Légy szíves mondani példát egy szerinted "végletekig kihegyezett" rendszerre, amin tapasztaltad a leírtakat.?Tctronic írta: ↑2019.11.13., szer. 11:04A Hifizés (minőségi zene hallgatás, ki hogy hívja) nem verseny. Számomra soha nem volt az és soha nem is lesz az. Késztetés volt, van, és lesz (ha kell) hogy a "saját képemre" saját elvárásaimnak megfelelőre formáljam a kapott hangot. Olyanra ahogy én szeretem, amilyennek én elképzelem a jó hangot.
A kábelezés csak egy szűk része a rendszernek, valaki sokra tartja én csak inkább fontosnak tartom, de nem a legfontosabbnak. Megpróbáltam több kábelt, szerintem egy rendszernek nem drága kábelre van szüksége, hanem oda illőre.
Sajnos a nagyon végletekig kihegyezett rendszerek nagyon érzékenyek a forrás minőségére. Ha egy SACD-t, vagy DSD-t hallgatsz nagyon jó lehet, de egy gyengébb minőségen sajnos könnyen lehet kiábrándító.
Én a mai napig TV-n keresztül (is) hallgatok zenét pl. YouTube-ról. És igen is jól tud szólni, és igen is élvezetes tud lenni.
Nyilván nem ez a fő csapás irány de ilyen perverzióim is vannak![]()
Szóval valóban könnyű eltévedni a hifi mocsárban, erdőben.
Ez a "kihegyezett" jelző kicsit pejoratív szerintem. Ugyan az én olvasatomban azt jelenti; ahol a minőség tekintetében mindenre maximálisan odafigyeltek, emiatt én jobb szeretem helyette azt, hogy professzionális.
Szerintem egy profi rendszerben a forrás készülék is az és a lehető legalacsonyabb torzítással bír. Az ilyen rendszereknek nem hiszem, hogy a különféle formátumokkal lenne gondjuk, inkább a felvételek minőségét képesek megmutatni, akár CD vagy mp3 vagy dsd legyen az.