Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Érdemes venni ($20-25) FiiO E5 fejhallgató erősítőt hozzá, javít a hordozható lejátszók hangján. Kb. akkora mint egy iPod Shuffle.
Fül és Fejhallgatók
Nekem a Sennheiser mellé jön a napokban egy AKG :kiraly:
K1000?
Dehogy :foto: Csak egy kis egyszerű MP4 lejátszóhoz való...
Fül és Fejhallgatók
K1000?
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Sennheiser HH10: okos és hasznos
Grado a Sennheiser tartón? Blaszfémia!
en mar csak ilyen perverz vagyok :kiraly:
Fül és Fejhallgatók
Grado a Sennheiser tartón? Blaszfémia!
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
...akkor érdemes a 600/650 mellett dönteni...
Öööö, mint írtam, nekem 650-esem VAN már régóta. Én csak a 800-ast kaptam kölcsön, és az azzal szerzett tapasztalataimat írtam le. :kiraly:
Mindenki magának hülye...
Fül és Fejhallgatók
A HD-800 esetén az a sanda gyanúm, hogy inkább a presztízse srófolta fel az árát, lényeges különbség nem hinném, hogy van a 600/650-es modellek közt. De kövezzetek meg, ha nem így van! :kiraly:
Sajnos nekem úgy tűnik van. Majd 2-3 év múlva ha – remélhetőleg – lemegy az ára 1000 dodó alá, jó vétel lesz.
Fül és Fejhallgatók
Ennek ellenére én egy fél nap alatt mégsem éreztem köztük akkora különbséget, amennyiért hajlandó lennék háromszoros árat fizetni. Lehet (sőt valószínű), hogy a azok nálam sokkal vájtfülűbbek (akik anyagilag is jobban állnak tőlem) éreznek akkora különbséget a két füles között, ami nekik már bőven megéri az ártöbbletet, de én meggyőztem magam, hogy jó nekem a 650-es is... :kiraly:
Én jelenleg HD-555-tel jól elvagyok, azt mondják ez a belépő modell, bár én ezzel nem ringatom magam, mert az 595 is erősen ráver (bár az ára is), a 600-zal meg tesztelnek/tek a különböző hifis lapokban. Én azért döntöttem az 555 mellett, mert a 600-at (azon kívül, hogy borsos ára van) már nem tudtam volna jól meghajtani, minimum egy jobb hangkártya/dac kellett volna hozzá. De ahhoz nem fér kétség, hogy kiváló füles, így ha van rá pénzed, akkor érdemes a 600/650 mellett dönteni, pláne, ha van mivel hasznosítani... :foto:
A HD-800 esetén az a sanda gyanúm, hogy inkább a presztízse srófolta fel az árát, lényeges különbség nem hinném, hogy van a 600/650-es modellek közt. De kövezzetek meg, ha nem így van!
Fül és Fejhallgatók
Úgy értem, hogy a HD800-at csak akkor hallgasd meg, hogyha rá is szánod a bő kétésfélszeres (hol 4X-es az ár? ) árat abban az esetben, ha jobban tetszik a másik két gépnél. Különben elköltesz egy kalap pénzt, és ott fog motoszkálni a fejedben - jó-jó, de azért a 800-as jobb volt... Persze nem biztos, h mindenki így látja, de én rosszul tűröm a lefelé lépéseket, nálam jelentkezik a - felfelé: mintha, mintha - lefelé: hűha, hűha!!! érzés...
Igaz, nem négyszeres, csak háromszoros a különbség (a legolcsóbb helyen a HD650 89.500 Ft, míg a HD800 285.000 Ft), de szerintem ez is jóval nagyobb arányú árbeli ugrás, mint amennyi a hangminőségbeli különbség indokolna. Az más kérdés, ha hozzávesszük a mechanikai kialakításbeli difiket, illetve a felhasznált anyagok közti eltéréseket, akkor már jobb az arány.
Ennek ellenére én egy fél nap alatt mégsem éreztem köztük akkora különbséget, amennyiért hajlandó lennék háromszoros árat fizetni. Lehet (sőt valószínű), hogy a azok nálam sokkal vájtfülűbbek (akik anyagilag is jobban állnak tőlem) éreznek akkora különbséget a két füles között, ami nekik már bőven megéri az ártöbbletet, de én meggyőztem magam, hogy jó nekem a 650-es is... :kiraly:
Szóval Nálad a pont: Ha valakinek eleve lőtávolon kívül esik a 800-as, az hallgassa és vegye meg a 650-est, azzal is boldog lehet! :foto:
Mindenki magának hülye...
Fül és Fejhallgatók
Az Ultrasone-nak is van egy binaurális demo CDje.
Fül és Fejhallgatók
Ezt keressétek, biztosan le lehet valahonnan még tölteni loss-less-ben, érdekes felvétel.
Audio Stax. The Space Sound CD. Dummy Head Recording. 21 tracks (jazz & classical). All recordings made with Dummy Head KU 81i. Limited 1st edition #1491. AX CD 91 101. (1988)
Ez biztosan nagyon jó lehet. :kiraly: Majd rákeresünk.
Fül és Fejhallgatók
Nekem ennél az egynél elölről az arcom elől is jön mikor körbe megy a dobozt rázogatva a műfej körül.
Tényleg körbe megy a gyufásdoboz rázogatós .
Kábé.: 0:26-0:31-ig van elől, utána még egyszer 0:37-0:42-ig. (Foobaron néztem,azon prószáljátok ki)
De a virtuális fodrász is qva jó. Csiklandozott mikor "vágta a hajam". :kiraly: :foto: .
Ilyeneket ha tudtok tehetnétek fel.
- Zimonyi Attila
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Fül és Fejhallgatók
Szerintem csak akkor hasonlítsd össze a HD 800-at és a 600/650-et, ha hajlandó vagy a 800-ast is megfizetni. Nagyon szeretem a 600-as hangját, de egy Lupus füleserősítős DAC számomra igen számottevő különbséget mutatott a két Sennheiser kvalitása között.
Köszi a véleményt, mindenképp hallgatózni fogok, mielőtt vásárolni fogok! :kiraly:
Kedves kollega.
Mindekettőt volt alkalmam meghallgatni,azt gondolom nincs értelme a gondolkodásnak.A 800 as zenél a kisebbik kompromisszum(szoros a méret).
Sajnos ára van,de életed végéig zenél.....
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK
Fül és Fejhallgatók
Nem hinném, hogy jobb lenne a tere lossless esetén.
dehogynem, főleg az lenne jobb :kiraly:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Fül és Fejhallgatók
nekem is csak hátulról jön meg felülről.valószínű itt az a baj -többek közt- hogy 128kbps mp3-ról beszélgetünk.
valószínű itt már a tér is romlik, nem is kicsit.
Érdekes, nálam van egy rész, ahol lentről szól. Így ülve kb a térdemig lemegy. Durca!
Még hangfalon és érezni picit. 1:10 körül.
Nem hinném, hogy jobb lenne a tere lossless esetén.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Fül és Fejhallgatók
Szerintem csak akkor hasonlítsd össze a HD 800-at és a 600/650-et, ha hajlandó vagy a 800-ast is megfizetni. Nagyon szeretem a 600-as hangját, de egy Lupus füleserősítős DAC számomra igen számottevő különbséget mutatott a két Sennheiser kvalitása között.
Köszi a véleményt, mindenképp hallgatózni fogok, mielőtt vásárolni fogok! :kiraly:
Úgy értem, hogy a HD800-at csak akkor hallgasd meg, hogyha rá is szánod a bő kétésfélszeres (hol 4X-es az ár? ) árat abban az esetben, ha jobban tetszik a másik két gépnél. Különben elköltesz egy kalap pénzt, és ott fog motoszkálni a fejedben - jó-jó, de azért a 800-as jobb volt... Persze nem biztos, h mindenki így látja, de én rosszul tűröm a lefelé lépéseket, nálam jelentkezik a - felfelé: mintha, mintha - lefelé: hűha, hűha!!! érzés...
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Fül és Fejhallgatók
Ez így van, a HD 650 is sötét és zárt hangú volt a HD 800-ashoz képest a Lupusról, szerintem a K1000-est célozták meg a HD 800-assal a mérnök bácsik transzparencia és térhatás tekintetében :foto: A HD 650 jól skálázódik az erősítőkkel, de a HD 800 akkor is egy kategóriával feljebb van, az hogy ez kinek ér meg 4x árat, az más kérdés. Mindenesetre a Beyerdynamic most jön ki a T1-gyel, és állítólag az AKG-nak is lesz új csúcsmodellje, úgyhogy jövőre lehet válogatni az 1000 dodó feletti dinamikus csúcsmodellek közül :kiraly:
Fül és Fejhallgatók
Akinek meg már van jó fejhallgatója (Skullcrusherz!) annak itt egy binaurális felvétel, én eddig ezt az egyet találtam amin tényleg 360°-os a térhatás, tehát a bucim előtt is van "színpad".
Holophonic matchbox
nekem is csak hátulról jön meg felülről.
valószínű itt az a baj -többek közt- hogy 128kbps mp3-ról beszélgetünk.
valószínű itt már a tér is romlik, nem is kicsit.
Nekem ennél az egynél elölről az arcom elől is jön mikor körbe megy a dobozt rázogatva a műfej körül.
Fül és Fejhallgatók
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Fül és Fejhallgatók
Ja, és elnézést K. Zolitól és a Soner kedvelőitől, de aki csak a Soner füleserősítővel hallgatta a kiállításon a HD 800-at, az szerintem nem kapott tökéletes képet a minőségéről. Minimum "nem volt szinergikus" a rendszer... sztem.
Egyébiránt többnyire nagyon is tetszenek a Soner eszközök... :kiraly:
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
Fül és Fejhallgatók
A 650-es is egy nagyon jó minőségű, átgondolt konstrukció, amelyben minden kopó alkatrész (fülpárna, kábel, kengyel...) szüksége esetén egyszerűen cserélhető, hosszútávon is kényelmes, és nagyon szerethető hangú füles, úgyhogy MARAD! :kiraly:
Köszi a választ, én most gondolkodom füles vásárlásán, és lehet, akkor megállok a 650-es szintjén . De azért egy próbát teszek előtte én is.... :foto:
Amikor néhány hónapig forgalmaztam a Beyer füleseit, többen is elmondták, h 30-50 ezret kifizetnének egy jó fülesért, s a DT sorozatban mind a nyitott mind a zárt kagylók tetszettek a szóban forgó hölgynek és uraknak ... egészen addig, amíg a DT 990-est (kb. 90000HUF) ki nem próbálták.
Az után már senki nem vitte volna el a kisebb szériást.
A Lupus Junior DAC-ként és analóg bejáraton "sima" füles erősítőként is működik majd, s impedancia kapcsoló is lészen rajta a különböző fejhallgatók ideálisabb kiszolgálása érdekében...
Albert Einstein