Azért látom, hogy a megértés nem erősséged
" Lemezjátszás közben a karon csak egy dolog mozoghat - a tű."
TJ.

Én nem látom olyan vészesnek a kérdést.ELEX írta: ↑2024.12.28., szomb. 19:47
Van még ezen túl is valami?
Ebben csak az a legelrettentőbb, hacsak egy ember is követni fogja ezt az ép ésszel felfoghatatlan katyvaszt.
Az analóg lejátszásban ilyen minden irányban imbolygó, össze vissza mozgó, forgó, dülöngélő, kalimpáló izék, abban a világban ahol a mikrométer ezredei képzik a hangot a barázdában. Ha a hangszedő teste csak tízezred milliméterekkel is elmozdul a barázdához, az abban futó tűhöz képest, már átírja a teljes rögzített tartományt.
Egy olyan világban, ahol minden tized milliméter, tized fok beállításnak, eltérésnek komoly jelentősége van... minden más kóklerek, szélhámosok, diletánsok, tudatlanok ámokfutása.
Én is ilyesmire gondolok...

Anyám borogass!
Minden hang teljesebb, komplexebb, kerekebb, természetesebb. Ezekkel együtt jár a jobb ritmika, tempó. Amíg nincs ilyened és nem veszik el, nem hiányzik, nem keresed. Vele élek bő 15 éve (a régivel, RSA1), nekem minden lemezjátszó hangja kicsit feszült, "ideges" ehhez képest.DeProtector írta: ↑2024.12.28., szomb. 18:38Ez elég unortodox megoldás, az biztos.revox írta: ↑2024.12.28., szomb. 18:03
Ez a lényege. Az RS Lab A1 kar is ilyen, amivel kb 15éve "szenvedek" a kézzel pakolászással. Ez a projekt arról szólt, hogy ezt oldjam meg, konfortosabb (pl karlift) karral.
Jobb hang, mint a fix shell, sokkal kerekebb, teljesebb minden történés.
Itt a 2 forgófejes![]()
Mi a nyeresége ennek? Marmint hangban nyilván.
Az, hogy mechanikusan előnyös-e vagy sem, az más kérdés.

Ez elég unortodox megoldás, az biztos.revox írta: ↑2024.12.28., szomb. 18:03
Ez a lényege. Az RS Lab A1 kar is ilyen, amivel kb 15éve "szenvedek" a kézzel pakolászással. Ez a projekt arról szólt, hogy ezt oldjam meg, konfortosabb (pl karlift) karral.
Jobb hang, mint a fix shell, sokkal kerekebb, teljesebb minden történés.
Itt a 2 forgófejes![]()
Köszi de ekkora hifista nem vagyokrevox írta: ↑2024.12.28., szomb. 17:44Majd próbáld ki, külónböző erővel beszorítani a shellt. Már a csavarjával. Nálam van difi a laza, közepes és nagyon szoros között az eredeti shellelsupravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 17:36
Korábban én szinte semmi jelentőséget nem tulajdonítottam a shell-nek.
Csak mikor megismertem a DS audio dolgait akkor fotottam bele az általuk gyártottba.
Az is mint TÁRGY tetszett meg, illetve hittem benne,hogy igen jó lesz.
Be is jöttScreenshot_20241228_173323_Gallery.jpg
Jól látom,hogy a pü el tud fordulni ?
Majd próbáld ki, külónböző erővel beszorítani a shellt. Már a csavarjával. Nálam van difi a laza, közepes és nagyon szoros között az eredeti shellelsupravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 17:36
Korábban én szinte semmi jelentőséget nem tulajdonítottam a shell-nek.
Csak mikor megismertem a DS audio dolgait akkor fotottam bele az általuk gyártottba.
Az is mint TÁRGY tetszett meg, illetve hittem benne,hogy igen jó lesz.
Be is jöttScreenshot_20241228_173323_Gallery.jpg
Esetleg ez. Csináltam pár fotót, de nem fértem hozzá jól és zoomolni kellett, az meg olyan is

Korábban én szinte semmi jelentőséget nem tulajdonítottam a shell-nek.revox írta: ↑2024.12.28., szomb. 17:14Még csak nagyolva van és nem is ez lesz a végleges PU (ZYX Cosmos XH), nagyjából beállt. Annyi fogalmazódott meg bennem, "miért nem ilyen shellt használ minden gyártó?". Röviden, az lett, amit vártam, bár kicsit több is.
![]()
Nem látom jól...rajta van az RS forgó ?
Még csak nagyolva van és nem is ez lesz a végleges PU (ZYX Cosmos XH), nagyjából beállt. Annyi fogalmazódott meg bennem, "miért nem ilyen shellt használ minden gyártó?". Röviden, az lett, amit vártam, bár kicsit több is.

supravox írta: ↑2024.12.28., szomb. 14:20Öö miket is hallgattunk?
Take five,Patríísa Barber,meg Diana Krall
Ja nem![]()
Öö miket is hallgattunk?

köszi hogy voltatok

Hüle' vagy!

Nem volt nyávogás?