Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SERVICE TOPIK

AiRLAC
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: AiRLAC »

AiRLAC 
Az erősítőbe antennakábelt bedugtál? Ha igen, húzd ki és úgy nézd meg. Lehet földhurok is.

Sima dipól antenna van rádugva, bár tervezem az UPC-re való kötést is. Megnézem esetleg úgy hogy nincs más abba a konnektorba dugva, csak az erősítő és a sub.

TV: Thomson 32VK25EG DVD: Yamaha S-557 DVD író: Pioneer 440H-K AV erősítő: Denon AVR-1803
Front: Revolver Colt Center: Jamo E4 center Rear: Revolver Beretta

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Az előbb én...
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vendég »

AiRLAC

Az erősítőbe antennakábelt bedugtál? Ha igen, húzd ki és úgy nézd meg. Lehet földhurok is.

AiRLAC

SERVICE TOPIK

Frontokat állítottam small-ra és large-ra is, subwoofer-t normal-ra és main+-ra is, vágófrekit 80-100-120-ra, minden kombinációban ugyanaz a durva, berregő morgás, mintha egy traktor szólna.  
A régi erősítőm már dobozban és nincs itthon (és visszaszerelni sem sok kedvem van+ az nem banándugós szóval macerás is lenne már).

Igazából két lehetőség van:
- kompatibilitási gond (ez lenne jobb inkább)
- szar a denon pre outja (ettől félek)

(esetleg szar a szub (eddig jó volt, pont cserekor ment volna tönkre??))

Akkor egy haver segíthetne, akihez elvihetnéd a szubodat vagy aki elhozná az övét hozzád kipróbálni.
A vezetékek érintkezését leellenőrizted?

A Pana erősítőt azért kérdeztem, mert nemrég ilyet kerestem, de használtan sehol nem találtam. A Pio-t csak azért vettem meg, mert nagyon olcsó volt (20 eFt), de lecserélném egy jól működő Panára.

Vezetékek ok (sima rca-rca kábel, a gyárijával és egy másikkal is megnéztem). Erősítő ügyben írtam PÜ-t

TV: Thomson 32VK25EG DVD: Yamaha S-557 DVD író: Pioneer 440H-K AV erősítő: Denon AVR-1803

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Frontokat állítottam small-ra és large-ra is, subwoofer-t normal-ra és main+-ra is, vágófrekit 80-100-120-ra, minden kombinációban ugyanaz a durva, berregő morgás, mintha egy traktor szólna.  
A régi erősítőm már dobozban és nincs itthon (és visszaszerelni sem sok kedvem van+ az nem banándugós szóval macerás is lenne már).

Akkor egy haver segíthetne, akihez elvihetnéd a szubodat vagy aki elhozná az övét hozzád kipróbálni.
A vezetékek érintkezését leellenőrizted?

A Pana erősítőt azért kérdeztem, mert nemrég ilyet kerestem, de használtan sehol nem találtam. A Pio-t csak azért vettem meg, mert nagyon olcsó volt (20 eFt), de lecserélném egy jól működő Panára.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

AiRLAC

SERVICE TOPIK

Segítséget szeretnék kérni!Elromlott a SONY DAT magnóm, olyan szervíz címe kellene, ahová nyugodtan belehet adni a készüléket. (nem egy mindennapi darab).
Lehetőleg budapesten.

Őróluk hallottam már jókat pl.

AiRLAC

SERVICE TOPIK

Nem hiszem, hogy átvertek volna, általában 80-100 Hz körül szokott a vágófreki lenni. A Pana szub magas fix beállítása nem probléma, mert így az erősítőn beállított érték lesz érvényes. Több dolog is lehet, ami a gondot okozhatja nálad:- A Denon vágófrekije (max. 120 Hz) és a többi doboz alsó frekvenciája között van egy nagy szakadék, amit most az új erősítővel már nem tudsz kitölteni. Ha ez a baj, akkor nehéz lesz segíteni, csak a kis lapos erősítőket tervezték olyan szub+tejfölösdoboz rendszerre, ahol a szatellitek még rendes mélyközepet sem tudnak kiadni, ezért a vágófrekit 100, 150 v. 200 Hz-re lehet menüből állítani. (Ilyen az én Pio 300-as erőlködőm is.)
- Nagyon megszoktad, hogy a szub 200 Hz-ig nyom és most hiányzik ez a plusz.
- Egyéb beállítások az erősítőn:
A frontokat  és a többi dobozt mire állítottad, Small-ra, vagy Large-ra?
A subwoofer mode-ot állítsd LFE+Main-re
A crossover frekit legalább 100 Hz-re
A test tone részben vedd feljebb a szubra vonatkozó dB-eket.

A régi Pana erősítőd megvan még, vagy már eladtad?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

A subwoofer leírásában van hogy fix 200Hz. A Denont nem lehet feljebb állítani. Igazából azt szeretném kideríteni hogy jó-e a Denon sub preoutja, vagy átbasztak  Dobozok ugyanazok, ami az aláírásomban van, azzokkal nincs is semmi gond, szólnak rendesen.
Nem hiszem, hogy átvertek volna, általában 80-100 Hz körül szokott a vágófreki lenni. A Pana szub magas fix beállítása nem probléma, mert így az erősítőn beállított érték lesz érvényes. Több dolog is lehet, ami a gondot okozhatja nálad:
- A Denon vágófrekije (max. 120 Hz) és a többi doboz alsó frekvenciája között van egy nagy szakadék, amit most az új erősítővel már nem tudsz kitölteni. Ha ez a baj, akkor nehéz lesz segíteni, csak a kis lapos erősítőket tervezték olyan szub+tejfölösdoboz rendszerre, ahol a szatellitek még rendes mélyközepet sem tudnak kiadni, ezért a vágófrekit 100, 150 v. 200 Hz-re lehet menüből állítani. (Ilyen az én Pio 300-as erőlködőm is.)
- Nagyon megszoktad, hogy a szub 200 Hz-ig nyom és most hiányzik ez a plusz.
- Egyéb beállítások az erősítőn:
A frontokat és a többi dobozt mire állítottad, Small-ra, vagy Large-ra?
A subwoofer mode-ot állítsd LFE+Main-re
A crossover frekit legalább 100 Hz-re
A test tone részben vedd feljebb a szubra vonatkozó dB-eket.

A régi Pana erősítőd megvan még, vagy már eladtad?

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Posza »

Segítséget szeretnék kérni!Elromlott a SONY DAT magnóm, olyan szervíz címe kellene, ahová nyugodtan belehet adni a készüléket. (nem egy mindennapi darab).
Lehetőleg budapesten.

Sonyszervízek
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

trava
Értékelés: 3

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: trava »

Segítséget szeretnék kérni!
Elromlott a SONY DAT magnóm, olyan szervíz címe kellene, ahová nyugodtan belehet adni a készüléket. (nem egy mindennapi darab).
Lehetőleg budapesten.
Projektor:Panasonic AE700E
AV erősítő:Pioneer SC-LX56
Hangszorók: Elac. SVS.
TV:Panasonic Plazma
Konzol:Sony PS3

AiRLAC

SERVICE TOPIK

Sziasztok! 
Gondolom sokatokat zavar az aktuális kábelszolgáltató rendszerének szar minősége.

TV-n keresztül is szar, de külső készülék tunerén (Video, DVD felvevő stb...) még szarabb. Eddig a videomra fogtam a szar jelet, de most a Philips DVD felvevőnél is sokkal szarabb a jel a készüléken, mint a TV-n. Pedig ez a készülék abszolút friss technológia (Gondolom én!).

Mitől van ez? Ennyivel szarabb a tunere a felvevőmnek, mint a TV-nek? A TV-m is Philips egyébként. Vagy ennyivel jobb és felerősíti a hibákat?!?!? Azért érdekes, mert a DVD felvevő a TV elé van kötve és rosszabb a jele, mint utána a TV-nek.

Lehet ezen valahogy segíteni? Mármint van valami módszer arra, hogy a DVD felvevőmön normálisabb legyen a jel.

Még annyit, hogy én Fehérváron lakom és nálam otthon UPC szolgáltat fali kábelen. Társasházban lakom, ezért a lavor a tetőn kilőve.

Köszi a segítséget előre is!

Üdv.
Mr. Grizzly

Nálam itthon az antenna kábel elosztó cseréje egy minőségibb darabra (ne gondolj nagy összegre, kb. 1.000 Ft volt) megoldotta a problémákat (kivéve a gyárilag szar csatornákat, thx to UPC)

AiRLAC

SERVICE TOPIK

80-100-120 mindegy neki sehogy sem jó. A Pana leírásában az áll hogy aluláteresztő szűrő 200Hz, állandó. Lehet ez gond?
Melyik Pana leírásában? Az előző erősítőében, vagy a meglévő szubéban?
Igazából azt kellene tudni, hogy a Pana erősítő hol vágott. (Megvan még?)
A Denont nem tudod 120 Hz-nél feljebb állítani?
A dobozok ugyanazok, mint az előző Pana erősítőnél?

A subwoofer leírásában van hogy fix 200Hz. A Denont nem lehet feljebb állítani. Igazából azt szeretném kideríteni hogy jó-e a Denon sub preoutja, vagy átbasztak Dobozok ugyanazok, ami az aláírásomban van, azzokkal nincs is semmi gond, szólnak rendesen.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

80-100-120 mindegy neki sehogy sem jó. A Pana leírásában az áll hogy aluláteresztő szűrő 200Hz, állandó. Lehet ez gond?
Melyik Pana leírásában? Az előző erősítőében, vagy a meglévő szubéban?
Igazából azt kellene tudni, hogy a Pana erősítő hol vágott. (Megvan még?)
A Denont nem tudod 120 Hz-nél feljebb állítani?
A dobozok ugyanazok, mint az előző Pana erősítőnél?

F41
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: F41 »

A Reset-re a tied használatija ezt írja:"To completely reset the player, unplug the AC
cord from the AC outlet for 5-10 seconds."

Ha jól értettem, csak ki kellett húznom a hálózatból 8-10 másodpercre.
Egy egész napra kihúztam, de xarik resetelni. Még jó, hogy nem teljes áron vettem.

Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
Hi-Fi: Grundig Space Fidelity PA-6, MiniDisc:Sony MZ-N510

AiRLAC

SERVICE TOPIK

Adott egy Panasonic WA-54-es aktív subwoofer ami eddig jól működött egy Panasonic XR-15 erősítővel. Aztán kicseréltem az erősítőt egy Denon AVR-1803-ra, amit használtan vettem. Azóta csak mély brummogó hang jön ha össze van kötve az erősítővel és felhangosítom a sub-ot. Vajon elromlott a Denon sub kimenete vagy csak valami kompatibilitási probléma lehet?

Denon-on subwoofer beállításokat próbálgattam, nem segített.

Ötlet? 

Milyen értékre van a keresztváltó a Denon menüjében beállítva? A Pana akár 150-200 Hz-et is használhatott.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Adott egy Panasonic WA-54-es aktív subwoofer ami eddig jól működött egy Panasonic XR-15 erősítővel. Aztán kicseréltem az erősítőt egy Denon AVR-1803-ra, amit használtan vettem. Azóta csak mély brummogó hang jön ha össze van kötve az erősítővel és felhangosítom a sub-ot. Vajon elromlott a Denon sub kimenete vagy csak valami kompatibilitási probléma lehet?

Ötlet?

Milyen értékre van a keresztváltó a Denon menüjében beállítva? A Pana akár 150-200 Hz-et is használhatott.

AiRLAC

SERVICE TOPIK

Adott egy Panasonic WA-54-es aktív subwoofer ami eddig jól működött egy Panasonic XR-15 erősítővel.
Aztán kicseréltem az erősítőt egy Denon AVR-1803-ra, amit használtan vettem. Azóta csak mély brummogó hang jön ha össze van kötve az erősítővel és felhangosítom a sub-ot. Vajon elromlott a Denon sub kimenete vagy csak valami kompatibilitási probléma lehet?

Ötlet?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Sziasztok! 
Gondolom sokatokat zavar az aktuális kábelszolgáltató rendszerének szar minősége.

TV-n keresztül is szar, de külső készülék tunerén (Video, DVD felvevő stb...) még szarabb. Eddig a videomra fogtam a szar jelet, de most a Philips DVD felvevőnél is sokkal szarabb a jel a készüléken, mint a TV-n. Pedig ez a készülék abszolút friss technológia (Gondolom én!).

Mitől van ez? Ennyivel szarabb a tunere a felvevőmnek, mint a TV-nek? A TV-m is Philips egyébként. Vagy ennyivel jobb és felerősíti a hibákat?!?!? Azért érdekes, mert a DVD felvevő a TV elé van kötve és rosszabb a jele, mint utána a TV-nek.

Lehet ezen valahogy segíteni? Mármint van valami módszer arra, hogy a DVD felvevőmön normálisabb legyen a jel.

Még annyit, hogy én Fehérváron lakom és nálam otthon UPC szolgáltat fali kábelen. Társasházban lakom, ezért a lavor a tetőn kilőve.

Üdv.
Mr. Grizzly

Én is tapasztalatam ilyet, elméleteim is vannak rá, de lehet más is.
1. A két készüléket össze kell kötni, a csatlakozás típusa (többféle analóg és digitális megoldás létezik) és a kábel minősége is befolyásolja a képet.
2. A tévébe jobb minőségű tunert raknak. (???) Butaságnak tűnik, de nem zárható ki.
3. A kivülről érkező jel kikerül valamilyen "képsimító" áramkört, ezért szemcsésebb a kép a külső tunerről nézve.
De egyszerre több is lehetséges a fentiekből, sőt más is.

A UPC-t már én is szidtam más topicban.

F41
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Köszi a segítséget!

Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Még valami eszembe jutott: a lemez kiadó tálca eljén lévő LED(?) világít neked?
Ja! A lemezkiadó nem világít!! Pedig elvileg ez is kapcsolható.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Sziasztok!

Üdv.
Mr. Grizzly
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Nos Mackó testvér ez a resetelés nem müxik nálam, de azért még próbálkozom.Átnéztem újra a menüt is, de semmi. Ha nálad bejön valami a menüben, kérlek tájékoztass itt.
Köszi!
Ha nem titok elárulnád, mennyit kóstál most ez a felvevő?

Az auto resume nálam benne van a menüben.
A System settings->Preferences->Features->Auto Resume

A Reset-re a tied használatija ezt írja:
"To completely reset the player, unplug the AC
cord from the AC outlet for 5-10 seconds."

Hát nem tudom. Próbáld ki, ha esetleg még nem próbáltad volna!

Az árra vonatkozólag nem szívesen mondanék semmit, mert Bati kolléga árul egy ilyet az Adok-Veszek-ben 160.000 körül. Az enyémet meg alkalmi áron kaptam a gyárból, tehát összehasonlításhoz nem túl jó. Asszem a bolti ára olyan 250.000 körül van.

Ha Bati-é elment megmondom mennyi volt.

Üdv.
Mr. Grizzly

F41
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Nos Mackó testvér ez a resetelés nem müxik nálam, de azért még próbálkozom.
Átnéztem újra a menüt is, de semmi. Ha nálad bejön valami a menüben, kérlek tájékoztass itt.
Köszi!
Ha nem titok elárulnád, mennyit kóstál most ez a felvevő?

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Hi!

Az enyém ugyan felvevős, de a "Resume Play" azt hiszem állítható a menüben. Majd megnézem, ha a feleségem elaludt, hogy hol láttam.

A "Reset" funkció az enyémen létezik. Áramtalanítod a készüléket, majd miközben visszadugod a konektorba a dugót nyomva tartod a Standby gombot a bal oldalon. Ekkor reseteli magát a készülék.

Én olyan 2-3 sec-ig tartottam nyomva, kiírt mindenféle mókás dolgot (nálam firmware upgrade is volt). Majd kikapcs, bekapcs és már Resetálódott is.

Nem én vagyok Ám ilyen okos, hanem Bati kolléga segített hozzá ehhez a tudáshoz Reset ügyileg.

Üdv.
Mr. Grizzly

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Posza »

biztos örül F41, hogy a Panán és Sony-n működik, de sajnos a két Philips sem egyforma...
Az a gáz, hogy resetelni se lehet...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Lezárt

Vissza: “Szervízek”