Így megvan mi a sztori. Vagyis azt látom, hogy a normál kerék axiális centerét el kell tolni 6mm-el a nonDriveSide felé. De ehhez a vázat is úg, kell kialakítani, hogy a kerék így jól fusson. Ha az axiál center el van tolva , a rotor kintebb kerül, az első lánckerék és a hátsó soron a lánc gondolom így egyensebben fog futni a fenti lánckerekeken.asebestyen írta: ↑2021.08.18., szer. 20:43revox írta: ↑2021.08.18., szer. 20:20
Ettől féltem, hogy a felét nem fogom értenia boostos nekem nem mond semmit. A láncvonal OK, de azt a rotor elhelyezkedése befolyásolja, de az a tengelyen fix helyen van általában.
Ehhez több infó kell, aztán max azt mondom, passz. De hátha összelapátolunk valami okosságot.
youtu.be/nTfZfvDdj3Q
Xal értem,mi történik, maga a felni eltolása nem nehéz feladat. Rendszeresen javítani kell az ilyen jellegűeltérést. A hajmtásoldalon a küllők hamarab fe!lazulnak és középről eltolódik a felni balra, rendszerint vissz kell húzni középre. Itt annyi, nem középre kell elhúzni,hanem balra 6mm-t. Azzal a nagy kék "kengyellel" lehet bemérni a végén, a két oldal axiális helyzetében (a kengyelen mérve) 12 mm eltérésnek kell lennie. Ezt mutatják is. Ugyanezeket a szerszámokat használom, de alapvetően sok szerviz is. Amit nem használnak sokan, az a küllőfeszmérő, ami azért nem árt hozzá, vagyis fontos lenne. Xal a probléma orvosolható viszonylag könnyen. Ami esetleg kérdéses lehet, de ha nem tértek ki rá, nem lehet probléma,hogy a küllők hosszán nem kell variálni. Valsz ennyi elmozdulás 1-2mm küllőhosszváltozással járna, annyi meg bőven rá van hagyva a hossz kiszámításakor.
Ha megvan a kerék, megoldanám,de eltört a küllőfesznérőm rugója és nem árulnak. Partnak van, el tudjuk kérni, de lehet körbekérdezek, Pesten ki állít feszmérővel. Egy embert tuti tudok, de nemtom, mennyire ér rá. Imre Zsolti nemtom ismerős név e valakinek. Elég kattant, jó értelemben. Aztán Atti vett kereket a ... Hol vetted a Zerot? Ecobike. Az a Zero full be volt állítva(mértem, tökéletes volt) , lehet az ecobike-osok is állítanak feszmérővel, vagy így kapták...
Xal a rejtvény meg van fejtve, kérdés, mi a következő lépés? Már van kerék? Vagy még eztán lenne megvéve? ...