És kinézet, prémium ár, név, vagy egy guru ajánlása miatt??
Végül is, ezektől talán jobb kiindulás lehet.
És kinézet, prémium ár, név, vagy egy guru ajánlása miatt??
Ettől függetlenül érdekes lenne egy statisztika, hogy hányan választottak már valamilyen gépelyt a kínálatból azért, mert előkelő helyen szerepel ezen a listán. Szerintem sokan vannak.
Pontosan az volt a cél, hogy a hosszúra nyúlt kényszerű leállással és a nyári uborka szezonnal sújtott fórum állóvizébe hajítsak egy nagyobb követ, hadd verjen hullámokat, legyen élet!fererencz írta: ↑2023.08.10., csüt. 19:51Igazán szép és kedves témaindítás, a sok kihagyott idő után!![]()
Szerintem az ASR oldalnak nincsenek hívői. Egyébként is, gondolom ennek a jelzőnek senki sem örül... Nem a béke jegyében születhetett e pár sor, úgy gondolom.![]()
Ha olvasod az oldalt, láthattad, hogy azt írják (többször is), hogy a SINAD nem a "hangminőség" mérőszáma (már ha egzakt fogalom lenne, de szvsz nem is az), pusztán csak a mérnöki munkát minősíti, egyértelmű, megfogható módon. Azt is leírják, hogy emberi szinten értelmezhetetlen, felfoghatatlan egy bizonyos szinten túl, ahogyan az általad linkelt videóban is említik. Tehát, ezzel sem mondtak újat. Az mondjuk poén számomra, hogy az most ezek szerint az "audiofil vélemény", ami az emberi érzékelés számára felfoghatatlan, annak nincs is jelentősége.![]()
Igazán szép és kedves témaindítás, a sok kihagyott idő után!
kezdem is a szakik bemutatását: aki jót akar magának, az Sárkány Attilához ne vigye semmijét, mert arra a készülékre hideg vizet lehet inni, a büdös életben nem látja viszont, hiába írtak papírt...BLX írta: ↑2023.07.05., szer. 13:58Melyik szerviz? Miért nem viszed vissza?misibringa írta: ↑2023.07.05., szer. 08:28Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. NAD C326 BEE erősítőm egyik csatornája időközönként durran. Nem kicsit. Leválasztott el-végfoknál és letekert hangerőnél.Volt már egy ismert , jó nevű szervizben, de csak lehúztak és a hiba ugyanúgy fennál. Sajnos ott nem tudtam kipróbálni , de vissza oda nem viszem többé.Köszönöm, ha van tippetek.
Néha van, hogy nem olyan könnyen reprodukálhatóak a hibák és ezért nehezebb is megtalálni-megjavítani.
Szerintem ha valamelyik normális régóta működő szerviz, akkor vidd vissza és kérd, hogy javítsák meg.
Ezt meg csak általánosan: Szerintem sokkal-sokkal transzparensebben kellene beszélnünk itt a fórumon a szerviz és tuning tapasztalatokról. Vannak jó és megbizható szervizek&szerelők és előfodul, hogy hibáznak, de nekem az a tapasztalatom, hogy törekednek arra, hogy kijavítsák a hibákat és hosszútávon elégedett legyen az ügyfél. És igen, vannak olyanok is, akik indokoltatlanul sok pénzt kérnek egy tuningért vagy javításért, és a magas ár ellenére a minőség messze elmarad. Ezekről nagyon ritkán lehet olvasni, inkább csak pletyka szinte terjednek. Akinek a hifi a hobbija, előbb utóbb belefut, hogy javíttasson valamit. Közös érdekünk ezért, hogy erről a témáról nyíltan összunk meg információt és segítsük egymást.![]()
De - egyetértve @blx kolléga előző hozzászólásával - jogod van hozzá, és élj is vele! Én visszavinnémmisibringa írta: ↑2023.07.05., szer. 08:28Volt már egy ismert, jó nevű szervizben, de csak lehúztak és a hiba ugyanúgy fennál. Sajnos ott nem tudtam kipróbálni, de vissza oda nem viszem többé.
Melyik szerviz? Miért nem viszed vissza?misibringa írta: ↑2023.07.05., szer. 08:28Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. NAD C326 BEE erősítőm egyik csatornája időközönként durran. Nem kicsit. Leválasztott el-végfoknál és letekert hangerőnél.Volt már egy ismert , jó nevű szervizben, de csak lehúztak és a hiba ugyanúgy fennál. Sajnos ott nem tudtam kipróbálni , de vissza oda nem viszem többé.Köszönöm, ha van tippetek.
Sziamtibor72 írta: ↑2023.07.02., vas. 17:27Tisztelt fórumtársak!
Hátha tud valaki segíteni! Creek Evolution 50 A erősítőmet lakásfelújítás miatt kb. egy hónapra elcsomagoltam a dobozába. Ma ismét üzembe helyeztem és meglepődve tapasztaltam, hogy az eddig minden funkciót tökéletesen kezelő távirányítóra az erősítő semmit sem reagál. Az elemcsere újraindítás megvolt, a távirányítón bármely gomb lenyomására villog a piros LED, a távirányítót középhullámú rádióhoz közelítve hallani hogy a távirányító él. Vajon miért romolhatott el állásban?
Köszönöm!
Én is kiváncsi vagyok mi lehet a gond.mtibor72 írta: ↑2023.07.02., vas. 17:27Tisztelt fórumtársak!
Hátha tud valaki segíteni! Creek Evolution 50 A erősítőmet lakásfelújítás miatt kb. egy hónapra elcsomagoltam a dobozába. Ma ismét üzembe helyeztem és meglepődve tapasztaltam, hogy az eddig minden funkciót tökéletesen kezelő távirányítóra az erősítő semmit sem reagál. Az elemcsere újraindítás megvolt, a távirányítón bármely gomb lenyomására villog a piros LED, a távirányítót középhullámú rádióhoz közelítve hallani hogy a távirányító él. Vajon miért romolhatott el állásban?
Köszönöm!
Szerintem, ezen kár rugózni. Milliós készülékeknél eldöntheted, hogy itthon veszed meg vagy rászánsz egy napot és megveszed Bécsben, ha ott valóban annyival olcsóbb. Gondolom, az itthoni kereskedők terhei nem annyira kiszámíthatóak, mint a “nyugati” kollégáké.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
H van az h Németországban ez full tud működni?
+erre jön némelyik kereskedő elrugaszkodott profit igényére: adott termék ára stabilan tartja magát 3 évig is akár úgy h mindez alatt Németországban olcsóbb volt mindvégig és ezt nem a két ország közötti cca 4-5% os adókulcs eltérés okozza.
Tavaly nyár és idén február között egy 20.000 eurós masina ár a 6,5-7,0 mio rol felment 9 miora, hogyé'?
erre szeretnék válaszolni, csak magam átláthatósága miatt pontokba szedvealto írta: ↑2023.06.12., hétf. 08:05Igazán szívet melengető egyesek részéről a kereskedők folyamatos ekézése. Lásd még "kizsákmányolás", "extraprofit", "burzsoázia" Karl Marx munkásságában.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
+erre jön némelyik kereskedő elrugaszkodott profit igényére: adott termék ára stabilan tartja magát 3 évig is akár úgy h mindez alatt Németországban olcsóbb volt mindvégig és ezt nem a két ország közötti cca 4-5% os adókulcs eltérés okozza.
Tavaly nyár és idén február között egy 20.000 eurós masina ár a 6,5-7,0 mio rol felment 9 miora, hogyé'?
Egy kereskedő saját erőből nem tud hitelezni, mert egyrészről nincs meg ehhez a megfelelő pénzügyi forrása, másrészről a hitelezés szigorúan engedélyhez kötött pénzintézeti tevékenység. Ezért a kereskedők áruhitelt csak hitelintézet bevonásával tudnak nyújtani, így a kamatfeltételeket sem a kereskedő határozza meg. Egyébként meg amikor az infláció bőven 20% felett van, a kamatmentes hitel iránti igény kissé el van rugaszkodva a valóságtól.
A német és magyar áfakulcs közötti eltérés nem cca 4-5%, hanem egész pontosan 8%.
Vannak nagykereskedők, akik forintos viszonteladói árlistát küldenek, vannak akik eurósat küldenek, tehát vegyes a helyzet. Az általunk használt webáruház motor nem teszi lehetővé a vegyes árazást, tehát vagy euróban adok meg mindent árat és azt a webshop motor számolja át napi árfolyamon forintra, vagy forintban árazok mindent, vegyesen nem lehetséges. Többezer termék esetén a forint árfolyam ingadozást napi szinten lekövetni szintén lehetetlen, mi azt csináljuk, hogy sávos árazást alkalmazunk, tehát csak akkor nyúlunk az árakhoz, ha az árfolyam változás kimozdul ebből a türelmi sávból, akár felfele, akár lefele. Még így is hetente kb egy munkanap megy el az árak karbantartására.Shimano írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:47Euro,vagy annak megfelelő forint szerint megadott árak mellett nem lenne annyi kavar,mint amennyi az ingázó forint miatt most van.Nem lehet,nem akarjátok,vagy más ok miatt nem lehet így?alto írta: ↑2023.06.12., hétf. 08:05
Igazán szívet melengető egyesek részéről a kereskedők folyamatos ekézése. Lásd még "kizsákmányolás", "extraprofit", "burzsoázia" Karl Marx munkásságában.
Egy kereskedő saját erőből nem tud hitelezni, mert egyrészről nincs meg ehhez a megfelelő pénzügyi forrása, másrészről a hitelezés szigorúan engedélyhez kötött pénzintézeti tevékenység. Ezért a kereskedők áruhitelt csak hitelintézet bevonásával tudnak nyújtani, így a kamatfeltételeket sem a kereskedő határozza meg. Egyébként meg amikor az infláció bőven 20% felett van, a kamatmentes hitel iránti igény kissé el van rugaszkodva a valóságtól.
A német és magyar áfakulcs közötti eltérés nem cca 4-5%, hanem egész pontosan 8%.
Euro,vagy annak megfelelő forint szerint megadott árak mellett nem lenne annyi kavar,mint amennyi az ingázó forint miatt most van.Nem lehet,nem akarjátok,vagy más ok miatt nem lehet így?alto írta: ↑2023.06.12., hétf. 08:05
Igazán szívet melengető egyesek részéről a kereskedők folyamatos ekézése. Lásd még "kizsákmányolás", "extraprofit", "burzsoázia" Karl Marx munkásságában.
alto írta: ↑2023.06.12., hétf. 08:05Igazán szívet melengető egyesek részéről a kereskedők folyamatos ekézése. Lásd még "kizsákmányolás", "extraprofit", "burzsoázia" Karl Marx munkásságában.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
Igazán szívet melengető egyesek részéről a kereskedők folyamatos ekézése. Lásd még "kizsákmányolás", "extraprofit", "burzsoázia" Karl Marx munkásságában.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
Mivel akkoriban csak az a két modell létezett, azok is 2 év eltéréssel: https://www.accuphase.com/history.html
Úgy tűnik, hogy az enyémet viszont igen.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 18:47nem sikerült megérteni a mondandómzoli73 írta: ↑2023.06.11., vas. 17:16Mivel ez tényleg nagyon off, így csak röviden írom le a véleményem.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
Mivel a zenehallgatás, hifizés "csak" egy hobbi, ezért én nem tartom ésszerűnek egy hobbi miatt hitelhez folyamodni.
Aki erre képes, az vagy mániákus, vagy felelőtlen.
Szerintem.
nem sikerült megérteni a mondandómzoli73 írta: ↑2023.06.11., vas. 17:16Mivel ez tényleg nagyon off, így csak röviden írom le a véleményem.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
Mivel a zenehallgatás, hifizés "csak" egy hobbi, ezért én nem tartom ésszerűnek egy hobbi miatt hitelhez folyamodni.
Aki erre képes, az vagy mániákus, vagy felelőtlen.
Szerintem.
Mivel ez tényleg nagyon off, így csak röviden írom le a véleményem.franz írta: ↑2023.06.11., vas. 14:00off: Ideje lenne a kereskedőknek bevezetni a rövid lejáratú kamatmentes v kis kamatu törlesztési lehetőséget, mert nem lesznek vásárlóik.
A 303x ára '85 - ben 5500 DM volt. Az E-205 2500 DM körül mozgott, tehát ott nem hogy 1000, 1200, vagy 2000, hanem 3000DM különbség volt a 303x - hez képest.
Az 1k2 euros telefonok korszakában már ne akarjál 2K-ért 10-15 évre szóló highend erősítőt venni. Amúgy a 280-as "csak" 5K.