Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Alkatrészboltok

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3319

Alkatrészboltok

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok!Tudja valaki, hogy hol lehet kapni MO-on min. 1.6mm légmagos tekercset? 2.2mH kellene.
Valami európai megbízható hangváltóbolt is jó lenne.

Mi tudunk szerezni Mundorfot.

Vendég

Alkatrészboltok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

:-) Általában nincs szükség ilyen extrém alkatrészekre.

winzsolt
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Alkatrészboltok

Hozzászólás Szerző: winzsolt »

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol lehet kapni MO-on min. 1.6mm légmagos tekercset? 2.2mH kellene.
Valami európai megbízható hangváltóbolt is jó lenne.

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Alkatrészboltok

Hozzászólás Szerző: NZS »

Még mindig nem sikerült a poti beszerzés. Nem kerestem elég jól, vagy ennyire nincs kis tételben semmi? Mi van akkor, ha LOG helyett LIN lesz beépítve? Egyébiránt a jelölés a potikon olyan esetleges, mert az egyiken az "A" jelzi a logaritmikusat, a másik gyártónál ez éppen a lineárisat jelzi. Itt legyek okos... C pedig a reverz log lenne.
Amerikai cégnél van, Kanadai gyártású. A dollár pedig elkezdett repülni, hogy ne szomorkodjak. EU-ba sem szeretnek szállítani. :kiraly: NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Elolvastam a fél W-ot, de nem voltam biztos benne, mert a kapcsoláshoz szükséges listában minden ellenállás ennek ellenére 1W-os, kivéve ami 5!
Mindegy, rendelek amilyen van, és meglátjuk. NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Alkatrészboltok

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Beteszem a linket, amit építünk: http://www.ax84.com/hioctane.htmlA Hi-Octane 080507.pdf-ben szereplő potiknak milyen teljesítményűeknek kellene lenniük? A többi ellenállás 1 W-os. Feleset találok a neten. NZS

Azt írja a kitételeknél hogy 1/2 watt kell mindenhova, ahol más ott ezt jelzi.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Beteszem a linket, amit építünk: http://www.ax84.com/hioctane.html
A Hi-Octane 080507.pdf-ben szereplő potiknak milyen teljesítményűeknek kellene lenniük? A többi ellenállás 1 W-os. Feleset találok a neten. NZS

Vendég

Alkatrészboltok

Bocs. Még nem találkoztam ezekkel.

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Ebben a formában ez nem teljesen igaz. A magyar oldalon lévő keresőben vannak olyan típusok, amelyek a leírás szerint csak ilyen áron, és beszerzési felárral rendelhetők. NZS

Vendég

Alkatrészboltok

Elérhetők Magyarországon is: farnell.hu Így nincs szállítási költs.

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Köszönöm, ezek már biztatóbbak, bár 25 Eur a szállítási díj egy pár Ft-os potira...
NZS

Vendég

Alkatrészboltok

szamóca, ott is ugyanazok az értékek vannak, mint a többieknél... szóval ide most nem jó.

NZS, bocs, nem is figyeltem, mekkora értékű kell, úgy tűnik csak kisebb ellenállású verziókat tartanak készleten a nagyok. Remix van még, PEAGY néven működnek Szombathelyen, guglival rákeresel, és meglesznek.
Vagy farnellnél találsz 1megásat.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Alkatrészboltok

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Az a baj, hogy csak elvben árusítanak, mert csak a negyed Wattosak vannak, azok is ismeretlen gyártóktól. Tud valaki egy jó forrást? NZS
Az elektrokonthánál van 4W-os huzalpoti. Én ott veszem.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

shala_01 A ret-ben csak kis teljesítményű van. 0,5W A nekem szükséges pl 1 Mega Log min. 1W értékű nincs. SOS-ben dettó. Van még valahol a magyar REMIX cég? Én úgy tudom, hogy nincs. Ki lehet fogni régi 4 W-os REMIX potikat, de azokat még a 80-as években gyártották, és aki akkor megvette, most szeretné busás haszonnal eladni. (Még ilyet sem találtam, pedig a google a barátom.) Ha tudsz valami kézzel foghatót, írd meg, légy olyan kedves! NZS

Vendég

Alkatrészboltok

Az a baj, hogy csak elvben árusítanak, mert csak a negyed Wattosak vannak, azok is ismeretlen gyártóktól. Tud valaki egy jó forrást? NZS
Nagykereknél van a 4W huzalból is. RET vagy SOS.
Vagy mondom, kicsit drágábban a Remix.

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Vendég

Alkatrészboltok

Csak a kommersz 4W-os verzióról tudok, amit mikroelektronikai alkatrészesek árulnak, illetve a Remix - PEAGY is gyárt még huzalpotikat kérésre.

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

A csöves gitár projekthez kellene 1 db 1M Log, 3 db 500 k Log, 1 db 250k Lin, 1 db 50 k Lin potméter. Min. 1 W-os huzal volna jó. Van tippetek honnan tudok szerezni jó minőséget? Minden más már együtt van. NZS

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Egy prespán, vagy hasonló lap van az egyik aljára rögzítve, semmi fa...

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Megjöttek a Hammond trafók a csöves projekthez. A fim már látta. Valami fa borításúnak írta le. Érdekes. Robogok haza megsasolni. NZS

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

A DPD futár még mindig németeknél jár...

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

A héten befut a csöves projekthez a Hammond trafó készlet. Már elindították, talán holnapra ideér. Utána fogom kitalálni a doboz koncepciót. NZS

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Alkatrészboltok

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Tomi, ha lesz tok gyártás, kettőt próbálok készíteni helyből. Milyen drótot érdemes használni csöves erősítő cső foglalataihoz, és egyéb nem fóliás nyákon való szereléshez? Közepes, kb 1 mm-es hangfalkábel? Vagy az nem szigetel eléggé? NZS

Köszi, az nem lenne rossz. A vezetékezés igazából nem kritikus ilyen szempontból, de ha az megnyugtat, használj árnyékoltat vastag védőszigeteléssel. Egyébkét ha megnézel egy csöves gitáreffektet belülről, akkor nem lesznek ilyen kételyeid.
potatomelon.wordpress.com

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Tomi, ha lesz tok gyártás, kettőt próbálok készíteni helyből.
Milyen drótot érdemes használni csöves erősítő cső foglalataihoz, és egyéb nem fóliás nyákon való szereléshez? Közepes, kb 1 mm-es hangfalkábel? Vagy az nem szigetel eléggé? NZS

NZS
V.I.P.
V.I.P.

Alkatrészboltok

Még nem terveztem meg. Ismerősnél szándékozom legyártani. NZS

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”