Feri : köszi szépen. Nem gondoltam volna. Sajnos a 12wattos, 100 watt energiafelvételű ultralineár erősítőmről aminek ezeket az adatait tudom, fogalmam sincs, hogy milyen osztályú.
Nem is érdekel, jól szól azt kész.
Más : felvetnék egy hülyeséget egy tapasztalatom alapján egy érdekesség (vagy nem az nem tudom).
Vagy jól hallom amit hallok, vagy valami más, vagy csak tök süket vagyok ...
Arról van szó, kb. 2022 - ben összekötöttem egy láncban egy erősítőt és egy hangfalat. (Új vagyis másik erősítő került a láncba, mert az előző erősítő megadta magát.) Egyis komponens sem új. (Sőt már elég öregecske mindkettő.) Előtte viszont sosem zenéltek együtt.
Nos a 4 év alatt úgy hallom, mintha egyre jobb lenne a kég cucc együtt ...
Lehet, hogy létezik olyan, hogy két hifi komponens kvázi "összeérik" (saját szóhasználattal : összerohad

)?
4 év alatt - miután összedugdostam a dógokat nem nyúltam hozzá, csak a lemezeket cserélgettem a lemezjátszón.
Szóval van ilyen, jól hallom? Az, hogy kezdem megszokni a hangját nem hiszem, hogy így van, mert nem ezt az egy láncot hallgatom csak, van sok másik más-más hangkarakterrel, így elég ritkán kerül erre a sor, de ha rákerül ezt a dolgot általában mindig tapasztalom.
Első körben még arra tudok gondolni, hogy függ a lelki állapotomtól is, de ezt több mint 40 év zenehallgatás után kb. már jól be tudom lőni, hogy mikor van.
Ettől függetlenül az elmúlt 4 év alatt ez a tapasztalat megvan. No persze itt nem kell valami nagyságrendi javulásra gondolni, pici kis javulásoscskákat tapasztalok az idő múlásával ...