Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: qqriq »

... Megvettem az SME 3009 S2 kart. Meg kellene karbázis a Thorens 160-hoz
Csak neeem? Szia Felder!
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Arzachel ha olvasod!Megvettem az SME 3009 S2 kart. :kiraly: Szép hibátlan állapotú csak egy két imbusz csavarja kopott ezért nehéz kicsit meghuzkodni de nem lehetetlen. Lehet ilyen spéci csavarokat venni valahol?Meg kellene karbázis a Thorens 160-hoz,hogy rálehessen szerelni a kart.Láttam múltkor angol Ebay-en aluból szépet ha jól emlékszem 24fontért de most nincs.Lehetne ilyet valahol máshol is kapni?Vagy házilag kellene legyártanom?Találtam ilyen tervet ez alapján meglehetne csinálni csak nem tudom mennyire lehet ez is pontos 
Ilyen sablon kell a kar helyének a kijelölésére! Én nem tennék a Thorensre aluból kardeszkát, inkább valamilyen fát, rétegelt lemezt raknék, de ez szvsz...

Ilyen sablont honnan lehetne szerezni?

pl.bejelentkezel a vinylengine-re..pénzbe nem kerül,és minden file-t letölthetsz

Megtörtént Ezt a sablont csak ki kell nyomtatni és méretarányos?

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Palkó »

időközben rájöttem, hogy oltári hülyeséget csináltam így jár az aki előbb cselekszik és utána gondolkodik.
vettem egy phono előerősítőt. úgy gondoltam, hogy berakom a lemezjátszó és a pc közé, majd a pc-ből megy ki a jel az erősítőbe. ez így nem működött

Pedig így is működnie kell. Nekem is így van mert jobb a kis előerősítőm mint ami az erősítőben van.A hangkártya szoftverében kell beállítani a monitorozást.
Bár ha megoldottad máshogy akkor mindegy, de egy próbát megér hátha jobb hangú az előerősítőd mint a beépített phono fokozat az erősítőben.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Pekmester
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pekmester »

Szervusztok! 
LP digitalizálásban szeretnék segítséget kérni. Nem tudom, hogy milyen szoftvert használjak a rögzítéshez? A Soundforge nem rossz, de ott már csak a felvett anyagot tudom visszahallgatni. Nekem olyan kéne amiben élőben szól a lemezjátszó a PC-n keresztül.

Szia

Elvileg közben is kell hallanod, én is azt használom, hangkártya beállítás lesz a gond.
Milyen hangkártyád van?

időközben rájöttem, hogy oltári hülyeséget csináltam így jár az aki előbb cselekszik és utána gondolkodik.
vettem egy phono előerősítőt. úgy gondoltam, hogy berakom a lemezjátszó és a pc közé, majd a pc-ből megy ki a jel az erősítőbe. ez így nem működött aztán én okos rájöttem, hogy az erősítőnek van phono bemenete és onnan kéne kivezetni a hangot a pc-be. így már klasszul megy. nero wave editor rögzít

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Szervusztok! 
LP digitalizálásban szeretnék segítséget kérni. Nem tudom, hogy milyen szoftvert használjak a rögzítéshez? A Soundforge nem rossz, de ott már csak a felvett anyagot tudom visszahallgatni. Nekem olyan kéne amiben élőben szól a lemezjátszó a PC-n keresztül.

Szia

Elvileg közben is kell hallanod, én is azt használom, hangkártya beállítás lesz a gond.
Milyen hangkártyád van?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Pekmester
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Pekmester »

Szervusztok!

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gabocza54 »

Tudom, hogy szeretnétek bevonni a masztizásba, de már ismerlek benneteket és ehhez nem leszek partner, na pá...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3484

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Vagy tételezzük fel a másik, egyszerűbb variációt, hogy a Te rendszereden van csak ez így a vákuummal.

Biztos így van, és persze máshol is, ahova vittem...
A vágógépet végkép hagyjuk ki a buliból, de legfőképp engem...

És akkor most ebből az következik, hogy az elcipelt vákuumos LP játszónak a többi helyen is elfogadhatóak voltak a körülmények?

Üdv: 33 1/3
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

"Nem akarok az itt folyó vitába belemerülni, (szvsz nincs értelme)"

"Nem szeretem a sarkos kijelentéseket..."

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Nem akarok az itt folyó vitába belemerülni, (szvsz nincs értelme) de volt nálam egy Basis Debut Gold Vacuum, és bizony kikapcsolt vákuummal jobban tetszett...

félreérted!

Nem akarok vitázni, viszont szívesen meghallgattam volna BTA gyakorlati tapasztalatát a vákumossal kapcsolatban, mivel a logika nekem azt diktálja, hogy a deformálódott lemeznek jót tenne egy ilyen. De ha te teszteltél ilyet vagy ehhez hasonlót, és azt mondod te nem látod értelmét, akkor a kérdés akár tárgytalan is lehetne.

Én nem próbáltam még ki ilyet, és csak nemrég vettem észre, hogy ilyen lehetoség is van a lemezleszorítás terén, nem csak a hagyományos megoldások.

És épp ezért engem nagyon érdekel, hogy milyen pluszt tud nyujtani? Kiváncsi lettem volna mit tud kezdeni a vákumos leszorító a deformált lemezekkel? Kitudja-e simítani? Kitudja-e szívni a 12"-es lemez egész felulete alól a levegot, stb?
Nem értettem félre semmit, csak megosztottam egy tapasztalatot...

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Vagy tételezzük fel a másik, egyszerűbb variációt, hogy a Te rendszereden van csak ez így a vákuummal.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3484

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Gabó!

Akkor a lemezvágógépeken is ki kellene kapcsolni a vákuumos leszorítást...

Vagy tételezzük fel a másik, egyszerűbb variácót, hogy a Te rendszereden van csak ez így a vákuummal.

Üdv:33 1/3
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

alfaati

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Nem akarok az itt folyó vitába belemerülni, (szvsz nincs értelme) de volt nálam egy Basis Debut Gold Vacuum, és bizony kikapcsolt vákuummal jobban tetszett...
félreérted!

Nem akarok vitázni, viszont szívesen meghallgattam volna BTA gyakorlati tapasztalatát a vákumossal kapcsolatban, mivel a logika nekem azt diktálja, hogy a deformálódott lemeznek jót tenne egy ilyen. De ha te teszteltél ilyet vagy ehhez hasonlót, és azt mondod te nem látod értelmét, akkor a kérdés akár tárgytalan is lehetne.

Én nem próbáltam még ki ilyet, és csak nemrég vettem észre, hogy ilyen lehetoség is van a lemezleszorítás terén, nem csak a hagyományos megoldások.

És épp ezért engem nagyon érdekel, hogy milyen pluszt tud nyujtani? Kiváncsi lettem volna mit tud kezdeni a vákumos leszorító a deformált lemezekkel? Kitudja-e simítani? Kitudja-e szívni a 12"-es lemez egész felulete alól a levegot, stb?

gabocza54
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

""Sajnos, a hanglemez szorosabb mechanikai csatolása a tányérhoz általában komoly hátránnyal (is) jár. Kiegyensúlyozott hangú rendszerben az esetek legnagyobb részében nem válik be.""

BTA !!! lehet te biztos tapasztaltabb vagy e téren! DE...

...De hiába van ultra kiegyensúlyozott hangú rendszere az embernek, ha a lemezeinkben altalában van egy kis hullám, "kurfni", egy kis deformáció, vagy akár nagyobb...

Ha a leszorító tudja redukálni, minimalizálni, (szerintem egy ilyen vákumos cucc letudja szorítani a kis deformációval bíró lemezt is) a deformációt akkor elképzelheto, hogy jobb hatással van a leszorító a hang osszességére mint ha a deformálódott lemezunk a MAT-tól vagy akármilyen felulettol 1 milliméter magasak lebeg, vákumos leszorító nélkul. Vagy rosszúl gondolom? Kérlek segíts ki, vagy javíts már ki. Vagy magyarázd el hogy is van ez?

itt most a vákumos leszorító van reflektor fényben nem egy soft clamp, szóval légyszi most erre koncentrálj!

kozolov
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kozolov »

Néhány fotót csinálhatnál a rendszeredről tanulság képpen.

Ilyen rendszert nem mindennap lát ám az ember! Még fotóról sem!
Tényleg érdekfeszítő lenne! (Bevallom, hogy szívesen el is pofátlankodnék egy Platine Verdiert Magyarországon megtekinteni!)

alfaati

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: alfaati »

""Sajnos, a hanglemez szorosabb mechanikai csatolása a tányérhoz általában komoly hátránnyal (is) jár. Kiegyensúlyozott hangú rendszerben az esetek legnagyobb részében nem válik be.""

BTA !!! lehet te biztos tapasztaltabb vagy e téren! DE...

...De hiába van ultra kiegyensúlyozott hangú rendszere az embernek, ha a lemezeinkben altalában van egy kis hullám, "kurfni", egy kis deformáció, vagy akár nagyobb...

Ha a leszorító tudja redukálni, minimalizálni, (szerintem egy ilyen vákumos cucc letudja szorítani a kis deformációval bíró lemezt is) a deformációt akkor elképzelheto, hogy jobb hatással van a leszorító a hang osszességére mint ha a deformálódott lemezunk a MAT-tól vagy akármilyen felulettol 1 milliméter magasak lebeg, vákumos leszorító nélkul. Vagy rosszúl gondolom? Kérlek segíts ki, vagy javíts már ki. Vagy magyarázd el hogy is van ez?

itt most a vákumos leszorító van reflektor fényben nem egy soft clamp, szóval légyszi most erre koncentrálj!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ezen el lehet gondolkodni, mert most inkább elvi megoldásokról van szó, nem pedig ki mit szeretne belehallani az Ő általa favorizált LP játszó hangjába. 
Üdv: TJ.

Pontositanék: hogy mit szeretne belehallani az általa -finoman szólva- nem favorizált gép hangjába.

Üdvözöl a Balkán...

""...Kuzma is áttért a több motoros hajtásra, az eredményről lásd Arthur Salvatore oldalát. A Stabi Reference XL4-ben nem kevesebb, mint négy(!) motor ad nyomatékot a tányérnak és a megoldás létjogosultságának. Dehát ... a szlovén mekkmester egyszerűen nem érthet hozzá. Kíváncsian várom a sokat látott-halott Jani véleményét is erről a futóműről.""

na Ez a tökéletes patthelyzet!
SZVSZ ezzel az állással már nyugodtan el lehet menni Karácsonyozni!

multi motoros hajtás : nagytömegű tányér = 1:1

lehet Én sem tudtam volna jobb példát felhozni Franc Kuzmánál és design-jánál, pontosabban design-jainál...hoppá!

éppen a Raven példámon gondolkodtam, ami azért 'csonka' gondolat, mert a konstrukció eleve tömeges, tömeges tányérral, bár igaz single vagy multi motoros implementációval. Így nem a legjobb példa amikor 2 (hipo)tézist kellene megvédeni 1 példán belül, azaz egy konstrukciós megvalósításon belül...erre megment Tamás, és csak Köszönettel tartozom...

ugyanis, Én a magam módján kiegyezem a multi motoros hajtással, legyen...felőlem...legyen 2, vagy akkor inkább már 4...mint egy kívánságműsorban...pl. okért Kuzma mester még örülni is fog, hogy 1 azaz egy igazán jó motor ára helyett elkérhet 1,5-szer, vagy 2-szer, de inkább 3-szor annyit...De,
< és ez egy nagy DE! >

Engem sokkal jobban izgat az a tudat, hogy Franc Kuzma is tudja, amit többen tudnak, és ím Én is tudok, és majd ha esetlegesen meghallgatjátok akkor Ti is tudni fogjátok; miszerint & asszerint 22 kg-os, azaz

< huszonkettő kilogrammos alu-acryl kompozit tányérja van a Stabi XL-nek! >

summa summárum, folytassam?

vagy inkább kimondjátok, hogy Franc Kuzma mégiscsak balkáni Mekkmester?

(és tényleg üdvözöl a Balkán, mert valóban jó készülék!)

viszont végül Ez is csak akkor következetes 'ismeretközlés', ugyebár, ha a tömeges szerkezetű & nagy tányér tömegű (77/22) Stabi XL designját releváns körülmények között összevet(het)jük - mondjuk éppen kapóra jön - például a Stabi Reference kisebb tömegű tányér designjával (40/8) ... persze szonikálisan, és nem csak gépkönyvek leíratában, olvasatban...mint például a Voyd manual esete az érdeklődővel! :kiraly:
""sokat-látott halott Jani""...
jól megkapom a megjegyzéseimért, de bírom, viszont mentségemre legyen, Én megtettem & megteszem az aktuális szonikális összehasonlításokat, elhihetitek Franck Kuzma is úton-útfélen megteszi, és sokan mások szintén megteszik...
viszont megkérdezem, Ti?

vajon miben (lehet) jobb a Stabi XL szonikálisan mint a Stabi Reference?
vagy csak egyszerűen & divatosan "más"? ... persze, de miben?
nincs itt semmiféle belehallás & képzelgés Uraim, mert
definíció nélkül ez (sem) nem megy!

summa summárum (ezt is) folytassam?

...persze majd folytatom, mert a 4 motoros Kuzma implemetációról természetesen elmondom a véleményem!

ezúton megragadom az alkalmat, - utazásom miatt lehet nem lesz rá esély, - hogy Békés Boldog Karácsonyi Ünnepet kívánjak a Fórum tagságának!

üdvözlettel

Néhány fotót csinálhatnál a rendszeredről tanulság képpen.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 514

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Ezen el lehet gondolkodni, mert most inkább elvi megoldásokról van szó, nem pedig ki mit szeretne belehallani az Ő általa favorizált LP játszó hangjába. 

Pontositanék: hogy mit szeretne belehallani az általa -finoman szólva- nem favorizált gép hangjába.

Üdvözöl a Balkán...:kiraly:

""...Kuzma is áttért a több motoros hajtásra, az eredményről lásd Arthur Salvatore oldalát. A Stabi Reference XL4-ben nem kevesebb, mint négy(!) motor ad nyomatékot a tányérnak és a megoldás létjogosultságának. Dehát ... a szlovén mekkmester egyszerűen nem érthet hozzá. Kíváncsian várom a sokat látott-halott Jani véleményét is erről a futóműről.""

na Ez a tökéletes patthelyzet!
SZVSZ ezzel az állással már nyugodtan el lehet menni Karácsonyozni!

multi motoros hajtás : nagytömegű tányér = 1:1

lehet Én sem tudtam volna jobb példát felhozni Franc Kuzmánál és design-jánál, pontosabban design-jainál...hoppá!

éppen a Raven példámon gondolkodtam, ami azért 'csonka' gondolat, mert a konstrukció eleve tömeges, tömeges tányérral, bár igaz single vagy multi motoros implementációval. Így nem a legjobb példa amikor 2 (hipo)tézist kellene megvédeni 1 példán belül, azaz egy konstrukciós megvalósításon belül...erre megment Tamás, és csak Köszönettel tartozom...

ugyanis, Én a magam módján kiegyezem a multi motoros hajtással, legyen...felőlem...legyen 2, vagy akkor inkább már 4...mint egy kívánságműsorban...pl. okért Kuzma mester még örülni is fog, hogy 1 azaz egy igazán jó motor ára helyett elkérhet 1,5-szer, vagy 2-szer, de inkább 3-szor annyit...De,
< és ez egy nagy DE! >

Engem sokkal jobban izgat az a tudat, hogy Franc Kuzma is tudja, amit többen tudnak, és ím Én is tudok, és majd ha esetlegesen meghallgatjátok akkor Ti is tudni fogjátok; miszerint & asszerint 22 kg-os, azaz

< huszonkettő kilogrammos alu-acryl kompozit tányérja van a Stabi XL-nek! >

summa summárum, folytassam?

vagy inkább kimondjátok, hogy Franc Kuzma mégiscsak balkáni Mekkmester?

(és tényleg üdvözöl a Balkán, mert valóban jó készülék!)

viszont végül Ez is csak akkor következetes 'ismeretközlés', ugyebár, ha a tömeges szerkezetű & nagy tányér tömegű (77/22) Stabi XL designját releváns körülmények között összevet(het)jük - mondjuk éppen kapóra jön - például a Stabi Reference kisebb tömegű tányér designjával (40/8) ... persze szonikálisan, és nem csak gépkönyvek leíratában, olvasatban...mint például a Voyd manual esete az érdeklődővel!
""sokat-látott halott Jani""...
jól megkapom a megjegyzéseimért, de bírom, viszont mentségemre legyen, Én megtettem & megteszem az aktuális szonikális összehasonlításokat, elhihetitek Franck Kuzma is úton-útfélen megteszi, és sokan mások szintén megteszik...
viszont megkérdezem, Ti?

vajon miben (lehet) jobb a Stabi XL szonikálisan mint a Stabi Reference?
vagy csak egyszerűen & divatosan "más"? ... persze, de miben?
nincs itt semmiféle belehallás & képzelgés Uraim, mert
definíció nélkül ez (sem) nem megy!

summa summárum (ezt is) folytassam?

...persze majd folytatom, mert a 4 motoros Kuzma implemetációról természetesen elmondom a véleményem!

ezúton megragadom az alkalmat, - utazásom miatt lehet nem lesz rá esély, - hogy Békés Boldog Karácsonyi Ünnepet kívánjak a Fórum tagságának!

üdvözlettel
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, lyra, simaudio, lamm, jbl k2, nakamichi, levinson, dcs, furman, progressive audio, analysis plus, kimber, refine audio

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 234
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: nehai »

De a Kuzma-nak nem 1kg-os a tányérja, tehát a 4motor ellenére nem tartják lényegtelennek a tehetetlenségi erőt sem.

Vendég

Lemezjátszó

Dehát a messzeföldön híres, zseniális magyar lemezjátszó-konstruktőr (AA HG) szerint a szlovén mekkmester egyszerűen nem érthet hozzá.
bta!

Eltévesztetted a Fórumot. Ha kötekedni, sértegetni akarsz, tedd azt egy másik Fórumon.
Itt szerintem a többiek kíváncsian várnák szakmai jellegű hozzászólásaidat.

Neked is Békés Boldog Karácsonyt!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2915

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Arzachel ha olvasod!Megvettem az SME 3009 S2 kart. :kiraly: Szép hibátlan állapotú csak egy két imbusz csavarja kopott ezért nehéz kicsit meghuzkodni de nem lehetetlen. Lehet ilyen spéci csavarokat venni valahol?Meg kellene karbázis a Thorens 160-hoz,hogy rálehessen szerelni a kart.Láttam múltkor angol Ebay-en aluból szépet ha jól emlékszem 24fontért de most nincs.Lehetne ilyet valahol máshol is kapni?Vagy házilag kellene legyártanom?Találtam ilyen tervet ez alapján meglehetne csinálni csak nem tudom mennyire lehet ez is pontos 
Ilyen sablon kell a kar helyének a kijelölésére! Én nem tennék a Thorensre aluból kardeszkát, inkább valamilyen fát, rétegelt lemezt raknék, de ez szvsz...

pl.bejelentkezel a vinylengine-re..pénzbe nem kerül,és minden file-t letölthetsz
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Mastersound Box,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Lemezjátszó

Arzachel ha olvasod!Megvettem az SME 3009 S2 kart. Szép hibátlan állapotú csak egy két imbusz csavarja kopott ezért nehéz kicsit meghuzkodni de nem lehetetlen. Lehet ilyen spéci csavarokat venni valahol?Meg kellene karbázis a Thorens 160-hoz,hogy rálehessen szerelni a kart.Láttam múltkor angol Ebay-en aluból szépet ha jól emlékszem 24fontért de most nincs.Lehetne ilyet valahol máshol is kapni?Vagy házilag kellene legyártanom?Találtam ilyen tervet ez alapján meglehetne csinálni csak nem tudom mennyire lehet ez is pontos 

Vendég

Lemezjátszó

A lemezleszorítót és a Matot egyutt kell használni a leírás szerint. A leszorítóba két AA elem kell és valamilyen módon egy gombnyomásra kiszippantja a levegot a lemez és a MAT kozul. 
Vacuum stabilizer by Audio Technica

Sajnos, a hanglemez szorosabb mechanikai csatolása a tányérhoz általában komoly hátránnyal (is) jár. Kiegyensúlyozott hangú rendszerben az esetek legnagyobb részében nem válik be.

Vendég

Lemezjátszó

Üdvözöl a Balkán...

Vendég

Lemezjátszó

1. A három motor terhelése is egyenlőtlen.2. Szélsőséges esetben még az is elképzelhető, hogy az egyik motor energiájának egy része arra fordítódik, hogy a másik motort forgassa.

Az első állitás nyilván csak akkor lehet igaz, ha közös szíjon keresztül forgatják a tányért. Azonban egyrészt a gyakorlatban nincs hatalmas különbség, másrészt, miért is akkora probléma ez?
A második? Szerintem pont az efféle légből kapott állítás mondható agyrémnek. Miféle szélsőséges eset és hogyan jönne létre, miután a tányér felpörgött az üzemi fordulatszámra? A működés lényegének megértéséhez talán fel kéne eleveníteni a szíjhajtás slip-jéről tanultakat. Egyébként a Voydtól eltanulva többen is alkalmazzák. A Kuzma is áttért több motoros hajtásra, az eredményről lásd Arthur Salvatore oldalát. A Stabi Reference XL4-ben nem kevesebb, mint négy(!) motor ad nyomatékot a tányérnak és a megoldás létjogosultságának. Dehát a messzeföldön híres, zseniális magyar lemezjátszó-konstruktőr (AA HG) szerint a szlovén mekkmester egyszerűen nem érthet hozzá. Kíváncsian várom a sokat látott-halott Jani véleményét is erről a futóműről.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”