Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
H/K termékek
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
H/K termékek
doky, írjál majd a vasról, hogy milyen sztereóban és mozin.
Mindenek előtt ez az én véleményem és azt tükrözi amit a saját rendszeremben az otthonunkban hallottam ill tapasztaltam!
A külsőt tekintve... mindenki döntse el maga hogy tetszik vagy nem...
Nekem tetszik a design, de a mérete egy kicsit nagy (akkora mint a volt HM vasam)...
És a lényeg:
A tunere közepes, de semmiképpen nem rossz.
A digitális része is jó közepes.
A teljesítményét tekintve maximálisan elég... de mintha már kezdene a h/k is beleesni a többiek hibájába (többet tüntetnek fel mint amennyi a valós), de így is tudja a 100watt/csatorna (6ohmos terhelés mellet).
A sztereó: Nyitott, jól pozíciónált hangszerek, jó színpadkép minden irányban.
A részletek néhol kissé háttérben maradnak... de megvannak (nem rejt el sok mindent de nem tökéletes, inkább csak jó átlag feletti).
Megszólalását tekintve nem keménynek mondanám... hanem agresszívnek és pörgősnek tudnám jellemezni!
Ami nagyon tetszik benne hogy pontosan és határozottan megfogja a membránokat kisebb és nagyobb hangerőnél is, valamint nem torzít nagy hangerőn sem!
Igen jól lehet vele döngetni!
És a sub szépen alá dolgozik a monitoroknak... amit sok zene meghálál!
Nem válogatós a zenei stílusok között sem, de nem is kiemelkedően jó egyiken sem, igazi mindenevő!
Mozin: A szteróban megegyezik az előzőekkel, de a " beépített hangképek" is jók.
És a sub is jól jön itt is!
Sokszor esett már szó arról hogy lehet e mozizni sztereóban... vagy nem?! Lehet!!!
Ami nekem fontos volt mikor el kezdtem nézelődni (pár éve) hogy legyen rédió a készülékben és hogy legyen elalvás időzítés... emellett a hangja is jó legyen (persze a kategóriáján belül!), és szerintem minden kritériumot teljesített!
És akkor a negatívum:
Sajnos nem aranyozottak a csatlakozók... kivéve az LP-jé.
Nem cserélhető a tápkábel (ez orvosolva utólag, és javított a képen nem kis mértékben!!!)
És kissé zajos a tápja (nem a szó szoros értelmében hanem ha csend van akkor hallható a hangszóróból egy alapzaj) ami minden eddigi készülékemnél volt de itt több (talán a nagyobb táp miatt).
Mindent egybevéve nekem nagyon tetszik az összkép ill. összhang!
Örülök hogy úgy döntöttem ahogy!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
H/K termékek
Érdekes módon és számomra érthetetlenül... miért spórol a h/k az IEC aljzaton és az aranyozott csatikon?!
A nagyobb gépeknél is!
Mert nem alkalmaznak ötvöst.
doky, írjál majd a vasról, hogy milyen sztereóban és mozin.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
H/K termékek
Érdekes módon és számomra érthetetlenül... miért spórol a h/k az IEC aljzaton és az aranyozott csatikon?!
A nagyobb gépeknél is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
H/K termékek
Kicsit visszaolvastam a topicban...
Már 2-3 éve meg kellet volna lépnem a dolgot...
Pár hete hozzám került az aláírásomban szereplő vasacska!
Nagyon tetszik, a gyengeségeivel együtt is!
Aki ebben az "átmeneti megoldásban" gondolkozik (HM és sztereó között) az hallgassa meg!!!
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
H/K termékek
Köszönöm a tanácsokat,de sajna egy ideig kivitelezhetetlen a dolog.Az ok,a nemsokára három éves kisfiam.Ez egy olyan kor amikor még nemigazán tudják hogy mit is szabad,és mit nem.....
Az én kisfiam januárban múlt 5 éves, tehát, azon a bizonyos 3 éves koron már átesett. Soha semelyik elektronikai cuccomban nem tett kárt, még a hangfalakban sem, pedig azok könnyen hozzáférhetőek számára, szemben az elektronikákkal, amik üvegajtó mögött vannak. Szerintem, ez ne tartson vissza, nem lesz semmi gond!
Hát az én lurkóm igen izgága,bár gondolom minden fiú ilyen.
Lehet teszek egy próbát,aztán ha kár lesz a hangfalba lefoglalom a jamo-dat. :kiraly:
Persze csak vicceltem.De tényleg megpróbálom.Köszi a tanácsokat.
Nem lesz semmi gond, bár nálunk, az anyukájában is tudatosítani kellett, hogy a hifi nem gyerek kezébe való, mert túlságosan engedékenynek bizonyult. Utána viszont, semmi probléma nem volt. Lassan majd el is kezdem megismertetni a nagyfiút a technikával.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Köszönöm a tanácsokat,de sajna egy ideig kivitelezhetetlen a dolog.Az ok,a nemsokára három éves kisfiam.Ez egy olyan kor amikor még nemigazán tudják hogy mit is szabad,és mit nem.....
Az én kisfiam januárban múlt 5 éves, tehát, azon a bizonyos 3 éves koron már átesett. Soha semelyik elektronikai cuccomban nem tett kárt, még a hangfalakban sem, pedig azok könnyen hozzáférhetőek számára, szemben az elektronikákkal, amik üvegajtó mögött vannak. Szerintem, ez ne tartson vissza, nem lesz semmi gond!
Lehet teszek egy próbát,aztán ha kár lesz a hangfalba lefoglalom a jamo-dat. :kiraly:
H/K termékek
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 96
H/K termékek
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Köszönöm a tanácsokat,de sajna egy ideig kivitelezhetetlen a dolog.Az ok,a nemsokára három éves kisfiam.Ez egy olyan kor amikor még nemigazán tudják hogy mit is szabad,és mit nem.....Még egyszer köszönöm a tanácsokat
Ismerem ezt a kort! :kiraly:
Persze hogy a család az első, nőjön nagyra az a kis vasgyúró!
Addig is még egy ábra, ami már kimondottan a 6.1-ről szól, és jól látszik rajta az előbbi okoskodásom tárgya!
Köszönöm.
H/K termékek
Köszönöm a tanácsokat,de sajna egy ideig kivitelezhetetlen a dolog.Az ok,a nemsokára három éves kisfiam.Ez egy olyan kor amikor még nemigazán tudják hogy mit is szabad,és mit nem.....Még egyszer köszönöm a tanácsokat
Addig is még egy ábra, ami már kimondottan a 6.1-ről szól, és jól látszik rajta az előbbi okoskodásom tárgya!
Köszönöm.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2578
H/K termékek
Leszedni nem akarom,mert ottmaradnának a lukak.
Most nézegettem a HK topicot (mert azon tanakodom, mit csináljak az öreg de még a "régi igazi" HK hangon muzsikáló AVR21 ProLogic-ommal) és akkor láttam ezt a fotót.
Mivel elég régi a post, így lehet h már nem is aktuális, de egy megjegyzést - ha tetszik tanácsként - szeretnék tenni:
Ha a képen is látható kanapén ülve mozizol (gondolom így van) akkor sajna az egész elrendezés rossz.
Ennél a felállásnál ugyanis, amikor a háttér sugárzókat nem lehet a hallgató mögé elhelyezni, akkor azokat a hallgató mellett kell elhelyezni, befelé a hallgatási pozíció felé fordítva, azzal kb párhuzamosan és fülmagasságban, a lényeg ugyanis, hogy a hangdobozok mindegyike a hallgató felé sugározzon.
Amikor még moziztam, az én kanapém is a falnál volt, ráadásul sarokban, így a háttér hangszórókat szinte a plafonra szereltem fel úgy, hogy a két doboz hangszórói lefelé fordultak. Esetedben a centernek is így kellene állnia (pontosabban lógnia) a fejed fölött, a két szörandnak pedig a kanapé mellett, 1-1 állványon.
Az én javaslatom egyébként nem az erősítő cseréje, hanem a hátsó center kiiktatása, és a hátterek beforgatása lenne. A hangzást ez után kellene beállítatni a géppel - szvsz meglepődnél, hogy hátsó center nélkül is mekkorát fejlődne a térhatás, sima 5.1-ben is!
Bocs h bele-wau-wau!!!
Jah, és ha tetszik a dolog, a lukakat begipszelni és azt az egy falat újra áthúzni egy réteg festékkel sem nem nagy munka, sem nem nagy költség, és szvsz a falon "libegő" dobozoknál (és kábeleknél, meg az elütő színű tartóknál) az egész látvány szebb és elegánsabb (ahogy mondani szokás "háziasszony-barátibb") lenne ......
De ez már végképp csak az én szubjektív véleményem, és még1x szorri a kéretlen (és kicsit OFF) beleszólásért! :kiraly:
Köszönöm a tanácsokat,de sajna egy ideig kivitelezhetetlen a dolog.Az ok,a nemsokára három éves kisfiam.Ez egy olyan kor amikor még nemigazán tudják hogy mit is szabad,és mit nem.Szerintem elég hamar felborítaná az állvánnyal a dobozokat,vagy benyomkodná a hangszórókat.Igaz a frontokat is megtanulta hogy nem szabad hozzányúlni,de előfordult már hogy véletlenül nekiment és csak a súlya miatt nem dőlt fel.De szerencsére úgy nő mint a gomba,és már egyre okosabb tehát nem sok idő és lekerülnek onnan egy őket megillető állványra.
Még egyszer köszönöm a tanácsokat.
Üdv.
H/K termékek
Most nézegettem a HK topicot (mert azon tanakodom, mit csináljak az öreg de még a "régi igazi" HK hangon muzsikáló AVR21 ProLogic-ommal) és akkor láttam ezt a fotót.
Mivel elég régi a post, így lehet h már nem is aktuális, de egy megjegyzést - ha tetszik tanácsként - szeretnék tenni:
Ha a képen is látható kanapén ülve mozizol (gondolom így van) akkor sajna az egész elrendezés rossz.
Ennél a felállásnál ugyanis, amikor a háttér sugárzókat nem lehet a hallgató mögé elhelyezni, akkor azokat a hallgató mellett kell elhelyezni, befelé a hallgatási pozíció felé fordítva, azzal kb párhuzamosan és fülmagasságban, a lényeg ugyanis, hogy a hangdobozok mindegyike a hallgató felé sugározzon.
Amikor még moziztam, az én kanapém is a falnál volt, ráadásul sarokban, így a háttér hangszórókat szinte a plafonra szereltem fel úgy, hogy a két doboz hangszórói lefelé fordultak. Esetedben a centernek is így kellene állnia (pontosabban lógnia) a fejed fölött, a két szörandnak pedig a kanapé mellett, 1-1 állványon.
Az én javaslatom egyébként nem az erősítő cseréje, hanem a hátsó center kiiktatása, és a hátterek beforgatása lenne. A hangzást ez után kellene beállítatni a géppel - szvsz meglepődnél, hogy hátsó center nélkül is mekkorát fejlődne a térhatás, sima 5.1-ben is!
Bocs h bele-wau-wau!!!
Jah, és ha tetszik a dolog, a lukakat begipszelni és azt az egy falat újra áthúzni egy réteg festékkel sem nem nagy munka, sem nem nagy költség, és szvsz a falon "libegő" dobozoknál (és kábeleknél, meg az elütő színű tartóknál) az egész látvány szebb és elegánsabb (ahogy mondani szokás "háziasszony-barátibb") lenne ......
De ez már végképp csak az én szubjektív véleményem, és még1x szorri a kéretlen (és kicsit OFF) beleszólásért! :kiraly:
Köszönöm a tanácsokat,de sajna egy ideig kivitelezhetetlen a dolog.Az ok,a nemsokára három éves kisfiam.Ez egy olyan kor amikor még nemigazán tudják hogy mit is szabad,és mit nem.Szerintem elég hamar felborítaná az állvánnyal a dobozokat,vagy benyomkodná a hangszórókat.Igaz a frontokat is megtanulta hogy nem szabad hozzányúlni,de előfordult már hogy véletlenül nekiment és csak a súlya miatt nem dőlt fel.De szerencsére úgy nő mint a gomba,és már egyre okosabb tehát nem sok idő és lekerülnek onnan egy őket megillető állványra.
Még egyszer köszönöm a tanácsokat.
Üdv.
Az előző posthoz találtam két ábrát.
Ez az 5.1 - bocs a rossz minőségért, de a lényeg jól látható!
- mishow
- V.I.P.
H/K termékek
Az előző posthoz találtam két ábrát.
Ez az 5.1 - bocs a rossz minőségért, de a lényeg jól látható!
Bocs h bele-wau-wau!!!
- mishow
- V.I.P.
H/K termékek
Bocs h bele-wau-wau!!!
H/K termékek
Sziasztok ! A véleményetekre lennék kiváncsi az AVR132 és az AVR445 között a teljesítmény és csatikon kívül milyen különbségek fel lelhetők még?? Válaszokat előre is köszönöm. :kiraly:
Hol kezdjem???? Legalább 2 kategóriával feljebb van. pl: 5.1- 7.1, ez-set, dekóderek, stb stb stb.....a 445-ös már egy komoly vas, komolyabb hanggal.
H/K termékek
Az olyan mint a pioneernál a mikrofonos beállítás csak itt a távirányítóban van a mikrofon .AVR állásban van az erősítő 3 másodpercig nyomva tartod a SET gombot a számok segítségével kiválasztod mennyi hangfalad van a sub is számít tehát 6-os vagy 8-as gombot kel választani DE A 7-ES GOMB MEGNYOMÁSÁRA NEM REAGÁL ,NEM INDUL EL A AUTOMATA BEÁLLÍTÓ . Ha jól emlékszem rá :foto:
H/K termékek
Apropó.Mi az az EzSet?
Tényleg ezt írja:
Az AVR235-öt 7.1-es és5.1-es konfigurációra egyaránt megfelelően be lehet állítani,azonban 6.1-esre nem.Amikor 6.1-es műsor vagy surround üzemmód kerül lejátszásra,a készülék a középső háttércsatornákat párhuzamosan adja le a két háttér-közép hangsugárzóra.Ha csak egy hangsugárzót köt ezekre a csatlakozókra, akkor nem csak megfosztja magát a 7.1 csatornás surround üzemmódoktól,mint a logic 7,hanem az EzSet működését is akadályozza.Ezen kívül ez az eljárás nemkívánatos terhelésnek tehet ki a háttereket kiszolgáló erősítőket.
Hát kb ennyi Szerintem ez az erősítő sem fog sokáig nálam vendégeskedni.De még alszom rá egyet.
H/K termékek
Tényleg ezt írja:
Az AVR235-öt 7.1-es és5.1-es konfigurációra egyaránt megfelelően be lehet állítani,azonban 6.1-esre nem.Amikor 6.1-es műsor vagy surround üzemmód kerül lejátszásra,a készülék a középső háttércsatornákat párhuzamosan adja le a két háttér-közép hangsugárzóra.Ha csak egy hangsugárzót köt ezekre a csatlakozókra, akkor nem csak megfosztja magát a 7.1 csatornás surround üzemmódoktól,mint a logic 7,hanem az EzSet működését is akadályozza.Ezen kívül ez az eljárás nemkívánatos terhelésnek tehet ki a háttereket kiszolgáló erősítőket.
Hát kb ennyi Szerintem ez az erősítő sem fog sokáig nálam vendégeskedni.De még alszom rá egyet.
H/K termékek
Sziasztok enyém volt a készülék én is meglepődve tapasztaltam, hogy nem engedi 6.1-be csak 5.1 vagy 7.1 és külön kitér a használati utasítás is sajnos Ja és ha jól emlékszem azt írja , hogy "ne fossza meg magát a 7.1 hangzástól" valami hasonló
Sziasztok.Ma cseréltem le az erősítőmet,és a következő volna a kérdésem.Egy AVR-235-röl volna szó,a problémám pedig az,hogy háttér centert is használok,és nem tudom rákötni.Valakinek valami ötlet?Leszedni nem akarom,mert ottmaradnának a lukak.
Miért nem tudod rákötni?
Nem értem!
A beállítással van gond, vagy mivel?
Még nem olvastam a használatit,de az előző gazdája szerint vagy 5.1 vagy 7.1 más lehetőség nincs.Én is furcsáltam.Az biztos hogy nincs jelölve a szimpla s.back-nak a helye a csaziknál.
H/K termékek
Sziasztok.Ma cseréltem le az erősítőmet,és a következő volna a kérdésem.Egy AVR-235-röl volna szó,a problémám pedig az,hogy háttér centert is használok,és nem tudom rákötni.Valakinek valami ötlet?Leszedni nem akarom,mert ottmaradnának a lukak.
Miért nem tudod rákötni?
Nem értem!
Még nem olvastam a használatit,de az előző gazdája szerint vagy 5.1 vagy 7.1 más lehetőség nincs.Én is furcsáltam.Az biztos hogy nincs jelölve a szimpla s.back-nak a helye a csaziknál.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
H/K termékek
Miért nem tudod rákötni?
Nem értem!
Sziasztok.Ma cseréltem le az erősítőmet,és a következő volna a kérdésem.Egy AVR-235-röl volna szó,a problémám pedig az,hogy háttér centert is használok,és nem tudom rákötni.Valakinek valami ötlet?
H/K termékek
Sziasztok.Ma cseréltem le az erősítőmet,és a következő volna a kérdésem.Egy AVR-235-röl volna szó,a problémám pedig az,hogy háttér centert is használok,és nem tudom rákötni.Valakinek valami ötlet?
H/K termékek
Hát voltam 2 boltban is,mondtam hogy digitális coax rca-rca kábelt szeretnék és egy rca-mono jack átalakítót.Egyből visszakérdeztek hogy milyen kábelt is szeretnék mert ők még ilyet nem hallottak és minek a mono átalakító mert azzal sztereo jelet sem tudok átvinni. Ekkor felvázoltam hogy mit szeretnék,de csak néztek rám mint hal a szatyorban.A másik boltban azt mondták jó az analog sztereo jack-két rca kábel is csak az egyik rca-t dugjam be az erősítőbe a másikat hagyjam lógni. Hülyeséget kértem vagy a tipikus "szakképzett eladók" szindrómával találkoztam: :foto: Kellemetlen volt a szituáció mert hülyének néztek.Az első boltban ahol voltam még egy másik okoskodó vevő is az eladó igazát bizonygatta.
Nekem is kellett hasonló, hangkártyát bekötni a DAC-ba.
Vettem egy RCA dugót (később inkább BNC-t) és x méter fehér antenna coax kábelt,
a másik végére pedig a Kácsa-Audio-ban találtam olyan kisJack aranyozott dugót amibe belefér a 8mm-es kábel is. Ez olcsón elég korrekt lett, toldás nélkül.
De az 1RCA-1jack átalakító is pont megteszi.
H/K termékek
Sziasztok ! A véleményetekre lennék kiváncsi az AVR132 és az AVR445 között a teljesítmény és csatikon kívül milyen különbségek fel lelhetők még?? Válaszokat előre is köszönöm. :foto:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
H/K termékek
Sziasztok!
Egy H/K avr 245 és egy avr 135 között van valamilyen különbség a hdmi csatlakozók és a teljesítményen kívül? Mert,ha jól láttam nincsen
Mozin esetleg lehet hallani valamilyen különbséget?
Még annyi hogy a 135 az 6.1-es a 245-ös pedig 7.1-es!
Hangzásban nem sok különbség van köztük, csak a több tartalék talán...
H/K termékek
Sziasztok!
Egy H/K avr 245 és egy avr 135 között van valamilyen különbség a hdmi csatlakozók és a teljesítményen kívül? Mert,ha jól láttam nincsen
Mozin esetleg lehet hallani valamilyen különbséget?
What is an Audiophile?
H/K termékek
Hát voltam 2 boltban is,mondtam hogy digitális coax rca-rca kábelt szeretnék és egy rca-mono jack átalakítót.Egyből visszakérdeztek hogy milyen kábelt is szeretnék mert ők még ilyet nem hallottak és minek a mono átalakító mert azzal sztereo jelet sem tudok átvinni. :lol!: Ekkor felvázoltam hogy mit szeretnék,de csak néztek rám mint hal a szatyorban.A másik boltban azt mondták jó az analog sztereo jack-két rca kábel is csak az egyik rca-t dugjam be az erősítőbe a másikat hagyjam lógni. Hülyeséget kértem vagy a tipikus "szakképzett eladók" szindrómával találkoztam: Kellemetlen volt a szituáció mert hülyének néztek.Az első boltban ahol voltam még egy másik okoskodó vevő is az eladó igazát bizonygatta. :lol!:
Nem kértél hülyeséget, ennyire értenek hozzá.
Rendelj inkább netről ha nincs a környékeden normális bolt, csak így várni kell pár napot rá.
Az lesz a vége. :lol!: Hétfőig ugysem tudok kábelt venni.Köszi szépen az eddigi segítséget.