Nem a semleges hangzás a cél?
Vagy sóval, cukorral, borssal no meg majonézzel javítsuk meg, ami a főzés/sütés során nem sikerült?

A furutech-et fel lehet ismerni, jellegzetes hangja van, már legalabb is a drágábbak szériából.prando írta: ↑2021.09.29., szer. 21:15Úgy érted, illik felismerni, hogy Audioquest, vagy Furutech szól?kaboca36 írta: ↑2021.09.29., szer. 17:44Aki nem ismer fel egy-egy kabel tipust a sajat rendszereben akkor ott gond van a hallassal.
Evek ota Audioquest, Furutech es Audio Note kabeleket hasznalok, hasznaltam. Valoszinuleg evek multan is jo pontossaggal megtudnam mondani eppen melyik kabel van hasznalatban......... Vannak kulonbsegek es inkabb az adott rendszertol fugg kinek melyik imponal......
Ezen kar vitatkozni..... az epitoipari rez kabelt meg hagyjuk mar....... valoszinuleg azert epult ki 3 darab speci kabel gyar mert az egesznek semmi ertelme..... ja abbol mar 2 bezart mert dragabb volt az eloallitas mint az eladasi ar......... a millios IC es hangfal kabelek ellenere.
Ilyenen én sosem agyaltam. Annyira érdekes számomra "csak", hogy egy idő után tetszik-e az a hang, vagy sem.

Úgy érted, illik felismerni, hogy Audioquest, vagy Furutech szól?kaboca36 írta: ↑2021.09.29., szer. 17:44Aki nem ismer fel egy-egy kabel tipust a sajat rendszereben akkor ott gond van a hallassal.
Evek ota Audioquest, Furutech es Audio Note kabeleket hasznalok, hasznaltam. Valoszinuleg evek multan is jo pontossaggal megtudnam mondani eppen melyik kabel van hasznalatban......... Vannak kulonbsegek es inkabb az adott rendszertol fugg kinek melyik imponal......
Ezen kar vitatkozni..... az epitoipari rez kabelt meg hagyjuk mar....... valoszinuleg azert epult ki 3 darab speci kabel gyar mert az egesznek semmi ertelme..... ja abbol mar 2 bezart mert dragabb volt az eloallitas mint az eladasi ar......... a millios IC es hangfal kabelek ellenere.

Szerintem ezért felesleges idegenben tesztelgetni...urambocsá igazunkat bizonygatni na látod ,hogy nem hallod ....chopper írta: ↑2021.09.25., szomb. 10:26T. Aszpirin! Te tényleg azt gondoltad, hogy bármelyik kábelgyártó pl. Fülelek vagy az Audioquest felismerné a saját kábeleit egy tesztben? Nem túlzott elvárás ez Cablessel szemben?Aszpirin írta: ↑2021.09.25., szomb. 07:54Jó reggelt Neked is.
Kényelmes álláspont ez :)
De picit másként megközelítve: én arra lennék őszintén kíváncsi, hogy Te felismernéd-e a saját kábeleid hangját 100%-ot közelítő bizonyossággal, illetve a VF-dugód jelenlétét vagy hiányát csak a hang alapján. Ha egy ilyen megmérettetést vállalnál, arra én is nagyon szívesen elmennék közönségnek.
Egy kábel hatásossága rendszerben értékelhető csak. Egy másik rendszerben más eredményre lehet esetleg jutni.

Rudi bácsi nem érdekelt a vaktesztben. Még akkor sem, ha felismerné a portékáit. Az Ő érdeke, hogy Ő legyen a téma, ezzel felhívja magára a figyelmét azoknak a fórumtársaknak, akik még újak, általában csak olvasnak, kevés tapasztalattal bírnak a kábel témában és ez rendre össze is jön Neki. Ugyanis a hifistát a kíváncsiság hajtja, milyen lehet valójában amiről szó van, ami ennyire megosztó. 2 álláspont minél távolabb van egymástól, annál érdekesebb a kérdés. Az egész markecinget erre építette fel Rudi bácsi, a szokásostól teljesen eltérő "koncepcióra", a minden mástól különbözőségre. A fórumos hozzászólásai is mind oda likadnak ki, hogy a saját kis kertjébe tereli a téma iránt érdeklődőket. Gyakorlatilag az egész Power-R koncepció nem műszaki, hanem marketing koncepció.Aszpirin írta: ↑2021.09.25., szomb. 11:11Köszönöm a kioktatást, de azt hiszem, Te sem értetted a lényegetchopper írta: ↑2021.09.25., szomb. 10:26T. Aszpirin! Te tényleg azt gondoltad, hogy bármelyik kábelgyártó pl. Fülelek vagy az Audioquest felismerné a saját kábeleit egy tesztben? Nem túlzott elvárás ez Cablessel szemben?![]()
Egy kábel hatásossága rendszerben értékelhető csak. Egy másik rendszerben más eredményre lehet esetleg jutni.![]()
(a gyengébbekkedvéért: én nem gondolom úgy, hogy Cables képes lenne felismerni a kábeleit látatlanban. De kíváncsi lennék a válaszára - ami persze nem jött, és most már nem ér, mert segítettél neki kibújni)
Ami a VF-dugója hatását illeti: ott teljesen más a véleményem. Ha ő maga nem tudja csak hallásra felismerni, hogy mikor van a hálózatban a virtuális földje (vagy akár az újabban hirdetett zajszűrője), és mikor nincs, akkor az a szememben fabatkát sem ér. Ha szerinte van hallható hatása, akkor nem fél vállalni a vaktesztet.

A játék. Szerintem ez a fő értelme, a játék, és az azzal járó sikerélmény! Hogy ha sikerült valamit javítani a hangon, akkor az, ha nem, akkor jaj de jó ez az eredeti felállás. Erről szól a hifizés, a zenehallgatás meg egy másik dolog, ezt már sokan, sok helyen leírták.

Ha így érezted, akkor elnézést kérek, nem volt szándékos. Privátban írd meg, kérlek, hogy mi volt az a mondatom, amit sértőnek, illetve moderátorhoz nem méltónak találtál.

Szerintem pedig nem kellene minden hifi-s társalgásnak abba fulladnia, hogy “túlspilázzátok, hallgassátok inkább a zenét”. El kellene fogadni, hogy a hifi mint hobbi elsősorban nem a zenehallgatás tényéről és mennyiségéről szól, ha em annak minőségéről. Ha úgy tetszik, a minőség hajhászása. Az, hogy ki meddig megy el ebben a hajhászásban, esetleg a mennyiség rovására is, és mi állítja meg, legyen mindenki saját ügye, nyilván ezerféle ok lehet pro és kontra. De ne tegyünk már úgy, mintha nem lenne fontos a reprodukció (hang)minősége.Shimano írta: ↑2021.09.25., szomb. 11:10Értettem,csak a mai tapasztalatom miatt is említettem azt amit,és ami megint csak megerősít abban hogy milyen kérészéletű hatásfokot érnek,érhetnek el egyes dolgok,kütyük.Az első napokban van egy húdef@sza vagy egy nem jó így érzés,aztán ahogy múlik az idő úgy megy a ködbe az egész.
Persze van mikor annyira erőltettjük azt hogy jót tettünk hogy még magunknak sem ismerjük be hogy nem,de ha őszinték tudunk lenni,és a helyén tudjuk kezelni a dolgokat,az nekünk csak jó lehet.
![]()

Aszpirin én nem oktattalak ki Téged. Te viszont olyan hangnemben beszélsz, ami egy moderátorhoz méltatlanul elfogult és kioktató. Ha a tényeket vizsgáljuk akkor közelebbjutunk az igazsághoz és akkor viszont a többi kábelgyártóval is foglalkozunk, nemcsak Cablessel.Aszpirin írta: ↑2021.09.25., szomb. 11:11Köszönöm a kioktatást, de azt hiszem, Te sem értetted a lényegetchopper írta: ↑2021.09.25., szomb. 10:26T. Aszpirin! Te tényleg azt gondoltad, hogy bármelyik kábelgyártó pl. Fülelek vagy az Audioquest felismerné a saját kábeleit egy tesztben? Nem túlzott elvárás ez Cablessel szemben?![]()
Egy kábel hatásossága rendszerben értékelhető csak. Egy másik rendszerben más eredményre lehet esetleg jutni.![]()
(a gyengébbekkedvéért: én nem gondolom úgy, hogy Cables képes lenne felismerni a kábeleit látatlanban. De kíváncsi lennék a válaszára - ami persze nem jött, és most már nem ér, mert segítettél neki kibújni)
Ami a VF-dugója hatását illeti: ott teljesen más a véleményem. Ha ő maga nem tudja csak hallásra felismerni, hogy mikor van a hálózatban a virtuális földje (vagy akár az újabban hirdetett zajszűrője), és mikor nincs, akkor az a szememben fabatkát sem ér. Ha szerinte van hallható hatása, akkor nem fél vállalni a vaktesztet.

Köszönöm a kioktatást, de azt hiszem, Te sem értetted a lényegetchopper írta: ↑2021.09.25., szomb. 10:26T. Aszpirin! Te tényleg azt gondoltad, hogy bármelyik kábelgyártó pl. Fülelek vagy az Audioquest felismerné a saját kábeleit egy tesztben? Nem túlzott elvárás ez Cablessel szemben?![]()
Egy kábel hatásossága rendszerben értékelhető csak. Egy másik rendszerben más eredményre lehet esetleg jutni.
Értettem,csak a mai tapasztalatom miatt is említettem azt amit,és ami megint csak megerősít abban hogy milyen kérészéletű hatásfokot érnek,érhetnek el egyes dolgok,kütyük.Az első napokban van egy húdef@sza vagy egy nem jó így érzés,aztán ahogy múlik az idő úgy megy a ködbe az egész.
Tehát akkor kimondhatjuk, h a kábelcsatikkal, és a mindenféle ezoterikus biszbasszal szórakozás annyit is ér.

T. Aszpirin! Te tényleg azt gondoltad, hogy bármelyik kábelgyártó pl. Fülelek vagy az Audioquest felismerné a saját kábeleit egy tesztben? Nem túlzott elvárás ez Cablessel szemben?Aszpirin írta: ↑2021.09.25., szomb. 07:54Jó reggelt Neked is.
De picit másként megközelítve: én arra lennék őszintén kíváncsi, hogy Te felismernéd-e a saját kábeleid hangját 100%-ot közelítő bizonyossággal, illetve a VF-dugód jelenlétét vagy hiányát csak a hang alapján. Ha egy ilyen megmérettetést vállalnál, arra én is nagyon szívesen elmennék közönségnek.

Azt hiszem, ezúttal nem értetted meg a lényeget, figyelj kicsit jobban
Lehet a mester igen,de én pl nem,Aszpirin írta: ↑2021.09.25., szomb. 07:54Jó reggelt Neked is.
Akkor ezzel is ékesen bizonyította, se fórum, sem közösség kompatibilis a borotválkozó asztalkán fabrikácsoló kábelbűvölő számlamentes DIY-er.tonee73 írta: ↑2021.09.25., szomb. 08:56
Törölni már nem tud, csak moderálást kérhet rá. Egyébként pont neki köszönhető, hogy a kereskedők nem tudják bárki hozzászólásait szerkeszteni illetve törölni a saját topikjaikban-egyedül ő volt az, aki ezzel a lehetőséggel visszaélt, így egységesen el kellett vegyük mindenkitől ezt az opciót.![]()

Törölni már nem tud, csak moderálást kérhet rá. Egyébként pont neki köszönhető, hogy a kereskedők nem tudják bárki hozzászólásait szerkeszteni illetve törölni a saját topikjaikban-egyedül ő volt az, aki ezzel a lehetőséggel visszaélt, így egységesen el kellett vegyük mindenkitől ezt az opciót.asebestyen írta: ↑2021.09.25., szomb. 08:52És mindent töröl onnan, ami esetleg árnyalná a képet. Sőt, engem még a saját zenei ajánlójából is kitörölt. Persze nem gond, sőt!![]()
Uff, én írtam.![]()

És mindent töröl onnan, ami esetleg árnyalná a képet. Sőt, engem még a saját zenei ajánlójából is kitörölt. Persze nem gond, sőt!