Tudtommal nyitott kapukat döngetsz.

Nálam egy időben néha egyik pillanatról a másikra jött a mehanikai búgás az Si3ból, aztán pár 10 perc múlva ugyanolyan hirtelen eltűnt. Így ment pár hétig, néha napokig semmi, néha naponta többször. Gondolom valami a közelben rakott DC-t a hálózatra. Akkor egy ilyesmiben gondolkodtam:
A phono az Si2-ben van, vagy külön egység?alto írta: ↑2022.02.18., pén. 09:59Ez viszont elég egyértemüen földhurok problémára utal. Ez elég macerás dolog ...dgab írta: ↑2022.02.18., pén. 08:56Fejhallgatózásnál viszont zavaró búgás van lemeznél, a fejhallgatóból, és erősödött is az utóbbi hetekben. Odáig fajult, hogy már nem szívesen hallgatom.
Ráfognám az alacsony kimenetű MC sajátosságaira, de egyrészt nem sistereg, hanem egyértelműen búg, másrészt egy 5mV feletti kimeneti feszültségű MM-nél is hallottam.
Ez viszont elég egyértemüen földhurok problémára utal. Ez elég macerás dolog, nem mindig könnyû megszüntetni. Számos posztban volt errôl korábban szó, próbáld ôket visszakeresni a fórummotorral.dgab írta: ↑2022.02.18., pén. 08:56Nálam a hangfalakból jön - lehet, hogy nem volt egyértelmű. Ill. a végfoknál eljutottam némi átrendezés után oda, hogy már alig lehet hallani, de persze milyen jó lenne, ha egyáltalán nem lenne![]()
Fejhallgatózásnál viszont zavaró búgás van lemeznél, a fejhallgatóból, és erősödött is az utóbbi hetekben. Odáig fajult, hogy már nem szívesen hallgatom.
Ráfognám az alacsony kimenetű MC sajátosságaira, de egyrészt nem sistereg, hanem egyértelműen búg, másrészt egy 5mV feletti kimeneti feszültségű MM-nél is hallottam.
Alto, nem hiszem, hogy bárki bárkit hibáztatna, ezért talán védelemre sem szorul senki. Választ keresünk egy kérdésre, szerencsés esetben erre vannak a fórumokÉs külön köszönet a mindig segítőkész és hasznos válaszaidért
![]()
már csak egy költségkímélö kezelés kellvkz írta: ↑2022.02.18., pén. 09:06Tipikus DC tünet.gogben írta: ↑2022.02.18., pén. 08:57amiröl alapvetöen szó van az a készülékházból eredö búgás, váltózó intenzitással.alto írta: ↑2022.02.18., pén. 07:58
Várjál, most ez a búgás egy mechanikai búgás a készülékházból, vagy a hangfalakból jön? Mert ez utóbbi eset teljesen más, ez földhurok valószínűleg, ami egy teljesen különböző probléma.
A tervező védelmében annyit elmondanék, hogy a 230 Voltos hálózaton fellépő DC komponens nem egy normális jelenség, hanem egy hiba, aminek nem kellene ott lennie. A tervezőnek a szabványt kell figyelembe vennie, tehát például a határértéken belüli feszültség vagy frekvenciaingadozásra fel kell készülnie, de nem tervezhet minden extrém hibára, tehát például ha 230 Volt helyett 350 Voltot kap a készülék, az tönkre fogja tenni, és ezt nem lehet tervezői hiba. Amúgy rengeteg készülék érzékeny a DC komponense, ez nem egyedi dolog.
Tipikus DC tünet.gogben írta: ↑2022.02.18., pén. 08:57amiröl alapvetöen szó van az a készülékházból eredö búgás, váltózó intenzitással.alto írta: ↑2022.02.18., pén. 07:58Várjál, most ez a búgás egy mechanikai búgás a készülékházból, vagy a hangfalakból jön? Mert ez utóbbi eset teljesen más, ez földhurok valószínűleg, ami egy teljesen különböző probléma.gogben írta: ↑2022.02.18., pén. 07:13Sziasztok,
úgy látom méhkasba nyúltam, és többeteknél elöfordul ez...
bútor rezonanciát kizárom, a készülékeket elcsatoltam a bútorlaptól amennyire csak lehetett. Ez a fajta búgás teljesen olyan mint egy dimmelhetö lámpa trafóbúgása.
azt én is észre vettem hogy a Phono csatornán erösebb ez a hang.
Egy korábbi bejegyzésnél pedig azt írta Huszi Zsolt hogy leválasztó trafó, illetve független tápellátás segíthet a dolgon. szóval nem ismeretlen a "tervezö" elött sem a dolog.
A tervező védelmében annyit elmondanék, hogy a 230 Voltos hálózaton fellépő DC komponens nem egy normális jelenség, hanem egy hiba, aminek nem kellene ott lennie. A tervezőnek a szabványt kell figyelembe vennie, tehát például a határértéken belüli feszültség vagy frekvenciaingadozásra fel kell készülnie, de nem tervezhet minden extrém hibára, tehát például ha 230 Volt helyett 350 Voltot kap a készülék, az tönkre fogja tenni, és ezt nem lehet tervezői hiba. Amúgy rengeteg készülék érzékeny a DC komponense, ez nem egyedi dolog.
amiröl alapvetöen szó van az a készülékházból eredö búgás, váltózó intenzitással.alto írta: ↑2022.02.18., pén. 07:58Várjál, most ez a búgás egy mechanikai búgás a készülékházból, vagy a hangfalakból jön? Mert ez utóbbi eset teljesen más, ez földhurok valószínűleg, ami egy teljesen különböző probléma.gogben írta: ↑2022.02.18., pén. 07:13Sziasztok,
bútor rezonanciát kizárom, a készülékeket elcsatoltam a bútorlaptól amennyire csak lehetett. Ez a fajta búgás teljesen olyan mint egy dimmelhetö lámpa trafóbúgása.
Egy korábbi bejegyzésnél pedig azt írta Huszi Zsolt hogy leválasztó trafó, illetve független tápellátás segíthet a dolgon. szóval nem ismeretlen a "tervezö" elött sem a dolog.
Várjál, most ez a búgás egy mechanikai búgás a készülékházból, vagy a hangfalakból jön? Mert ez utóbbi eset teljesen más, ez földhurok valószínűleg, ami egy teljesen különböző probléma.gogben írta: ↑2022.02.18., pén. 07:13Sziasztok,
Valóban. Ifi DC Blocker? Vagy az inkább csak placebo?
ISOTEK EVO3 SYNCRO, csak hát 589ezer Ft.
Erre az esetek túlnyomó többségében DC blokkoló a megoldás.
Bocsi, én biztos ellene szavaznék, mert akkor be kellene zárnom a boltot.DeProtector írta: ↑2022.02.11., pén. 15:59Egyetértek. Meg nyilván 0%-áfa és hatósági ár.
Ha véletlenül ezzel a programmal indulnál tavasszal, én szavazok rád.![]()