Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vakteszt (Belépő vs. márkás vs. vezeték nélküli HDMI összeköttetés, va

Moderátor: Hiccusz

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Az, hogy én nem hallok különbséget két kábel között még nem jelenti tényszerűen azt, hogy nincs is. Ha viszont mások igen, akkor az attól függetlenül tényszerűen azt jelenti, hogy az én életemben nem okoz változást. Nagy butaság lenne, ha ennek ellenére ragaszkodnék a saját tapasztalásomhoz. Tagadhatnám a Taj Mahalt csak mert még nem láttam, de hova vezetne?

De honnan tudod, hogy a másiknak van igaza, nem neked? A Taj Mahalos hasonlatod meg szerintem nem igazán helytálló.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 316

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Nem azért, mert én bazi okosan tudom a tutit, hanem mert megvan a magam saját tapasztalása, amit nem írhat felül más tapasztalása, de bátorítom, hogy ő nyugodtan ragaszkodjon a sajátjához.

Az, hogy én nem hallok különbséget két kábel között még nem jelenti tényszerűen azt, hogy nincs is. Ha viszont mások igen, akkor az attól függetlenül tényszerűen azt jelenti, hogy az én életemben nem okoz változást. Nagy butaság lenne, ha ennek ellenére ragaszkodnék a saját tapasztalásomhoz. Tagadhatnám a Taj Mahalt csak mert még nem láttam, de hova vezetne?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11163
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én például itthon sokat teszteltem hálózati kábeleket. A már szinte unalomig ismert sztereó rendszeremben, többedmagammal is. Soha nem hallottam változást (mások sem). Még a 300Ft-os, majd a kezemben esett szét kábelnél sem, mint ahogy a Furutechnél sem. Ha egy vakteszt azt hozná ki, hogy 15 ember relevánsan különbséget tud tenni közöttük, az nem azt jelentené, hogy rohannék lecserélni a kábeleimet (amik Furutech-ek egyébként ), hiszen magam meggyőződtem róla, hogy felesleges, de ha például egy kérdezőnél felmerülne akkor nyugodt szívvel mondhatnám, hogy igen, a tápkábel befolyásolja a kapott hangot.
Klassz, hogy ezt Te írtad le. Pontosan erre a logikára támaszkodva nem érdekel, mi a mások által lefolytatott tesztek eredménye. Nem azért, mert én bazi okosan tudom a tutit, hanem mert megvan a magam saját tapasztalása, amit nem írhat felül más tapasztalása, de bátorítom, hogy ő nyugodtan ragaszkodjon a sajátjához. Aki ezt a világnézetet nem tudja elfogadni, velem soha nem fog szót érteni.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

Nem igazán akarok beleszólni a magas röptü beszélgetésbe de a Nordost Blue Haven mióta 250e ft-os kábel?  http://audiocentrum.hu/spl/464842/Nordost-Leif-szeria 
Azért ez nem egy igazán drága kábel azért!

mióta nem 1m kell belőle vélhetően 

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem tudom, még meddig tekerjük ezt a pitiáner kérdést, pedig én próbálok már egészen egyszerűen fogalmazni. Hangmérnök vagyok és a HiFi a hobbim. Soha nem voltam egyetlen házimozis teszten sem (ahogy Te sem jönnél el egy HiFi tesztre, sőt még a HDMI tesztre sem mentél el, pedig ismert szaki vagy házimozi fronton, sokan adnak a szavadra).

Nem szándékosan Téged tekerlek, csak egyedül Te álltál velem szóba.

Én például itthon sokat teszteltem hálózati kábeleket. A már szinte unalomig ismert sztereó rendszeremben, többedmagammal is. Soha nem hallottam változást (mások sem). Még a 300Ft-os, majd a kezemben esett szét kábelnél sem, mint ahogy a Furutechnél sem. Ha egy vakteszt azt hozná ki, hogy 15 ember relevánsan különbséget tud tenni közöttük, az nem azt jelentené, hogy rohannék lecserélni a kábeleimet (amik Furutech-ek egyébként ), hiszen magam meggyőződtem róla, hogy felesleges, de ha például egy kérdezőnél felmerülne akkor nyugodt szívvel mondhatnám, hogy igen, a tápkábel befolyásolja a kapott hangot.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem igazán akarok beleszólni a magas röptü beszélgetésbe de a Nordost Blue Haven mióta 250e ft-os kábel?

Valóban félreérthető. A teszthez egy másfél méteres és egy 1 méteres kábelt használtunk mind a Nordost, mind a Noname kábel esetén. A méter árat szoroztuk fel, ami így nem pontos. A két kábel kiskereskedelmi ára valamivel 200 ezer felett van. A két Noname kábel ára együtt volt 6 ezer alatt.

Ha ennek a tesztnek az eredménye releváns különbséget mutatott volna, akkor lehet, hogy érdemes lett volna ennél drágább kábellel újrapróbálkozni, bár egy átlagos projektoros elhelyezéshez a Nordost így is legalább negyedmilliót kóstál. Egy 1 milliós kábelnek (ami gyakorlatilag egy projektor ára), már annyival kellett volna jobb képet adnia, amely túllépne egy 1 millióval drágább projektor minőségjavulásán. De idáig el sem jutottunk.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Te mindig azt használod amit éppen kínálsz,csak ezek mindig és viszonylag gyorsan cserélődnek.
Azt hiszem, egy átlagos AVX fórumtaghoz képest nálam nagyon lassan cserélődnek a dolgok. Irigylésre méltó, hogy Te amint elkezdtél hifizni, rögtön megtaláltad a tökéletes rendszert, nem kellett cserélgetned semmit, de sajnos a többség nem ilyen szerencsés. Sőt, az általad favorizált gyártó is évente új készülékekkel rukkol elő. Miért teszik, ha az előző is nagyszerű volt? Ha számodra felesleges lépés a kábelek próbálgatása és cseréje, azt javaslom, ne foglalkozz a kérdéssel! Ha mégis felvetődne benned bármilyen kérdés a kábeleimmel kapcsolatban, a topikjaimban szívesen válaszolok rá.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 956

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ezt viszont én nem értem. Nem az a lényeg, hogy mások láttak-e különbséget, hanem az, hogy te láttál volna-e különbséget. Mitől jól bevált a kábeled? Ha most azt láttad volna, hogy a 250 ezres Nordost drámaian jobb képet ad, akkor már csak egy kábel volna a sok közül, aminek van egyfajta ár/érték viszonya, ami lehet, hogy számodra már nem megfelelő.

Pont Te hangoztattad -nagyon helyesen- hogy a tapasztalás az egyik legfontosabb eleme a tudásnak. Egy fórum megbecsült tagja vagy, akitől elvárják, hogy okosakat mondjon. De ha ettől eltekintünk akkor magadnak tartozol annyival, hogy nem söpröd le az asztalról. Ezzel nem azt mondom, hogy el kellett volna menjél, csak ezt a fajta hozzáállást furcsállom. Én sem voltam ott, de ha az eredmények azt hozták volna, hogy a drágább kábel egyértelműen jobb, akkor magam is revidiálom a korábbi elképzeléseimet ennek megfelelően. Azt biztos nem mondtam volna, hogy engem miért érdekelne, hogy ti mit láttatok, mikor én tudom a frankót. Hiszen pont most bizonyosodott be, hogy mégsem tudom.

Nem igazán akarok beleszólni a magas röptü beszélgetésbe de a Nordost Blue Haven mióta 250e ft-os kábel?  http://audiocentrum.hu/spl/464842/Nordost-Leif-szeria 
"Az igazi barát szemből támad."

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Ezt viszont én nem értem. Nem az a lényeg, hogy mások láttak-e különbséget, hanem az, hogy te láttál volna-e különbséget. Mitől jól bevált a kábeled? Ha most azt láttad volna, hogy a 250 ezres Nordost drámaian jobb képet ad, akkor már csak egy kábel volna a sok közül, aminek van egyfajta ár/érték viszonya, ami lehet, hogy számodra már nem megfelelő.

Pont Te hangoztattad -nagyon helyesen- hogy a tapasztalás az egyik legfontosabb eleme a tudásnak. Egy fórum megbecsült tagja vagy, akitől elvárják, hogy okosakat mondjon. De ha ettől eltekintünk akkor magadnak tartozol annyival, hogy nem söpröd le az asztalról. Ezzel nem azt mondom, hogy el kellett volna menjél, csak ezt a fajta hozzáállást furcsállom. Én sem voltam ott, de ha az eredmények azt hozták volna, hogy a drágább kábel egyértelműen jobb, akkor magam is revidiálom a korábbi elképzeléseimet ennek megfelelően. Azt biztos nem mondtam volna, hogy engem miért érdekelne, hogy ti mit láttatok, mikor én tudom a frankót. Hiszen pont most bizonyosodott be, hogy mégsem tudom.

Nem tudom, még meddig tekerjük ezt a pitiáner kérdést, pedig én próbálok már egészen egyszerűen fogalmazni. Hangmérnök vagyok és a HiFi a hobbim. Soha nem voltam egyetlen házimozis teszten sem (ahogy Te sem jönnél el egy HiFi tesztre, sőt még a HDMI tesztre sem mentél el, pedig ismert szaki vagy házimozi fronton, sokan adnak a szavadra). A HiFiben rengeteg dolog okoz kisebb-nagyobb hallható különbségeket, függetlenül attól, hogy meg tudjuk-e magyarázni a működését (én már nem mindig akarom). Évekkel ezelőtt elengedtem a maximalista hozzáállást, már nem fejlesztem az otthoni rendszerem mindenáron, hifizés és házimozizás helyett sokkal inkább zenét hallgatok és filmet nézek. Mikor kezdő hobbitársak jönnek hozzám, látom az arcukon a döbbenetet, mikor keresik, de nem találják a 40 kilós erősítőket, a kar vastagságú kábeleket és az egzotikus hangdobozokat nálam. Van a zsákomban több tucatnyi olyan információ, amivel egy kicsit jobbá tehetném a HTPC-m produkcióját, de ezeket sem lépem meg hónapok óta, mert nincs hozzá indíttatásom. Este leülök és élvezem a produkciót. HDMI tesztet még itthon sem hozok össze, nem hogy miatta elmenjek valahova. De ha nagy kedvem is lenne egy ilyen teszthez, biztosan nem 20 ember társaságában tenném meg egy ismeretlen helyen. 250 ezres kábelek soha nem érdekeltek, elvből sem próbálkozom velük.

A Ti tesztetek azt hozta számomra, amire tippeltem előtte, viszont Ti mást olvastok ki az eredményekből. De már napokkal korábban leírtam, hogy bármi is lesz a verdict, az nem fogja megváltoztatni a tömegek vélekedését, az enyémet sem, leginkább azért, mert nincs is véleményem. E héten 3 HDMI kábelt adtam el az AVX-en és volt köztük olyan fórumtárs is, aki tudott a tesztetekről. Szerintem engedjük el a kérdést, mert én már nem nagyon tudok mit írni a témában. Láthattad, hiába írtam le, hogy életemben egyszer próbáltam valami látható különbséget detektálni HDMI kábelek között, akkor sem nagyon sikerült, ennek ellenére Fehérlaci és komái továbbra is ütik a fejemet, hogy lássam már be, nem lehet különbség. Szürreálissá vált a beszélgetés számomra.

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: cecil »

Nem védeni akarom de szerintem ezt inkább Fapaci topicjában vitasd meg vele... elégé elment részedről a személye elleni "támadásnak" a topic eredeti témájától...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2197

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Ha ez így lenne, nem adnék el semmit, de ez elég távol van a valóságtól. Szerintem ne akarjuk eldönteni mások helyett, nekik mi a jó. Én legalábbis ehhez nem érzek elég jogot magamban.

Ha hülyeségnek tartanám, én magam miért használom ugyanazt a kábelt, amit kínálok? Még magamat is megpróbálom becsapni? Szerintem engedd el ezt az irányt, mert tévúton jársz!

Te mindig azt használod amit éppen kínálsz,csak ezek mindig és viszonylag gyorsan cserélődnek.
Hisznek és bíznak benned,ezért tudod eladni,és ezért is kellene körültekintőbbnek lenned mielött piacra dobsz valamit.Könnyű persze a netet böngészve találni újabb és újabb drótokat,de ezek nagyrészt mennek a levesbe egy idő után,szóval hosszútávon nincs létjogosultságuk,tehát haszontalan ilyenekkel teríteni a piacot.
Hallgattad az otthoni rendszeredben a gotham-ot is,hol van az már?Aztán jött a belden,az is nagyon szuper volt egy ideig,de az is kikerült a rendszeredből mert jött az újabb luxor,most meg ott virít a luxor gold,de ki tudja meddig.
Akár el is hihetem hogy ez neked csak szórakozás és aprópénz,de azoknak akik ezt megveszik nem szórakozás mert ők jót szeretnének,de egy idő után rá kell hogy döbbenjenek arra,hogy némi tapasztalatszerzésen kívül csak időpazarlás volt ezeket használniuk.Időből meg mivel nincs kilenc életünk kevés van,ezért is kellene olyan drótozást kínálni és használni,ami nem megy ki a divatból két év után.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen tanulság? Nekem tökéletesen mindegy, láttál-e bármi különbséget, az én véleményem ettől nem fog változni és nem fogom kitépni a falból a jól bevált kábelem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Szerintem nem. Saját maga választotta a helyzetét. Pedig számára is tanulságos lett volna...

Milyen helyzetemet? Hogy nem érdekel a téma? Valóban, ezt én választottam. Milyen tanulság? Nekem tökéletesen mindegy, láttál-e bármi különbséget, az én véleményem ettől nem fog változni és nem fogom kitépni a falból a jól bevált kábelem. Maradhatunk ennyiben, vagy még leírod párszor, amit hetek óta kántálsz? 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Nem értem miért olyan fontos fapaci véleménye.
Mindig kell egy bűnbak, akin le lehet vezetni a feszültséget. Tőlem...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Nem mondom hogy hazudtok,csak éppen nincs szükség arra amit kínáltok több esetben is.

Vannak jól bevált dolgok szép számmal így is.Ötvözött fémekkel próbálkozni pl,mi a fenének?Te is tudod hogy hülyeség, mert nem ettől lesz jó vagy jobb egy rendszer hangja,de hát kell a piacnak és a népnek két három évente az újdonság,tudom...

Ha ez így lenne, nem adnék el semmit, de ez elég távol van a valóságtól. Szerintem ne akarjuk eldönteni mások helyett, nekik mi a jó. Én legalábbis ehhez nem érzek elég jogot magamban.

Ha hülyeségnek tartanám, én magam miért használom ugyanazt a kábelt, amit kínálok? Még magamat is megpróbálom becsapni? Szerintem engedd el ezt az irányt, mert tévúton jársz!

kvfan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: kvfan »

Jómagam szívből örülök annak, hogy valakik képesek voltak sok órán át ugyanazt a jelenet megnézni és relatív elenyésző különbségeket megfigyelni.
Az eredmény nem okozott meglepetést.
Mindig többre tartottam egy berendezés jóságát, mint az összekötő kábelek fontosságát előtérbe helyezni. Tudom, hogy ez túlságosan általános ítélkezés, de most ezzel a megerősítéssel ismét jobban érzem magam. Inkább költök többet egy jobb projektorra, mint kevesebbet azzal a kényszerrel, hogy egy jobb kábel vásárlása okán sok százezres kiadás vár még rám, ha a bemutató képminőségét szeretném otthon elérni.

Köszönet a tesztelőknek és nem kevésbé a házigazdának!  

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Ha nálad az utolsó 1,5 méter hálózati kábel mindent megold, akkor 1. Szar a hifid, 2 Szar a füled, 3. Az előző kettő együttesen. 
Nem mennénk el ebbe az irányba, de pár szót azért mégis. Tapasztalataim alapján azt mondom, hogy nálam a kábel cserék, sztereó üzemmódban, alig, de hallható változást okoztak.
Nekem egy Fapaci tápkábelem van, a többi kábelt hetalvo hozta hozzám tesztelni.  Mind ketten ugyan azokat a hangtónus elváltozásokat hallottuk a kábel cseréknél.  

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Már látom, hogy a következő vakteszt a hálózati kábelekről szól majd. Kicsit macerás a procit meg a sok erősítőt átdugdosgatni, több ember kell. A projektort csak úgy lehetne megoldani, ha sikerülne szerezni egy lézert vagy egy LED fényforrásút.

kvfan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: kvfan »

Ebbe most ne menjünk bele, de hidd el lehet változást hallani.
Erre szoktam azt mondani, hogy ha nem hallasz változást akkor 1. Szar a hifid, 2 Szar a füled, 3. Az előző kettő együttesen.

Ha nálad az utolsó 1,5 méter hálózati kábel mindent megold, akkor 1. Szar a hifid, 2 Szar a füled, 3. Az előző kettő együttesen. 

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A teszt lap alapján Nemtomm a wifit is kimagaslónak látta, pedig ott kábel sem volt...

Pontosítanék. Háromféle összeköttetés volt:

Lejátszó - Nordost - Processzor - Nordost - Projektor
Lejátszó - Noname - Processzor - Noname - Projektor
Lejátszó - Noname - Processzor - Noname - Wireless adó - Projektor

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

A teszt alapján mindenkinek NYERTESNEK kellene érezni magát, hogy olyan szegmensbe nem kell pénzt pazarolni, ahonnan a placebón kívül más nem jön vissza.

Na ez egy igen jó mondat Laci!

Azt gondolom, hogy ezt a témát ezzel a mondattal kellene zárni (lezárni).
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem értem miért olyan fontos fapaci véleménye. Vettem magamnak két kácsás hdmi kábelt, és tökéletesen nyugodtan alszom anélkül, hogy tudnám mi a véleménye a kábelemről, meg az egész hdmi kábel mizériáról....

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

én nem hiszek a hálózati kábelek "csodatevő" képességében
Holott nem is én hanem maga a gyártó "mester" sem hallott semmit a többféle dróttal.

Ebbe most ne menjünk bele, de hidd el lehet változást hallani.
Erre szoktam azt mondani, hogy ha nem hallasz változást akkor 1. Szar a hifid, 2 Szar a füled, 3. Az előző kettő együttesen.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 811

Hozzászólás Szerző: lacy »

Nekem mindkét oldal térítő aktivista megnyilvánulásai ellenszenvesek. Mindennél többre tartom, ha valaki a saját tapasztalatai alapján jelent ki valamit, mint ha egy valahonnan összeollózott szöveget mondogat.

konkrétan én már sokszor leírtam itt is meg máshol is, de mégis valahogy mindig úgy érzem hogy a szkeptikus térítők közé sorolnak
Mikor a Dune nálam még csak próbából járt, akkor egy igen drága 7 méteres,  és az én 15 méteres noname kábelem között próbáltunk még 7 fórumtárs és én, különbséget felfedezni.
Nem volt ezt mind egyöntetűen állítottuk.
Aztán a már nevén említett kábeles ember is volt nálam többféle hálózati kábellel, és még ő sem hallott változást én nem gondolnám, hogy azért mert a zenélő cuccom annyira vacak lenne. Vagy mert én nem hiszek a hálózati kábelek "csodatevő" képességében
Holott nem is én hanem maga a gyártó "mester" sem hallott semmit a többféle dróttal.
Pedig próbáltuk.
Tehát én a saját tapasztalataim után mondom, hogy ... nem hiszek
jellemzően az analóg IC kábellel már nem volt ilyen mert ott bizony nagyon  jól kihallottam a változást, mikor a majd 10 éve hallgatott IC kábelem helyére egy másik került. az ütött na de az már nem a digitális képátvitelhez tartozik

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez meg lassan statáriális eljárásnak tűnik szegény Fapaci ellen, aki meg aztán
"ott sem volt".

Végül is nem történt semmi. Volt egy teszt, bizonyos eredményekkel. Talán a helyére került valami. De ha egy csoport úgy érzi győzelmi táncot kell lejtenie és egy másik csoport úgy érzi vesztesként el kell bujdokolnia, akkor az egésznek több kára volt, mint haszna.

Szerintem nem. Saját maga választotta a helyzetét.
Pedig számára is tanulságos lett volna, hiszen dokumentálva lett volna, hogy a kép tesztnél ugyan úgy mellé fog mint azok akik látni véltek dolgokat. Nekem azok a szimpatikus emberek akik erős hittel eljöttek, hogy bizonyítsanak.  A teszt lap alapján tisztán látszik, hogy végig tévedtek, tehát joggal feltételezhetjük, hogy Fapaci hdmi kép ön tesztjét is valószínűleg a placebó uralta. 
Nem lenne itt senki keresztre feszítve, ha beismerné, hogy tévedett. De nem ez megy, hanem az, hogy Fapaci csűri-csavarja a szavakat, hogy a hites csapat se érezze magát elveszve. A teszt alapján mindenkinek NYERTESNEK kellene érezni magát, hogy olyan szegmensbe nem kell pénzt pazarolni, ahonnan a placebón kívül más nem jön vissza. 

A megélt szubjektív és objektív különbségeket az okozza, hogy az egyik kábel más módon és mértékben degradálja a jelet, mint a másik.
A teszt lap alapján Nemtomm a wifit is kimagaslónak látta, pedig ott kábel sem volt(nincs szándékomban semmilyen szinten bántani őt, csak mint példát hoztam fel). 

Válasz küldése

Vissza: “DREAMCINEMA”