Egyelőre próbára van nálam a Cobra. Aki elküldte nekem (egy fórumtárs), annyit kért, hogy ne olvassak utána, mielőtt meg nem hallgatom. Ezt a tanácsot megfogadtam. Amikor először megláttam, és közelebbről megnéztem (átlátszó a külső borítása, tökéletesen megfigyelhető a kábelszerkezet), akkor csak annyit kérdeztem magamban, hogy ez most tényleg az, amire gondolok, vagy a szemem csal? Mert ha az, akkor ennek a kábelnek a felépítéséből adódóan jókora fajlagos kapacitása kell legyen.
Aztán kipróbáltam. Elsőre nem igazán tetszett, de pár napja hallgatom esténként, és azóta hihetetlen, de nagyon sokat változott a hangja. Ezt is elmagyarázhatná valaki nekem, hogy mi történik ilyenkor egy kábellel fizikailag, mert a "bejáratásról" én is hallottam, de ilyen mértékben még soha nem tapasztaltam, ráadásul ez egy nem kicsit öreg kábel, már volt járatva bőven.

Végső véleményt nem tudok róla még alkotni, hadd érjen kicsit még a barátkozásunk, mindenesetre jó irányba fejlődik a szintergiája a rendszeremmel

Később, amikor utánanéztem, láttam, hogy tényleg az, amire gondoltam, és tényleg annyira nagy fajlagos kapacitású ez a kábel, hogy külföldi fórumokon "amp killer"-nek becézik - és nem véletlenül, mert bizonyos - tranyós - végfokokat haza tud vágni - állítólag. Na innentől kezdve egyértelmű, hogy nem mindegy, milyen elektronikára rakod rá ezt a kábelt, és a "hangját" is alighanem nagyon fogja befolyásolni a rendszer, amiben benne van (és vice-versa). Az én csöves erősítőm - úgy tűnik - kezdi megszeretni a Polk Cobrát, szóval egészen meglepően kellemes... ráadásul azon kaptam magam, hogy kemény zenéket is szívesen hallgatok vele (muszáj volt meghallgatnom Satriani híre Surfing With The Alien-jének vadiúj DELUXE Editionjét, amit tegnapelőtt tettek fel a HRA-ra 24/96-ban), ez valami olyasmi, ami korábban ritkán jutott eszembe a rendszeremmel.
Szerintem "színezi" a hangot, de ezt nem mérés alapján mondom, tehát lehet téves is. Az, hogy ez a "szín", amit hozzáad (vagy elvesz, nézőpont kérdése) jobbá vagy kevésbé jóvá teszi a "hangot", az nagyon egyéni ízlés kérdése lehet.
De mint mondtam, végső verdiktet (még) nem írnék róla.
A Nordost Blue Heaven kipróbálásáig még nem jutottam el, úgyhogy azzal nem tudom hasonlítani, de ahogyan a Nordost-ok paramétereit nézegetem, eléggé másik véglet felé tendálnak, ami a kapacitást illeti. Ha ennek paraméternek (névleges fajlagos kapacitás) van hallható hatása a hangra is, akkor egy Blue Heaven minden bizonnyal másként jó hangú, mint egy Polk Cobra.