Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangsugárzó építés

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Palkó »

A doboz az már meg van!!
Ami kint van a képen azon próbálok alakítani.

Ja, értem.Teljesen szétkapod?Mi van a szőnyeg alatt? natur forgácslap?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Dömy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Dömy »

Milyen kábelt vegyek akkor a hangfalba??
Javaslom a Cardas Hook-up-ot, nálam bejött (Ethosz audio)

Somogyihoz?
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: dandesz »

Oké! Köszönöm a segítséget!
A sal KAH 202 csöve a kisebb ez nálam 7,5 cm hosszú.Elvben így kb.40Hz körül lesz -3dB-nél.Az előlap kivételével minden oldalra rakjál 5cm-es vatelint.
A mélynyomóhoz rakjál 4mm2-es hangfalkábelt a sal jó lesz.Középhez magashoz 2,5-es ezüstözöttet javallok, én anno Monitort raktam de nem tudom kapható-e még valahol.

Értem! Holnap megyek és meg veszek amit tudok ami meg nincs azt meg rendelem

Köszi poli77

Nincs mit, a dobozt miből hogyan csinálod?

A doboz az már meg van!!
Ami kint van a képen azon próbálok alakítani.
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

A sal KAH 202 csöve a kisebb ez nálam 7,5 cm hosszú.Elvben így kb.40Hz körül lesz -3dB-nél.Az előlap kivételével minden oldalra rakjál 5cm-es vatelint.
A mélynyomóhoz rakjál 4mm2-es hangfalkábelt a sal jó lesz.Középhez magashoz 2,5-es ezüstözöttet javallok, én anno Monitort raktam de nem tudom kapható-e még valahol.

Köszi poli77

Nincs mit, a dobozt miből hogyan csinálod?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Köszi poli77

kovti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kovti »

Javaslom a Cardas Hook-up-ot, nálam bejött (Ethosz audio)

Philips CD930, Mission dac5 mod, Cyrus III, Cyrus PSX-R, hiVOX Alces 6, DIY hangfal Morel,Siltech SPX-20
Siltech spo-18M, Siltech hp-9,Nirvana SL rca, Daruma.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Nekem a kisebbik sal cső van benne, a hosszát majd megmérem(asszem 7 cm körül van), nem búg, a csőnek sincs "hangja".

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

Nekem is 30 literben van, reflexben, ha jól választod meg a cső méretét akkor jó lesz.Ne rakj túl nagy átmérőjűt, mert bőgni fog mint egy kanos bika.
Nekem is reflex lesz! a 70-es az nagy már??

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

Nekem is 30 literben van, reflexben, ha jól választod meg a cső méretét akkor jó lesz.Ne rakj túl nagy átmérőjűt, mert bőgni fog mint egy kanos bika.

dandesz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hangsugárzó építés

@Dandesz  
Nem.

Oké!

Köszönöm!!

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Hangsugárzó építés

@Dandesz

Nem.

rokamester
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: rokamester »

Ohh! Köszönöm a gyors válaszokat! Ahogy néztem mostanában nem volt itt olyan nagy pörgés, mint mondjuk egy éve, nem gondoltam, hogy ilyen hamar választ kapok!
OK, terveztem amúgy is a kilátogatást... Még 2 éve azt hiszem kint voltam. Akkor tetszett nagyon.
Igazából itt a fórumon megtetszett 1-2 kis doboz nagyon, remélem hasonlóakkal akkor találkozom kint, vagy épp azokkal! Regisztrálok is, mert ha jól látom úgy 50%-os áron jutok ki (amúgy lövésem nincs mennyi a jegy) de megyek, mert érdekel. Remélem összefutunk személyesen (mert már szinte mindenkit "ismerek" a hozzászólások alapján )
Ok átirányulok a másik topicba akkor.
Erősítő kérdésem is lenne, annak is akkor keresek valami helyet.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Szia mester ! 
Üdv a forumon

Javaslatom a következő gyere el a hi-fi show-ra.
Nagyon sok szép és jó hangú doboz lessz ami alapján el tudod dönteni mit is szeretnél.(nagyából)
Hivi termékek közül én az RT1-CA izodonikus magast használom és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Simán lecserélném a Visaton titán domot rá mert nekem sokkal kedvesebb a hangja a Hivi nek.
Csak senki nem veszi meg tőlem.

Szoval gyere egyet hallgatózni és hátha sikerül dönteni

ja ja
Viszünk pár dobozt oda.
Gyertek át az ATC topicba.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok! 
Először is szeretnék gratulálni mindenkinek a remek munkájához! Nagyjából átolvastam és átnéztem az összes oldalt, és remek munkákat találtam, továbbá fontos információkkal lettem gazdagabb!
Másodszor segítségeteket szeretném kérni, ugyanis a közeljövőben szeretnék hangfalat építeni. Azonban felmerült pár kérdés az építéssel kapcsolatban.
Amit nem árt tudni: 2 utas reflex dobozt szeretnék építeni, nem nagyot (bookself), ellenben egy szépen megszólaló egyedet. HiVi F5 vagy F6 hangszórót szeretnék bele mélyközép gyanánt, továbbá magasként egy HiVi Q1R-t.
Kérdések előzőekből adódóan!
1. Milyen szembetünő különbségek vannak az F5 és F6 között? (igazából a mélységre lennék kíváncsi, Ti melyiket használnátok fel?) Továbbá, hogy hány literes dobozt építsek hozzá, ugyanis egyik helyen 8 litert írnak optimálisnak, máshol meg 24-et olvastam (bár ez igen csak sok lenne szerintem).
2. A két hangszóró együtt jó döntés-e? (F5 or F6 vs. Q1R)
3. Hangváltó! (na ez az igazi kakukktojás részemről) Egyrészt nem értek hozzájuk, továbbá lehet-e kapni a tervemhez megfelelő kész crossovert, vagy inkább építeni érdemes azt is? És milyen ára lenne a váltónak?

A válaszokat előre is köszönöm!
üdvözlettel: tamás

Üdv a fórumon.
Azt javaslom vidd át a témát ide:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10317

memme
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Szia mester !

Üdv a forumon

Javaslatom a következő gyere el a hi-fi show-ra.
Nagyon sok szép és jó hangú doboz lessz ami alapján el tudod dönteni mit is szeretnél.(nagyából)
Hivi termékek közül én az RT1-CA izodonikus magast használom és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Simán lecserélném a Visaton titán domot rá mert nekem sokkal kedvesebb a hangja a Hivi nek.
Csak senki nem veszi meg tőlem.

Szoval gyere egyet hallgatózni és hátha sikerül dönteni

rokamester
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Hát akkor közben válaszoltam is magamnak egy két helyről infót gyűjtve Na persze, azért arra kíváncsi lennék, hogy szerintetek a két hangszóró megy-e egymáshoz.
Amire választ kaptam idő közben egyéb hasznos oldalakon olvasva: 1. F5 fs értéke 52, még az F6-é 48, tehát elvileg mélyebbet hozok ki az F6-tal... Mondjuk akkor felmerül bennem a kérdés, ez a különbség mennyire hallható?
2. F5 8 literes doboz kb, F6 12
Elvileg mindkettő reflexként ajánlott, tehát ezzel nincs gond.
Azt olvastam, hogy érdemes egyéni hangváltót csinálni, "személyre" szabva az adott hangszórókhoz. Na ezzel lesz egy kis gondom úgy fest

rokamester
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hangsugárzó építés

Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni mindenkinek a remek munkájához! Nagyjából átolvastam és átnéztem az összes oldalt, és remek munkákat találtam, továbbá fontos információkkal lettem gazdagabb!
Másodszor segítségeteket szeretném kérni, ugyanis a közeljövőben szeretnék hangfalat építeni. Azonban felmerült pár kérdés az építéssel kapcsolatban.
Amit nem árt tudni: 2 utas reflex dobozt szeretnék építeni, nem nagyot (bookself), ellenben egy szépen megszólaló egyedet. HiVi F5 vagy F6 hangszórót szeretnék bele mélyközép gyanánt, továbbá magasként egy HiVi Q1R-t.
Kérdések előzőekből adódóan!
1. Milyen szembetünő különbségek vannak az F5 és F6 között? (igazából a mélységre lennék kíváncsi, Ti melyiket használnátok fel?) Továbbá, hogy hány literes dobozt építsek hozzá, ugyanis egyik helyen 8 litert írnak optimálisnak, máshol meg 24-et olvastam (bár ez igen csak sok lenne szerintem).
2. A két hangszóró együtt jó döntés-e? (F5 or F6 vs. Q1R)
3. Hangváltó! (na ez az igazi kakukktojás részemről) Egyrészt nem értek hozzájuk, továbbá lehet-e kapni a tervemhez megfelelő kész crossovert, vagy inkább építeni érdemes azt is? És milyen ára lenne a váltónak?

A válaszokat előre is köszönöm!
üdvözlettel: tamás

Dömy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: Dömy »

Véleményetek szerint a LoudSpeaker LAB-ban lévő LRC mérőt lehetne használni induktivitás mérésre?
Szia!

Ha rendesen kalibrálva van, akkor használható ilyen célokra, és ilyen esetben talán még picit pontosabb is mint egy multiméter RLC mérője, mivel az egyszerű multiméter nem mér R komponenst egy induktivitásnál.
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...

kisityu
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: kisityu »

Véleményetek szerint a LoudSpeaker LAB-ban lévő LRC mérőt lehetne használni induktivitás mérésre?
Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit és azt mondom Neki,hogy volt egy testvére csak nem fogadott szót.

rozsad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: rozsad »

Sziasztok!Infót  és segítséget szeretnék kérni az alábbi témában: ferrit magos tekercs!
Klang segítségével a légmagoson túl vagyok, köszönöm.
Ferrit magos tekercseket készítenék, mag: DR H-core (tali bt). A mag nem zárt stb..
ezért nincs Al érték(kezdeti permeabilitás 2000 nH +/-20%), így menetszámot sem tudok számolni. A menetszám számításra kérnék megoldást, ha tudnátok segíteni?
Köszönöm !!!

A DR H mag igéretesnek tűnik. a Visaton tekercsek is erre vannak tekerve.
Sajnos a számításban nem tudok segíteni de mindenféleképpen meg kell mérned az elkészült tekercset mert a matek az egy dolog meg szép is de nem tudod beleszámolni a vasmag hibáit vezeték átmérő eltéréseket tekercselési hibákat.....
Meg kell mésni hogy pontos legyen.
http://www.addel.hu/search.php?searchte ... %A9r%C5%91

Valami hasonló műszer elég pontos.

Szia Memme!
Köszönöm a választ! Műszer van szerencsére és erre a célra meg is felel szerintem.
Képlet hát igen, ez valahogy nem jött be(valamit biztos elszámoltam) X menet a magon,
induktivitásnak köze nincs a várthoz,(hát a kivitel az k...... ahogy kinézett),de próbálkozom. Köszönöm a választ!

memme
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: memme »

Sziasztok!Infót és segítséget szeretnék kérni az alábbi témában: ferrit magos tekercs!
Ferrit magos tekercseket készítenék, mag: DR H-core (tali bt). A mag nem zárt stb..
ezért nincs Al érték(kezdeti permeabilitás 2000 nH +/-20%), így menetszámot sem tudok számolni. A menetszám számításra kérnék megoldást, ha tudnátok segíteni?
Köszönöm !!!

A DR H mag igéretesnek tűnik. a Visaton tekercsek is erre vannak tekerve.
Sajnos a számításban nem tudok segíteni de mindenféleképpen meg kell mérned az elkészült tekercset mert a matek az egy dolog meg szép is de nem tudod beleszámolni a vasmag hibáit vezeték átmérő eltéréseket tekercselési hibákat.....
Meg kell mésni hogy pontos legyen.
http://www.addel.hu/search.php?searchte ... %A9r%C5%91

Valami hasonló műszer elég pontos.

rozsad
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hangsugárzó építés

Hozzászólás Szerző: rozsad »

Sziasztok!
Infót és segítséget szeretnék kérni az alábbi témában: ferrit magos tekercs!
Köszönöm !!!

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”