Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Class D amp (tapasztalatok-vélemények)

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

A K1 egy PA (public amplification) erősítő, elsősorban hangosításra tervezték. Persze nem lehet az audiofil felhasználás és a PA között éles határvonalat húzni, de azért ebben az erősítőben sokmindent alárendeltek a nagy teljesítménynek. Mondom ezt úgy, hogy nem hallottam, tehát ez csak feltételezés a részemről.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Én is rég óta gondolkodom már egy D-class erősítőn. Régebben láttam pár félét a neten, (ami nem flying mole áron volt) de most nem találom őket. Csak profi erősítőket találok. Érdeklődéssel figyelem a topikot...
Most adtak el egy kiváló végfokot a fórumon.

Mi is az?

Crown K1

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Én is rég óta gondolkodom már egy D-class erősítőn. Régebben láttam pár félét a neten, (ami nem flying mole áron volt) de most nem találom őket. Csak profi erősítőket találok. Érdeklődéssel figyelem a topikot...

Mi is az?

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Tudtam (és vártam, mert láttam, hogy ír ), hogy HG lefogja írni erről a véleményét, amivel én teljesen egyetértek. Emiatt is írtam Neked Kalmi azt amit, még ha kicsit nyersen is tettem azt.
Megértem, és tiszteletben tartom a véleményeteket. Ennek a meghallgatásnak nem is az lenne a lényege, hogy a végén kiemeljük a legjobbnak hallott erősítőt, hanem az, hogy egymás után hallgatva mik a karakter beli különbségek. Meg vagyok róla győződve hogy az egyes osztályok teljesen másképp (nem jobban vagy rosszabbul) hanem teljesen másképp szólnak. Ne ítéljen el senki, de én kíváncsi vagyok egy ilyen tesztre. Állandóan hangdobozokat hasonlítgat mindenki. Miért ne legyen egy ilyen. Nem hiszem, hogy a jelenlévők úgy fognak hazamenni, hogy " na ide is kár volt eljönni".

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Tudtam (és vártam, mert láttam, hogy ír ), hogy HG lefogja írni erről a véleményét, amivel én teljesen egyetértek. Emiatt is írtam Neked Kalmi azt, amit, még ha kicsit nyersen is tettem azt.

bikabeka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: bikabeka »

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem a torzításokra, teljesítményre, dinamikára, jel/zaj arányokra gondoltam.Hol marad a zeneiség és az érzelem?

Szerencsére a zenében és az előadásban.

Én személy szerint rettenetesen unalmasnak tartom azt, amikor egy komponens (történetesen egy erősítő) saját maga próbál hangszerként, előadóként viselkedni.
Nekem ne ő "zenéljen" hanem a zenészek, azt pedig egy erősítő igyekezzen a saját egyéniségét mellőzve minél korrektebbül visszaadni.
Erre képesek a csöves erősítők is, de azok nem is úgy szólnak, mint azt a legtöbben a csöves karakterrel azonosítanak. (és piszok sokba kerülnek)

Persze nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az elvárása, ezért ezen itt most egymás torkának nem érdemes esni.

Ezért sincs szerintem semmi értelme egy ilyen összehasonlításnak.
Találja meg mindenki saját maga a saját rendszerébe legjobban illeszkedő erősítőt, ami az ő egyéni igényeit legjobban kielégíti.

Egy ilyen meghallgatás után úgyis elmondják majd, hogy ez meg az milyen sz..r volt a másikhoz képest, a másik meg ennek pont az ellenkezőjét. És ez csak újabb vitát generál nulla hozadékkal.

Én meg tudom érteni hifist, aki az adott rendszerébe egy D osztályú minőségi erősítőben találta meg a számára legjobbat. Bárcsak mindenkinek ez sikerülne.
Legyen az csöves, A osztályú, AB osztályú, vagy D osztályú.
Nem mindegy?
A lényeg, hogy a tulajdonosának megfeleljen.
Az meg, hogy másnak nem, hát kit érdekel.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: hifis »

Gondolom a dampingja nem épp "egykézenmegszámolós" fajta.
A Spectronnak 500 (specifikált teljesítmény: 600W).

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

A PWM (Pulse Width Modulation) technikán kívül milyet használnak még?
A Tact első erősítőjét úgy harangozták be, mint az első digitális erősítőt.
Pedig akkor már sok pwm erősítő forgalomban volt.
Ezért nem vagyok képben, a Tact, Lyngdorf is pwm egységgel bír-e, vagy itt valami más elven történik az erősítés?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ha esetleg ATC lacinál lenne a hallgatózás, ajánlanám a Master Audio monitort, mint referencia doboz, nekem abszolút bejött.
Kezdetnek nem rossz. Aztán, persze, közkívánatra bekössük ugye a dínót is.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Ha esetleg ATC lacinál lenne a hallgatózás, ajánlanám a Master Audio monitort, mint referencia doboz, nekem abszolút bejött.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Több, jónak tartott csöves után váltottam erre a vonalra.

Árulják már el nekem, hogy miben tud egy csöves erősítő kevesebbet, mint egy D-osztályú, Önök által nagyra tartott masina?

A csövesek nem tudták kihajtani a hangfalam, a d osztály igen.
(Pedig az utolsó próbálkozásom már egy 200W-os csöves monoblock volt.)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Én benne vagyok, már csak a rendszer többi tagját kell viszonylag megfelelően megválasztani (ami dettó nehéz lesz)
Szerintem legyen Dynauido hangfal is a próbán. Valószínű ezzel tudna némi pluszt a d osztály felmutatni a többihez képest.

Mámmmegin' itt tartunk?

(You are my forbidden lover, I don't want no other. )

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Árulják már el nekem, hogy miben tud egy csöves erősítő kevesebbet, mint egy D-osztályú, Önök által nagyra tartott masina?
Nem a torzításokra, teljesítményre, dinamikára, jel/zaj arányokra gondoltam.
Hol marad a zeneiség és az érzelem?

Mindenki a megfogott és elsöprő kemény mélyeit dícséri. Gondolom a dampingja nem épp "egykézenmegszámolós" fajta.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hú, most mingyá úgyse esünk egymásnak.

Nem több, hanem más világ. De asszem ez egy A-osztályúhoz képest is így van.

A hangminőség úgyis rendszerben dől el, meg személyes preferencia alapján.

Illetve: Kábelek, kábelek, kábelek, kábelek, kábelek, kábelek. Tovább is van, mondjam még? Kábelek, kábelek, kábelek .

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Én benne vagyok, már csak a rendszer többi tagját kell viszonylag megfelelően megválasztani (ami dettó nehéz lesz)
Szerintem legyen Dynauido hangfal is a próbán. Valószínű ezzel tudna némi pluszt a d osztály felmutatni a többihez képest.

Öreg motoros
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Öreg motoros »

Amikor akad egy kis időm, itt fogok majd lenni Önökkel!

Hangfal : Keresés alatt
Erősítő : Jadis Orchestra
Cd játszó : Marantz Sa 11s1
Lemezjátszó : Linn Sondek Lp 12
A hálózati kábeltől az interconnect és hangfalkábelekig Van Den Hul Professon kábelekkel...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Az, hogy a csöves készülék után egy D-osztályú készülékben találja meg az igazit, kissé furcsálom, de kívánom, hogy érje el a célját!

Az már régen volt...

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Ha megszerveznék majd tavasszal egy meghallgatást lenne kedvük az uraknak eljönni? 
A terv a következő: Valahol (egy arra alkalmas helyen) összehozunk jópár féle erősítőt: A,AB, és D osztályút félvezetőst és csövest is. Kinevezünk egy viszonylag könnyen hajtható dobozt (hogy a csövesek se vizeljék össze magukat) és tartunk egy jó kis összehasonlítást, ahol minden fix, csak és kizárólag az erősítők cserélődnek.

Vélemény?

Hifis! Esetleg el tudnád hozni a Spectront? Március környékén lehetne.

Én benne vagyok, már csak a rendszer többi tagját kell viszonylag megfelelően megválasztani (ami dettó nehéz lesz), előtte kis kutatást kéne végezni, hogy kinek milyen forrása, madzagjai stb. vannak. És jól ismert (mindenki által) doboz kell a teszthez, hogy sejtsük, mennyi az annyi.

Ha budapesti helyszín kell, nálam lehet a dolog, de adott esetben parkolási gondok lehetnek. Vagy apellálunk ATC Laci etalon-akusztikájára és megpróbáljuk megvesztegetni, hogy egy alkalomra engedjen be minket. Sőt, lehet olyan dobozzal is, ami nála fixen van a szortimentben, és akkor a doboz-problémát ki is húztuk.

Persze, nem akarok a háta mögött dönteni helyette, ha vannak konkrét részletek, keressük meg őt.

Addig kifilózzuk a kábeleket, meg a forrást.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Jó buli, nyilván el!
De azért kételyeim vannak egy ilyen akció megbízhatóságában.
Mert erről nyilván később szó esik, sajnos a d osztály, legalábbis nálam, háklis mindenre. Ezért nem biztos, hogy egy ilyen szeánszon is azt nyújtja, mint nálam, belőve, hosszasan bekapcsolva.
De persze ez nem akadálya semminek, egy ilyen találkozó nagyon érdekes lesz, eredménytől függetlenül.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Nem akarok én eredményt hirdetni, meg leszarozni dolgokat, csak a karakterre vagyok kiváncsi. Mit hallok mondjuk a PP csövesem után bekötve egy D class-t, ami hanyat homlok más irány. Egyszerűen csak ennyi. Tudom, hogy rendszerben kell gondolkodni, de akkor is kiváncsi vagyok, persze senkinek nem kötelező részt venni.

Öreg motoros
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Öreg motoros »

Ne jelentsünk ki így valamit, az egy dolog, hogy neked nem tetszett, de másokat nem kellene tévútra vinni ilyen beírásokkal. (jelzem csöves készülékeim is voltak)  
Rendszerben kell gondolkodni. Egy csöves láncba hipp-hopp beppatintva elhiszem, hogy nem szerepelt jól a D amp.

Nézze Kedves Uram!

Amit hallott azt csak Ön tudja megítélni.Nyilván.
Senkit nem akarok tévútra terelni, csak a saját véleményem írtam le.

Az, hogy a csöves készülék után egy D-osztályú készülékben találja meg az igazit, kissé furcsálom, de kívánom, hogy érje el a célját!

Amikor akad egy kis időm, itt fogok majd lenni Önökkel!

Hangfal : Keresés alatt
Erősítő : Jadis Orchestra
Cd játszó : Marantz Sa 11s1
Lemezjátszó : Linn Sondek Lp 12
A hálózati kábeltől az interconnect és hangfalkábelekig Van Den Hul Professon kábelekkel...

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Ha megszerveznék majd tavasszal egy meghallgatást lenne kedvük az uraknak eljönni? 
A terv a következő: Valahol (egy arra alkalmas helyen) összehozunk jópár féle erősítőt: A,AB, és D osztályút félvezetőst és csövest is. Kinevezünk egy viszonylag könnyen hajtható dobozt (hogy a csövesek se vizeljék össze magukat) és tartunk egy jó kis összehasonlítást, ahol minden fix, csak és kizárólag az erősítők cserélődnek.

Vélemény?

ez így elég gáz,de te tudod

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

ahol minden fix, csak és kizárólag az erősítők cserélődnek. 
Vélemény?

Részemről halott ötlet.

No azt gondoltam, fő a pozitív gondolkodásmód.

Köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”