én nem találok?

Nincs olyan, hogy külön centernek sztereó végfok modul. Oda köthető a center ahova jólesik, ahogy az eladó is írta. Csak a frontokat kell kötni a 2db. 1Ch-s modulra a nagyobb teljesítmény miatt. Jobb lenne 3db. 1Ch-s nagyobb teljesítményű modul a a center miatt, de már így is nagyon le van osztva a teljesítmény, alig maradna szufla a többi kimenetre.

Köszi érdekel a dolog, hiszen biztosan újramérek az előzőleg használt mini tripod miatt. Ha jól értem, a szoftver által felkínált mérési pontok helyett, attól el egy eltérő mintázatot kell követnem. Néztem amúgy videókat, nem is egyet és ott a szakértők ki is fejtik, ezeket a pontokat nem szigorúan úgy kell értelmezni ahogy az ábrán vannak. Viszont én úgy gondolom a szoftver a pozíciókkal kalkulál, ezért én azért az apavető mintázatot betartottam. De lehet nem kell ha jól értem.DeLorean írta: ↑2024.11.17., vas. 09:34Amennyiben szeretnél még próbálkozni, ajánlom a Storm Audio görbéken kívül a Storm Audio Dirac mérési pontokat.
Ez kilenc pontos mérés, teljesen más mikrofon pozíciókkal. Érdekes az elhelyezés, de megéri használni.
Pontosabb mélyek, jobb térleképezés, jobb hangerő szint beállítás.
Nem biztos, hogy mindenhol és mindenkinél, de mivel megvan minden hozzá - egy próbát feltétlenül megér.
Ha érdekel, PÜ-ben küldök két képet.
Igen ezt tudom, sőt van aki direkt úgy csinál meg egy mondjuk 9 pontos mérést, hogy az első közép hallgatói pozíciótól, nagyon kis mértékben az körbelövi, így elvileg egy a fő hallgatói pozícióra nagyon centralizált hangzást ér el. Én ugyanakkor azt mondom/tapasztalom nincsenek egetverő különségek.Luxor Audio írta: ↑2024.11.16., szomb. 17:01Ez leginkább a nézőtér méretétől, kialakításától függ, hányan moziztok, meg hogy Te magad mennyire mocorogsz mozizás közben. Minél kevesebb mérőpontot használsz és azok minél közelebb vannak egymáshoz, a korrekció annál inkább egyetlen pontra lesz érvényes, de ott igen hatásos lesz. Ha sok mérési ponttal csinálod a folyamatot és azokat távol rakod egymástól, akkor egy átlagos eredményt kapsz, ami sehol nem lesz tökéletes, de nagyobb térben nyújt elfogadható hatást.

Ez leginkább a nézőtér méretétől, kialakításától függ, hányan moziztok, meg hogy Te magad mennyire mocorogsz mozizás közben. Minél kevesebb mérőpontot használsz és azok minél közelebb vannak egymáshoz, a korrekció annál inkább egyetlen pontra lesz érvényes, de ott igen hatásos lesz. Ha sok mérési ponttal csinálod a folyamatot és azokat távol rakod egymástól, akkor egy átlagos eredményt kapsz, ami sehol nem lesz tökéletes, de nagyobb térben nyújt elfogadható hatást.

PC, Umik, HK target, 13 pontNem vagyok robot írta: ↑2024.10.16., szer. 09:05PC, Umik, Storm targetek, 9 pont.
Az én szobámhoz ezt találtam megfelelőnek.

PC, Umik, Storm targetek, 9 pont.Gandalf írta: ↑2024.10.16., szer. 08:35Nemsokára tulajdonomba kerül egy onkyo tx-rz50-es, és futtatok majd dirac live kalibrációt rajta. Meglehetősen alaposan utánanéztem mit hogyan, szóval a kérdés nem az hogyan kell kalibrálni, hanem akinek hasonló készüléke van, illetve kalibrált már, milyen megoldást választott.
Az első "dilemma" az mivel kalibráljak. Lehet ugye PC/MAC-re letöltött applikációval, vagy IOS/Android-ra letöltött applikációval, illetve ami érdekes onkyo, pioneer esetében (lehet más gyártóknál is van ez a lehetőség), a remote app-ba is van dirac kalibráció integrálva. Ha lenne külső mikrofonom, akkor nyilvan mindenképpen az első megoldást választom, hiszen a másik kettő, a mellékelt erősítőbe dugható, mikrofont használja. Nem tudom a pc-es és mobile app között van-e bármi különbség, talán olvastam pár sort arról a target curve egyszerű beállításában van újítás a mobile app-ban, de lehet amúgy ez a lehetőség ott van a pc-s ben is.
A másik nagy kérdés hány pontos mérést érdemes csinálni. A hallgatói rész alapvetően egy L alakú kanapé három férőhelyes része, a fal mellett lévő fekvő részt, nem vonnám be a kalibrációba. Itt merül fel a remote app használata, mert ott van egy három pontos mérés, és egy 9, szemben a pc/mobile app verziókkal ahol több pontos mérés van csak. Én hajlok a pc-s változatra, tekintettel arra, ott több a rugalmasság, de kíváncsi vagyok ki mit választott és miért.

És ezt az AI-t hol kapcsolod ki?R.G. írta: ↑2024.10.06., vas. 11:49Dirac ( felhasználói) hiba. Ha esetleg valaki belecsúszna abba ( ahogy én is, mert eddig ismeretlen volt számomra, korábban nem tapasztaltam), hogy a mérésnél a mikrofon nem veszi a jelet, de az emberi hangot, zajokat igen és emiatt értetlenül áll a dolog előtt, akkor a windows-ban kapcsolja ki az AI zajszűrőt, mert irgalmatlanul jól végzi a dolgát. Ezt kikapcsolva tapasztaljuk, hogy minden hibátlanul működik. Pedig sokat olvastam a témában, de valahogy ezen az apróságon átsiklottam valamikor...