Most még ezt mondod, de meglátjuk hogy később mit fogsz mondani.

Sokan elfelejtik hogy a hangfalakban is vannak kábelek, meg a komponensek is ezzel működnek. Ha megvan az álomhifi akkor már csak a kábelek maradnak az élvezkedéshez.

Most még ezt mondod, de meglátjuk hogy később mit fogsz mondani.
Filléres megoldásokkal sincs semmi baj ,ha hangban hoz valamit izlésnek megfelelően.pali923 írta: ↑2020.03.05., csüt. 09:37Szerintem meg a drótos kavarásokban erősen szerepet játszanak az anyagiak. Sokan reménykednek abban, hogy a drótok jobbá tehetik a hangot, és akárhogyan is, ez a legolcsóbb komponens, amit könnyen lehet cserélni. Még talán bukni is keveset lehet rajta, ha el tudjuk itt adni.
Nem véletlen, hogy itt jelennek meg leggyakrabban a filléres megoldások: tűzálló, CAT, Van Damme - biztosan van még. Megveszi az ember olcsón, aztán várja a csodát. Ha jól emlékszem, minden ilyen hype lecseng előbb-utóbb. Tűzállót ki látott utoljára az adás-vétel topicban?![]()
![]()
Szerintem meg a drótos kavarásokban erősen szerepet játszanak az anyagiak. Sokan reménykednek abban, hogy a drótok jobbá tehetik a hangot, és akárhogyan is, ez a legolcsóbb komponens, amit könnyen lehet cserélni. Még talán bukni is keveset lehet rajta, ha el tudjuk itt adni.
Csak annyit tennék hozzá ...hogy elsősorban.hodyka írta: ↑2020.03.05., csüt. 09:03Uraim az a gond, hogy sokan megvesznek mindenféle vasakat, amik ugye nem mindig illeszkednek egymáshoz
Na és akkor jönnek a drótok, ezekkel lehet hangolni hogy tetszedjen a kapott hang
Na itt jön az, hogyha a kimeneti és bemeneti impedancia ok akkor "elvileg mindegy" lenne milyen drót, vizes bálamadzaggal is jól kéne szólni :)
Na ha magasba húz akkor ilyen drót, ha kevés a magas olyan drót, lehet ezekkel játszani, csak amit drótra költesz azért vehetsz egy jobb készüléket, és akkor "talán" jó is lesz a kapott hang
Én inkább a készülékre szavazok :)
Szia! Elárulnád neked milyen készülékeid vannak és milyen kábelekkel használod őket?hodyka írta: ↑2020.03.05., csüt. 09:03Uraim az a gond, hogy sokan megvesznek mindenféle vasakat, amik ugye nem mindig illeszkednek egymáshoz
Na és akkor jönnek a drótok, ezekkel lehet hangolni hogy tetszedjen a kapott hang
Na itt jön az, hogyha a kimeneti és bemeneti impedancia ok akkor "elvileg mindegy" lenne milyen drót, vizes bálamadzaggal is jól kéne szólni :)
Na ha magasba húz akkor ilyen drót, ha kevés a magas olyan drót, lehet ezekkel játszani, csak amit drótra költesz azért vehetsz egy jobb készüléket, és akkor "talán" jó is lesz a kapott hang
Én inkább a készülékre szavazok :)
Az is lehet ám csupán, hogy valaki olyan (szintű, minőségű, árú) kábelekkel próbálkozott, amik nem jelentettek előrelépést. Vettem már én is itt nevesnek tartott diy kábelgyártótól tápkábelt, amit visszaküldtem, mert semmiféle különbséget nem hallottam az erősítő gyári kábeléhez képest. Meg vettem olyat is, amit megtartottam, és azóta is használom, nyilván nem véletlenül.
Bejáratódott, maradt ☺︎lehoako írta: ↑2020.03.05., csüt. 07:38Aszpi, de jó, h beírtál! Mi van az új ezüstkábellel? Bejáratódott, maradt vagy visszavitted?Aszpirin írta: ↑2020.03.04., szer. 23:07Miért? Ez most kifejezetten kellemes kis csevegés ahhoz képest, hogy milyen csetepaték szoktak itt zajlani![]()
Megvan mindenkinek a maga véleménye, ez rendben is van, amíg kultúráltan mondja el. Lehet vele egyetérteni vagy nem egyetérteni, illetve vitatni szintén kultúráltan, érvekkel.
Ezt persze nem azért írom, hogy beinduljon a veszekedés, mert akkor a takarítás is beindul
Csak így tovább!
Kábelezzünk, illetve a ló 50 oldala - legyen a topik címe ezentúlgyongyhalas írta: ↑2020.03.04., szer. 19:53A ló két oldala?????
Na akkor lemaradt egy pár dimenzió...felül alul elől ..és akinek a hátulja jut![]()
![]()
Aszpi, de jó, h beírtál! Mi van az új ezüstkábellel? Bejáratódott, maradt vagy visszavitted?Aszpirin írta: ↑2020.03.04., szer. 23:07Miért? Ez most kifejezetten kellemes kis csevegés ahhoz képest, hogy milyen csetepaték szoktak itt zajlani![]()
Megvan mindenkinek a maga véleménye, ez rendben is van, amíg kultúráltan mondja el. Lehet vele egyetérteni vagy nem egyetérteni, illetve vitatni szintén kultúráltan, érvekkel.
Ezt persze nem azért írom, hogy beinduljon a veszekedés, mert akkor a takarítás is beindul
Csak így tovább!
gyongyhalas írta: ↑2020.03.04., szer. 19:53A ló két oldala?????
Na akkor lemaradt egy pár dimenzió...felül alul elől ..és akinek a hátulja jut![]()
![]()
Miért? Ez most kifejezetten kellemes kis csevegés ahhoz képest, hogy milyen csetepaték szoktak itt zajlani
A ló két oldala?????
Nincs gond ,nem hiszel a kábelekben...okéDirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:4120év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:36Nagyon az elején vagy még, sok meglepetés vár még rád.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:20
Az teljességgel lehetetlen, de ezen nem veszünk össze. Nagy úr a palcebó hatás.
Ebben a topikban nem placebó van meg hit, hanem kábelek és ezek hatása a hangra. Az sem érdekes, hogy "akkor inkább az erre fordított pénzből vegyél jobb erősítőt" stb.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:4120év hifi tapasztalat hogy a tápkábel és a digitális kábel mizéria nem más mint placebó hatás.migabi24 írta: ↑2020.03.03., kedd 14:36Nagyon az elején vagy még, sok meglepetés vár még rád.DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:20
Az teljességgel lehetetlen, de ezen nem veszünk össze. Nagy úr a palcebó hatás.
20 évvel nem az elején van, de valahogy megrekedt.hifitibi írta: ↑2020.03.03., kedd 17:58Nagyon az elején vagy még....DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 14:58Nincs ezzel semmi gond, az isotek cégnek is meg kell élnie valamiből/valakiből. Megjegyzem hogy a videoton erősítők kora 40 éve volt és nem 20. Egyéb iránt ha a transzformátorig elhúznád azt az isotek kábelt lehet még értelme is lenne, de annak még mindig semmi hatása nem lehet egy erősítőre, hogy az utolsó 1 méteren min megy át az áram.![]()
Nem sörözök. De bármikor szívesen kipróbálhatjuk. Persze nem Videoton rendszeren...DirtyMashine írta: ↑2020.03.03., kedd 19:57ha vakteszten megcsinálod nekem és megmondod mely kábel van bekötve akkor meghívlak egy sörreMrCollector írta: ↑2020.03.03., kedd 19:11Pont ide passzol egy múltkori kísérletünk. Két Viablue X-40-es tápkábelt hasonlítottunk össze. Az egyiket teljesen gyárira szereltem (ferrit, harisnya, gyári csatlakozók) a másikra kizárólag két nem gyári dugó lett felrakva. A "gyári" sokkal jobban szólt. Kipróbáltam olyat is ahol csak a csatlakozók tértek el, ott is a "gyári" nyert simán, de jobb volt, mint a teljesen pőre.![]()