Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Coincident Speaker Technology

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 58

Hozzászólás Szerző: Marci bácsi »

A földön lefektetett világító kígyó úgy illik a lánc látványához,mint Cindy Crawfordra a piacos melegítő... 
Ugyan kinek volt ilyen mértékű ízlésficama?

Jogos. Nem is rendeltünk belőle...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

A statement előfok nem semmi!Még nekem is tetszik,pedig nem vagyok "csöves".
Ilyet nem hoztok?

De hozunk, ha rendel valaki...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

A tápegység:

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ilyet nem hoztok?

Pont most rakom ezt is be...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7222

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

BEST MEDIUM SIZE SPEAKER VALUE 
The Coincident Super Victory

A földön lefektetett világító kígyó úgy illik a lánc látványához,mint Cindy Crawfordra a piacos melegítő...

Ugyan kinek volt ilyen mértékű ízlésficama?
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Best Value Preamp

COINCIDENT STATEMENT PREAMP

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ilyet nem hoztok?
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

BEST MEDIUM SIZE SPEAKER VALUE

The Coincident Super Victory

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

A Coincident két kategóriában is nyert a STEREOMOJO díjazásánál a CES 2010-en:

http://www.stereomojo.com/CES%202010%20 ... Awards.htm

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Tehát a kábelek. Ugyanaz rájuk az árképzés, mint a hangfalakra: amcsi ár (ami a Coincident honlapján van) + ÁFA. Ez nagyon kedvező, hiszen a szállítást és a vámot mi nyeljük le.

Szivacs
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Szivacs »

THX.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Valami árlista félét szívesen olvasgatnék. (Elsősorban kábelekről)
Erre én is kiváncsi lennék.

Olyan hírek kaptak szárnyra itt a fórumon, hogy a kábeleket a hivatalos Coincident árak napi HUF árfolyam történő átszámításával kapott forint összegért lehet rendelni, 5 év garanciával. Kérdésem, hogy mi ebből az igazság? Valóban így van?

Ja, és hogy a Coincident kábelek főleg csöves erősítőkhöz ajánlott. Ez is igaz?

Még egy kis türelmet kérek. A héten pontosan megmondom hogyan lesz a kábelek árképzése. A hangfalaknál tudjuk tartani a nettó amcsi árakat átszámitva HUF-ra.

Az nem biztos, hogy minden csöveshez jók a Coincident kábelek, hiszen ilyen átfogó összehasonlító tapasztalatom nincs. Az biztos, hogy a Coincident hangfalakhoz és - gondolom - az erősítőkhöz nagyon passzolnak. A csúcs hangfalkábele Salvatore szerint a legjobb a világon.

Szivacs
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Szivacs »

Valami árlista félét szívesen olvasgatnék. (Elsősorban kábelekről)
Erre én is kiváncsi lennék.

Olyan hírek kaptak szárnyra itt a fórumon, hogy a kábeleket a hivatalos Coincident árak napi HUF árfolyam történő átszámításával kapott forint összegért lehet rendelni, 5 év garanciával. Kérdésem, hogy mi ebből az igazság? Valóban így van?

Ja, és hogy a Coincident kábelek főleg csöves erősítőkhöz ajánlott. Ez is igaz?

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Lesz valami nyílt nap,amikor beérkeznek az első Coincident dobozok?Amúgy merre található a bemutató termetek?

A Super Victory Szegedi Tibor üzletében lesz kiállítva, az ultimateAV kft.-nél: http://www.ultimateav.hu/

Itt látható a a három eladó bemutató Ayon erősítő is és a Gecko hangfal.

Az én magánlakásomon lesz a referencia bemutató lánc. A Pure Reference valószínűleg itt lesz. Ha összeáll, szívesen látlak.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Jól feldobod és érdekessé teszed a topicokat. Csak köszönet jár érte.

Oké Marci bácsi,akkor a jövőben is kb. ugyanennyit alkalmatlankodom,mint idáig!

Lesz valami nyílt nap,amikor beérkeznek az első Coincident dobozok?
Amúgy merre található a bemutató termetek?

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Nagy pech lehet számotokra,hogy olyan termékeket forgalmaztok amik érdekelnek,ezért túl sokat lebzselek itt...Ígérem,meg fogok javulni egyszer!

Jól feldobod és érdekessé teszed a topicokat. Csak köszönet jár érte.

A Jamie mesét valahogy sohasem szerettem...

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Ilyen tuningokat házilagosan,(mint forgalmazó)esetleg titokban érdemes végezni,mert a beavatkozás után jelentősen olcsóbban lehet csak értékesíteni a terméket.
Attól eltekintve,hogy a hangdoboz az utólagos beavatkozás hatására minőségileg felsőbb osztályba lépett.
Aki hangsugárzóra több milliót elkölt,jogosan várja el,hogy érintetlen gyári példányt kapjon.

Azért annyire nem vagyunk kíváncsiak és tele lével, hogy csak úgy vegyünk egy pár gyémántot, hogy bepróbáljuk, majd berakjuk a fiókba. Egy ilyen tunning akkor merülne fel, ha mondjuk én úgy döntenék, hogy egy saját pure reference-vel fogok együtt élni sok-sok évig. Na akkor esetleg megkockáztatnék egy ilyen tunningot. Akkor is csak alaposan körüljárva a témát. Most csak hajt a kíváncsiság. Phono építését is tervezem már vagy nyolc éve, ne tudd meg mennyit konzultáltam hozzáértőkkel róla, pedig még bele sem kezdtem....

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Fene sem tudja,hogy hol van az egyensúly,igazság,titok a mért paraméterek és a libabőr között.Ennek megválaszolására,tőlem sokkal okosabb emberre lesz szükséged...

Na vazze, pedig Te vagy itt a téma legnagyobb szakértője!
Jó is lenne...
Nekem is jól jönne Segíts Elek rengetegszer...

Aki esetleg nem tudná ki is Segíts Elek annak egy kis segítség.:

Nagy pech lehet számotokra,hogy olyan termékeket forgalmaztok amik érdekelnek,ezért túl sokat lebzselek itt...
Ígérem,meg fogok javulni egyszer!

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Fene sem tudja,hogy hol van az egyensúly,igazság,titok a mért paraméterek és a libabőr között.Ennek megválaszolására,tőlem sokkal okosabb emberre lesz szükséged...

Na vazze, pedig Te vagy itt a téma legnagyobb szakértője!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Azért foglalkozom ezzel az egésszel, mert majd jön pl. a Coincident Pure Reference, s ha van az ottani kerámiával kompatibilis Accuton gyémánt, akkor én magam kicserélném egyszer próba cseresznye alapon. Tehát pont fordított a helyzet, én is a gyémánt felé tendálok.

Épp ezért néztem meg tegnap az adatokat az accuton honlapján, s meglepődtem, hogy a mérési rosszabbnak tűnik a gyémántnál, holott a fizikai paraméterek miatt (merevség, súly stb.) ennek is jobbnak kéne lenni.

Fene sem tudja,hogy hol van az egyensúly,igazság,titok a mért paraméterek és a libabőr között.
Ennek megválaszolására,tőlem sokkal okosabb emberre lesz szükséged...

Ilyen tuningokat házilagosan,(mint forgalmazó)esetleg titokban érdemes végezni,mert a beavatkozás után jelentősen olcsóbban lehet csak értékesíteni a terméket.
Attól eltekintve,hogy a hangdoboz az utólagos beavatkozás hatására minőségileg felsőbb osztályba lépett.
Aki hangsugárzóra több milliót elkölt,jogosan várja el,hogy érintetlen gyári példányt kapjon.

Ilyen megfontolásból,amilyenből a kerámia magasat cserélnéd,helyből a woofereket is felválthatnád drágább,jobb minőségű típusokkal.
Akkor viszont mi maradna az eredeti Pure Reference dobozból?

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem tudom,miért akarod kényszeresen bizonyítani,hogy a kerámia jobb,mint a gyártó által is magasabb minőségi kategóriába sorolt gyémánt!?Az én véleményem egy a sok közül,nem szentírás!
Amennyiben neked jobb a kerámia,szíved joga.

Akarja bizonyítani a fene!

Félreértesz. Magam is a gyémántot tartom jobbnak, a nélkül is, hogy precíz összehasonlítást tennék. Az Ayonnál nem lehet összehasonlítani, mert teljesen más hangváltó van a gyémántnál, mint a kerámiánál. Ráadásul nem is az Accuton gyémántot használják már.

Azért foglalkozom ezzel az egésszel, mert majd jön pl. a Coincident Pure Reference, s ha van az ottani kerámiával kompatibilis Accuton gyémánt, akkor én magam kicserélném egyszer próba cseresznye alapon. Tehát pont fordított a helyzet, én is a gyémánt felé tendálok.

Épp ezért néztem meg tegnap az adatokat az accuton honlapján, s meglepődtem, hogy a mérési rosszabbnak tűnik a gyémántnál, holott a fizikai paraméterek miatt (merevség, súly stb.) ennek is jobbnak kéne lenni.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Megnéztem, s a C30-6-024 kerámiának a BD30-6-036 gyémánt lehet a párja. Szinte mindenben megegyeznek a paramétereik. De, érdekes módon, ha megnézed a grafikonokat, a gyémánt minden mért paraméterben gyengébb:

1. 10 khz felett a gyémánt esni kezd, a kerámia nem. (Ezért "kellemesebb" a hangja?)

2. A gyémánt impedanciamenete jobban kileng.

3. A gyémánt torzítása nagyobb. (Nézd meg a 10khz feletti tüskék magasságát!)

Nem tudom,miért akarod kényszeresen bizonyítani,hogy a kerámia jobb,mint a gyártó által is magasabb minőségi kategóriába sorolt gyémánt!?
Az én véleményem egy a sok közül,nem szentírás!
Amennyiben neked jobb a kerámia,szíved joga.
Én viszont megingathatatlan vagyok a kérdésben,hallottam amit hallottam.

A B&W sima 800 és 800D szériája között is hatalmas különbség van.(Nem csak árban,minőségben is.)
Most jön egyébként az új N800-as széria utódja a régiből már rendelni sem lehet.
Most mutatják be a CES-en 7.-én.Kíváncsi vagyok,hogy marad-e a gyémánt tweeter,vagy jön egy új trend.)

A gyémánt,kontra kerámia kérdés megválaszolására másnak is azt ajánlanám,hogy látogasson el egy AYON forgalmazóhoz(Hozzátok!) és ott meghallgathatja a különbséget.

Valóban a vizsgált típusoknál,néhol a gyémánt,máshol pedig a kerámia átvitele az egyenletesebb...
Annyit mondhatok,hogy részt vettem az Isophon Cassiano és Cassiano-D meghallgatásán,ahol a kettő tweeter közötti minőség különbséget demonstrálták.
Nos,azóta nem sok kérdésem van a témakört illetően.
A gyémánt ami abban található egy 20mm-es típus volt.Bevallom én balga nem mértem fázismenetet, torzítást,impulzusválaszt,vízesés diagrammot és még sok mindent,csak a kettő darab fülem volt a kobakomon.
A kettő változat között,nem mintha és shakti,vagy varázsfolyadék különbséget hallottam.

Bár amennyiben az okfejtésed minden perspektívából helyes,akkor a katasztrofális mérési eredményekkel rendelkező csöves erősítők nem ütnék meg a high-end minőséget.Pedig gyakorta,mérési eredmények ellenére,egyik-másik csodálatosan szól.(Jó példa erre pl. az EAR a Martenekkel.)
Ezek szerint a sokkal jobb mérési eredményekkel rendelkező olcsó,félvezetős tucat készülékek jobban szólnak?
A múltkor még azt állítottad,hogy a gyengébb minőségű,olcsóbb váltó alkatrészek a jobbak,mikor kritika érte a 4millió forintos AYON váltóját.
Mostanra teljesen összezavartál...
Akkor egy olcsóbb Ayon,vagy Coincident jobb,mint a referencia típusaik?
Bár így volna!Sok boldog ember élne a földön.

Nem akarom az THIEL & PARTNER GMBH-val történt magánlevelezéseimet ide bemásolni...
Én is észrevettem az itt-ott gyengébb mérési eredményeket és szóvá is tettem anno.
Kérdésemre azt a választ kaptam,hogy amennyiben a mérési eredmény érdekel,vegyek kerámiát,ha pedig a kompromisszumok nélküli zene élvezete(Szó szerint így fogalmaztak!),akkor spóroljak egy gyémánt középre,magasra.

Az én kritikám a 4-5 milliós hangdobozok ár/beépített anyag vonzatában megáll a lábán.

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Úgy gondolom a legnagyobb érzékenységű 1.2"-os típust választották a csöves erősítőkkel való kompatibilitás érdekében.Ezért gondolok arra a típusra,amit egyébként hibásan másoltam be az előző hozzászólásomban.(Erre gondolok.:C30-6-024) 
Nem tudom,hogy a gyár hogyan oldja meg a tökéletesen azonos paramétereket egy cserénél.

Megnéztem, s a C30-6-024 kerámiának a BD30-6-036 gyémánt lehet a párja. Szinte mindenben megegyeznek a paramétereik. De, érdekes módon, ha megnézed a grafikonokat, a gyémánt minden mért paraméterben gyengébb:

1. 10 khz felett a gyémánt esni kezd, a kerámia nem. (Ezért "kellemesebb" a hangja?)

2. A gyémánt impedanciamenete jobban kileng.

3. A gyémánt torzítása nagyobb. (Nézd meg a 10khz feletti tüskék magasságát!)

Marci bácsi
Fórumlakó
Fórumlakó

Azt írtad a múltkor,hogy az Ayon a gyémánt sugárzó upgrade alkalmával a váltót is módosítja.Nekem ez jobban hihető,mint a csere módosítás nélkül.

Igen, ez így van. De azt még nem tudtam eldönteni, hogy ez vajon azért van-e, hogy kedvét szegje azoknak, akik otthon szeretnék maguk megoldani a gyémántcserét, vagy tényleg szükséges-e...

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Honnan tudod, hogy konkrétan ezt a típust használja? Kinézetre nem lehet megmondani...

Múltkor néztem az Accuton honlapját, s azt írták, hogy a legtöbb kerámia csipogónak van kompatibilis gyémánt párja. Azaz egy az egyben cserélhető. Nem?

Úgy gondolom a legnagyobb érzékenységű 1.2"-os típust választották a csöves erősítőkkel való kompatibilitás érdekében.Ezért gondolok arra a típusra,amit egyébként hibásan másoltam be az előző hozzászólásomban.(Erre gondolok.:C30-6-024)

Nem tudom,hogy a gyár hogyan oldja meg a tökéletesen azonos paramétereket egy cserénél.
Persze,ha ők írják biztosan igaz...
A gyémánt sugárzók szélesebb sávban működnek torzítatlanul,mint a kerámia.Én biztosan áttervezném a váltót,amennyiben gyémántot illesztenék egy gyárilag kerámiával szerelt hangdobozba.

Azt írtad a múltkor,hogy az Ayon a gyémánt sugárzó upgrade alkalmával a váltót is módosítja.Nekem ez jobban hihető,mint a csere módosítás nélkül.
Sajnos ezt nem fogom tudni kipróbálni,mert mostanában nem lesz gyémánt magasra pénzem.Meg ha még lenne is,nem kerámiát használtam eddig sem,így azt is vennem kellene az állításuk ellenőrzéséhez...
Inkább készségesen elhiszem a gyár állítását.

Egy rosszul illesztett gyémánt is lehet sokkal rosszabb,mint egy jól installált kerámia.
A váltón rengeteg minden áll,vagy bukik...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”