Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jól látom, hogy innen valaki az utolsó pár hozzászólást törölte?

Vendég

Sztereó erősitők

Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől,

Én is erre gondoltam.

a pontosság kedvéért ezért említett a kiszemelt hangsugárzók típusát, hogy hátha így kapok választ...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől,

Én is erre gondoltam.

Vendég

Sztereó erősitők

A szoba nagy, viszont a behangosítani kívánt területe az egy kb 4x5 méteres négyzet alakú részt foglalna magába....  így sztereo esetén az első hangszóróktól kb max 3 méterre ülnék, ez a kör sugara kb...   

Elnézést, de olyan nincs, hogy a szoba nagy, de annak csak egy 4X5 méteres részét akarja "behangosítani".
Hogyan tiltja meg a hangoknak, hogy kilépjenek ebből a téglalapból, és elmenjenek egészen a szoba faláig? Tiltó táblával, vagy valamiféle házirenddel?
Újból bocsi, de tényleg annyira képtelenség az ön elképzelése, hogy csak a szoba egy részét akarja "behangosítani".

most egy pioneer 1017-es házimozi erősítő hajtja a mission 731-es polchangszóróimat amik elvileg 75W-ot tudnak....  a pioneer meg elvileg 150W-ot tud... elvileg... Ettől a teljesítménytől szeretnék nagyobbat....  erőteljesebbet....  2.0-ban hajtva....
Mi most elbeszélünk egymás mellett.
Ön az erősítő gyártó által megadott teljesítményéről (ki tudja, mennyi a valóságos), és a hangsugárzó "teljesítményfelvételéről" ír. (Mind a kettőt wattban határozzák meg.) Amiről én beszéltem, az pedig a hangsugárzó érzékenysége, aminek a mértékegysége dB/W/m.

Pedig létezik ilyen..... A szoba egy pontján van az a hallgatási és filmnézi pozició ahová a hangszórók néznek, ez az említett 4x5 méteres "terület"... nyilván a hang nem ebbe a 4x5-ös börtönbe zárva fog felcsendülni csak, ez elég logikus, de erre a helyre vannak pozícionálva, itt hallgatom és itt kell egy szép hangszínpadot teremteniük..... Ez a szobának körül-belül az 1/3-ad része...

A jelen rendszerem, és a kívánatos jövőbeli elképzeléseimet pedig azért írtam le, hogy aki érti, ismeri ezeket a hangszórókat, erősítőket, az körül-belül tud nekem adni egy tudományosságtól mentes, józan paraszti ésszel felfogható választ, hogy: A, Igen, ezzel a rendszerrel erőteljesebb és nagyobb hangot fogok hallani mint a jelenlegi rendszerrel.... , vagy B, Nem, ezzel sem fogok kiemelkedően erőteljesebb hangot hallani...

Csupán ennyire vonatkozott volna a kérdésem..

Vendég

Sztereó erősitők

A szoba nagy, viszont a behangosítani kívánt területe az egy kb 4x5 méteres négyzet alakú részt foglalna magába.... így sztereo esetén az első hangszóróktól kb max 3 méterre ülnék, ez a kör sugara kb...  

Elnézést, de olyan nincs, hogy a szoba nagy, de annak csak egy 4X5 méteres részét akarja "behangosítani".
Hogyan tiltja meg a hangoknak, hogy kilépjenek ebből a téglalapból, és elmenjenek egészen a szoba faláig? Tiltó táblával, vagy valamiféle házirenddel?
Újból bocsi, de tényleg annyira képtelenség az ön elképzelése, hogy csak a szoba egy részét akarja "behangosítani".

most egy pioneer 1017-es házimozi erősítő hajtja a mission 731-es polchangszóróimat amik elvileg 75W-ot tudnak....  a pioneer meg elvileg 150W-ot tud... elvileg... Ettől a teljesítménytől szeretnék nagyobbat....  erőteljesebbet....  2.0-ban hajtva....
Mi most elbeszélünk egymás mellett.
Ön az erősítő gyártó által megadott teljesítményéről (ki tudja, mennyi a valóságos), és a hangsugárzó "teljesítményfelvételéről" ír. (Mind a kettőt wattban határozzák meg.) Amiről én beszéltem, az pedig a hangsugárzó érzékenysége, aminek a mértékegysége dB/W/m.

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

kb 4x5 méteres négyzet

"kb"

jó, csak én még nem láttam olyan négyzetet aminek egyik oldala 4, a másik 5 méter

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

Vendég

Sztereó erősitők

kb 4x5 méteres négyzet

"kb"

Vendég

Sztereó erősitők

És ezzel a 100W-al fogok tudni "bömböltetni" is adott esetben?
Arra inkább vegyen egy oroszlánt.

Elnézést, de nem bírtam kihagyni.

Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől, a hallgatási távolságtól, a hallgató helyiség nagyságától, és akusztikájától, valamint egyéb akusztikai tényezőktől függ.
Pl. egy zajos környezetben (disco, házibuli, stb.) sokkal nagyobb hangnyomást kell teremteni ahhoz, hogy a szubjektív hangerőt ugyanolyan nagynak érezzük, mint otthon, csendes nyugodt környezetben.
De, ha nem ilyen sarkalatos példával akarok élni, akkor az sem mindegy, hogy otthon éppen a szomszéd szobában porszívóznak, a szomszéd köszörül, kalapál, vagy éppen csend van.

Tehát, hogy lehet-e "bömböltetni" azzal a száz wattal, az nagyon sok mindentől függ, még a legfontosabbon, a hangsugárzók érzékenységén kívül is.

A szoba nagy, viszont a behangosítani kívánt területe az egy kb 4x5 méteres négyzet alakú részt foglalna magába.... így sztereo esetén az első hangszóróktól kb max 3 méterre ülnék, ez a kör sugara kb...

a kinézett hangdobozok meg talán jamo c 607-esek... a mission 794-est is néztem, de arról messze nem hallottam olyan jókat mint a jamoról....

a szobában meg relatíve csönd van...

most egy pioneer 1017-es házimozi erősítő hajtja a mission 731-es polchangszóróimat amik elvileg 75W-ot tudnak.... a pioneer meg elvileg 150W-ot tud... elvileg... Ettől a teljesítménytől szeretnék nagyobbat.... erőteljesebbet.... 2.0-ban hajtva....

Vendég

Sztereó erősitők

Arra inkább vegyen egy oroszlánt.

Elnézést, de nem bírtam kihagyni.

Hogy a száz watt mekkora hangerőre elég, illetve, hogy az adott hangerőt (mérhető) mennyire fogja hangosnak hallani, az elsősorban a hangsugárzók érzékenységétől, a hallgatási távolságtól, a hallgató helyiség nagyságától, és akusztikájától, valamint egyéb akusztikai tényezőktől függ.
Pl. egy zajos környezetben (disco, házibuli, stb.) sokkal nagyobb hangnyomást kell teremteni ahhoz, hogy a szubjektív hangerőt ugyanolyan nagynak érezzük, mint otthon, csendes nyugodt környezetben.
De, ha nem ilyen sarkalatos példával akarok élni, akkor az sem mindegy, hogy otthon éppen a szomszéd szobában porszívóznak, a szomszéd köszörül, kalapál, vagy éppen csend van.

Tehát, hogy lehet-e "bömböltetni" azzal a száz wattal, az nagyon sok mindentől függ, még a legfontosabbon, a hangsugárzók érzékenységén kívül is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ha a HK 980-as erősítő leírása 4 és 8 ohm-okat ír akkor erre nem lehet rákötni 6 ohmos Jamo hangszórókat?
Nem lesz azzal semmi gond.
Nyugodtan rákötheted.Kb 100W-ot tud így leadni az erősítő.

Ha ez a cél,akkor biztosan,de ez elsősorban a dobozokon múlik.

Vendég

Sztereó erősitők

Ha a HK 980-as erősítő leírása 4 és 8 ohm-okat ír akkor erre nem lehet rákötni 6 ohmos Jamo hangszórókat?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Vendég

Sztereó erősitők

Ha a HK 980-as erősítő leírása 4 és 8 ohm-okat ír akkor erre nem lehet rákötni 6 ohmos Jamo hangszórókat? Ha a leírás alapján 4 ohmon 120, 8 ohmon meg 80 watt leadására képes/csatorna, akkor 6 ohmon 100 wattot fog leadni?
Elég teljesítmény van egy ilyen erősítőben hogy megfelelően kezeljen egy pár jamo c 607-et?

Valaki írta korábban, a HK 980-as említése után, hogy "biztos ilyen hangra vágyom?", de nem jellemezte hogy milyen hangja van.... Milyen hangja van a HK-nak? Tudná valaki jellemezni?

köszi

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ruczak »

A legrövidebb úton kösd össze, ha már amúgy is egy kávában van az elő-végfok.

Ez mit jelent?

Csak azt, hogy próbáld ki a gyári megoldást és úgy hasonlítsd össze egyéb kábelekkel.

Ment privi!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ez mit jelent?

Csak azt, hogy próbáld ki a gyári megoldást és úgy hasonlítsd össze egyéb kábelekkel.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ez mit jelent?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok, elsősorban a tapasztaltabbak segítségét kérném. Írják le véleményüket egy erősítővel kapcsolatban: DENON PMA500AE. Tudom hogy nem a csúcskategóriát képviseli, de anyagilag ezt tudnám most megengedni, illetve valahol el kell kezdeni a sztereót... Kicsi, kb. 10 nm-es szobában lenne használva ezért a hangerő nem szempont. Amiben még tájékozatlan vagyok azok a hozzá való hangfalak. Polchangfalban gondolkozok (másmilyen nem fér el) de azt már nem tudom milyen márka menne hozzá, illetve milyen árkategóriás sugárzót érdemes hozzá csatolni. Köszi a segítséget.
Nos... én nem beszélnélek le a kis Denonról... igaz rá sem!
Egyébként ITT éppen megvásárolható jó áron!

Egyébként megnyugtatlak hogy nagyobb szobában is simán helyt áll!
Ha bővebben érdekel akkor írj privit...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Régebben egyszer említettem, hogy most egy technics su-v7x-em van.Van rajta hátul egy olyan,  hogy graphic EQ\EXT input-output(rca). Normális az, hogy nekem ezeket össze kell kötni(sima rca kábellel), és csak akkor szól az erősítő? (ez  az a bizonyos bontható az elő- és végfok?) .
igen! újkorában egy szeggel volt átkötve!

Akkor gondolom itt sem mindegy a kábel minősége, vagy nem jól gondolom?

Hát igen!

Próbálkozhatsz kedvedre a kábelekkel de nem hiszem, hogy nagy javulást okozna egy kábel.

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Régebben egyszer említettem, hogy most egy technics su-v7x-em van.Van rajta hátul egy olyan,  hogy graphic EQ\EXT input-output(rca). Normális az, hogy nekem ezeket össze kell kötni(sima rca kábellel), és csak akkor szól az erősítő? (ez  az a bizonyos bontható az elő- és végfok?) .

Akkor gondolom itt sem mindegy a kábel minősége, vagy nem jól gondolom?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Régebben egyszer említettem, hogy most egy technics su-v7x-em van.Van rajta hátul egy olyan, hogy graphic EQ\EXT input-output(rca). Normális az, hogy nekem ezeket össze kell kötni(sima rca kábellel), és csak akkor szól az erősítő? (ez az a bizonyos bontható az elő- és végfok?) .

Vendég

Sztereó erősitők

Nem írtam Marantz-ról.    De zeneileg mindenevő lennék, kicsit a jazzt és az instrumentálist előtérbe helyezve. Azért keresnék ilyesmi erősírőt, mert denon dcd-485-ös cd lejátszóval használnám, ami jelenleg házimozi erősítővel van összekötve. Hangfalakat pedig hosszútávon szándékozom majd használni. Tudom elötte sokat kellene hallgatózni...
Részben jogos,de természetesen a Denon erősítőre gondoltam... Továbbra sem javaslom, de a Te dolgod. Vedd ezt ha gondolod...

Attól, hogy a forrás denon még nem feltétlenül kell az erősítőnek is annak lennie...

A leírt zenékhez melegen ajánlom ezeket:

Epos ELS 8 mini monitor , fekete, juhar színben 55 000.- Ft

www.amtron.hu --> Akciók

Listaáruk 84 000 Ft... 10 nm-re szerintem jók lesznek.

Mivel keretet nem írtál határozott kérésre sem így gondolom az nem gond és biztosan belefér a fenti hangfal...

Részemről nem tudok többet hozzátenni. Különösen nem a denon erősítőhöz...

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Nem írtam Marantz-ról. De zeneileg mindenevő lennék, kicsit a jazzt és az instrumentálist előtérbe helyezve. Azért keresnék ilyesmi erősírőt, mert denon dcd-485-ös cd lejátszóval használnám, ami jelenleg házimozi erősítővel van összekötve. Hangfalakat pedig hosszútávon szándékozom majd használni. Tudom elötte sokat kellene hallgatózni...

Vendég

Sztereó erősitők

Nem, álványt nem tudnék elhelyezni sehol sem, mert a szoba mérete adott. Szekrényen lenne majd a hangfal. Az erősítő 30k körül lenne, a hangfalakat meg az erősítőhőz keresném, ha valaki megmondaná hogy max. mennyit érdemes rászánni.
Szerencsésebb lenne, ha megadnál egy keretet amiből tudnánk ajánlani hangfalakat és erősítőt. Úgy a végén még talán hagynád magad lebeszélni erről a Marantzról... (amiből azért elég sokat profitálnál.)

De a mennyit érdemes hangfalra költeni kérdés önmagában elég kevés... nem tudhatjuk, hogy inkább egy jobb hangfalat keresel, amit akkor is megtarthatsz, ha rájössz, hogy a marantz rossz döntés volt és / vagy ha erősítőben feljebb akarsz lépni, vagy a marantz a fix pont és kell hozzá egy hangfal amivel kifutja magát.

Ezentúl azt sem árultad még el, hogy barokk zenét vagy trashmetalt hallgatsz

Szóval ha adsz inputokat lesz érdemi output is. (reméljük...)

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Nem, álványt nem tudnék elhelyezni sehol sem, mert a szoba mérete adott. Szekrényen lenne majd a hangfal. Az erősítő 30k körül lenne, a hangfalakat meg az erősítőhőz keresném, ha valaki megmondaná hogy max. mennyit érdemes rászánni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”