Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Firekiller
- V.I.P.

- Értékelés: 354
Egy régebbi és egy friss film került cinema terítékre.
Tegnap ismét megtekintettem Tom Hardy, Joel Edgerton és Nick Nolte főszereplésével készült Warrior-A végső menet c.filmet.
Remek szórakozást ígérő történet, amit maximálisan be is vált!Vannak hibái, ám szívesen ültem be a moziba egy újrázásra, a hangulata magával ragadó!
Mission Impossible-Titkos nemzet pedig, ma délután borzolta a szomszédok kedélyeit
Ethan Hunt és a szélnek eresztett IMF többi tagja, ismét a tettek mezejére lépve aktivizálják magukat, egy szervezet felszámolása a cél.
Ízig-vérig akció, enyhe túlzásait mindig meg tudom bocsátani.Nincs egy percnyi üresjárat sem benne,ahogy méltán elvárható egy ilyen kaliberű action movie-tól.
Jól felépített sztori, a megszokott humor fűszerével megszórva, nem csak MI fanoknak ajánlva.
.A True HD hangok szétszedik a helyiséget, hatalmas élmény meghajtani a rendszert vele,
Ma este ez volt műsoron:
MV5BNTUzMDQ0MzA4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDY3OTc2MjE@._V1_SY317_CR9,0,214,317_AL_.jpg
Az éhezők viadalából ismert Josh Hutcherson, meglepően jól alakította a ráruházott szerepet.
Nekem tetszett a film, megtekintését ajánom!
Köszönöm megvolt jó volt
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 7586
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Imprint (2006), az igényesebb horror kedvelőinek.
Ma délután végre volt kicsi pihi, a gyerek ott aludt mellettem tök nyugalomban.. :-)
Megnéztem a Last Knight-ot, mert annyira szidták, pont ezért sokat nem vártam, de abszolút nem csalódtam, bőven jó volt délutánra...
Aki a végét nem érti, hogy most igen, vagy nem, az figyeljen jobban..
Tőlem kap egy +-ot.
Lyngdorf - AP Avanti I.
- Swordfish76
- Törzsvendég

- Értékelés: 374
Thor lebukott!
- Swordfish76
- Törzsvendég

Ma este ez volt műsoron:
Az éhezők viadalából ismert Josh Hutcherson, meglepően jól alakította a ráruházott szerepet.
Nekem tetszett a film, megtekintését ajánom!
- ValhallA
- Tizezresek klubja

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Ja,nekem a sima BD minőséggel nincs bajom. A saját tv-m felbontása szinhűsége bőven elég nekem.
A 4K-s Samsung 3D képén lepődtem meg,mert a saját tv-men ennyire élvezhető 3D-t még nem láttam.
Az UHD 2D képe nekem kicsit mű,vagy inkább nagyon mű. Legalábbis amit eddig 4K-s anyagot láttam,az nagyon nem jött be.
Ja,nekem a sima BD minőséggel nincs bajom. A saját tv-m felbontása szinhűsége bőven elég nekem.
A 4K-s Samsung 3D képén lepődtem meg,mert a saját tv-men ennyire élvezhető 3D-t még nem láttam.
Az UHD 2D képe nekem kicsit mű,vagy inkább nagyon mű. Legalábbis amit eddig 4K-s anyagot láttam,az nagyon nem jött be.
Azért mű a kép, mert azt igényli a piac. Az emberek nagy része azt szereti ha úgy néz ki a kép mint egy kifestőkönyv. Rengeteg anyagot mi magunk rontunk le képileg az utómunka során a megrendelő kérésére, mert neki(k) az tetszik.
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi színhelyes megjelenítő van jelenleg a piacon és még ezeknek a 90%-a is a személyautó árú professzionális monitor kategóriában keresendő. A 3D anyagok nagy része "nem igazi 3D" tehát nem több kamerás felvétel, hanem utólag manipulált anyag. Mi a mű ha az nem?
Én a klasszikus mozin szocializálódtam, így nekem eleve kevés volt mindig is a 8bit, illetve a tömörítések automatikus velejárójaként jelentkező makroblokkoktól(kockásodás) is irtózom, amely az összes konzumer formátum sajátja.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Azért mű a kép, mert azt igényli a piac. Az emberek nagy része azt szereti ha úgy néz ki a kép mint egy kifestőkönyv. Rengeteg anyagot mi magunk rontunk le képileg az utómunka során a megrendelő kérésére, mert neki(k) az tetszik.
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi színhelyes megjelenítő van jelenleg a piacon és még ezeknek a 90%-a is a személyautó árú professzionális monitor kategóriában keresendő. A 3D anyagok nagy része "nem igazi 3D" tehát nem több kamerás felvétel, hanem utólag manipulált anyag. Mi a mű ha az nem?
Én a klasszikus mozin szocializálódtam, így nekem eleve kevés volt mindig is a 8bit, illetve a tömörítések automatikus velejárójaként jelentkező makroblokkoktól(kockásodás) is irtózom, amely az összes konzumer formátum sajátja.
Akkor ha egy sima HD, jobb esetben felkonvertált anyag ennyire tetszett akkor igazán akkor fogsz csodálkozni ha egy valós 4K felbontású anyaggal szembesülsz.
Az új UHD Blu-Ray támogatni fogja a 10bit-es színmélységet, amely egy azt megjeleníteni képes kijelzővel a 8bithez szokott szemeknek maga lesz a színorgia.
Sajnos nagyon sokat veszítenek a felvételek a legyártott anyagokhoz képest...
A nyers szenzor adathoz képest a legjobb Blu-ray lemez is olyan mint egy gyűrött VHS kazettán fekete-fehérre másolt Mad Max 1-2 LP sebességen...
Semmilyen! sima 3D BD lemez,csak gondolom a 4K TV valamit javít rajta,vagy mit tudómén.
Akkor ha egy sima HD, jobb esetben felkonvertált anyag ennyire tetszett akkor igazán akkor fogsz csodálkozni ha egy valós 4K felbontású anyaggal szembesülsz.
Az új UHD Blu-Ray támogatni fogja a 10bit-es színmélységet, amely egy azt megjeleníteni képes kijelzővel a 8bithez szokott szemeknek maga lesz a színorgia.
A nyers szenzor adathoz képest a legjobb Blu-ray lemez is olyan mint egy gyűrött VHS kazettán fekete-fehérre másolt Mad Max 1-2 LP sebességen...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Semmilyen! sima 3D BD lemez,csak gondolom a 4K TV valamit javít rajta,vagy mit tudómén.
Milyen forrásból volt natív 4K felbontású anyagotok?
Nem néztem már vagy 2-3 éve 3D filmet,mert nekem valahogy nem jött be a 3D és a szememnek sem tett jót,de tegnap este áthívott a barátom,hogy nézzem meg az új tv-jén a 3D-t milyen k. jó. Nem akartam mondani neki,hogy felesleges,mert nálam sincs hiány képminőségben és inkább átugrottam egy félórára,amit azóta kicsit bánok is meg nem is .
Valami több processzoros, nagy típusú 4K Samsung tv-t vett és megnéztük rajta a Pixels filmet 3D-ben.
Azóta sem tudom eldönteni,hogy mi fogott meg jobban,a film,vagy 3D kép minősége,de még most is a hatása alatt vagyok. A film és a DD magyar hang is nagyon rendben volt és 4K tv-n nézve a 3D valami hihetetlen élmény nyújtott és egyáltalán nem éreztem zavarónak,vagy fárasztónak azon a tv-n.
Lehet hogy most jött el a 3D filmek ideje 4K megjelenítőn
Attól tartok,ha elkérem kölcsönbe a lemezt, nálam nem lesz meg ugyanaz a 3D hatás.
Mindenesetre,aki teheti nézze meg 4K-s tévén 3D-ben a Pixels-t,mert én nem gondoltam,hogy ennyire ütős. Sajnos előbb utóbb tv cserére szorulok
A Pixels-t meg ajánlom,mert jó film
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Nem néztem már vagy 2-3 éve 3D filmet,mert nekem valahogy nem jött be a 3D és a szememnek sem tett jót,de tegnap este áthívott a barátom,hogy nézzem meg az új tv-jén a 3D-t milyen k. jó. Nem akartam mondani neki,hogy felesleges,mert nálam sincs hiány képminőségben és inkább átugrottam egy félórára,amit azóta kicsit bánok is meg nem is .
Valami több processzoros, nagy típusú 4K Samsung tv-t vett és megnéztük rajta a Pixels filmet 3D-ben.
Azóta sem tudom eldönteni,hogy mi fogott meg jobban,a film,vagy 3D kép minősége,de még most is a hatása alatt vagyok. A film és a DD magyar hang is nagyon rendben volt és 4K tv-n nézve a 3D valami hihetetlen élmény nyújtott és egyáltalán nem éreztem zavarónak,vagy fárasztónak azon a tv-n.
Attól tartok,ha elkérem kölcsönbe a lemezt, nálam nem lesz meg ugyanaz a 3D hatás.
Mindenesetre,aki teheti nézze meg 4K-s tévén 3D-ben a Pixels-t,mert én nem gondoltam,hogy ennyire ütős. Sajnos előbb utóbb tv cserére szorulok
Ajjaj, kettő , nincs ezzel gond.
Vagy mégis?
Egy biztos. Edemsendlört vagy sokan utálják, vagy sokan szeretik, de szinte mindenkiből kivált valami érzelmet. Egyébként nagyon trendi utálni manapság.
Számomra 4-5 filmje ehető, és ebből három listás. A kellékfeleség, az 50 randija, és a spangol. Számomra olyan az ipse, mintha hét-nyolc évenként készítene egy jó filmet.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Vászonélre hányom már én is a Pixels-t, az előrejelzések jók; eddig csak szélsőséges kritikát olvastam róla .
Bár én ugye elfogult vagyok:
Ajjaj, egy rajongó
A film és élet közti párhuzam, picit fura.
+1 AS fan .
Annyira nem fura, ezt amúgy úgy képzeld el hogy ő még azon színészek csoportjába tartozik akit még nyugodtan szabadon engednek a forgatás alatt, és félre is dobja a forgatókönyvet és kisebb dolgokat improvizál sokszor.
És ezek általában jobban is sikerülnek. Jobban... ilyenkor jön a stílusa ami vagy bejön vagy nem valakinek. De legalább egyedi a pali, ami manapság fogyóban van a filmiparban.
Hasonló kalibereket óriási lehet nézni élő forgatás közben, a hangulat az tuti megvan .
De ezt könnyű elképzelni, gondoljatok csak Pl.: Bill Murray -re... szerintem tuti betartja a megírt szövegének minden bötűjét .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
-
Vendég
Ajjaj, egy rajongó
A film és élet közti párhuzam, picit fura.
Jim Carrey állítólag egy depressziós,humortalan bunkó volt, és talán még most is az.
Schwarzenegger meg lehet, hogy robot?
Akkor ez tetszeni fog neked:
-
Vendég
Annyira antipatikus, hogy bevállalnék 10 évet, ha bántalmazhatnám nagyon.
Jelzem nem sok ilyen van, de vele nem egy bolygóról jöttem az tuti.
Sandler sikere abban rejlik, hogy nem színészt látsz a képernyőn, hanem egy havert, vagy egy olyan srácot, aki rád hasonlít. (a rád-ot általánosságban értettem!)
Esetlen, főleg a nőkkel, de azért van humora. Ha kell, akkor kemény is tud lenni.
Póló, rövidnadrág és baseball sapka van rajta akkor is, amikor az elnökkel találkozik.
Nem biztos, hogy minden nap fürdik, mert igazi férfi.
A nőket ennek ellenére, vagy éppen ezért mindig megkapja.
Most már talán 50 éves, de örök fiatal marad és nem veszi komolyan az életet.
Ilyen a tipikus Adam Sandler filmekben és szerintem ilyen az életben is a fickó.
SZVSZ!
Ez a hamupipőke változat volt a harmadik olyan film, amit nem néztem végig. Nekem nem tetszett.
A Csipkerózsika 2014-es feldolgozása (Maleficent alias Demóna) az igen.
A Demóna nekem is bejött,mert egy új nézőpontból mutatta a dolgokat és ezért nem is feldolgozás vagy én nem ismerem az eredetit.Szerintem ez a Csipkerózsika nagyon szépen össze lett rakva,de a történet nem változott.Minden esetre a célközönség a gyerekeim szerették és ez a fontos mert nekik készült.
-
Vendég
Ezt a Pixels-t meg sem merem nézni. Idáig süllyedt a filmgyártás ez komoly? A trailert megnéztem, és elszörnyülködtem.
Ezt a Sandlert is szívem szerint megkínoznám ,nagyon rühellem.
Mi a bajod vele?
Pac-Man megtámadja a Földet és Adam Sandler + csapata megmentik.
Kell ennél több?
A hangok jók, a kép jó, a színészek is jók.
Nálam 9/10!
Mondjuk az Adam Sandler filmekkel úgy vagyok, mint régen a Bud Spencer filmekkel. Akárhányszor meg tudom nézni őket.
Gyerek vendégsereg van, nekik "vetítettem" tegnap.
Én is csatlakoztam és nem bántam meg, mert bár nem épp az én kategóriám, de mégis elvarázsolt, ennek a klasszikus történetnek a legújabb feldolgozása. Mindenkinek ajánlom!
MV5BMjMxODYyODEzN15BMl5BanBnXkFtZTgwMDk4OTU0MzE@._V1_SX214_AL_.jpg
Felnőtteknek pedig ezután került műsorra ez a nem épp frissnek mondható, de általam nemrég "felfedezett" film.
Aki szereti ezt a műfajt, annak kihagyhatatlan, több szempontból is látványos musical.
b.jpg
Ez a hamupipőke változat volt a harmadik olyan film, amit nem néztem végig. Nekem nem tetszett.
A Csipkerózsika 2014-es feldolgozása (Maleficent alias Demóna) az igen.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Garantált szórakozás.
http://www.imdb.com/title/tt3205376/?ref_=nv_sr_1
http://www.imdb.com/title/tt3205376/?ref_=nv_sr_1
- Swordfish76
- Törzsvendég

Gyerek vendégsereg van, nekik "vetítettem" tegnap.
Én is csatlakoztam és nem bántam meg, mert bár nem épp az én kategóriám, de mégis elvarázsolt, ennek a klasszikus történetnek a legújabb feldolgozása. Mindenkinek ajánlom!
Felnőtteknek pedig ezután került műsorra ez a nem épp frissnek mondható, de általam nemrég "felfedezett" film.
Aki szereti ezt a műfajt, annak kihagyhatatlan, több szempontból is látványos musical.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Ezt a Pixels-t meg sem merem nézni. Idáig süllyedt a filmgyártás ez komoly? A trailert megnéztem, és elszörnyülködtem.
Ezt a Sandlert is szívem szerint megkínoznám ,nagyon rühellem.
Nem rossz azért,családdal néztük,egy szórakozásnak ez is megfelel. De 10-ből csak 5 pontot adok neki.Sandler-t én sem kedveltem sosem,de a film elég jól meg van csinálva.
Régen szerintem legtöbben játszottunk pl a Pac-man-el a bisztrókban a játékgépeken...
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Egészen jó kis lazítós filmes nap volt a mai.Hármat is megnéztünk
A múltkor kimaradt,most bepótoltuk,nem volt csalódás a Trükkös fiúk. 10/8 nekem simán megért.
A Pixels is terítéken volt tegnap,mára tolódott.
Egyszer elment.Lökött alkotás,nem csípem Adam Sandlert ,erőltetettnek vélem,nem az én világom,de a film azért egyszer nézhető volt.10/5
Az Escobar Paradise lost viszont zseniális volt. Biztosan megosztó és van aki nem ül végig egy ilyen filmet.Azonban engem végig lekötött.
Szeretem az eredeti alkotásokat,szóval ajánlom a komolyabb film kedvelőinek,aki még nem látta.
Del toro nagyon ott volt. Klasszissal jobban tetszett,mint Cliff Curtis Pablo szerepében a Betépve című szintén király J.Depp filmben...
"10/8-asok" listájában nekem belefért.