Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Michael Hedges (Windham Hill) ultra komoly gitár performance, minden pénzt megér.
Az Aerial Boundaries valami fantasztikus. Alig múlik el nap, hogy meg ne hallgassam.

én is így vagyok vele!

azóta sikerult beszerezni a "waching my life go by" albumot is!!!

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Michael Hedges (Windham Hill) ultra komoly gitár performance, minden pénzt megér.
Az Aerial Boundaries valami fantasztikus. Alig múlik el nap, hogy meg ne hallgassam.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Látom nem nagyon aktív a topic, de ennek ellenére kérdezek, hátha választ kapok  
Olyan kiadványok esetén amiből elérhető mono és stereo változat is melyiket érdemesebb megvenni? Pl egy Ben-hur soundtrack-ből?

Szia,
Nem tudom mennyire lehet onreklamot csinalni egy topicban. Anno egy "nagyon kedves" forumozo meleg szavakat kuldott. A Ben Hur Soundtrack miatt szolok csak, hogy komplett angol kiadasom van, szinte jatszatlan korabeli preselesben. 2 reszes LP. Persze lehet a mi oldalunkon lattad, mert nem hinnem, hogy kis hazankban Zaray-Vamosi gyakorisaggal buknak fel az ilyenek:-)

http://victoraudio.hu/node/2157

Huh... köszi az infót! Ezt a változatot még nem is nagyon láttam. De most hogy utána néztem szembesültem vele, hogy írtó sokféle változat jelent meg 59-től kezdődően a hatvanas évek elejéig... próbálom kitalálni, hogy melyik változat is lenne a legmegfelelőbb számomra...

Mégegyszer köszi, és ha ez a változat kell akkor mihamarabb visszajelzek, hogy el ne vigyék, mert fotók alapján tényleg nagyon jó állapotban van....

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Olyan kiadványok esetén amiből elérhető mono és stereo változat is melyiket érdemesebb megvenni? Pl egy Ben-hur soundtrack-ből?

Szia,
Nem tudom mennyire lehet onreklamot csinalni egy topicban. Anno egy "nagyon kedves" forumozo meleg szavakat kuldott. A Ben Hur Soundtrack miatt szolok csak, hogy komplett angol kiadasom van, szinte jatszatlan korabeli preselesben. 2 reszes LP. Persze lehet a mi oldalunkon lattad, mert nem hinnem, hogy kis hazankban Zaray-Vamosi gyakorisaggal buknak fel az ilyenek:-)

http://victoraudio.hu/node/2157
"music is the best"
Frank Zappa

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

persze a fő -és mérlegelendő szempont az, hogy mennyi & mikori mono LP-vel rendelkezünk, és mint mindig, milyen elvárásaink/igényeink vannak...

nekem van jó pár MONO LP-m, stereo cartridge-al hallgatom mivel a lemezeim nagy része stereo, és csak egy kar van a lemezjátszómon. A legtobb mono lemezre rá is van írva, hogy stereo hangszedovel is lejátszható, ebbol gondolom, hogy nem vesztehettem túl sokat.

általában jól szolnak a mono lemezek (már ami még jó állapotban van) némelyik kicsit halk talán, de nekem van egy kedvencem 1956-ból egy Verve dupla album Cole Porter "song book"-ja amin az osszes számot Ella Fitzgerald-nak írta és a muvészno is énekli el. Az a lemez szenzációs minoségu.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

A mono változat mindig dinamikusabban és nyíltabban szól, mivel ugyanaz a szallag szélesség meg van felezve.

Tehát akkor ha találok valamely régebbi kiadású soundtrackból az első változatokból egy szép mono példányt akkor bátran vegyem meg azt?

Igen megveheted.
Pl. az eredeti angol Track-en kiadott Jimmy Hendrix-ek monóban kitünően szólnak.A korai Beatles lemezek is sokkal jobban szólnak monóban.A Help pl. sztereóban katasztrófa.

ez igen érdekes téma!

függetlenül attól, hogy kezdő kollégánk mennyit profitálhat belőle, Engem is érdekelne, hogy Kinek milyen és főleg Mikori vágású mono (1948-57 között -, vagy 1958-1968 között vágott eredeti, illetve pl. a 90-es évektől napjainkig kiadott reissue) lemezei vannak, milyen mono hangszedőkkel (stylus méret és profil) hallgatja azokat, és főleg milyen tapasztalatokkal...(zaj, torzítás, dinamika, stb.)

mert az azért leszögezhető, hogy van "üdvözítőbb út" annál, minthogy a microgroove (régebbi) mono vagy későbbi mono barázda információját stereo hangszedővel olvastassuk (és a phono-fokozatot kapcsolgassuk)...

persze a fő -és mérlegelendő szempont az, hogy mennyi & mikori mono LP-vel rendelkezünk, és mint mindig, milyen elvárásaink/igényeink vannak...
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

A mono változat mindig dinamikusabban és nyíltabban szól, mivel ugyanaz a szallag szélesség meg van felezve.

Tehát akkor ha találok valamely régebbi kiadású soundtrackból az első változatokból egy szép mono példányt akkor bátran vegyem meg azt?

Igen megveheted.
Pl. az eredeti angol Track-en kiadott Jimmy Hendrix-ek monóban kitünően szólnak.A korai Beatles lemezek is sokkal jobban szólnak monóban.A Help pl. sztereóban katasztrófa.

Köszi

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Igen megveheted.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Olyan kérdésem lenne, hogy a kicsit "hullámos" vinyl lemezt vissza lehet valahogy egyenesíteni? 

Az ilyen kicsit hullámos lemezeknél használjál lemezleszorítót,persze a sima lemezeknél is lehet.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Olyan kérdésem lenne, hogy a kicsit "hullámos" vinyl lemezt vissza lehet valahogy egyenesíteni?

Itthon van valahol olyan OFFLINE lemezbolt ahol nagy választék van a nagyon jó állapotban levő használt lemezekből és ugyanakkor új megjelenések és reissuek is vannak? Ahol lehet nézelődni, kézbe fogni, szemzgetni... stb...

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Épülő Jackson gyűjteményem egyik legfrissebb tagja....

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Mark Levinson LP (dbx encoded 1979)
Ennye ,de meg hallgatnám

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

alfaati, mennyit koltesz havonta lemezekre?
sokat! pontos szám adatokkal nem tudok szolgálni. De szerintem Dormogi fórumtárs tobbet kolt...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

alfaati, mennyit koltesz havonta lemezekre?

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Mark Levinson LP (dbx encoded 1979)

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Miután tegnap nagy nehezen sikeresen bekötöttem a DUAL lemezjátszót nem tudok róla leszállni...
Nem vagyok vájtfülű, nagyon messze vagyok tőle, de valami egészen különleges élmény ez az egész vinyl... Michael Jackson számomra a popzene alfája és omegája, így elhihetitek, hogy a Thrillert hallottam már pár alkalommal, de ma volt hogy a számot záró Vincent Price-i horrorisztikus démoni nevetés/röhögés alatt lúdbőrzött mindenem... És ebben benne van minden amit érzek a vinyl-el kapcsolatban... egyszóval: qrvajó!

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

THE DARK KNIGHT (2008 Warner)

Grat! Nagyon jól néz ki! Nem si tudtam, hogy kiadták LP-n....

Honnan rendelted? Amerikai amazon-on más borítóval szerepel...
ez az eredeti borító, a másik borító a CD változaté. A lusta "sellerek" a cd borító képét teszik be az LP-hez is.

én egy angol high-end audio uzletbol rendeltem mert ingyenes volt a kiszallítás és így olcsóbbra jottem ki mint ha amerikából rendelem (ahol egyébként a legolcsóbb, csak hát ugye a posta koltség) és 2 nap alatt "itt" volt.

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Vinyl - amit hallgatunk

Karácsonyra megajándékoztam magam pár lemezzel, ez az egyik kozuluk. 
Hans Zimmer az egyik kedvenc film zeneszerzom, és mivel iszonyatosan ritkán jelenik meg film zenéje LP-n ezt nem hagyhattam ki. Ez a "collectors edition" vagy is jobb minoségu az átlagosnál és még az elso mester szalag-ról lett vágva. Sorszámozott, 180 grammos szuz vinylbol készult dupla LP. Tényleg nagyon jól szól. Brutális drámai és nagyon szép romantikus részek váltakoznak egyik pillanatról a másikra. Cselló, trombon, trombita, kurt, tuba, nagybogo, mindenféle utos hangszer, viola, hegedu, kórus, zongora, szintetizátor, és természetesen effektek állnak ossze zenei egységgé.

Érdemes egy pilllantást vetni a discográfiára hány film zenének volt a szerzoje illetve aszisztalt hozzájuk:

http://www.hans-zimmer.com/fr/newsite.php?rub=disco

Szamos díjat nyert már a filmzenéivel, mint Golden Globe, Oscar és nemrég 3 kulonbozo nemzeti elismerést is kapott az egyik ilyen a Henry Mancicni életmudíj az ASCAP-tól.

Grat! Nagyon jól néz ki! Nem si tudtam, hogy kiadták LP-n....

Honnan rendelted? Amerikai amazon-on más borítóval szerepel...

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

egy kulonlegesség az ebay-rol

GALE recording

vastag kemény doboz, kotta fuzet, stb. De ami a lényeg (ilyet eddíg nem láttam) GARANCIA jegy a lemezhez! Ha bármi tortenik vele csak visszakell kuldenem a tonkrement lemezt és cserélik (persze nem ingyen) 10 napon belul.

Percussion Ensemble - Vezényel John Eliot Gardiner

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: venomer »

Hans Zimmer az egyik kedvenc film zeneszerzom, és mivel iszonyatosan ritkán jelenik meg film zenéje LP-n ezt nem hagyhattam ki. Ez a "collectors edition" vagy is jobb minoségu az átlagosnál és még az elso mester szalag-ról lett vágva. Sorszámozott, 180 grammos szuz vinylbol készult dupla LP. Tényleg nagyon jól szól. Brutális drámai és nagyon szép romantikus részek váltakoznak egyik pillanatról a másikra. Cselló, trombon, trombita, kurt, tuba, nagybogo, mindenféle utos hangszer, viola, hegedu, kórus, zongora, szintetizátor, és természetesen effektek állnak ossze zenei egységgé.

Érdemes egy pilllantást vetni a discográfiára hány film zenének volt a szerzoje illetve aszisztalt hozzájuk:

Szamos díjat nyert már a filmzenéivel, mint Golden Globe, Oscar és nemrég 3 kulonbozo nemzeti elismerést is kapott az egyik ilyen a Henry Mancicni életmudíj az ASCAP-tól.

Inkabb irjal mar ekezet nelkul, kerlek.

alfaati

Vinyl - amit hallgatunk

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”