Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Lemezjátszó

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3026

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tunerman »

revox írta:
2024.12.28., szomb. 21:47
Amúgy egy lemezjátszóra se igaz, hogy csak a tű mozog, akkor a bevezető bárázda menne 0-24ben

Azért látom, hogy a megértés nem erősséged :smile29:
" Lemezjátszás közben a karon csak egy dolog mozoghat - a tű."
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: marconi »

A nagy lemezjátszó birizgálások közepette én is kedvet kaptam hogy a pont két éve költözés után összerakott Lurne j1 -et újra a lehető legpontosabban és új 0w-40 motorolajjal összerakjam, mindent vízszintezve, beleértve a motort, ellentengelyt, sőt még a tányért is kicentíroztam, kivettem az alsó gyűrűt, így csak a felső 1 ponton felfüggesztve, megforgatva volt egy 1-2 mm es kilengése ha egyensúlyi állapotba állt, s ahol felfelé ütött oda elkezdtem játszani a súlyokkal (kép elrettentésül), addig amíg nem moozdult semennyit sem. A vége nyilván az lesz hogy leszedem a súlyokat, megmérem pontosan és egy azonos súlyú rézlapkát ragasztok oda. Elég csúnya de a célnak egyelőre megfelel.
Nem is szólt rosszul így 2 év állás után. :) Persze fog neki kelleni 20-30 lemez mire a régi lesz, de azért a kisfiammal nagy élvezettel meg tudtuk hallgatni az Állatok farsangját.
IMG_7505.jpeg
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

:rolleyes:
Beindult a buli :rolleyes:
én nem ragaszkodom hozzá, hogy bárki kövesse, csak kérdés volt, mi a "következmény". Nem vagyok magam ellensége, hogy baromságra költsek és van két klasszik karom is, fix shellel, normál követési szöggel (rossz hír, a rotaryk tudnak valamit, amit a fixek nem). Még azt se mondom, hogy meg kell hallgatni, mert ez mindenkinek a magánügye, de azt el tudom mesélni, hogy az enjoy cikkben leírtak megállnak :rolleyes:

Amúgy egy lemezjátszóra se igaz, hogy csak a tű mozog, akkor a bevezető bárázda menne 0-24ben ;)

Elexet komálom nagyon és sokszor kérdezek is tőle pm. Itt , most, imádom, a nagy ellenkezést. Szegénynél biztos kiveri a biztit az ilyen kuruzslás, amin félre ne menjen, nem séttődöm meg, inkább mosolygok (kedvesen) :rolleyes:

De nem szeretném ezzel teletolni a topicot, de nyugi, nem vagyok elmeroggyant, az a shell működik :D

Ilyennel hasonlítottam össze, csak 9". Ez dögösebb, sok embernek jobban tetszene, de a rotary fejesek természetesebben szólnak, pontosabban. De mindkettő élvezetes produkciót nyújt.

https://www.dagogo.com/artemis-labs-ta- ... rm-review/
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1479

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

ELEX írta:
2024.12.28., szomb. 19:47

Van még ezen túl is valami?

Ebben csak az a legelrettentőbb, hacsak egy ember is követni fogja ezt az ép ésszel felfoghatatlan katyvaszt.

Az analóg lejátszásban ilyen minden irányban imbolygó, össze vissza mozgó, forgó, dülöngélő, kalimpáló izék, abban a világban ahol a mikrométer ezredei képzik a hangot a barázdában. Ha a hangszedő teste csak tízezred milliméterekkel is elmozdul a barázdához, az abban futó tűhöz képest, már átírja a teljes rögzített tartományt.
Egy olyan világban, ahol minden tized milliméter, tized fok beállításnak, eltérésnek komoly jelentősége van... minden más kóklerek, szélhámosok, diletánsok, tudatlanok ámokfutása.
Én nem látom olyan vészesnek a kérdést. :napsut:

Ezek az elmozdulások, amik sokkal nagyobbak, mint a tű elmozdulása, tragikus eredményt szülhetnének, ha nem lennének ezeknek az alkatrészeknek több nagyságrenddel nagyobb tömege és ennél fogva tehetetlensége, mint a tűnek.
Gondoljatok arra, amikor a pincér a tálcán lévő teli pezsgőspoharakkal átkígyózik asztalok és emberek között... A pincér teste és a kinyújtott karja végén lévő pezsgőspoharak közel sem ugyan azt a pályát írják le.
Szép is lenne...
Ha ugyan ez a pincér ugyan azzal a tálcával ugyan olyan tempóban úgy akarna átsuhanni az akadályok között, hogy magához szorítja a tálcát - ugyan azt a pályát írnák le - már lehetne is seperni az üvegtörmeléket.

Szerintem a hagyományos elv szerint épült karok tervezői biztosra mennek. Amit tudnak, azt beépítik a konstrukcióba, amit nem tudnak, az kimarad, senki nem fog pálcát törni felettük.
Nyilván vannak hiányosságaik, fogyatékosságaik, különben nem tudnának nekik újat mutatni a dilletáns unortodox konstrukciók. gondolkodik.gif

Én először a 80 - as évek közepe táján Farkas Péter kísérletei között találkoztam az izgő mozgó fejecskével, ahol valami kommersz Pioneer S karjára próbálta rá korai találmányát. Átalakított egy shell-t, arra aplikálta rá a jobbra - balra nézelődő kis fejet.
Lejátszás közben már nem nézelődött, stabilan futott, és a kapott hang elképesztően jó volt, sokkal jobb, mint a Pio eredeti setupjával.
Pedig az még csak egy kezdetleges próbálkozás volt. Nem tudom, hogy eladta, vagy ezt is ellopták tőle, de később már nem hallottam róla, hogy termékké fejlesztette volna.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2644

Hozzászólás Szerző: supravox »

tunerman írta:
2024.12.28., szomb. 19:54
Lemezjátszás közben a karon csak egy dolog mozoghat - a tű. :smile53:
TJ.
Én is ilyesmire gondolok...
Elég bizarrnak tűnik.
De ha revinek bejön... :D
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3026

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Lemezjátszás közben a karon csak egy dolog mozoghat - a tű. :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: ELEX »

revox írta:
2024.12.28., szomb. 18:03
supravox írta:
2024.12.28., szomb. 17:46
Jól látom,hogy a pü el tud fordulni ?
Ez a lényege. Az RS Lab A1 kar is ilyen....

Itt a 2 forgófejes
Anyám borogass!
Van még ezen túl is valami?

Ebben csak az a legelrettentőbb, hacsak egy ember is követni fogja ezt az ép ésszel felfoghatatlan katyvaszt.

Az analóg lejátszásban ilyen minden irányban imbolygó, össze vissza mozgó, forgó, dülöngélő, kalimpáló izék, abban a világban ahol a mikrométer ezredei képzik a hangot a barázdában. Ha a hangszedő teste csak tízezred milliméterekkel is elmozdul a barázdához, az abban futó tűhöz képest, már átírja a teljes rögzített tartományt.
Egy olyan világban, ahol minden tized milliméter, tized fok beállításnak, eltérésnek komoly jelentősége van (persze szerinted ez "tanult, begyöpösödött" megközelítés - igen, de ezen kívül minden más kóklerek, szélhámosok, diletánsok, tudatlanok ámokfutása)
Még az a szerencse, hogy a hanglemezgyárban nem ilyen innovatív szerkezetekkel vágják a lemezeket.
Persze, egyszer ki kéne próbálni! (Uram atyám, nem térek magamhoz!)

De te tudod. Ez a te utad, csak nehogy valaki példát lásson benne.
Persze az elrettentő példa is példa.

Persze erre is jön a válasz: meg kell hallgatni.

Köszönöm, inkább nem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ELEX 2024.12.28., szomb. 19:57-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DeProtector írta:
2024.12.28., szomb. 18:38
revox írta:

Ez a lényege. Az RS Lab A1 kar is ilyen, amivel kb 15éve "szenvedek" a kézzel pakolászással. Ez a projekt arról szólt, hogy ezt oldjam meg, konfortosabb (pl karlift) karral.
Jobb hang, mint a fix shell, sokkal kerekebb, teljesebb minden történés.

Itt a 2 forgófejes :D
Ez elég unortodox megoldás, az biztos.
Mi a nyeresége ennek? Marmint hangban nyilván.
Az, hogy mechanikusan előnyös-e vagy sem, az más kérdés.
Minden hang teljesebb, komplexebb, kerekebb, természetesebb. Ezekkel együtt jár a jobb ritmika, tempó. Amíg nincs ilyened és nem veszik el, nem hiányzik, nem keresed. Vele élek bő 15 éve (a régivel, RSA1), nekem minden lemezjátszó hangja kicsit feszült, "ideges" ehhez képest.
Az RS A1 tesztje nemrég ide volt linkelve, amikor talán az SME5-höz képest tették pályára. Ott elég jól leírják, mi történik, de hibát követnek el, mert a talpát blutekkel rögzítik, xal attól kicsivel még jobb. Amit most raktam össze, olyan, de jobb az RS A1-től... (de ezen is RS A3 shell van)

Ne keresd... Technikai vagy elvi magyarázattal nem tudok szolgálni. Elképzelésem van, mi történik,de az csak elképzelés :D

https://www.enjoythemusic.com/magazine/ ... rslabs.htm
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 260

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

revox írta:

Ez a lényege. Az RS Lab A1 kar is ilyen, amivel kb 15éve "szenvedek" a kézzel pakolászással. Ez a projekt arról szólt, hogy ezt oldjam meg, konfortosabb (pl karlift) karral.

Ez elég unortodox megoldás, az biztos.
Mi a nyeresége ennek? Marmint hangban nyilván.
Az, hogy mechanikusan előnyös-e vagy sem, az más kérdés.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

érdekességként, bár már volt és hirtelen csak tangenciálist találtam normál fejjel és S karost (direkt) swing shellel. Ez a Nasotek más felépítés, nekem az RS Lab szimpibb, de ez is működik

youtu.be/N_kFyeT6cnQ

youtu.be/vhqncpcv7ow

Legyen kövér, tangenc swinggel is. A normálhoz képest látható, hogy ezen is segít. Normál Tekát nem találom, de ott is hullámzij fix shellel

youtu.be/Kfp8KtanP8w
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
2024.12.28., szomb. 17:46
revox írta:
2024.12.28., szomb. 17:39
Rock60 írta:
2024.12.28., szomb. 17:23

Nem látom jól...rajta van az RS forgó ?

Egyébként tetszik, van egy kis Star Wars ágyú feelingje... És a háttérben a Gémeskút. :D
Esetleg ez. Csináltam pár fotót, de nem fértem hozzá jól és zoomolni kellett, az meg olyan is

Kép

20241228_140536.jpg
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2024.12.28., szomb. 17:44
supravox írta:
2024.12.28., szomb. 17:36

Korábban én szinte semmi jelentőséget nem tulajdonítottam a shell-nek.
Csak mikor megismertem a DS audio dolgait akkor fotottam bele az általuk gyártottba.
Az is mint TÁRGY tetszett meg, illetve hittem benne,hogy igen jó lesz.
Be is jött😀Screenshot_20241228_173323_Gallery.jpg
Majd próbáld ki, külónböző erővel beszorítani a shellt. Már a csavarjával. Nálam van difi a laza, közepes és nagyon szoros között az eredeti shellel
Köszi de ekkora hifista nem vagyok 31_1_21.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
2024.12.28., szomb. 17:39
Rock60 írta:
revox írta:
2024.12.28., szomb. 17:14

Még csak nagyolva van és nem is ez lesz a végleges PU (ZYX Cosmos XH), nagyjából beállt. Annyi fogalmazódott meg bennem, "miért nem ilyen shellt használ minden gyártó?". Röviden, az lett, amit vártam, bár kicsit több is.

Egyébként tetszik, van egy kis Star Wars ágyú feelingje... És a háttérben a Gémeskút. :D
Esetleg ez. Csináltam pár fotót, de nem fértem hozzá jól és zoomolni kellett, az meg olyan is

Kép

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

supravox írta:
2024.12.28., szomb. 17:36

Csak mikor megismertem a DS audio dolgait akkor fotottam bele az általuk gyártottba.
Be is jött😀Screenshot_20241228_173323_Gallery.jpg
Majd próbáld ki, külónböző erővel beszorítani a shellt. Már a csavarjával. Nálam van difi a laza, közepes és nagyon szoros között az eredeti shellel
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2024.12.28., szomb. 17:46-kor.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
revox írta:

Még csak nagyolva van és nem is ez lesz a végleges PU (ZYX Cosmos XH), nagyjából beállt. Annyi fogalmazódott meg bennem, "miért nem ilyen shellt használ minden gyártó?". Röviden, az lett, amit vártam, bár kicsit több is.

Kép
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:
Rock60 írta:
2024.12.26., csüt. 22:21
revox írta:
2024.12.26., csüt. 20:43

... kiderül, jól gondoltam e ki a házasítást :D RS headshell régen létezik, legalább 20 éve, csak nem láttam olyan kart, amire fel akarnám szerelni. a viv lab volt az áttörés)
Kíváncsi vagyok, hogy fog működni a Viv/Rs hibrid.
Dobsz fel majd képeket ? :photograph:

Kép
Be is jött😀
Screenshot_20241228_173323_Gallery.jpg

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1479

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.12.26., csüt. 22:21
revox írta:
2024.12.26., csüt. 20:43

... kiderül, jól gondoltam e ki a házasítást :D RS headshell régen létezik, legalább 20 éve, csak nem láttam olyan kart, amire fel akarnám szerelni. a viv lab volt az áttörés)
Kíváncsi vagyok, hogy fog működni a Viv/Rs hibrid.
Dobsz fel majd képeket ? :photograph:

Kép
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2748

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

supravox írta:
2024.12.28., szomb. 14:20
dixie-chicken írta:
2024.12.28., szomb. 14:12
supravox írta:
2024.12.28., szomb. 13:26
Jártam ma dixie kollégánál meghallgatni az 1300G-t.
Hát nem volt csalódás😀
Hihetetlenül jó az a futómű.
A MoFi-val meg szuper párost alkotnak.
Jó volt zenét hallgatni.
köszi hogy voltatok :smile53: ...jó kis bulit csapunk :tutiok:

:cheers1:
Öö miket is hallgattunk?
Take five,Patríísa Barber,meg Diana Krall
Ja nem😀
:smile29: ...Nik Bartsch "Continuum",Chick Corea/Gary Burton "Crystal silence",Mad Season "Above",Tool "Fear inoculum",Herbie Hancock "Man-child"...aztán a vendégek amit hoztak Jamie Saft/Steve Swallow/Bobby Previt "You don't know the life", Reich "Remixed" és Bonnie "Prince" Billy "The letting go"...remélem mindent listáztam gondolkodik.gif :smile29:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

dixie-chicken írta:
2024.12.28., szomb. 14:12
supravox írta:
Hát nem volt csalódás😀
Jó volt zenét hallgatni.

Öö miket is hallgattunk?
Take five,Patríísa Barber,meg Diana Krall
Ja nem😀

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2748

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

supravox írta:
Hát nem volt csalódás😀
Jó volt zenét hallgatni.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2158

Hozzászólás Szerző: Voyager »

supravox írta:
2024.12.28., szomb. 13:40
Voyager írta:
2024.12.28., szomb. 13:34
supravox írta:
Hát nem volt csalódás😀
Jó volt zenét hallgatni.
Nem volt nyávogás? :smile29:
:fekverohog:
Az nem csak fordszám eltérés.
De azt tudjuk,hogy nem számít😀
Viccelek.
Atomstabil.
Ja meg egyikünk telóját se tudta lejátszani a Mofi.
Inkább lemezeket tettünk fek :D
Hüle' vagy! :smile29:
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Voyager írta:
2024.12.28., szomb. 13:34
supravox írta:
Hát nem volt csalódás😀
Jó volt zenét hallgatni.
:fekverohog:

Az nem csak fordszám eltérés.
De azt tudjuk,hogy nem számít😀
Viccelek.
Atomstabil.
Ja meg egyikünk telóját se tudta lejátszani a Mofi.
Inkább lemezeket tettünk fek :D

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2158

Hozzászólás Szerző: Voyager »

supravox írta:
Hát nem volt csalódás😀
Jó volt zenét hallgatni.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hát nem volt csalódás😀
Jó volt zenét hallgatni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”