Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
valahol olvastam, hogy lehet benne csövet cserélni (más márka) és pár tízes ráfordításával még jobb hangja lesz!
Igaz ez?
Mullard NOS EL34-es csövekre mondjuk érdemes kicserélni őket, de azokból egy illesztett kvartett minimum 50 ezer Ft-ba kerül.
http://cgi.ebay.com/Mullard-EL34-Quad-V ... 5ad662279e
Mindenkinek csak azt ajánlom, hogy óvatosan kezdjen bele az ilyen cserélgetésekbe. Mert tapasztalatból tudom, hogy először, mondjuk, csak csöveket cserél az ember, azután, akkor a jobb csövekhez már kicseréli a csatoló kondenzátorokat is, majd elgondolkodik a kimenőnatrafó cserén, esetleg a hálózatinak a cseréjén is, és a végén már sokkal, de sokkal többe van az erősítő, mint amennyit eredetileg szántunk rá, nem beszélve arról, hogy az már egyáltalán nem az az erősítő, mint amit eredetileg megvettünk.
Sztereó erősitők
valahol olvastam, hogy lehet benne csövet cserélni (más márka) és pár tízes ráfordításával még jobb hangja lesz!
Igaz ez?
Mullard NOS EL34-es csövekre mondjuk érdemes kicserélni őket, de azokból egy illesztett kvartett minimum 50 ezer Ft-ba kerül.
http://cgi.ebay.com/Mullard-EL34-Quad-V ... 5ad662279e
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Igaz ez?
1-2 darab?
Gondolkodnom kell!
Minek akarsz jobbat az Elektroharmonixnál? Ezek nagyon jók hidd el.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2141
Sztereó erősitők
Igaz ez?
1-2 darab?
Gondolkodnom kell!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Sztereó erősitők
USB DAC Akció!!!
StyleAudio CARAT-UD1 39900 Ft helyett 19900 Ft
StyleAudio CARAT-HD1V 56900 Ft helyett 29900 Ft
Itt a lehetőség olcsón hifizni
Webáruház:
Sztereó erősitők
Szia Béla
És van nálad még ilyen?
1-2 db lehet még belőle.
Webáruház:
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Szia Béla
És van nálad még ilyen?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Sztereó erősitők
Köszi!
A megépítése is elég komoly, csak azt tudnám ki volt az a barom aki összekarcolta!
Még az is lehet,hogy az csak egy lakkréteg,de nem fogadnék rá.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Fountek ALTITUDE 3500
Ez milyen lehet?
Mekkora érzékenységű hangsugárzóval érezné jól magát?
Aki tud valamit róla írjon, köszi!
Nekem az egyik kedvenc erősítőm a mieink közül.
Fura,de még a dyno 52-es doboz is jól szólt vele,pedig azt elvileg nehéz meghajtani.
Nagyon jóminőségű orosz csövek vannak benne:Elektroharmonix
Webáruház:
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Köszi!
A megépítése is elég komoly, csak azt tudnám ki volt az a barom aki összekarcolta!
Sztereó erősitők
Fountek ALTITUDE 3500Ez milyen lehet?
Nagyon jó erősítő, több helyen, több dobozzal is hallgattam, és mindenhol tetszett.
Ennyiért nem nagyon kapsz jobb csövest újonnan garival, stb....
- Voyager
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Fountek ALTITUDE 3500
Ez milyen lehet?
Mekkora érzékenységű hangsugárzóval érezné jól magát?
Aki tud valamit róla írjon, köszi!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Hangmérnökből világosító? Mekkora karrier!
Nem besértődni, csak vicceltem!
Magam most is a bal oldalon ülök, és nem is szeretnék a másikra kerülni.
Hanggal olyan egyértelmű volt foglalkozni... Fénnyel meg senki sem akart. Én hülye bevállaltam addig amíg nem lesz más, ennek 4 éve...
A hangos kollégák nem szeretnek mellettem dolgozni, mert mindig belepofázok a dolgukba, szerintem már bánják :lol!:
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szerintem a mélycsatorna frontokra keverését, még egy ősrégi 4.1-es erősítő is tudja.
Látom Tigris koma nem érti,
értettem, de én másról beszéltem
Sztereó erősitők
Hangmérnökből világosító? Mekkora karrier!
Nem besértődni, csak vicceltem!
Magam most is a bal oldalon ülök, és nem is szeretnék a másikra kerülni.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szerintem egy rosszult kevert felvétellel nem fog egy hangszínszabályzó csodát tenni, főleg nem egy olyan, ami 2db tekerőből áll, mármint "bass" & "treble". Egy fullos keverőpult már inkább, de azt meg eretnekség lenne egy komolyabb hifi láncba bekötni. Csak úgy mellesleg már az 2 tekerős áramkör is rontja a hangot, alaphelyzetben is.
Semmin, sem tesz csodát a hangszín poti. Sőt!
Ha vágsz, mennyit vágsz? - Sosem egy frekit. Mivel ezek a hangszínszabályozók a fázis forgatáson alapulnak, sok más hangszínt is emelnek... fésű effekt.
Ismerek olyan hangmérnököt, aki hozzá nem nyúl a hangszín potikhoz... inkább mikrofont cserél Ő tőle hangzott el ez a mondat: Hogy lehet odatenni ami nincs ott?
Melóhely (igaz én jobb oldalon dolgozom, de álltam tizenegynehány évet a másik pult mögött is):
Sztereó erősitők
Ha nincsenek háttereid, a jobb háttér hangját a jobb front fogja megszólaltatni, a bal hátterét a bal front. Ha nincs centered, akkor a két frontra keverődik rá monóban. így próbálja elhitetni veled, hogy ott van a center középen. Ezt a házimozi erősítőben levő dsp csinálja, nem a hangmérnök, és nem a lemez lett így felvéve. PC-s szoftverek is mind tudják ezt.
Bizony bizony
Webáruház:
Szerintem a mélycsatorna frontokra keverését, még egy ősrégi 4.1-es erősítő is tudja.
Látom Tigris koma nem érti, úgyhogy elmagyarázom. Van ugyebár az 5.1es jel. 5 csatorna + mély, vagy 6 csatorna, kinek hogy tetszik. Pont ezért állítod be az erősítőnek, hogy van-e subod, vagy nincs, vagy vannak-e háttereid/centereid stb, mert így adod meg melyik csatorna jelét, melyik csatornára keverje rá .
Ha nincsenek háttereid, a jobb háttér hangját a jobb front fogja megszólaltatni, a bal hátterét a bal front. Ha nincs centered, akkor a két frontra keverődik rá monóban. így próbálja elhitetni veled, hogy ott van a center középen. Ezt a házimozi erősítőben levő dsp csinálja, nem a hangmérnök, és nem a lemez lett így felvéve. PC-s szoftverek is mind tudják ezt.
Ugyanez a helyzet a mélynyomó esetén. Megkérdezi az erősítőd, hogy a frontod/centered large vagy small. Amit small-ra állítasz, annak a csatornának a mélyét, az erősítő rákeveri a mélycsatorna jelére, és a mélynyomó fogja leadni. Erősítője válogatja ez mekkora érték, általában 80hz szokott lenni. Ha nincs mélynyomó, akkor a front csatornára keveri ki a mélyeket, és a front veszi át a mélynyomó szerepét.
Remélem így világos. Ha mégse, akkor maradjunk a privát üzenetnél a továbbiakban
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Sztereó erősitők
Látom Tigris koma nem érti, úgyhogy elmagyarázom. Van ugyebár az 5.1es jel. 5 csatorna + mély, vagy 6 csatorna, kinek hogy tetszik. Pont ezért állítod be az erősítőnek, hogy van-e subod, vagy nincs, vagy vannak-e háttereid/centereid stb, mert így adod meg melyik csatorna jelét, melyik csatornára keverje rá .
Ugyanez a helyzet a mélynyomó esetén. Megkérdezi az erősítőd, hogy a frontod/centered large vagy small. Amit small-ra állítasz, annak a csatornának a mélyét, az erősítő rákeveri a mélycsatorna jelére, és a mélynyomó fogja leadni. Erősítője válogatja ez mekkora érték, általában 80hz szokott lenni. Ha nincs mélynyomó, akkor a front csatornára keveri ki a mélyeket, és a front veszi át a mélynyomó szerepét.
Remélem így világos. Ha mégse, akkor maradjunk a privát üzenetnél a továbbiakban
Sztereó erősitők
Frontokra kiküldi a sub csatornát. mindettő front ugyanazt a sub jelet kapja meg összekeverve a megfelelő front csatorna jelével.
magyarul a hangmérnök mikor megcsinálja a lemezre szánt anyagot, akkor ő ott már a szub jelét ráviszik a frontokra is?
A hangmérnök az nem, a hangmérnök az LFE csatornát használja. Azt tolja rá a frontokra, vagy nem csak a frontokra a dekódolást végző eszköz. Persze biztos létezik olyan hm erősítő, ami ezt nem tudja, de szerintem elvárható lenne.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Sztereó erősitők
Frontokra kiküldi a sub csatornát. mindettő front ugyanazt a sub jelet kapja meg összekeverve a megfelelő front csatorna jelével.
magyarul a hangmérnök mikor megcsinálja a lemezre szánt anyagot, akkor ő ott már a szub jelét ráviszik a frontokra is?
Azt nem tudom a hangmérnök csinál-e ilyet, de szerintem a HM erősítő megcsinálja:)
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
A legnagyobb baj, az, h a filmeknek a mély hangja mindenképpen 5.1 csatornára van kikeverve, hacsak nincs rajta sztereó hang is...Tehát a mélyek egy része akkor sem jelenik meg a frontokon, ha nincs szub bekötve.Ebben szinte biztos vagyok, hisz azért 5.1 a film . Bizonyos frekik alapból a szubcsatornára lettek gyárilag megírva.
Ha a HM erősítőre nincs szub kötve, akkor kikeveri a mélyet(.1) szerintem a frontokra.
Mit kever rá, ha már magában a filmanyagban nincs a frontokra keverve a legmélyebb hang? Én nem a technikáról, hanem magáról az 5.1 lemez adottságairól írtam amit. Vagy egy lemezen ami 5.1 re specifikálva a szubhangok rajta vannak a frontokon is? Nem hinném, akkor nem lenne 5.1 a neve...De lehet én gondolom rosszul...Na de ez itt már elég OFf...Bocsi csak egy eszmefuttatás volt.
Win DvD 2002-ben tudta ezt már. Nem hiszem, hogy egy 200ezres HM erősítő ne tudná =)
Sztereó erősitők
A legnagyobb baj, az, h a filmeknek a mély hangja mindenképpen 5.1 csatornára van kikeverve, hacsak nincs rajta sztereó hang is...Tehát a mélyek egy része akkor sem jelenik meg a frontokon, ha nincs szub bekötve.Ebben szinte biztos vagyok, hisz azért 5.1 a film . Bizonyos frekik alapból a szubcsatornára lettek gyárilag megírva.
Ha a HM erősítőre nincs szub kötve, akkor kikeveri a mélyet(.1) szerintem a frontokra.
Mit kever rá, ha már magában a filmanyagban nincs a frontokra keverve a legmélyebb hang? Én nem a technikáról, hanem magáról az 5.1 lemez adottságairól írtam amit. Vagy egy lemezen ami 5.1 re specifikálva a szubhangok rajta vannak a frontokon is? Nem hinném, akkor nem lenne 5.1 a neve...De lehet én gondolom rosszul...Na de ez itt már elég OFf...Bocsi csak egy eszmefuttatás volt.
Sztereó erősitők
Hát akkor laikusként számomra el is dőlt, hogy a HK komolyabb erősítő mint az Onkyo...
A HK mindig is komolyabb volt erősítő téren, mint az Onkyo. A Rotel kiváló sztereóban is.
-
Vendég
Sztereó erősitők