Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Plazma

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

nekem samu b450 van de semmi gondom vele.
Pedig a ghostra és a beégésre is elég háklis vagyok.
Ja és nem is riceg. gondolkodik.gif

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: moja »

Nem vagyok samu tulaj, de sokáig sasoltam a 850-est, már-már azt gondoltam jobb képminőséggel bír mint a pio és lecserélem(ez addig tartott míg nem láttam őket egymás mellet).
Én is ezért vettem Pio-t.
Inkább vennék használtan egy jó kis Piot, mint bármi mást. max legújabb Panát, mert abba már Pio is beletett ezt azt...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bartholomew »

Azért azt hozzá kell még fűznöm, hogy a Panák természetesen hihetetlen szép képet produkálnak! (G10,15-nél érzékelhető volt egy kis enyhe vibrálás, v10-nél nem láttam annyira, de máshol és más forrásról mentek, V10-nél a Pana saját demo-ja futott..)Remélem a Samsung B650-esek felérnek ezekkel valamelyest.

Nálam a plazma nyert a leddel szembem mégpedig a panasonic.
Nem tudja az 5.5 pulldown-t de szerintem nem lehet észrevenni, mármint én nem érzékelek semmifajta vibrálást.
Az se mindegy, hogy mi a forrás, illetve a kábelen is nagyon sok múlik.Sasold meg 1 bluray lejátszóval, na meg köttesd össze normális kábellel és szerintem nem fogsz csalódni.A beállításokat is nyugodtan lehet piszkálgatni, stb., stb.
Én MM-be vettem és úgy kértem meg az eladót, hogy ugyan már ha ennyit kiadok 1 tv-re had nézzem már meg saját kábellel, meg direktbe úgy, hogy nem osztják 70 fele a jelet.Volt különbség nem is kevés!!!

Pana lenne nálam is a nyerő, ha nem lenne ott az a fránya kis vibrálás, vagy legalább elérhetőbb árú típusok is tudhatnák a 24p real movie-t, nem csak a V10,Z11. A vibrálás az nem az 5:5 (vagy 4:4,3:3pulldown) hiánya miatt van, ez két különböző dolog. Itt nagyon jól leírják, hogy mit is jelentenek ezek a különböző pulldown számok pontosan:
http://www.moviehunter.hu/index.php?Mov ... _DTS_HD_MA

De lehet hogy csak nekem túl magasak az elvárásaim?...

Pillanatnyi helyzet, hogy mindezt tudomásom szerint kedvezőbb árban csak Az LG PS8000-es tudja... az összes előnyével és hátrányával együtt.
Azon gondolkozom, hogy talán egy ilyet kellene vennem addig, ameddig meg nem jelenik nálunk is a Pana új sorozata, abban már lejebb is megtalálható lesz ez az opció, ill. a THX.
Naim Supernait 2, TeddyCap Mk III, Naim nDAC, XP5 XS, ND5 XS2, nSUB,
Shelter 901 MC, Roksan Tabriz, Rega P3, Heed Orbit 2, Naim Stageline MC RIAA
B&W 804s, AKG K701

Gólya
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gólya »

Azért azt hozzá kell még fűznöm, hogy a Panák természetesen hihetetlen szép képet produkálnak! (G10,15-nél érzékelhető volt egy kis enyhe vibrálás, v10-nél nem láttam annyira, de máshol és más forrásról mentek, V10-nél a Pana saját demo-ja futott..)Remélem a Samsung B650-esek felérnek ezekkel valamelyest.

Nálam a plazma nyert a leddel szembem mégpedig a panasonic.
Nem tudja az 5.5 pulldown-t de szerintem nem lehet észrevenni, mármint én nem érzékelek semmifajta vibrálást.
Az se mindegy, hogy mi a forrás, illetve a kábelen is nagyon sok múlik.Sasold meg 1 bluray lejátszóval, na meg köttesd össze normális kábellel és szerintem nem fogsz csalódni.A beállításokat is nyugodtan lehet piszkálgatni, stb., stb.
Én MM-be vettem és úgy kértem meg az eladót, hogy ugyan már ha ennyit kiadok 1 tv-re had nézzem már meg saját kábellel, meg direktbe úgy, hogy nem osztják 70 fele a jelet.Volt különbség nem is kevés!!!

Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos

PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Azért azt hozzá kell még fűznöm, hogy a Panák természetesen hihetetlen szép képet produkálnak! (G10,15-nél érzékelhető volt egy kis enyhe vibrálás, v10-nél nem láttam annyira, de máshol és más forrásról mentek, V10-nél a Pana saját demo-ja futott..)
Remélem a Samsung B650-esek felérnek ezekkel valamelyest.
B&W 804s, AKG K701

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Samu tulajok: Samsungnak melyik a best plazmája, B850, B650? Szolgáltatás része, internet, bluetooth, stb. nem igazán érdekelne, inkább hogy van-e különbség a megjelenített képen egymáshoz képest és hogy mondjuk labdába rúghat-e a Panák mellett. Tudom, alapvetően meg kell nézni személyesen, de mielőtt elindulnék, hátha van olyan tényező -elfogulatlanul- amire érdemes odafigyelni.
Köszönet.

Best a 850, de a szolgáltatások miatt. Állítólag a 650-es panelja ugyanaz meg-
egyező képminőséggel, kevesebb szolgáltatással. A 850-es 3cm mély.
Szerintem meglepően jó a képminőségük.
Nem vagyok samu tulaj, de sokáig sasoltam a 850-est, már-már azt gondoltam jobb képminőséggel bír mint a pio és lecserélem(ez addig tartott míg nem láttam őket egymás mellet).

Ahogy olvasgattam, igen jó alternatívának tűnik ár/érték arányban a Samsung B650-es szériája mondjuk a Panák neoPDP-s sorozatával szemben (G10,G15,V10).
Még ha csak a Pana TX-P50G10-hez is hasonlítjuk mondjuk a Samsung PS50B650-es csúcs kijelzős modelljét -hogy valami konkrétról beszéljünk- hozzávetőlegesen jó 20%-al olcsóbb és ez még 'csak' a G10.
Nagy különbség nincs a G10 és a G15-ösök között, mindkettő megfelel még a legkritikusabb elvárásoknak is, persze ha egymás mellett van a kettő akkor fel lehet fedezni a különbséget (valamivel mélyebb színek) de szvsz nem klasszisokkal jobb a 15-ös. V10 meg ugyanaz mint a G15 +THX.

Samsung PS50B650 fele (!) annyiba kerül mint a Pana TX-P50V10. Annyival talán nem rosszabb...

Meg fogom lesni.
B&W 804s, AKG K701

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: fullaki »

Samu tulajok: Samsungnak melyik a best plazmája, B850, B650? Szolgáltatás része, internet, bluetooth, stb. nem igazán érdekelne, inkább hogy van-e különbség a megjelenített képen egymáshoz képest és hogy mondjuk labdába rúghat-e a Panák mellett. Tudom, alapvetően meg kell nézni személyesen, de mielőtt elindulnék, hátha van olyan tényező -elfogulatlanul- amire érdemes odafigyelni.
Köszönet.

Best a 850, de a szolgáltatások miatt. Állítólag a 650-es panelja ugyanaz meg-
egyező képminőséggel, kevesebb szolgáltatással. A 850-es 3cm mély.
Szerintem meglepően jó a képminőségük.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

3:1
Kb. 5 éve használok ezy Philips 42-es plazmát, és SEMMI BEÉGÉS!!! Igaz ez akkoriban csúcsmodell volt... Mostanában akartam lecserélni nagyobbra és fullHD-ra, de amiket itt(is) olvasok az új modellekről, lehet inkább gyűjtök egy jó vetítőre. TV-re meg bőven elég a régi...

én még az életben nem láttam beégett pana plazmát ami pár éves modell

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Plazma

Hozzászólás Szerző: peterson »

Kb. 5 éve használok ezy Philips 42-es plazmát, és SEMMI BEÉGÉS!!! Igaz ez akkoriban csúcsmodell volt... Mostanában akartam lecserélni nagyobbra és fullHD-ra, de amiket itt(is) olvasok az új modellekről, lehet inkább gyűjtök egy jó vetítőre. TV-re meg bőven elég a régi...

OdyM
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: OdyM »

A mostani neoPDP-s készülékeknél (nem tudom, hogy az előző generációs plazma kijelzőknél is érzékelhető-e a dolog), ha odafigyel rá az ember érzékelhető enyhe vibráció, valószínűsítem hogy a Black Frame Insertion technológia lehet az oka, de javítsatok ki, ha nem így van. Ez a jelenség hosszútávon nem zavaró?
Érzékelhető néha a vibráció de engem abszolút nem zavar. Nekem G10 -es van, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Beégés? Ugyan már...

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Köszönet.

550 series5

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Samu tulajok:
Samsungnak melyik a best plazmája, B850, B650? Szolgáltatás része, internet, bluetooth, stb. nem igazán érdekelne, inkább hogy van-e különbség a megjelenített képen egymáshoz képest és hogy mondjuk labdába rúghat-e a Panák mellett. Tudom, alapvetően meg kell nézni személyesen, de mielőtt elindulnék, hátha van olyan tényező -elfogulatlanul- amire érdemes odafigyelni.
Köszönet.
B&W 804s, AKG K701

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Panasonic tulajok, hozzáértők:
Nézegettem a Panasonic TX-P42/46 G15E leírását több helyen is, de sehol nem találtam arra utaló jelzést, hogy tudja-e az 5:5 pulldown-t, pedig ennél feljebb már 'csak' az Eisa díjas V10 (=G15E+THX képi megjelenítés terén), ill. Z11 van.

A mostani neoPDP-s készülékeknél (nem tudom, hogy az előző generációs plazma kijelzőknél is érzékelhető-e a dolog), ha odafigyel rá az ember érzékelhető enyhe vibráció, valószínűsítem hogy a Black Frame Insertion technológia lehet az oka, de javítsatok ki, ha nem így van. Ez a jelenség hosszútávon nem zavaró?
B&W 804s, AKG K701

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Tehát egy új plazma tulajdonosnak érdemes 40%-os kontraszt és fényerő mellett 50-100h-t járatni a tv-t, teljesképernyős üzemmódban, ha lehet dvd-ről, logók nélkül.
Most már biztosan így fogok indítani, ha meglesz a dágaságom.
Azért ez hasznos információ, remélem másoknak is.
B&W 804s, AKG K701

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

na most hogy elszállt a plazmám, nem tudja valaki hogy van e rajta reset? vagy esetleg meg lehet e nézni a biztosítékot egyszerűen hogy kiment e?

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Nekem volt egy régi lg-m, most 7-es sorozatú pio-m van. Első száz órában 40%
kontraszt és fényerő, szélesvásznú film után teljesképernyős tévézés, oldalsó fekete sáv kerülendő. Ennyi. Ezután nagyon figyelmetlennek kell lenned, hogy beégesd. Persze azért digitális képkeretnek ne használd, arra jobb a led lcd.

amajci
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Plazma

Hozzászólás Szerző: amajci »

"Tuti recept"-et nem tudok, de az biztos nem árt ha teljes képernyőn filmeket nézel rajta (ahol nincs se logó, se karika, se fekete csík, semmilyen statikus kép) néhány 10 órán át.

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

B&W 804s, AKG K701

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Köszi a megerősítéseket!
Le tudná írni valaki, hogy mi a tuti recept a plazmák bejáratására?

B&W 804s, AKG K701

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

fullaki
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Ja , és még egy kérdés: ezek az újabb LG-k (PS széria) is ugyanúgy hajlamosak vajon a beégésre mint az elődeik, vagy esetleg ezek már újabb generációs modellek és szerencsésebbek ilyen szempontból?
Nagyon vigyázz a plazmákkal, nekem volt 50-es full HD-s panám egy hét alatt beégett. El is adtam. Mondom büdös életbe nem veszek mégegyszer plazmát a házamba. Másik fórumon beégésről megy a vita.
link
Inkább szerezd vissza a led-es tv-det...
Én is tv vásárlás előtt állok, csak nem tudom, hogy mit vegyek. Nincs tökéletes tv, sajna.

Hát ezt szomorúan olvasom.
Néhány oldallal előrébb éppen azt írta valaki, hogy a Panák a legmegbízhatóbbak beégés szempontjából. (A linket még nem néztem a vitáról amit küldtél)

LED-es Samut egyébként meg azért adtam el, mert megörjített a szaggatása a nagyobb objektumok mozgásánál, vagy a ló másik oldala (100Hz Motion Plus állítgatásával) a szappanopera efektus... én is belehabarodtam a LED mágiába, de ez volt a tanulópíz, így így érkeztem meg a plazmások táborába, de úgy látom itt meg a beégéstől kell rettegni...

Nevetséges ez a beégéses baromság. Négy éve plazmám van, az első 100 órán át
vigyáztam a fényerővel és a kontrasztal. Azóta rtl, axn playstation(egész délután)
megy nap mint nap és semmi gondom nem volt. Egyszer, egész éjszaka kintmaradt dvd kép sem tett benne kárt. Barátomnak pana 50-es van két hómapja. Egyáltalán nem kíméli és semmi probléma nincs vele. Próbálj ki egy jó plazmát és elfeljted az lcd-t. Olvass vissza! Hány plazma tulajt nyomaszt ez a beégéses baromság és mennyi örül a jó képminőségnek?

amajci
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Plazma

Hozzászólás Szerző: amajci »

"Mióta az eszemet tudom", azóta ha plazma, akkor Pana!

Erről a témáról ennyit tudok mondani...

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

...vagy ha valaki magabiztosan tud javasolni más típust ami labdába rúghat a Pana G15-ösök mellett?

LG50PS8000-t vajon méltatlan ide venni?
B&W 804s, AKG K701

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Plazma

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Nekem sem égett be a samu, tehát akkor izéé...

Bartholomew
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

2:1
B&W 804s, AKG K701

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”