Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ayon audio
Ayon audio
Hamarosan elérkezünk ez 1 Milliomodik beíráshoz.Tervezünk egy játékot az AVX tagoknak.
Szükségünk lenne valamilyen nyereménytárgyra,amit fel tudtok ajánlani.
Előre is köszönöm.
Milyen értékben? Majd gondolkodom rajta. A társam drága dolgot nem fog felajánlani, olcsó meg nem nagyon van.
Bármi.
Már 10000 Ft értékben is megfelel.
Bemutató CD-k stb,bármi.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Marci bácsi
- Fórumlakó

- Értékelés: 58
Ayon audio
Hamarosan elérkezünk ez 1 Milliomodik beíráshoz.Tervezünk egy játékot az AVX tagoknak.
Előre is köszönöm.
Milyen értékben? Majd gondolkodom rajta. A társam drága dolgot nem fog felajánlani, olcsó meg nem nagyon van.
Ayon audio
Hamarosan elérkezünk ez 1 Milliomodik beíráshoz.
Tervezünk egy játékot az AVX tagoknak.
Előre is köszönöm.
Webáruház:
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8118
Ayon audio
Ayon Audio / Spark II
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Ayon Audio / Classic Mono
Class of Operation
Single Ended
Pure Class A
Load Impedance
2-8 Ohms
Negative feedback
0dB
Bandwidth
5Hz-100kHz
Output Power
30 Watt
Peak Output Power
60 Watt
Input Impedance
55K Ohm
S/N ratio
98 dB
Hum
0,005 V
Frequency Response
7 Hz - 35 kHz/ 0 dB
Frequency Response
5 Hz - 100 kHz/ -2.8 dB
Inputs
1 x RCA, 1 x XLR
Input Gain
-0 dB & -6 dB
Dimensions
27x60x27 cm
Weight
35 kg per unit
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Ilyet sem láttam még...
Ayon Audio / Silverline
Pedig léteztek. Hogy most is léteznek-e még, azt nem tudom, mert a honlapjukon nincs rajta. Egyébként tudtommal nagyon drágák voltak...
Ez is egy hasonló.:
Ayon Audio / Silver Netzkabel (1500EUR)
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Ilyet sem láttam még...
Ayon Audio / Silverline
Pedig léteztek. Hogy most is léteznek-e még, azt nem tudom, mert a honlapjukon nincs rajta. Egyébként tudtommal nagyon drágák voltak...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Ilyet sem láttam még...
Ayon Audio / Silverline
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Majd meséld el,hogyan vizsgázott a CD5-el szemben...
Arra én is kíváncsi vagyok!
De ez egy távolabbi terv, nem mostani.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Milyen készüléked van?
Audio Aero Capitole
Az szép gép!
Majd meséld el,hogyan vizsgázott a CD5-el szemben...
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Milyen készüléked van?
Audio Aero Capitole
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
A CD-5-s egyben előfok és olyan DAC, mely számítógépes zenehallgatásnál is kitűnő lehet. Ilyenekre szerintem mindig lesz igény. Magam is szeretnék otthon egyet, pedig most is komoly készülékem van.
Milyen készüléked van?
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Szerintem CD-lejátszót ártól,teljesítménytől függetlenül egyre nehezebb lesz eladni a rengeteg kiváló minőségű stream,számítógép alapú rendszerek ellenében...
Itt már arról sem beszélhetünk,hogy megéri peszterkedni a sok mechanikus eszközzel,sablonokkal,vízszintezővel,felvértezve az extra hangminőség érdekében,mint az analóg forrásoknál...
A CD-5-s egyben előfok és olyan DAC, mely számítógépes zenehallgatásnál is kitűnő lehet. Ilyenekre szerintem mindig lesz igény. Magam is szeretnék otthon egyet, pedig most is komoly készülékem van.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Szerintem CD-lejátszót ártól,teljesítménytől függetlenül egyre nehezebb lesz eladni a rengeteg kiváló minőségű stream,számítógép alapú rendszerek ellenében...
Szerinted a Linn miért szüntette be a CD játszók gyártását decemberben?
Miért fektetett extra energiákat a minőségi hálózati lejátszók kifejlesztésébe?
Mert ez a jövő. Akár tetszik akár nem.
A CD/SACD megmarad egy szűk rétegnek, egyre kevesebb lejátszó lesz és remélhetőleg egyre jobbak lesznek, ha tartani akarják a lépést. Persze ez nem egyszerű a nagyfelbontású anyagok, lejátszók ellenében. Mondhatni "Impossible Mission".
A CD technika sajnos egy 70-es évek technikai szintje szerint meghatározott szabványon alapszik, ami ma már szinte tarthatatlan. Nem a lejátszókkal van gond, hanem a RED BOOK szabvánnyal. Akárcsak a PAL, SECAM rendszerű sugárzott TV adások, amik a 40-es, 50-es évek technikai szintjére épülnek. Ahogy fejlődik a digitális technika, egyre jobban eluralják a piacot a nagyfelbontású digitális TV adások.
Nekem tetszik ez a kényelmesebb,szabadabb,sokoldalúbb jövő!
Bár számomra már évekkel ezelőtt ez volt a jelen,amikor megvásároltam az Apogee-Rosetta+Big Ben,Acoustic Reality,Lynx kártyákat...
Olyan hatalmasat még csak nem is kell fejleszteni egy átlagos CD lejátszó minőségének túlszárnyalásához.
Egy olcsó(bb),modern PCI-E,PC-s hangkártya,ASIO driverrel párosítva,bármikor hoz egy közepesen árazott CD lejátszó hangminőségét meghaladó szintet.(Nem komoly hangkártyáról beszélek,hanem 20-30 ezres kategóriáról.Aki nem hiszi,járjon utána!)
Ezek a kártyák ultramodern gépsorokon készülnek,olyan technológiai szintet képviselve,amely nem áll a kis manufaktúrák rendelkezésére.
Nekik marad az odafigyelés,kézimunka,zeneszeretet,egyszóval az audiophile életérzés hangsúlyozása...
A PAL,SECAM adások még csak nem is képviselik az 50-es évek szintjét,mert már az 50-es évek végén létezett HD képminőség,adó és vételi oldalról egyaránt.
Az más kérdés,hogy manapság is csak csöpögtetik a technológiát a világ meghatározó,szabványok alkotására,bevezetésére képes gyártói...
Az új,csodát ígérő,alacsony bitrátával sugárzott(kockakarnevál)digitális adások,sokkal inkább a felhasználók totális ellenőrzésére és költséghatékonyságuk miatt lettek létrehozva.(Egyetlen analóg adás helyén egy komplett digitális programcsomag elfér.)
http://www.gizmag.com/teleavia-type-p11 ... 958/13026/
A linken az 1958-ban megjelent HD CRT megjelenitő!
Én úgy emlékszem,hogy azt olvastam.már a fenti dátumot megelőzően is léteztek HD felbontású kamerák,képmegjelenítők,amelyek képesek voltak 1000TV-sor felbontás rögzítésére,megjelenítésére.
-
Vendég
Ayon audio
Szerinted a Linn miért szüntette be a CD játszók gyártását decemberben?
Miért fektetett extra energiákat a minőségi hálózati lejátszók kifejlesztésébe?
Mert ez a jövő. Akár tetszik akár nem.
A CD/SACD megmarad egy szűk rétegnek, egyre kevesebb lejátszó lesz és remélhetőleg egyre jobbak lesznek, ha tartani akarják a lépést. Persze ez nem egyszerű a nagyfelbontású anyagok, lejátszók ellenében. Mondhatni "Impossible Mission".
A CD technika sajnos egy 70-es évek technikai szintje szerint meghatározott szabványon alapszik, ami ma már szinte tarthatatlan. Nem a lejátszókkal van gond, hanem a RED BOOK szabvánnyal. Akárcsak a PAL, SECAM rendszerű sugárzott TV adások, amik a 40-es, 50-es évek technikai szintjére épülnek. Ahogy fejlődik a digitális technika, egyre jobban eluralják a piacot a nagyfelbontású digitális TV adások.
-
Vendég
Ayon audio
Egyébként a nagyobb márkákhoz képest vaóban egész jó az ára.Némelyek nagyon túl vannak árazva.
Ne kezdd újra.
Ezek a "túlárazott" termékek mégis elkelnek, mert van rájuk fizetőképes kereslet.
Ha valami nem kell a piacnak, akkor azt adhatod szinte ingyen is, akkor sem fogják megvenni.
Nehéz és hosszú folyamat az, hogy a piac befogadjon egy gyártót.
Nagyon sokat kell ezért dolgozni, hosszú éveken keresztül megbízható, azonos és magas minőségi szintet kell produkálni ehhez. Ez pedig nincs ingyen. A ma "túlárazott" termékek gyártói is végigjárták a lépcsőfokokat. Elképesztő mennyiségű pénzt tettek abba, hogy elismerjék őket. Ezt valamikor vissza is szeretnék kapni.
Attól a piac még nem fog befogadni semmit, ha egy gyártó önmagáról kijelenti, hogy azonos, vagy magasabb szinten van, mint a tízszer annyiba kerülő "túlárazott" termékek gyártója.
Majd ha erről a piac meggyőződik hosszú éveken át, akkor talán. Csak a legtöbb gyártó addig nem bírja kihúzni, mert anyagilag nem engedheti meg magának, hogy minőséget gyártson piac nélkül éveken keresztül.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Ayon Audio / CD 3
Ezt már nem gyártják. Kicsit öszvér készülék volt, mert bár külön dobozban volt a tápja, a CD-2-ben volt olyan megoldás, amit itt kihagytak. Állítólag az olcsóbb CD-2 jobb hangú volt. Mindenesetre nem járt jól, aki egyből megvette, mert gondolom nehéz lehet eladni....
Itt már arról sem beszélhetünk,hogy megéri peszterkedni a sok mechanikus eszközzel,sablonokkal,vízszintezővel,felvértezve az extra hangminőség érdekében,mint az analóg forrásoknál...
-
Vendég
Ayon audio
Majd 30 év múlva másképp lesz, amikor a "kínai" szóról a csúcstechnika és a minőség fog eszünkbe jutni. A japánok is ugyanezt az utat járták be...
És hova jutottak?
Számomra ma egyetlen elfogadható gyártójuk van, az Accuphase. És a CD technikában az Esoteric. (bocs, ha kihagytam hirtelenjében valakit)
A nagyok elmentek a kommersz irányba, vagy még oda se. És sokan megszűntek egyszerűen (pl. Micro Seiki).
Hol van az az idő, amikor a Sony, Pioneer, Technics, Marantz, Denon.....igazán csúcs termékeket is előállítottak? Azt csináltak meg, amit csak akartak, mert meg volt a szellemi, anyagi, műszaki erejük hozzá. Csak ma már nem akarják.
A kis egyszemélyes manufaktúrák meg számomra elfogadhatatlanul egyedi igényeket igyekeznek kielégíteni, elfogadhatatlan minőségben.
Persze ideológiát lehet melléjük kreálni, meg meg is lehet találni azt az egy-két embert, akinek pont arra van szüksége, de azok attól még számomra értéktelen dolgok maradnak.
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Ayon Audio / CD 3
Ezt már nem gyártják. Kicsit öszvér készülék volt, mert bár külön dobozban volt a tápja, a CD-2-ben volt olyan megoldás, amit itt kihagytak. Állítólag az olcsóbb CD-2 jobb hangú volt. Mindenesetre nem járt jól, aki egyből megvette, mert gondolom nehéz lehet eladni....
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Ayon audio
Ayon Audio / CD 3
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Ha a Jungsonnak más lenne a neve,akkor annak is jóval magasabb lenne az ára.Én csak azt akartam,hogy lásd,bárki bele tudja tenni ugyan azokat az alkatrészeket.
A "bárki" azért túlzás. Másrészt az Ayonnak nemcsak csöves kimenete, hanem csöves tápja is van.
Egyébként kínai High-Endet baromi nehéz lehet eladni, mert itt az "életérzés", a nimbusz is fontos. Majd 30 év múlva másképp lesz, amikor a "kínai" szóról a csúcstechnika és a minőség fog eszünkbe jutni. A japánok is ugyanezt az utat járták be...
Ayon audio
Én amatőr hifista és botcsinálta kereskedő vagyok (besegítek egy barátomnak), úgyhogy amatőr módon is irogatok...
Egyébként szándékosan nem azt írtam, hogy az Ayon digitálisok a legjobbak, csak azt, hogy – másokkal együtt – az élvonalban vannak. Szerintem ezzel Te is egyetértesz.
Semmi gond.
Egyébként a nagyobb márkákhoz képest vaóban egész jó az ára.
Némelyek nagyon túl vannak árazva.
Ha a Jungsonnak más lenne a neve,akkor annak is jóval magasabb lenne az ára.
Én csak azt akartam,hogy lásd,bárki bele tudja tenni ugyan azokat az alkatrészeket.
Webáruház:
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
Én amatőr hifista és botcsinálta kereskedő vagyok (besegítek egy barátomnak), úgyhogy amatőr módon is irogatok...
Egyébként szándékosan nem azt írtam, hogy az Ayon digitálisok a legjobbak, csak azt, hogy – másokkal együtt – az élvonalban vannak. Szerintem ezzel Te is egyetértesz.
Ayon audio
A Dagogo tesztelte az Ayon CD-5 lejátszót.:
http://www.dagogo.com/View-Article.asp?hArticle=687
Köszi. Egyébként ha megnézed a belső fotókat, akkor ilyen komolyan megépített CD-játszó nem nagyon van a piacon még. Az Ayon a digitális és a csöves erősítők terén abszolút az élvonalba küzdötte fel magát. És teszem hozzá: reális áron kaphatóak!
ilyeneket jobb,ha nem írsz.
Ez mindig támadási felület.
Csak mellesleg a Jungsonban ugyan ez a mechanika van és nem 4 db 1704-es proci,hanem 8.Az ára is ennyi és az egy 47 Kg-os masina.
Webáruház:
- Marci bácsi
- Fórumlakó

Ayon audio
A Dagogo tesztelte az Ayon CD-5 lejátszót.:
http://www.dagogo.com/View-Article.asp?hArticle=687
Köszi. Egyébként ha megnézed a belső fotókat, akkor ilyen komolyan megépített CD-játszó nem nagyon van a piacon még. Az Ayon a digitális és a csöves erősítők terén abszolút az élvonalba küzdötte fel magát. És teszem hozzá: reális áron kaphatóak!