Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

(A legelvetemültebbek a két oldal között is megtisztítják a tűt, sőt, mint egy másik fórumról tudjuk, a lemezmosásnak minimum 7 fázisúnak kell lennie, a tű tisztításnak pedig 3 fázisúnak. (...)
Es mindezt csakis szogletes, formamozdulatokkal lehet elvegezni!

:lol!: :lol!:
Hát, ha elolvassa azon a másik fórumon a lemezmosással kapcsolatos "végtelen számú" hozzászólást, akkor még ennél nagyobb "furcsaságokra" is rá fog lelni.
Sőt kiderül, hogy ha ennek a főtudora által javasolt szisztémát végig viszi, mielőtt felteszi a lemezt, akkor jóval több időt tölt az előkészítéssel (mosással, tisztítással, stb-vel), mint zenehallgatással.
Ezért írtam, hogy "nem kell túlzásokba esni".
Pl., szerintem, nem kell minden egyes meghallgatás előtt "hét léből" átmosni a lemezt, és utána mindig vadonatúj belső borítóba tenni, a régit meg, mint valami egyszer használatost, eldobni.
De, hogy a már klasszikussá vált, Vadásztól származó idézettel éljek, "Mindenki úgy élvez, ahogy tud."

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: venomer »

(A legelvetemültebbek a két oldal között is megtisztítják a tűt, sőt, mint egy másik fórumról tudjuk, a lemezmosásnak minimum 7 fázisúnak kell lennie, a tű tisztításnak pedig 3 fázisúnak. (...)
Es mindezt csakis szogletes, formamozdulatokkal lehet elvegezni!

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TheRussian »

Ha a lemetjátszón hallgatok "poros" lemezt és utána egy vadonás újat akkor az új összekoszolódik?
Látom, még mindig tartja magát az a tévhit, hogy a "vadonás új" lemez, az tiszta.
Pedig nem, és szerintem már ez ezen a fórumon e is le lett írva párszor.
Tehát, az új lemezt, mielőtt feltesszük a lemezjátszóra, nem árt alávetni egy lemezmosásnak.
A tűt pedig szintén illik megtisztítani minden egyes lemez meghallgatás előtt.
(A legelvetemültebbek a két oldal között is megtisztítják a tűt, sőt, mint egy másik fórumról tudjuk, a lemezmosásnak minimum 7 fázisúnak kell lennie, a tű tisztításnak pedig 3 fázisúnak. De, szerintem azért túlzásokba sem kell esni.)

Köszi

akkor hamarosan mostmár tényleg ellátogatok egy lemezmosóba...

Vendég

Lemezjátszó

Ha a lemetjátszón hallgatok "poros" lemezt és utána egy vadonás újat akkor az új összekoszolódik?
Látom, még mindig tartja magát az a tévhit, hogy a "vadonás új" lemez, az tiszta.
Pedig nem, és szerintem már ez ezen a fórumon e is le lett írva párszor.
Tehát, az új lemezt, mielőtt feltesszük a lemezjátszóra, nem árt alávetni egy lemezmosásnak.
A tűt pedig szintén illik megtisztítani minden egyes lemez meghallgatás előtt.
(A legelvetemültebbek a két oldal között is megtisztítják a tűt, sőt, mint egy másik fórumról tudjuk, a lemezmosásnak minimum 7 fázisúnak kell lennie, a tű tisztításnak pedig 3 fázisúnak. De, szerintem azért túlzásokba sem kell esni.)

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 844

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy kinek milyen tapasztalata van a lemezalátétekkel (mat), ill. a lemezleszorítókkal (clamp).
Kinek milyen TT-hez mi vált be? Vastag, vagy vékony alátét, nemez (filc) vagy valamilyen fém esetleg carbon szövet...?
A clamp-nál inkább a könnyebb típusok jöhetnek számításba (~300g alatt) ,de ezek érnek egyátalán valamit?

Előre is köszi: Laci

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Lehet kapni azt a kis alkatrészt amit a kislemezekhez is használnak, azt kell a tányérra tenni és arra a lemezt...Párszáz forintért beszerezhető. A Tű az összeszedi a koszt és átviheti a másik lemezre.  
Itt pld:

http://arkoz.hu/showtechnika/kat/49c58d ... emezjatszo

Nagyon köszi!! megrendelve

Vendég

Lemezjátszó

Lehet kapni azt a kis alkatrészt amit a kislemezekhez is használnak, azt kell a tányérra tenni és arra a lemezt...Párszáz forintért beszerezhető. A Tű az összeszedi a koszt és átviheti a másik lemezre.

Itt pld:

http://arkoz.hu/showtechnika/kat/49c58d ... emezjatszo

TheRussian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ha a lemetjátszón hallgatok "poros" lemezt és utána egy vadonás újat akkor az új összekoszolódik? tisztitásra az ilyen 2-3 ezer forintos kefe szerűségek jók?

Másik kérdés.... Az egyik 7"-es lemezem ami érkezett az középen nagy lyukú... amit jelenleg használok lejátszó az meg egy olyan régebbi darab, hogy nincs hozzá már semmi ilyen tartozék... hogy tudnám meghallgatni ezt a lemezemet is? Meg lehet még lesz több ilyen lemezem is...

Ezzel a DUAL lejátszóval most így kezdésnek nagyon emg vagyok elégedve, de már nézegetem, hogy mire is lenne majd jó lecserélni... Nagyon jó "drog" ez a vinyl mánia

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 444

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Probálta már valaki ezt az MC előerősitőt?
Nem egészen szokványos, kit formátum es akkumulátoros táplálásra is alakítható.

http://www.elektroncso.hu/cikkek/mcpre.php#@

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2895

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tobbin meghalnak.

áprilili...
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1051

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: csövi »

Akinek Technics SL-1200-as LP játszója van, az valószínűleg nem a komolyzene kedvelője... De szívesen veszem, ha valaki megcáfol.

Üdv: 33 1/3

Ketsegtelen, de ezzel nem vagyunk bentebb!

A készülékek milyensége leginkább komolyzenén domborodik ki. De én is hallgatok elektronikus zenét is néhanapján pl. tegnap MOBYt
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Akinek Technics SL-1200-as LP játszója van, az valószínűleg nem a komolyzene kedvelője... De szívesen veszem, ha valaki megcáfol.

Ketsegtelen, de ezzel nem vagyunk bentebb!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3470

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Bár mióta egy másik fórumon a Technics SL1200-ból LP12 killer lett, bármi megtörténhet
Merthogy ugye eletronikus tanczenek azon domboritanak, tobbin meghalnak. Allitolag. Nagytapasztalatu forumtarsak mit nyilatkoznak errol?

Akinek Technics SL-1200-as LP játszója van, az valószínűleg nem a komolyzene kedvelője...
De szívesen veszem, ha valaki megcáfol.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Bár mióta egy másik fórumon a Technics SL1200-ból LP12 killer lett, bármi megtörténhet
Merthogy ugye eletronikus tanczenek azon domboritanak, tobbin meghalnak. Allitolag. Nagytapasztalatu forumtarsak mit nyilatkoznak errol?

alfaati

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Itt egy Kuzma kategoria legalábbis árba http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19929

nem semmi árat talált ki a gazdája! Egy ideig tulajdonosa marad

Vendég

Lemezjátszó

Ezért nem szabad lejjebb adni  Itt egy Kuzma kategoria legalábbis árba  http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19929

Ennyiből én is meghirdethettem volna tavaly a Systemdek IIX900-amat 5kHUF-ért:)) nagyjából kizárt, hogy ez a Yamaha futómű közelébe jöjjön hangra - a karok és a hangszedők közti különbségről pedig inkább jobb nem is beszélni. Félreértések elkerülése végett az IIX900-ről beszélek, High End gépekkel vicces dolog lenne együtt említeni. Bár mióta egy másik fórumon a Technics SL1200-ból LP12 killer lett, bármi megtörténhet

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha már KUZMA:

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Lemezjátszó

Már csak az a kérdés, hogy kell ez nekem...?
Ha meghalgathatod otthon, akkor könnyen el tudod dönteni. Van viszonyítási alapod...

Azért a Kuzma más ligában játszott...Sajnos van 260km, ami a próba útjába áll.

Ezért nem szabad lejjebb adni Itt egy Kuzma kategoria legalábbis árba
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19929

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha meghalgathatod otthon, akkor könnyen el tudod dönteni. Van viszonyítási alapod...

Azért a Kuzma más ligában játszott...Sajnos van 260km, ami a próba útjába áll.

Vendég

Lemezjátszó

Thorens lemezjátszókról vélemény? TD2001 vagy 325ös? Ha van valakinek tapasztalata velük?
Most hirdet egyik ember a VII.kerületbe egy 2001-et tesóm volt nála múltkor az SME karért azt mondta valami jobbfajta BenzMicro hangszedő volt benne ha azt is adja hozzá akkor talán megéri a 130at?

Igen most beszéltem vele...

Adja hozzá a hangszedőt is ami benne volt?Egyik nap még Shelt meg gumi lapot keresett hozzá Tesóm azt mondja mint ha filc lett volna a tányéron úgy emlékszik.

Most a képen a gumi lap van rajt...Hangszedő benn van az árban. Már csak az a kérdés, hogy kell ez nekem...?

Hát futóműre nem rossz de nem tudom mennyire lehet jó a TP90 kar.Hát ami meg a külsőt illeti nekem a régebbi Thorensek jobban tetszenek ez a 2001 is olyan műanyagos kinézetű :kiraly:

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: toti71 »

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Thorens lemezjátszókról vélemény? TD2001 vagy 325ös? Ha van valakinek tapasztalata velük?
Most hirdet egyik ember a VII.kerületbe egy 2001-et tesóm volt nála múltkor az SME karért azt mondta valami jobbfajta BenzMicro hangszedő volt benne ha azt is adja hozzá akkor talán megéri a 130at?

Adja hozzá a hangszedőt is ami benne volt?Egyik nap még Shelt meg gumi lapot keresett hozzá Tesóm azt mondja mint ha filc lett volna a tányéron úgy emlékszik.

Most a képen a gumi lap van rajt...Hangszedő benn van az árban. Már csak az a kérdés, hogy kell ez nekem...?

Vendég

Lemezjátszó

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”