Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfalállvány készítés házilag

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Valóban nem látszott. Bele volt ülve a finom por, ami gondolom csiszoláskor jött le.
Az impregnáláson agyalok, mert ahogy szárad, kezd eltűnni a finom mintázata.
Megkérdem Kristóftól, van e valami ötlete.

Véleményem szerint tökéletes lehet bármelyik impregnáló, amit erre a célra ajánlanak, a probléma csak az lehet,

hogy ezek a kiszerelések nagy mennyiségekre elegendőek, és így viszonylag drágák.

Legjobb lenne valami ismerős, akinek esetleg maradt elfekvőben pár deciliter.

A lényeg, hogy a felületkezelés után sokkal szebb lesz a kő színe a mintázata tagoltabb,

és ami nem utolsó, a felhordás után  egy könnyebben tisztítható, víztaszító réteget kapsz. 

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Valóban nem látszott. Bele volt ülve a finom por, ami gondolom csiszoláskor jött le.
Az impregnáláson agyalok, mert ahogy szárad, kezd eltűnni a finom mintázata.
Megkérdem Kristóftól, van e valami ötlete.

Értem. 

Nem tudom, hogy a hangba beleszól-e, de azt látom, hogy a mosás előtt nem volt ennyire szembetűnő.

Impregnálod valamivel a felületet?

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem repedés... Inkább valamiféle hiba / "rés" a kőzetben. Engem nem zavar, gondolom a hangba nem szól bele

Értem. 

Nem tudom, hogy a hangba beleszól-e, de azt látom, hogy a mosás előtt nem volt ennyire szembetűnő.

Impregnálod valamivel a felületet?

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem repedés... Inkább valamiféle hiba / "rés" a kőzetben. Engem nem zavar, gondolom a hangba nem szól bele

Szép, szép, de jól látom, hogy ez itt egy repedés?

Névtelen.jpg

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég

Szép, szép, de jól látom, hogy ez itt egy repedés?

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Az állványom első két eleme végre megérkezett Mosás előtt, és után...
Kaptam ajánlatot a fa részre... hááát... még emésztem, de a jövő héten megrendelem azt is

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Elkészültek a tervek... Asztalos mestertől hamarosan kapok árat. Észrevételeket szívesen fogadok mielőtt gyártásra megy.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tölgy jó lehet? A parketta is abból van Simán.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Tölgy jó lehet? A parketta is abból van

Bütüs véggel felfelé, keményfából. IMHO.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Következő kérdés... van e jelentősége, hogy milyen fából készül? Esetleg rétegelt lemezből? Illetve milyen szálirány javasolt?
Bütüs véggel felfelé, keményfából. IMHO.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Következő kérdés... van e jelentősége, hogy milyen fából készül? Esetleg rétegelt lemezből? Illetve milyen szálirány javasolt?

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Felvettem Kristóffal a kapcsolatot.

Itt van a fórumon Krisok (Kristóf), akinek van homokköve, s azt csinál belőle, amit szeretnél - ráadásul a jelzett ártól még a Szekszárd-Budapest útvonalon oda-vissza autózva is olcsóbban.
Még külön topikja is van, ahol mindent megnézhetsz, elolvashatod a visszajelzéseket.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Eljutottam ma egy kőfaragó mesterhez, aki régi ügyfelem a munkámmal kapcsolatban. Picit elbeszélgettünk. Homokkövet nem tartanak raktáron, rendelésre pedig minimum 1m2-t meg kell venni. Ez horror tétel lenne Fekete gránit különböző fajtáiból kb 40e + élletörés + furatkiképzés lenne az ára. Ennyit nem szánok rá. A lenti képen látható gránit mellett döntöttem, 4-es vastagságban. Színben elfogadható, árban kifizethető.

PSX_20161004_204043-1.jpg

Itt van a fórumon Krisok (Kristóf), akinek van homokköve, s azt csinál belőle, amit szeretnél - ráadásul a jelzett ártól még a Szekszárd-Budapest útvonalon oda-vissza autózva is olcsóbban.
Még külön topikja is van, ahol mindent megnézhetsz, elolvashatod a visszajelzéseket.
longkft.hu/audioblog/

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Eljutottam ma egy kőfaragó mesterhez, aki régi ügyfelem a munkámmal kapcsolatban. Picit elbeszélgettünk. Homokkövet nem tartanak raktáron, rendelésre pedig minimum 1m2-t meg kell venni. Ez horror tétel lenne Fekete gránit különböző fajtáiból kb 40e + élletörés + furatkiképzés lenne az ára. Ennyit nem szánok rá. A lenti képen látható gránit mellett döntöttem, 4-es vastagságban. Színben elfogadható, árban kifizethető.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszi, tárgyalok a szakikkal. Ha lesz fejlemény, publikálom.

Sajnos erre már nem emlékszem - 4-5 cm-re tippelnék.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm még egyszer! Még annyi kérdésem lenne, hogy a homokkő milyen vastag?
Sajnos erre már nem emlékszem - 4-5 cm-re tippelnék.
longkft.hu/audioblog/

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszönöm még egyszer! Még annyi kérdésem lenne, hogy a homokkő milyen vastag?

A homokkő az állványhoz meglehetősen méretes facsavarokkal csatlakozik - úgy emlékszem, állványonként 4 db.

A hangsugárzó aljában viszont 2 db. fémpersely található, s ebbe lehet a rögzítőcsavarokat betekerni. 

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a kimerítő választ. Azt esetleg meg tudnád még mondani nekem, hogy a fém, és a homokkő lapokat metrikus, vagy facsavarok rögzítik az állványhoz, és laponként hány darab? Esetleg erről lenne valakinek fotója?
A homokkő az állványhoz meglehetősen méretes facsavarokkal csatlakozik - úgy emlékszem, állványonként 4 db.

A hangsugárzó aljában viszont 2 db. fémpersely található, s ebbe lehet a rögzítőcsavarokat betekerni. 

longkft.hu/audioblog/

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszönöm a kimerítő választ. Azt esetleg meg tudnád még mondani nekem, hogy a fém, és a homokkő lapokat metrikus, vagy facsavarok rögzítik az állványhoz, és laponként hány darab? Esetleg erről lenne valakinek fotója?

A felső lap fémlemez, amihez 2 db csavar segítségével fixen hozzácsavarozható a hangsugárzó. Ilyenkor a hangsugárzó alsó lapja és az állvány felső lemeze között 4 db apró gumikorong is található. Ezek ottléte, vagy eltávolítása meghallható!

Az állvány fa részének minden eleme tömör fa.

Az alul lévő kő nem márvány, nem gránit, hanem a Sonus Faber saját "találmánya" homokkő - ez át van furva és süllyesztett csavarokkal van rögzítve az állvány fa részéhez.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Ilyesmit csinált már valaki házilag?

Kérdés... a felső lap fém lemez lehet? Mi van/legyen a doboz, és e között a lap között? Alul a márvány/gránit hozzá van rögzítve a fához? Gránit átfúrva, és csavarral? A fából tömör fa, vagy rétegelt lemez jobb? Láttam mindkettőből.

A felső lap fémlemez, amihez 2 db csavar segítségével fixen hozzácsavarozható a hangsugárzó. Ilyenkor a hangsugárzó alsó lapja és az állvány felső lemeze között 4 db apró gumikorong is található. Ezek ottléte, vagy eltávolítása meghallható!

Az állvány fa részének minden eleme tömör fa.

Az alul lévő kő nem márvány, nem gránit, hanem a Sonus Faber saját "találmánya" homokkő - ez át van furva és süllyesztett csavarokkal van rögzítve az állvány fa részéhez.
longkft.hu/audioblog/

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Blu Tack-et ismerem, korábbi állványomnál használtam. 4 pötty a 4 sarokba? Gránit / márvány aljára, alá kell / érdemes tenni valamit?
Attól függ, ha billeg akkor igen...amúgy én még nem használtam egyiket sem.Talán jön valaki aki igen-vagy esetleg itt nézz szét, hátha ír valaki erről.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... Dt%C3%A1s/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Blu Tack-et ismerem, korábbi állványomnál használtam. 4 pötty a 4 sarokba? Gránit / márvány aljára, alá kell / érdemes tenni valamit?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

en is gyurmaragasztot - ami nyom nelkül eltavolithato, 1 perc alatt sem, tudom, mert cserelgetem 2-4-6 hetente a dobozokat - hasznalok nehez femallvany es Dyno A52 vagy Swans M1S vagy Jungson LS3/5A között

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszi az infót. Csabának feltettem egy pár kérdést... baromira tetszenek azok a Sonus dobozok amiket árul... de egyelőre csak a nyálcsorgatás marad

Nekem egy Quadral Shogun MK III - as alá lenne. Jelenleg a földön csücsülnek szegények.

Mivel magamnak csinálom... bármit lehet... azt a 2 rögzítő csavart érdemes beletenni? Így akkor valami perselyt kellene applikálni a dobozok aljába.

A csavarokat (és a fogadó meneteket a dobozok aljába) a Sonus csinálta, a nagyobb együttes tömeg miatt.A Shogunokhoz nem muszáj megcsinálnod, de sok gyártó preferálja ezt az "összecsatolást".Az Etalon annak idején olvasztott méhviassszal javallotta összeragasztani a dobozait az állvánnyal, mert ha kihűl nagyon szépen tart és a későbbiekben nyom nélkül eltávolítható.Sokan a Blu Tack-et használják erre a célra (ahogy anno én is tettem a Dynaudio monitoraimmal.)Nálam jobb volt úgy a hang mint a tüskézéssel, vagy a simán állványra helyezéssel.olcsó és szinte bármelyik papírboltban kapható pár száz forintért.
https://www.barat.hu/gyurma/10348-Ragas ... 00000.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszi az infót. Csabának feltettem egy pár kérdést... baromira tetszenek azok a Sonus dobozok amiket árul... de egyelőre csak a nyálcsorgatás marad

Nekem egy Quadral Shogun MK III - as alá lenne. Jelenleg a földön csücsülnek szegények.

Mivel magamnak csinálom... bármit lehet... azt a 2 rögzítő csavart érdemes beletenni? Így akkor valami perselyt kellene applikálni a dobozok aljába.

Ezt a képet nem tudom honnan szedted le.
Ha az Usher stand-ról beszélünk akkor az alja márvány a teteje fémlemez.
http://www.cmy.com.my/product_info_407001-100481.htm

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”