Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
Ádámh
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Ádámh »

hali!
régi erősítőkben mit érdemes kicserélni az elkokon kivül? a többi tipusú kondi is elöregszik? az ellenállások, tranzisztorok, diódák, potméterek?

tudnátok ajánlani valami fasza kontakt spray-t? nem wd40-re gondoltam, sztem az inkább mechanikus dolgokra jó.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Üdv! 
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy honnan lehetne rendelni jobb minőségű kondikat erősítőbe? Valami oldal, mert én nem nagyon találtam.

Náluk van választék. Csak a pénztárcád bírja.
A Sprague kapacitások már egy jó színvonalat képviselnek, de tényleg csak pénz kérdése ha jobbat szeretnél.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Mike008
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Mike008 »

Ez itt egy olcsó lehetőség: 
http://cgi.ebay.com/2PCS-15000UF-50-ELN ... 414a9cf03d

Amennyiben jobbat akarsz, az már húzósabb...

Üdv: TJ.

Azta, most ezt jól látom? 10 usd 2 db? Elna, az jó minőségű. Nem?

Üdv: Mike

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3007

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Ez itt egy olcsó lehetőség:

http://cgi.ebay.com/2PCS-15000UF-50-ELN ... 414a9cf03d

Amennyiben jobbat akarsz, az már húzósabb...

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Mike008

Erősítők javítása

Üdv! 
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy honnan lehetne rendelni jobb minőségű kondikat erősítőbe? Valami oldal, mert én nem nagyon találtam.

Feszültségerősítő fokozatokba, tápegységükbe, vagy a végfok pufferjáról van szó?

Hát, 15000uF 50v 85c. Ilyet keresnék.

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Hasonló tanácsot szeretnék kérni.Van egy Onkyo TX-SR505E erősítőm, ami egy ideje elkezdett búgni.
Nem a hangfalakból, hanem magából az erősítőből, a tápegység környékéről jön a hangos, zizegő hang. Hosszabb áramtalanítás után kapcsolva be csak percek múlva jelentkezik.

Kihez érdemes elvinni Bujdapesten vagy körzetében, illetve a fent leírt jelenség alapján esetleg be tudja-e valaki lőni a hiba okát és így a várható költségeket? (Vagyis azt, hogy egyáltalán megéri-e javíttatni.)

Itt:

http://www.soneraudio.hu/kapcsolat2.html
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Üdv! 

Feszültségerősítő fokozatokba, tápegységükbe, vagy a végfok pufferjáról van szó?

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Mike008

Erősítők javítása

Üdv!

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: marceee »

Nekem is lenne egy kis problémám az erősítőmmel. A Harman HK 620as erősítőm mindkét kimenetén 300 mV DC feszültség van alaphelyzetben. A szervízkönyv szerint 60 mV-ig normális. Ettől függetlenül teljesen rendben működik, normális mértékben melegszik. Csak ugye pattognak a hangfalak egy kicsit... :foto: Mit lehet ezzel kezdeni? Látszólag nem volt buherálva a gép sosem, mi változhatott meg benne az évek alatt? Kiszáradó kondik? Esetleg a nyugalmi áramon kéne állítani a kis potméterekkel?
Elsősorban tanácsot kérnék, hátha meg tudom oldani magam is. Nem tudom pestre vinni szerelőhöz.
Előre is köszi.

Nem a nyugalmi áramot, hanem a kimeneti offsettet kell beállítani. De ha nem tudod melyik trimmer az az áramkörben, akkor szélsőséges esetben a végtranyókat is elküldheted. Tehát csak ésszel. :kiraly:

Köszi, utánna nézek a szervízkönyvben.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Nekem is lenne egy kis problémám az erősítőmmel. A Harman HK 620as erősítőm mindkét kimenetén 300 mV DC feszültség van alaphelyzetben. A szervízkönyv szerint 60 mV-ig normális. Ettől függetlenül teljesen rendben működik, normális mértékben melegszik. Csak ugye pattognak a hangfalak egy kicsit... :foto: Mit lehet ezzel kezdeni? Látszólag nem volt buherálva a gép sosem, mi változhatott meg benne az évek alatt? Kiszáradó kondik? Esetleg a nyugalmi áramon kéne állítani a kis potméterekkel?
Elsősorban tanácsot kérnék, hátha meg tudom oldani magam is. Nem tudom pestre vinni szerelőhöz.
Előre is köszi.

Nem a nyugalmi áramot, hanem a kimeneti offsettet kell beállítani. De ha nem tudod melyik trimmer az az áramkörben, akkor szélsőséges esetben a végtranyókat is elküldheted. Tehát csak ésszel. :kiraly:

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Mike008

Erősítők javítása

501w-os az erősítő, a hangfal 150w nincs kiemelve, utána csinálja halkabban is, csak úgy nem olyan feltűnő. Ha előfoknak kötöm, akkor is csinálja, de nem annyira, ha végfoknak akkor ugyan úgy csinálja, mint rendesen. Nem értem miért, mert amúgy szépen szól.  

én csak azt nem értem, hogy szól szépen ha alacsony hangerőn is jelentkezik? :kiraly:

Akartam írni, ha már feltekertem, utána. Odafelé nem hallani, de visszafelé már igen. Nem értem, és érdekes. :foto:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

501w-os az erősítő, a hangfal 150w nincs kiemelve, utána csinálja halkabban is, csak úgy nem olyan feltűnő. Ha előfoknak kötöm, akkor is csinálja, de nem annyira, ha végfoknak akkor ugyan úgy csinálja, mint rendesen. Nem értem miért, mert amúgy szépen szól.  
:foto:

én csak azt nem értem, hogy szól szépen ha alacsony hangerőn is jelentkezik? :kiraly:

marceee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: marceee »

Nekem is lenne egy kis problémám az erősítőmmel. A Harman HK 620as erősítőm mindkét kimenetén 300 mV DC feszültség van alaphelyzetben. :foto: A szervízkönyv szerint 60 mV-ig normális. Ettől függetlenül teljesen rendben működik, normális mértékben melegszik. Csak ugye pattognak a hangfalak egy kicsit... :kiraly:
Mit lehet ezzel kezdeni? Látszólag nem volt buherálva a gép sosem, mi változhatott meg benne az évek alatt? Kiszáradó kondik? Esetleg a nyugalmi áramon kéne állítani a kis potméterekkel?
Előre is köszi.

Mike008

Erősítők javítása

:kiraly: 50w az, nem 501.

Mike008

Erősítők javítása

:kiraly:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Üdvözlet! 
Én is szeretnék tanácsot kérni, mégpedig, az én erősítőm szépen szól, míg a fél hangerőig fel nem tekerjük a hangerőt. Aztán mély tartományban el kezd torzítani.
Érdemes vele foglalkozni?

Ez teljesítménykorlátot jelent.....hány wattos az erősítő? Milyen hatásfokúak a hangfalak?

Aztán végül - nincs rátekerve a mélyhangkiemelés? :kiraly:

Mike008

Erősítők javítása

Üdvözlet!

Én is szeretnék tanácsot kérni, mégpedig, az én erősítőm szépen szól, míg a fél hangerőig fel nem tekerjük a hangerőt. Aztán mély tartományban el kezd torzítani.
Érdemes vele foglalkozni?

:kiraly:

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: vtb »

Ha már lett egy ilyen topik itt is rákérdezek. Debrecenben ismer valaki megbízható szerelőt? A páciens egy Luxman L510 aminek nem húz be a védelme, a másik topikban megtudtam, hogy ezt sokminden okozhatja :kiraly:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Hasonló tanácsot szeretnék kérni.Van egy Onkyo TX-SR505E erősítőm, ami egy ideje elkezdett búgni.
Nem a hangfalakból, hanem magából az erősítőből, a tápegység környékéről jön a hangos, zizegő hang. Hosszabb áramtalanítás után kapcsolva be csak percek múlva jelentkezik.

Kihez érdemes elvinni Bujdapesten vagy körzetében, illetve a fent leírt jelenség alapján esetleg be tudja-e valaki lőni a hiba okát és így a várható költségeket? (Vagyis azt, hogy egyáltalán megéri-e javíttatni.)

Mindenképpen meg kell nézetni valakivel, és csak azután dönteni a sorsáról.
Bp. Totel Bt. (igaz hogy nem olcsó játék, de biztos a minőség!).
Valszeg a tápellátásnál lehet gond, túlmelegedni nem szokott?

A hálózati transzformátor lemezei/burkolata szokott ilyen "zizegő" hangot adni. Talán a csavarokat meghúzva csökkenhet/megszünhet ez a melegedés hatására jelentkező hiba.....

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Doky »

Mindenképpen meg kell nézetni valakivel, és csak azután dönteni a sorsáról.
Bp. Totel Bt. (igaz hogy nem olcsó játék, de biztos a minőség!).
Valszeg a tápellátásnál lehet gond, túlmelegedni nem szokott?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

antaru
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: antaru »

Hasonló tanácsot szeretnék kérni.
Van egy Onkyo TX-SR505E erősítőm, ami egy ideje elkezdett búgni.

entrylevel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: entrylevel »

Meggyógyúlt a "drágaságom". :kiraly:Beállítva,bemérve.
Köszönök minden segítséget és külön köszönet Takács Jenőnek a gyors a javításért.
Két csatornás sztereó rendszer.
Néha be is kapcsolom

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

bika kis cucc lehet.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

A teljes erősítő müködőképes, a 2x100watt-ot leadja 8 ohmos terhelésen.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Erősítők javítása

Accuphase E-202 "Power Supply" project:

Befejezödött a DIY tápegység/kimeneti védelem modul bemérése és tesztelése - minden paraméter OK!

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”