Akkor viszont sok 5 húros bőgő és/vagy basszusgitár alapú zenét kell hogy hallgass mert a standart bőgő/basszusgitár legmélyebb "E" húrja 42.5 Hz.-CB- írta: ↑2025.03.19., szer. 11:15Én elég sok dob-basszusgitár (nagybőgő) alapú zenét hallgatok, sosem éreztem, hogy egytónusú lenne a basszus. A gond sztem inkább az, hogy 35-130 hz közt van egy elég rendes basszustöbblete, ha meg a szoba is rádob 10-12 dB-t (esetemben 38 hz-nél), akkor valóban úgy érzed, hogy minden egy hangon szól.gianni321 írta: ↑2025.03.19., szer. 08:27Nem, bár néhány pillanat erejéig elgondolkoztam rajta. A Stradivari után arra jutottam, nem lenne értelme. Hogy ez aztán valóban így van-e vagy sem, nem tudom, de szeretném ezt hinni.Nem tudom milyen lehet, nem hallottam még. Ennek a nem V2 sorozatnak állítólag - azt mondják - ugyanaz a problémás része, mit a Mezzo, Alto vonalnak: a mélytartomány tagoltságának hiánya: én meg nem tudom.
Egyszer én is akartam venni egy 5 húros Yamaha basszusgitárt (aztán nem vettem ... ) és amikor bementem a hangszerboltba mondtam az eladónak (ismerős volt), hogy adjál egy "születési rendellenességes" basszusgitárt ... kérdezi mit? Mondom 5 húrosat. Olyan röhögött ...

ennyiért szerintem még piaci áron van otthon.