Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Bege dobozai

bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 311

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: bazzs »

Coming soon...

Finesse !

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 647

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: Töki »

Honnan a francból?
Itthon árulja egy srác, mert megy külföldre melózni. Külsőleg kicsit viseletes, de azzal lehetne mit kezdeni. Nem mai darab, B verzió. Még kóstolgatom - aztán lehet teszek rá egy ajánlatot. Ha nem jön össze az se baj, van más is a célkeresztben 
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Most egy Genelec 1037 vendégeskedik nálam. Ez már tényleg más dimenzió

Honnan a francból?

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 119

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: otlm »

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 647

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: Töki »

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Okto Research DAC8 Stereo
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z++ / WW Platinum

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bege dobozai

Tökinek 8040-ese van. Nem rossz, de ott kezdődik a jó hang a Genelecnél. Ettől felfelé csak egyre jobb.
Nekem azok még mindig kevesek lennének, harmatosan

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Bege dobozai

Nem tudom a típust, Tökinél hallottam egy aranyos kis doboz volt, összességében tetszett, bár némely jellemzőiben én nagyobb dimenziókhoz szoktam és ezért engem valószínűleg nem tudna kielégíteni, de jó az, ha jól ki van szolgálva és Tökinél jó volt a forrás, kicsit erősebbnek is éreztem mint a hangfalat. Mindent egybevetve egy sallangoktól mentes, egyensúlyban lévő hangot produkált.

Tökinek 8040-ese van. Nem rossz, de ott kezdődik a jó hang a Genelecnél. Ettől felfelé csak egyre jobb.

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bege dobozai

Melyiket hallottad?
Nem tudom a típust, Tökinél hallottam egy aranyos kis doboz volt, összességében tetszett, bár némely jellemzőiben én nagyobb dimenziókhoz szoktam és ezért engem valószínűleg nem tudna kielégíteni, de jó az, ha jól ki van szolgálva és Tökinél jó volt a forrás, kicsit erősebbnek is éreztem mint a hangfalat. Mindent egybevetve egy sallangoktól mentes, egyensúlyban lévő hangot produkált.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Bege dobozai

Nem mondtam hogy nem lehet jó, csak azt vitattam hogy ez lenne a jövő útja ahogyan aposztrofáltad. Amúgy hallottam a kisebbik Genelec-et és tényleg jó volt, jobb mint előtte gondoltam volna, kisebb hibákat leszámítva nagyon is vállalható kompromisszum a praktikum és a minőség tekintetében. Én továbbra sem váltanék aktívra, de megértem ha valakinek ez tetszik mert egyetértek abban, hogy ezt is lehet jól csinálni, mint bármi mást.

Melyiket hallottad?

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bege dobozai

Látom semmiképpen nem akarod megérteni miről beszélek. Egy jól megépített kompakt aktív doboz lehet jó. Nagyon jó, de erről nem akarlak győzködni. Inkább hanyagoljuk a témát.
Nem mondtam hogy nem lehet jó, csak azt vitattam hogy ez lenne a jövő útja ahogyan aposztrofáltad. Amúgy hallottam a kisebbik Genelec-et és tényleg jó volt, jobb mint előtte gondoltam volna, kisebb hibákat leszámítva nagyon is vállalható kompromisszum a praktikum és a minőség tekintetében. Én továbbra sem váltanék aktívra, de megértem ha valakinek ez tetszik mert egyetértek abban, hogy ezt is lehet jól csinálni, mint bármi mást.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Bege dobozai

Lehet hogy már nagyon öreg vagyok, de úgy emlékszem hogy a mini hifik sohasem jelentették a zenehallgatás csúcsát, inkább egyfajta kommersz, olcsó, tömeges piaci igényt voltak hivatottak kiszolgálni. A mi időnkben az a hifi torony volt a menőbb(és drágább), amelyik külön elemekből volt felépítve márkán belül, vagy akár vegyesen. A kompakt dolgokra a "gagyisodás" trendje sokkal inkább jellemző szokott lenni.

Látom semmiképpen nem akarod megérteni miről beszélek. Egy jól megépített kompakt aktív doboz lehet jó. Nagyon jó, de erről nem akarlak győzködni. Inkább hanyagoljuk a témát.

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bege dobozai

A jó "minihifi"-vel nincs baj.
Lehet hogy már nagyon öreg vagyok, de úgy emlékszem hogy a mini hifik sohasem jelentették a zenehallgatás csúcsát, inkább egyfajta kommersz, olcsó, tömeges piaci igényt voltak hivatottak kiszolgálni. A mi időnkben az a hifi torony volt a menőbb(és drágább), amelyik külön elemekből volt felépítve márkán belül, vagy akár vegyesen. A kompakt dolgokra a "gagyisodás" trendje sokkal inkább jellemző szokott lenni.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Bege dobozai

Az itt jelenlévők többségének valószínűleg örömet okoz az ezekkel való "szórakozás" is. A kompakt dolgok praktikuma ugyanakkor egy jelentős determináltságot is magában hordoz. Ha nem így lenne, akkor minihifiket hallgatnánk amikben gyakorlatilag minden benne van.
A jó "minihifi"-vel nincs baj.

otlm
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bege dobozai

Sokan már nem akarnak erősítőkkel és kábelekkel szórakozni!

Az itt jelenlévők többségének valószínűleg örömet okoz az ezekkel való "szórakozás" is. A kompakt dolgok praktikuma ugyanakkor egy jelentős determináltságot is magában hordoz. Ha nem így lenne, akkor minihifiket hallgatnánk amikben gyakorlatilag minden benne van.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: bege »

A jobb felső sarokban azok mind ellenállások? Azok, azok! Ezekből nyilván nem lesz mind beépítve, lehetőséget adva, bizonyos szintű korrekcióra.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Megérkezett, az Accuton doboz váltója.

Fv.JPG

A jobb felső sarokban azok mind ellenállások?
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: lamalas »

... Szóljon jól, legyen kompakt! Sokan már nem akarnak erősítőkkel és kábelekkel szórakozni! Ez persze hozzhatja magával a passzív technika pusztulását! ...
És mi van ha passzív váltós dobozba építem a végfokot? Ez esetben is aktív dobozt kapok csak épp a váltó marad passzív és nagyjelű.
Nem temetném én a passzív váltókat. Sokszor célszerű és jó, csak jól kell tudni használni mint ahogy az aktív váltást is. Mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai... nem ragozom, úgyis tudod.

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Bege dobozai

Kalmi arcát most megnézném.

Vigasztal, hogy a kiállításon több ember is be volt pörögve az aktív Genelec dobozokra. Konkrétan hallottam, hogy az embernek olyan dobozokra van szüksége mint "azok". Szóljon jól, legyen kompakt! Sokan már nem akarnak erősítőkkel és kábelekkel szórakozni! Ez persze hozzhatja magával a passzív technika pusztulását! Csak nincs elveszve a hifis társadalom! 

Ez vicc volt, természetesen utópisztikus elvárás lenne.
Tököljön mindenki nagy tekercsekkel, ha ahhoz van kedve. Nekem nincs.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Bege dobozai

A magashoz is rézfólia tekercset használsz?érdekelne a véleményed és a tapasztalatod hogy érdemes használni vagy csak "elvárás" egy bizonyos szint fölött.Egy bizonyos szint felett, illik. Hogy egy adott kapcsolásba, hova mit használunk, azt a kapcsolás, valamint a rendszer egésze határozza meg. Az auditív szempontok, vélekedések, egy más dolog.

Barkács
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: Barkács »

Fv.JPG

A magashoz is rézfólia tekercset használsz?érdekelne a véleményed és a tapasztalatod hogy érdemes használni vagy csak "elvárás" egy bizonyos szint fölött.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 442

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: theo »

Én is pont erre gondoltam de, nemsoká úgy is itt  lesz.

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1304

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: violin »

Ő ennek a kupacnak az árából,legalább 4-5 csatornányi erősítőt építene....természetesen aktív váltóval együtt...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3319

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: AVX »

Fv.JPG

bege
Törzsvendég
Törzsvendég

Bege dobozai

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6719

Bege dobozai

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A kicsiről is egy kicsi!

Szép, igényes munka már megint...
A hangjáról meg vélhetően majd nyilatkozik aki hallja a kiállításon.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”