Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
volt ma egy kis időm, és szétszedtem.A hangváltó szállt el benne. Mit tudtok ajánlani, milyet rakjak bele? Üdv
Az érdekes. Mindkét dobozban egyszerre döglött be a hangváltó?!
Szerintem gyári eredetivel próbálkozz. Itt a szerviz: totel bt.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sziasztok!
Nagy problémám van! Wharfedale 8.4es hangfalaimmal történt vmi.
Előre leírnám, hogy nem értek semmit a hangfalakhoz, én csak a zenét szeretem.
Tehát a lényeg az, hogy a mélyből nagyon sok van, a közép elmegy, magas viszont alig van benne. Ha lehúzom a mélyet minimumra, a közepet is majdnem, a magasat pedig maxra, akkor elfogadható a minősége, de sokkal halkabb. Amíg jó volt, addig fél hangerővel már zörögtek az ablakok. Most fél hangerővel hallgatva alig-alig...
Mi a teendő, és ha hangszórót kell vennem, azt milyet vegyek bele?
Előre is köszönöm a segítséget, Pusi
Az erősítőn nem tekertél/ állítottál el valamit?
Ha szól a magas, akkor nem kell hangszórót cserélni.
Ha mindkét oldal egyszerre ment el, az nem az egyik doboz egyik hangszórójának a hibája, hanem valamelyik közös elemé, pl. erősítő. Más forrás (pl rádió) esetén is fennáll ugyanez a probléma?
Nézd át a csatlakozásokat is.
volt ma egy kis időm, és szétszedtem.A hangváltó szállt el benne. Mit tudtok ajánlani, milyet rakjak bele? Üdv
Sziasztok!
Tehát a lényeg az, hogy a mélyből nagyon sok van, a közép elmegy, magas viszont alig van benne. Ha lehúzom a mélyet minimumra, a közepet is majdnem, a magasat pedig maxra, akkor elfogadható a minősége, de sokkal halkabb. Amíg jó volt, addig fél hangerővel már zörögtek az ablakok. Most fél hangerővel hallgatva alig-alig...
Az erősítőn nem tekertél/ állítottál el valamit?
Ha szól a magas, akkor nem kell hangszórót cserélni.
Ha mindkét oldal egyszerre ment el, az nem az egyik doboz egyik hangszórójának a hibája, hanem valamelyik közös elemé, pl. erősítő. Más forrás (pl rádió) esetén is fennáll ugyanez a probléma?
Nézd át a csatlakozásokat is.
Sziasztok,
Itt is megkérdezem: Van egy HECO Superior 30-as subom. Érdemes-e lecserélni Concept Sub-ra? Jobb-e annyival?
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hali, egyre erősebb az érzésem hogy sub + polc hangfal rendszert építek a meglévő Klipsch subomhoz.
Ti probáltatok már hasonló rendszert építeni ? Tapasztalatok?
Én egy "kis" Klipschre gondoltam. RB-61-re első körben. Szertnék olyan hangfalat aminek kicsit erősebb "durvább" a magas tartománya. Gondolom a Titánium magassugárzók inkább ilyenek, de azért mégsem legyen egy JBL E katagória azzal már üveget lehet karcolni.
Igaz én csak használt cuccot fogok venni, meg nagyon is ráérek szóval nem fogom elkapkodni.
Hali.
Jó döntés főleg ha nem nagy a tér.
Mennyit szánsz az 5.0-ra?
Valszeg nem fogsz sok használt Klipsch dobozt találni.
De rá lehet szaladni.
Én Clarus-al kapcsolatban tudom mondani hogy elég tűrhető a magasa és polcsugárzóhoz képest a közepe (alsó tartomány) is.
Elég kiegyensújozottan szól.
Mondjuk nekem állók nem voltak soha de párat hallottam már és a "monitor" jobban tetszik.
Nekem.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
Sziasztok! Hely szűkében állok ami nagyon megnehezíti az 5.1 rendszer kiválasztását. Egy marantz SR5300 erősítőm van és jelenleg egy pár KEF Q1 hangfallal használom. Lehet le kell mondanom a Q1-ről mint front sugárzó mert nem oldható meg a falra való rögzítése a szélessége miatt. A kiszemelt kompakt redszer a KEF KHT 2005.2. Az álom a KHT 3005.2 lenne, csak sajnos nem fér bele a keretbe. Tudtok jó alternatívát ami hasonlóan zenei mint a KEF?
Hali, egyre erősebb az érzésem hogy sub + polc hangfal rendszert építek a meglévő Klipsch subomhoz.
Én egy "kis" Klipschre gondoltam. RB-61-re első körben. Szertnék olyan hangfalat aminek kicsit erősebb "durvább" a magas tartománya. Gondolom a Titánium magassugárzók inkább ilyenek, de azért mégsem legyen egy JBL E katagória azzal már üveget lehet karcolni.
Igaz én csak használt cuccot fogok venni, meg nagyon is ráérek szóval nem fogom elkapkodni.
En egy ribbonal probalkoznek ebben az esetben.
egyre erősebb az érzésem hogy sub + polc hangfal rendszert építek a meglévő Klipsch subomhoz.
most én is így tennék.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Hali,
egyre erősebb az érzésem hogy sub + polc hangfal rendszert építek a meglévő Klipsch subomhoz.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
A Rubicont semmiképpen se hagyd ki a meghallgatásból
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Most a Rubicon Rp26-os szett 115 k a Stream Audiónál. Azt mondják éri a pénzt.
95k az ár, csakúgy, mint máshol. Hozzá egy sub ~50-60k, és meg is van a 140k 5.1 szettre.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Most a Rubicon Rp26-os szett 115 k a Stream Audiónál. Azt mondják éri a pénzt.
130k-ból Heco Victa, Wharfedale Diamond szett jön ki. 140k Rubicon Rp26 szett. Amit 100k-ból kihoznál 5.1-t, szerintem bánnád, hogy nem toldottad meg a keretet. Hallgass meg néhányat, különböző erősítőkkel.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
H!!
100E körűl milyen 5.1-es hangfalrendszert érdems venni?
Vegyél egy magnat 990-es rendszert meg valami használt 50wattos rádióerősítőt oszt jóvan:) de én inkább 2.1-re voksolnék....
Wharfedale diamond 8.4 + valami 60-80wattos használt erősítő oszt csók... Ezerszer többet ér:)
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
H!!
Milyen erősítőhöz, mekkora szobába?
H!!
Najó, de ezt csak a süket nem hallja meg.
Nem mindenki tudja, hogy milyen torzítást is kell figyelnie, szerintem egy 1bites átlagusernek foglama sincs erről.
Haverom anno kapott egy minihifit, kétutas dobozokkal, megyek át hozzá, nézem a grafikus eq maxon, loudness benyomva, kérdésemre azt mondta, hogy így szól jól (persze: a full loudnesses hangkép után a natúr eléggé zavaró volt neki); fogadást ajánlottam, mondván, tuti vmelyik magas sugárzója már elszállt, de nem hitte el.
Én nyertem.
Aztán kölcsönadta valakinek a vasat, ott is full eq+loudnessel buliztak, később felhívott, hogy képzeljem, már a másik doboz magassugárzója sem megy (addigra egy pc-s altec rendszert hallgatott a srác discmanról - eq és loudness nélkül )
Az ersítőben, ha van limiter, akkor a szinuszjel amikor elkezdene laposodni a
Szerintem az a megoldás, hogy jóval, legalább 2x akkora (valós) teljesítményű hangdobozt veszel, mint amit az erősítő tud és akkor elvileg nem lesz baj max hangerőn sem.
Mit szóltok a CAV DP 880A-hez. Meg tudnám szerezni annyiért, mind a Diamond 8.4-et. Ez már bírja a gyűrődést? Egyáltalán ismert márka, jó márka???
Ha túl kicsi az erősítő, akkor én úgy tudom nem tudja meghajtani rendesen a hangfalat és "lekockásodik" a szinuszjel, monjuk úgy hogy túllép az amplitúdón és az is erősen szét tudja rúgni a hangfalat, nem?
Mennyi baj van ezekkel a hi-fi cuccokkal.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11027
- Kapcsolat:
Szerintem az a megoldás, hogy jóval, legalább 2x akkora (valós) teljesítményű hangdobozt veszel, mint amit az erősítő tud és akkor elvileg nem lesz baj max hangerőn sem.
Clippelésnél pedig az is tönkremehet. Ha már hifi akkor azt hiszem a NAD egyes erősítőiben van soft-clip áramkör, ami talán nem engedi clippelni a cuccost.
Najó, de ezt csak a süket nem hallja meg.
Node akkor miért nem csinálják meg magát a tekerőkéjét úgy, hogy tényleg a maxon legyen a vége???
Ezt egyszer én is kérdeztem, az volt a válasz, hogy különböző források különböző jelszintekkel hajtják meg az erősítőt, és így az eltérő hangerővel fog szólni. Sőt, azt meg máshol olvastam, hogy a legtöbb integrált erősítő, combossab cd lejátszóval kb. 1-2 óra potméterállásnál el is ér a max. teljesítményéig.
A hangerő poti az előfok erősítését vezérli, felfogható egyfajta szorzóként. Logikus, hogy ha nagyobb szintet küldünk a cuccba, akkor nem kell max állásba tekerni a potit ahhoz, hogy elérjük a végfok max teljesítményét. Alacsonyabb szintű forrásnál meg hiába tekered teljesen fel, akkor sem lesz elég hangos.
Clippelésnél pedig az is tönkremehet.
Pontosan!!!
Otthoni cuccban nem kell, ilyen legyen az embernek inteligenciája.
Sosem tekertem fel maxira az otthoni erősítőmet, pedig pár éve nyúzom.
-15db a vége, egyszer kipróbáltam -10dben.
Tartósan pedig 0-5db alá sosem hajtom.
hogy különböző források különböző jelszintekkel hajtják meg az erősítőt,
Jobbat mondok, zene stilusától kezdve a CD minősége is más más helyen rángatja a limiterbe az erősítőt.
Egy Black Sabbath teljes kivezérlésen sem clippel, Eminemnél meg 3/4 hangerőnél már be-be villog a limiter visszajelző ledje.
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
"Clippelésnél pedig az is tönkremehet. Ha már hifi akkor azt hiszem a NAD egyes erősítőiben van soft-clip áramkör, ami talán nem engedi clippelni a cuccost."
Mindben van, de legalább egy 320 BEE kellene ide, ami 80 ezer, ha még van belőle. Az 70 wattnál clippel, s ez is hlyebiztos.
Naim-ZU
Clippelésnél pedig az is tönkremehet. Ha már hifi akkor azt hiszem a NAD egyes erősítőiben van soft-clip áramkör, ami talán nem engedi clippelni a cuccost.
Node akkor miért nem csinálják meg magát a tekerőkéjét úgy, hogy tényleg a maxon legyen a vége???
Ezt egyszer én is kérdeztem, az volt a válasz, hogy különböző források különböző jelszintekkel hajtják meg az erősítőt, és így az eltérő hangerővel fog szólni. Sőt, azt meg máshol olvastam, hogy a legtöbb integrált erősítő, combossab cd lejátszóval kb. 1-2 óra potméterállásnál el is ér a max. teljesítményéig.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11027
- Kapcsolat:
Az ersítőben, ha van limiter, akkor a szinuszjel amikor elkezdene laposodni a tetőpontokon akkor lép közbe godolom. Node akkor miért nem csinálják meg magát a tekerőkéjét úgy, hogy tényleg a maxon legyen a vége???
A limiter egy bizonyos, előre beállított jelszintnél lép működésbe és az fölé nem engedi a hangerőt, alatta nem csinál semmit. Lehet külső limitert kapni (általában kompresszorral egybeépítve), de nem olcsó. Egy olcsó HiFi erősítőnél semmi értelme nem lenne, mivel az előfok és a végfok közé kellene kötni és ez általában nem lehetséges. Szerintem az a megoldás, hogy jóval, legalább 2x akkora (valós) teljesítményű hangdobozt veszel, mint amit az erősítő tud és akkor elvileg nem lesz baj max hangerőn sem.
Mit szóltok a CAV DP 880A-hez. Meg tudnám szerezni annyiért, mind a Diamond 8.4-et. Ez már bírja a gyűrődést? Egyáltalán ismert márka, jó márka???
Ez egy jó doboz, de 80m2-en vérszegény lenne talán. Ez a zenei stíluson kívül sokban függ attól is, hogyan van berendezve a helyiség.
Ha tényleg csak háttérzenélésre kell a cucc, vegyél egy használt sztereó erősítőt 30-40e környékén, meg hozzá egy nagy állódobozt.
Az ersítőben, ha van limiter, akkor a szinuszjel amikor elkezdene laposodni a tetőpontokon akkor lép közbe godolom. Node akkor miért nem csinálják meg magát a tekerőkéjét úgy, hogy tényleg a maxon legyen a vége???
Valdus kifutó széria úgy hallottam újonnan már nem lehet beszerezni.
Xarusnak csúnya a hangja úgy hallottam.
Tényleg jó lenne egy hifi-s cucc, bár a passzív hangrendszer az atombiztos, hülyegyerek álló. Csináltatnánk hozzá erősítőt is, nem holmi boltos anyagspórolt szart:).Hi-fi esetén én is használt erősítőre gondoltam számlával megoldva valahogy... Tudnátok olyan szériákat mondani, ami mondjuk egy-két éves használtan érhet 50.000Ft kb??
Esetleg még egy árkategóriával fejebbi hangfal párat? 85.000 Ft körül.
Na lépek. Alvás.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3