Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
mivel megkérdezik, ezért vannak a válaszok s ha egyszer tudom, hogy (mivel én legalábbis mindig rákérdezek) milyen egyéb holmikhoz/zenékhez/helyiségben kíván az illető fejleszteni, ezért tudok neki - akár konkrét vélemény-alkotottan, ha vmit már ajánlottak számára - készüléket javasolni, vagy épp' lebeszélni arról...
Egy 2-3 mondatos jellemzés alapján senkinek nem javasolnék semmit, pláne ha a szavaiból sugárzik, hogy fogalma sincs, milyen hangot is szeretne (márpedig ez az általános). Ha valaki veszi a fáradtságot és (a saját érdekében) eljön hozzám kicsit beszélgetni, zenéket hallgatni, akkor esetleg adok néhány tippet, hogy miket próbáljon hazavinni kipróbálásra.
A hazai fórumokon elterjedt párbeszéd:
- Mennyit költenél rá, mekkora a szobád, milyen zenéket hallgatsz?
- Szeretném 100ezerből megúszni, 18 m2 a szoba és mindenféle zenéket hallgatok.
Aki ez alapján vásárlási tanácsokat osztogat, igen nagy tudás, de inkább látnoki képességek birtokában lehet, vagy valami egészen más célja van a fórumozással.
Mért olyan nagyon fontos hogy elmenjen hozzád hallgatoni beszélgetni?
Ott ugyan az lesz a vége mint itt.Ajánlasz neki valamit amit itt is megteszik enélkül.Igaz hall valami jót de ha kevesebbért keres cuccott akkor mi van?
Talán igy megtudod mondani a tutit?
Sztereó erősitők
Hát ennyi az ajánlata amit ide irt.
Mennyél el hozzá hallgatozni és beszélgetni.Majd aztán nála kiderül neked Ő szerinte mi a jó és elküld a forgalmazohoz valoszinü.
És neked mi a jó?Hát inkább gyüjtögess még egy kicsit mert enyiért nincs olyan rendszer ami neked kielégiti az itt hallottakat de tudok egy jó alternativát de kicsitt többe kerül de megtérül.A neve NAIM
Leht,kicsit meglepődne,ha naponta 5-en beállítanának hozzá,hogy meddig lenne törelme hozzá.
Ha vállaja,küldünk 100000 Ft-os hifit vásárlókat tanácsokért.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Béla, ha közel laksz Szegedhez, tudnék ajánlani egy helyet, ahol a körülmények is optimálisak, és sokmindent meg tudsz hallgatni
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Sztereó erősitők
Picit vitatkoznék...
Szerinem olvasd el még1x, amit írtam.
Elolvastam.
Eljátszhatjuk akár azt is,hogy elmegyek hozzád,de a te 100000 Ft-os példádnál nem sok értelme lenne.Én megemeltem az összeget 100%-al.
Mond meg,hogy te mit tennél,ha valaki tőled kérne tanácsot.
Kezdő hifista,van 200000 Ft-ja és jazzt hallgat.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hát ennyi az ajánlata amit ide irt.
Mennyél el hozzá hallgatozni és beszélgetni.Majd aztán nála kiderül neked Ő szerinte mi a jó és elküld a forgalmazohoz valoszinü.
És neked mi a jó?Hát inkább gyüjtögess még egy kicsit mert enyiért nincs olyan rendszer ami neked kielégiti az itt hallottakat de tudok egy jó alternativát de kicsitt többe kerül de megtérül.A neve NAIM
Sztereó erősitők
Még pár dolog:
18 nm-es a szobám,vidéki vagyok,tehát nekem nem éri meg elmennen csak azért pestre,hogy beszélgessek valakivel.Itt ez a fórum,amiról jókat mondtak.
Mit tegyek,hová menjek,mit hallgassak meg?
Webáruház:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11512
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Aki ez alapján vásárlási tanácsokat osztogat, igen nagy tudás, de inkább látnoki képességek birtokában lehet, vagy valami egészen más célja van a fórumozással.
Picit vitatkoznék.
Enélkül a két mondat nélkül senki sem tudna semmilyen tanácsot adni.
Ha tudjuk,hogy mennyi a keret,akkor ebből azonnal eldönthatő,hogy használt vagy új.
Ha 1 MFt-os cuccról lenne szó,akkor teljes mértékben egyetértek veled,de garantálom,hogy 200000 Ft-os keret esetén sem tudnál sok mindent javasolni,ha azt mondja az érdeklődő,hogy újat szeretne.
No lássuk:200000 Ft a keret.
Beszélgessünk.Mit ajánlanál?
Leginkább Jazzt hallgatok.
Webáruház:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11512
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
mivel megkérdezik, ezért vannak a válaszok s ha egyszer tudom, hogy (mivel én legalábbis mindig rákérdezek) milyen egyéb holmikhoz/zenékhez/helyiségben kíván az illető fejleszteni, ezért tudok neki - akár konkrét vélemény-alkotottan, ha vmit már ajánlottak számára - készüléket javasolni, vagy épp' lebeszélni arról...
Egy 2-3 mondatos jellemzés alapján senkinek nem javasolnék semmit, pláne ha a szavaiból sugárzik, hogy fogalma sincs, milyen hangot is szeretne (márpedig ez az általános). Ha valaki veszi a fáradtságot és (a saját érdekében) eljön hozzám kicsit beszélgetni, zenéket hallgatni, akkor esetleg adok néhány tippet, hogy miket próbáljon hazavinni kipróbálásra.
Sztereó erősitők
Jó kis téma, lehet hogy külön topik kellene neki (ha még nem volna).
Kár volna.
ennyi belefér.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Jó kis téma, lehet hogy külön topik kellene neki (ha még nem volna).
Elnézést, tényleg nem akartam ekkora port kavarni a hozzászólásommal.
Sztereó erősitők
Jó, csak abból is van V1 ill V2. Nekem nem sok bajom van a V2-vel...
Én nem ismerem ezeket a gépeket.
Csak bemásoltam,amit a gazdája írt tegnap.
Tudom!
Csak én úgy tudom, hogy vm-nek V1es volt.
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Sztereó erősitők
Én nem ismerem ezeket a gépeket.
Csak bemásoltam,amit a gazdája írt tegnap.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Itt van példának a CA 840 sztereó erősítő is,
A CA840-es picit más eset,mert ha beleolvasol,pont a gazdája írja,hogy kár volt megvennie.
Vm69:
"egyébként a ca840-el kapcsolatban bejött a szavad, ha akkor azt mondtad hogy nem kaffol a c8-hoz"
"én is azért megy a levesbe mad.gif tanuló penz "
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Sztereó erősitők
Ezt kevesen mernék bevállalni,de érzem,hogy nekünk ezt kell tennünk.
Ehhez a hozzáálláshoz csak gratulálni tudok!
Tény, hogy nagyszerű és segítőkész, hozzáértő tagok vannak az oldalon.
Lásd (szintén az én példám): DIY - csináld magad! / Hangfalépítés , magam is tapasztaltam.
Feltettem a béna kérdéseimet kaptam egy-két hangsugárzó ajánlást és máris jött egy privát üzenet lamalas-tól, hogy nála meghallgathatóm ezeket a hangsugárzókat. Elmentem meghallgattam őket, mindemellett láttam egy saját tervezésű ill. építésű hangdobozt és erősítőt, amit máshol biztosan nem látok és hallok. További felajánlásokról nem is ejtve szót, mikor is valaki szívesen elkészítette volna a hangváltót a leendő dobozomhoz, más pedig a méréseket ajánlotta fel, ha akarom ha nem.
Továbbá a te nagylelkű ajánlatodról (nem tudom már a hangfal típusát, de nem volt meg az előlapi szövetük) egy akciós hangfalváráslásról.
Most már tényleg befejezem, bocsánat az offokért!
Sztereó erősitők
[Én most nem rendszerszinergiáról beszélek... A CA hoz lehet venni Ca CD-t is...És akkor klappol mellé
Nem tudom mi van neki.
Valamiért nincs megelégedve vele.
Gondolom kipróbálta azzal is.
Ha nem,akkor szerintem is rosszul tette.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
A CA840-es picit más eset,mert ha beleolvasol,pont a gazdája írja,hogy kár volt megvennie.
Vm69:
"egyébként a ca840-el kapcsolatban bejött a szavad, ha akkor azt mondtad hogy nem kaffol a c8-hoz"
Én most nem rendszerszinergiáról beszélek... A CA hoz lehet venni Ca CD-t is...És akkor klappol mellé
Sztereó erősitők
Vm69:
Webáruház:
Sztereó erősitők
Elnézést ezért az offért,de szerintem héha nem baj,ha az új tagok is látják,hogy miért jó,hogy az AVX-et választották.
Köszönjük!
A vásárlásom még várat magára, de remélem ami késik az nem múlik.
Mondjuk pont nem egy erősítőre hajtok.
Annak semmi jelentősége nincs.
Én már annak is nagyon örülök,hogy rengeteg fórumtaggal személyesen is volt alakalmam találkozni.
Kezdenek kialakulni megyénként hifis baráti körök.Ilyen sem volt itt előtte soha.
Ez mind a fórum érdeme.Ha lesz minden megyében egy ilyen baráti kör,akkor mindenkinek lesz lehetősége arra,hogy ne csak a mm-ba menjen egy kis fülelgetésre.
Én megígértem,hogy ezeket a baráti köröket támogatni fogom.A saját költségünkön küldünk majd készülékeket egy hétre,így lesz alkalma egyre több fórumosnak arra,hogy otthoni környezetben is meghallgassa azokat a készülékeket,amiket nem fog megtalálni a multik kínálatában.remélem,hogy más forgalmazók is követik a példánkat.
Idáig kecskeméten,kaposváron és miskolcon volt már ilyen hallgatózás.
Mi sosem megyünk el egyikre sem,tehát nem lehet azzal vádolni bennünket,hogy bármire is rá akarunk beszélni valakit.Ezt kevesen mernék bevállalni,de érzem,hogy nekünk ezt kell tennünk.
Webáruház:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Kicsit OFF leszek de le kell írnom...
A legnagyobb probléma az, h senki sem tud a másik fejével és pénztárcájával, valamint a lehetőségeivel gondolkodni. Nagyon sok esetben itt a fórumon is, az ajánlások alkalmával, néhányan nagyon könnyen nyúlnak a ( Azt ne vedd meg mert sz@r, nem jó etc.) jelzőhöz, ha egy adott termékről van szó.
Én úgy gondolom, h sokszori meghallgatás, és a kellő tapasztalat sem elég ahhoz, h ilyen dolgot kijelentsünk. Nem hogy nem elég, hanem nem helytálló bizonyos szemszögből. Ahogy volt is róla szó, nem mindenki akar hifizni, és szeretnének vásárolni, tegyük fel kikötés az új termék, tetsszen is, stb. Ki és mi alapján tántorít el adott terméktől, azzal h azt mondja azt ne vedd meg mert nem jó? Itt van példának a CA 840 sztereó erősítő is, igen igen sokan hallgatják nagy megelégedéssel. Ennek ellenére nem egyszer elhangzott már, h azt ne vedd meg mert sz@r, felejtsd el azt a nevet és így tovább. Miért is ne vehetné meg, miért is ne lehetne jó, miért is nem tetszhet az neki? Vannak akik egy music centerrel is boldogan élnek és nekik az a hang ami bejön.
Itt a fórumon nehéz elválasztani a hifiseket, és a nem hifiseket, a kezdőket, valamint a szimpla zenehallgatókat. Milyen ajánlások alapján vásároljak? Hisz más az ízlésünk, más a hallásunk, az elgondolásunk a dolgokról, és még sorolhatnám. 100 emberből talán ha 3 ember aki hasonló ízléssel, hallással rendelkezik.
Szóval amit mondani akartam, h még itt is sokszor hangzanak el meggondolatlan és igen egyoldalú dolgok.
Ha mindig mindenki a másikra hallgat akkor hol marad a filling a vásárlási láz, a tapasztalatszerzés? Csak egy példát említve, én nagyon szeretem az üzleteket járni, nézelődni , hallgatózni, vásárolni. Hazavinni a terméket és a dobozából kicsomagolni, elégedetten nézegetni, tanulmányozni. Nekem egy használt termék vásárlása ezt az élményt teljesen lerombolja, és hiányérzetem lesz. Tudom most jön az, h mi számít, az h csomagolgassam vagy a hangja. Nekem mindkettő, mert a vásárlási láz, és kicsomagolást egy élményként élem meg.
Ettől én komolytalan lennék, és ha így akarom csinálni akkor erről le kell engem beszélni? Vagy számomra tetsző készülékről lebeszélni, h van attól jobb? Na ennyit akartam, bocsi az offért.
Sztereó erősitők
Elnézést ezért az offért,de szerintem héha nem baj,ha az új tagok is látják,hogy miért jó,hogy az AVX-et választották.
Köszönjük!
A vásárlásom még várat magára, de remélem ami késik az nem múlik.
Mondjuk pont nem egy erősítőre hajtok.
Sztereó erősitők
Lehet, hogy félre értjük egymást!
Nem vásárolni szeretnék
Szerintem nem értette félre.
Ő is azt mondja,hogy örül,hogy ezen a fórumon számára tök ismeretlen márkákkal tudott megismerkedni.Lehetősége adódiki közvetlen megismerkedni forgalmazókkal.Sokkal zöbb infót tud innen szerezni,mint a hifis ujságokból,amik 90%-a reklám cikk.
Mi is a szokásos módot választottuk az értékesítés terén.Volt 7 viszonteladónk.Jól megemeltük az alap árakat,hogy mindenki beleférjen.2007-ben rátaláltam erre a fórumra.
Rájöttem,hogy itt nagyon jó szakemberek találhatók.Azt is észrevettem,hogy egyre többen fordulnak az ilyen fórumokhoz segítségül,mert nem hisznek az ujságcikkeknek.
Abbahagytuk a hírdetéseket,a 7 forgalmazónak felmondtam,mert a forgalom elenyésző volt.megvettem ezt a fórumot és nyitottunk két + bemutatótermet.Azóta az áraink is lényegesen lejebb mentek.
Mivel mi is forgalmazók vagyunk,ezért nem mindenki számára lehet hiteles amiket én írok,de az a kérésém,hogy próbáljatok különbséget tenni gyári importőr cégek és viszontforgalmazók között.Gondolom a tegnapi HK erősítő ár,amit belinkeltem híven mutatja,hogy mit eredményez,ha túl sok kézen keresztül megy az áru.
Elég viccesnek tartom,hogy a mo-i árak sok esetben 30-40%-ban magasabbak,mint a nyugat-európai árak.A mi termékeinknél ez pont fordítva van.Mind ez csupán annak köszönhető,hogy mi nem építettünk be + értékesítési láncokat.
Én azt javaslom mindenkinek,hogy használják ki ezt a nagy lehetőséget,amit egy ilyen fórum tud nyújtani:közvetlen kapcsolat gyártókkal,importőrökkel,forgalmazókkal.
A hírdetésekben megjelenő készülékeket is mindenkinek ajánlom szíves figyelmébe.
Itt egy kis statisztika:
Legnépszerűbb topicok 2009 jan 1. - 2009 dec.31 között
Erősítők-adásvétel 748738 db rákattintás
Hangsugárzók-adásvétel 745563
HiFi 720251
ATC-Trade Zrt. 476154
Lejátszók, felvevők, tunerek-adásvétel 420299
Több mint 700000 rákattintás volt az eladásra felkínált erősítőkre 1 év alatt.
Az is látszik,hogy ez a fórum valóban egy igazi vérbeli hifis fórum.Meg kell neézni az első három helyen lévő nem adásvételi topicokat.
Hifi,ATC,Lejátszók
Webáruház:
Sztereó erősitők
Persze, nem kell hifistának lenni, igazából nem is tudom ki a hifista. Gondolj bele, már adott x öszegben összehasonlítasz pl. 5 erősítőt, már ott lehetnek hallható különbségek, és szerintem ekkor még nem is kell drága cuccokról beszélni.
Szerintem a lényeg: Legyen reális elképzelésed arról, hogy mi az, amit hallani szeretnél, ha maradunk az élő zenénél, akkor egyértelmű a kérdés.
A kezdő "hifistának" nem feltétlen van infója róla. hogy hogy szól egy milliós rendszer, de hidd el, az alacsonyabb árszegmensben is lehet találni olyan cuccot, ami NEKED tetszeni fog, főleg a music centered után.
Lehet azt látni az itteni fórumosok közül, hogy egy kettőnek nagyon sok tapasztalata van, rájuk nyugodtan hallgathatsz. Én debreceni vagyok, annyi lehetőségem lett volna, hogy Saturn, mm, és egy hifis üzlet, persze hogy szívtam az infot innen is. A Sony, Kenwood, Jamo, System Fidelity márkák után itt hallottam Jungson, Creek, Heed, Linn stb. cuccokról.
Én szándékosan nem írok márkákat, hogy mit halgass meg, zöldfülü vagyok absz. még a témában. Esetleg ha játszol valamilyen hangszeren (én akusztikus gitáron és basszuson pl.) akkor máris tudsz viszonyítani.
Lehet, hogy félre értjük egymást!
Nem vásárolni szeretnék csak a "Január 1."-el kapcsolatban írtam le a véleményeimet. Ezzel nem a szerző fapaci ellen, hanem a saját és további kezdő építkező társam úgymond " lesajnálásával " kapcsolatos megjegyzések miatt.
Nyilván bosszantó dolog lehet a hozzá nem értőknek sokadjára a tudtukra adni, hogy szerintetek mi a jó és miért azt ajánljátok amit.
Szerintem (magamból kiindulva) aki betéved erre az oldalra és regisztrálja magát az már egyszer átesett a már említett "ezt mi a francért vettem meg, ennyiért" készülékén. Így idejön és kérdezősködik amire nem mindig azt a választ kapja amit várt, de vannak a korábban leírt alternatívák és így talán sikerül egy jó készüléket találnia. Nem beszélve a kitartó, priváton keresztül támogató fórumtársakról, akik a sokadik szakértelem nélküli kérdésemre (mert nem akarok hifista lenni csak egy a meglévőtől normálisabb zenekeltő láncot összeválogatni) is megpróbálnak válaszolni. Persze, mint mindenben itt is igaz, hogy mindennél van jobb vagy semmi sem elég jó, hiszen nagyon tág a témakör.
Elnézést, az off témáért!
Sztereó erősitők
Az a gond, hogy ha vki teljesen laikus - amilyen én is voltam pár hónapja - az vesz vmi ismert márkát annyi pénzért, amennyije van és nagyon jó eséllyel csalódik majd.
Igazad van.
OFFTOPIC:
,de mit tegyen akinek nincs és nem is lesz min. 3x annyi pénze, mint amennyit elköltött volna eredetileg, de szeretne egy nem gagyi készüléket vásárolni ?
Szerk:
gyuszmo
Ezt én értem és tiszta sor.
Akkor legyen az én példám, nem vagyok hifista és talán nem is leszek, de szerettem volna összerakni egy "komolyabb" rendszert, minimal költségvetésből.
Tehát az istenért nem tudok százezreket költeni készülékenként, ha annyi a rászánt keretem. Talán ennyiből is ki lehet hozni egy olyan rendszert ami már megelégedéssel tölt el és mégsem a gagyi musikcentert hallgatom.
Persze, nem kell hifistának lenni, igazából nem is tudom ki a hifista. Gondolj bele, már adott x öszegben összehasonlítasz pl. 5 erősítőt, már ott lehetnek hallható különbségek, és szerintem ekkor még nem is kell drága cuccokról beszélni.
Szerintem a lényeg: Legyen reális elképzelésed arról, hogy mi az, amit hallani szeretnél, ha maradunk az élő zenénél, akkor egyértelmű a kérdés.
A kezdő "hifistának" nem feltétlen van infója róla. hogy hogy szól egy milliós rendszer, de hidd el, az alacsonyabb árszegmensben is lehet találni olyan cuccot, ami NEKED tetszeni fog, főleg a music centered után.
Lehet azt látni az itteni fórumosok közül, hogy egy kettőnek nagyon sok tapasztalata van, rájuk nyugodtan hallgathatsz. Én debreceni vagyok, annyi lehetőségem lett volna, hogy Saturn, mm, és egy hifis üzlet, persze hogy szívtam az infot innen is. A Sony, Kenwood, Jamo, System Fidelity márkák után itt hallottam Jungson, Creek, Heed, Linn stb. cuccokról.
Én szándékosan nem írok márkákat, hogy mit halgass meg, zöldfülü vagyok absz. még a témában. Esetleg ha játszol valamilyen hangszeren (én akusztikus gitáron és basszuson pl.) akkor máris tudsz viszonyítani.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Sztereó erősitők
Az a gond, hogy ha vki teljesen laikus - amilyen én is voltam pár hónapja - az vesz vmi ismert márkát annyi pénzért, amennyije van és nagyon jó eséllyel csalódik majd.
Igazad van.
OFFTOPIC:
,de mit tegyen akinek nincs és nem is lesz min. 3x annyi pénze, mint amennyit elköltött volna eredetileg, de szeretne egy nem gagyi készüléket vásárolni ?
Szerk:
gyuszmo
Ezt én értem és tiszta sor.
Akkor legyen az én példám, nem vagyok hifista és talán nem is leszek, de szerettem volna összerakni egy "komolyabb" rendszert, minimal költségvetésből.
Tehát az istenért nem tudok százezreket költeni készülékenként, ha annyi a rászánt keretem. Talán ennyiből is ki lehet hozni egy olyan rendszert ami már megelégedéssel tölt el és mégsem a gagyi musikcentert hallgatom.