Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tannoy
Tannoy
Sziasztok!
Van két vintage Tannoy K3838-as stúdiómonitorom amik felújításra szorulnak. Szerintetek ilyen állapotban mennyit érnek? Enyémek már 25 éve csak kb. 8-10 évente cserélni kell a habot mert elmállik
Üdv
Krisztián
Tannoy K3838 Surround: Tannoy Saturn S6 Center: Tannoy S8c Erősítő: Marantz SR-7005
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Tannoy
De jól szólhat!
A Manley-k szeretik a Tannoyokat, és ez igaz viszont is.
Nem véletlen, hogy Chino-ban is Tannoy dobozokkal tesztelnek, sőt E.A.Manley is ezt a márkát hallgatja nap mint nap irodájában.
Jól összeválogatott, igényes "kis" rendszer.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Tannoy
De jól szólhat!
Tannoy
Szia,
én a hangszóró közepeket mértem felülről:
magas: 65 mm
Mély-közép: 215 mm
Szubcső: 400mm (átmérő 50 mm, mélység: 220 mm)
remélem segíthettem.
Tannoy
Távolság a doboz tetejétől a magas műanyag pereme 2cm a bsszus műanyag pereme 12cm.
Köszönöm a segítséget!
Tannoy
Mind a két hangszórónak kellene a mért távolsága.
Persze, a hangszórók, szubcsövek, hangváltók, csatlakozók, hangsugárzóselyemek durván 20 eFt volt postával együtt.
Faanyag az van itthon, így azt nem tudom mennyibe kerülhet. Le és ki is tudom vágni a megfelelő méreteket.
A külső rész nekem szintén nem plusz költség, mivel bármikor, bármilyenre le tudom fényezni autóra alkalmazott anyagokkal, akármilyen mintával, grafikával. (Ez egyébként kifejezetten megdobná az árát)
Erre még rámegy csavarok és egyéb kis apróságok, szerintem max 2-3 eFt.
Amennyiben nem számolom a belefektetett munkát, úgy nekem olcsóbb, mint egy használt darab.Ráadásul van garanciám a beépített alkatrészekre.
Tehát nekem ez az egész biztos, hogy nem haladja meg ~30 eFt-ot. Viszont akinek se fa otthon, se szerszám hozzá, és mondjuk csak letapétázza, vagy furnéroztatja, esetleg fényezteti, az nem jön ki jobbra, mint egy jó állapotban lévő használttal.
Egyébként építésnél az M4-essel szerintem jobban jár bárki. Össz-vissz 8-9 eFt-tal jön ki drágábbra, ha jól rémlik.
Távolság a doboz tetejétől a magas műanyag pereme 2cm a bsszus műanyag pereme 12cm.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Tannoy
Melyik hangszóró perem távolsága kell, magas vagy a basszus? Meg kérdezhetem, hogy mennyibe lesz ez neked, mert itt van egy eladó 120€-ért, Kassa, SK. http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=18560
Mind a két hangszórónak kellene a mért távolsága.
Persze, a hangszórók, szubcsövek, hangváltók, csatlakozók, hangsugárzóselyemek durván 20 eFt volt postával együtt.
Faanyag az van itthon, így azt nem tudom mennyibe kerülhet. Le és ki is tudom vágni a megfelelő méreteket.
A külső rész nekem szintén nem plusz költség, mivel bármikor, bármilyenre le tudom fényezni autóra alkalmazott anyagokkal, akármilyen mintával, grafikával. (Ez egyébként kifejezetten megdobná az árát)
Erre még rámegy csavarok és egyéb kis apróságok, szerintem max 2-3 eFt.
Amennyiben nem számolom a belefektetett munkát, úgy nekem olcsóbb, mint egy használt darab.Ráadásul van garanciám a beépített alkatrészekre.
Tehát nekem ez az egész biztos, hogy nem haladja meg ~30 eFt-ot. Viszont akinek se fa otthon, se szerszám hozzá, és mondjuk csak letapétázza, vagy furnéroztatja, esetleg fényezteti, az nem jön ki jobbra, mint egy jó állapotban lévő használttal.
Egyébként építésnél az M4-essel szerintem jobban jár bárki. Össz-vissz 8-9 eFt-tal jön ki drágábbra, ha jól rémlik.
Tannoy
Szuper, haladok. Köszi
Esetleg a két hangszóró? Mondjuk hangszóró műanyagkeret felső pereme a tetejétől?
Ez meglesz és már vágom is a fát.
Melyik hangszóró perem távolsága kell, magas vagy a basszus? Meg kérdezhetem, hogy mennyibe lesz ez neked, mert itt van egy eladó 120€-ért, Kassa, SK. http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=18560
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Tannoy
Egy ismerősömtől vannak az adatok. Bassreflex cső a tetejétől a cső közepe 40cm, átmérője 4cm, a csatlakozó 30cm az aljától.
Szuper, haladok. Köszi
Esetleg a két hangszóró? Mondjuk hangszóró műanyagkeret felső pereme a tetejétől?
Ez meglesz és már vágom is a fát.
Tannoy
Üdv.!
Tannoy M3 tulajt keresek, aki segítene nekem. A hangfal néhány méretét szeretném megtudni.
A hangszórók, csatlakozó és a szubcső elhelyezkedése érdekelne. Felülről / alulról hány cm-t számoljak? A lapok vastagsága és a külső méret már megvan. Esetleg, ha valaki tudja, hogy hol helyezkedik el a merevítés (valahol olvastam, hogy csak 1 db került bele), továbbá milyen csillapító anyag van benne, az még jól jönne. Utánépíteni szeretném és már csak ennyi hiányzik hozzá.
Keresgéltem a fórumon, két felhasználónak írtam is. Egyikikük nem reagál, másik uriember pedig már eladta.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Egy ismerősömtől vannak az adatok. Bassreflex cső a tetejétől a cső közepe 40cm, átmérője 4cm, a csatlakozó 30cm az aljától.
Tannoy
Egy M1-est építettem már és nem követtem 100%-ig a gyári adatokat(reflexcső,váltó,dobozmélység,stb) kis extra basszus miatt ami sikerült is és nem lett rosszabb a gyárinál:-)
Sikeres hangfalépítést!
Köszi!
Tannoy
Köszi, írtam neki.
Ne bánd. Még építhetsz te is egyet
Egy M1-est építettem már és nem követtem 100%-ig a gyári adatokat(reflexcső,váltó,dobozmélység,stb) kis extra basszus miatt ami sikerült is és nem lett rosszabb a gyárinál:-)
Sikeres hangfalépítést!
Tannoy
Szia
Nekem MX3-m van.Nem tudom ,de ha méretben megegyezik a két típus akkor szívesen segítek.Viszont csak pénteken leszek a hangfalaim közelében.Ha addig nem jön segítség,nyugodtan szólj!
üdv Atléta
Köszönöm, bár ahogy elnézem a hangszórókészlet sem egyezik. Még arra gondoltam, hogy összetolom a két hangszórót amennyire lehet. Nem tudom ez mennyit rontana, vagy javítana rajta. http://www.component.ru/catalog/pics/su ... 32/m25.jpg Tehát így.
Tannoy
Kérdezd meg őt;http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ercury-m3/, hátha segít!
Én már sajnos eladtam az enyémet,meg is bántam.
Köszi, írtam neki.
Ne bánd. Még építhetsz te is egyet
Tannoy
Üdv.!
Tannoy M3 tulajt keresek, aki segítene nekem. A hangfal néhány méretét szeretném megtudni.
A hangszórók, csatlakozó és a szubcső elhelyezkedése érdekelne. Felülről / alulról hány cm-t számoljak? A lapok vastagsága és a külső méret már megvan. Esetleg, ha valaki tudja, hogy hol helyezkedik el a merevítés (valahol olvastam, hogy csak 1 db került bele), továbbá milyen csillapító anyag van benne, az még jól jönne. Utánépíteni szeretném és már csak ennyi hiányzik hozzá.
Keresgéltem a fórumon, két felhasználónak írtam is. Egyikikük nem reagál, másik uriember pedig már eladta.
Szia
Nekem MX3-m van.Nem tudom ,de ha méretben megegyezik a két típus akkor szívesen segítek.Viszont csak pénteken leszek a hangfalaim közelében.Ha addig nem jön segítség,nyugodtan szólj!
üdv Atléta
Tannoy
Üdv.!
Kérdezd meg őt;http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ercury-m3/, hátha segít!
Én már sajnos eladtam az enyémet,meg is bántam.
Tannoy
Üdv.!
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Tannoy
Westminster+ ASR Emitter..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Tannoy
Az igazság az ,hogy én megtuningoltattam a hangváltóit mindnek.Kicseréltettem mundorf és duelund alkatrészekre illetve a vezetékelést is.Eszméletlen jól szó.Nyitottabb teresebb és mintha több magas is keletkezett volna.A susanóval http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -sc-lx-90/ baromi jól zörögnek!!
Pióval még nem hallgattam Tannoyt,de a te vasaddal bármi jól szólhat,innen is nagy upp neki!:-)
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Tannoy
Egy picit irigyellek(jó értelemben:-)!
Én a jelenlegi DC6-os sorozattal újabb tíz évre megtudnék nyugodni,a hifi barlangban hallgattam őket sokféle erősítővel és a Naddal számomra tökéletes párost alkotott 2.0-án is,persze a dimension/definition brutál jók csak sajnos a szett áruk igen borsos.... Ha jövőre letudom cserélni a Mercury-t DC6-ra már elégedett leszek:-)
Hajtsd őket még pár évig,grat hozzá!
Az igazság az ,hogy én megtuningoltattam a hangváltóit mindnek.Kicseréltettem mundorf és duelund alkatrészekre illetve a vezetékelést is.Eszméletlen jól szó.Nyitottabb teresebb és mintha több magas is keletkezett volna.A susanóval http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -sc-lx-90/ baromi jól zörögnek!!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Tannoy
Helló!
Ismeri valaki az alábbi kis csöppségeket,esetleg hallotta is?
Itt árulják a fórumon.Vélemény?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... o-monitor/
Tannoy
Nekem is "csak" ilyen van.De elfogadnék egy dimension vagy definition szettet!!
Egy picit irigyellek(jó értelemben:-)!
Én a jelenlegi DC6-os sorozattal újabb tíz évre megtudnék nyugodni,a hifi barlangban hallgattam őket sokféle erősítővel és a Naddal számomra tökéletes párost alkotott 2.0-án is,persze a dimension/definition brutál jók csak sajnos a szett áruk igen borsos.... Ha jövőre letudom cserélni a Mercury-t DC6-ra már elégedett leszek:-)
Hajtsd őket még pár évig,grat hozzá!
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 618
Tannoy
Elég is volna.......de jó is volna!
Nekem is "csak" ilyen van.De elfogadnék egy dimension vagy definition szettet!!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
Tannoy
ic : Vovox Sonorus XLR
hf : QED silver profile 12 biwire
köszi
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Tannoy
ic : Vovox Sonorus XLR
hf : QED silver profile 12 biwire