Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Írható Cd-k

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 35

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Kis segítséget szeretnék kérni. Melyiket ajánlanátok?

SMART BUY DIGITAL AUDIO CD-R

Verbatim CD-R Audio

ePROFORMANCE digital audio CD-R

Philips CD-R Audio

Köszönöm

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Hát az Emtec-nél még a sima datás "kék" de immár ezüst TDK is nagyságrendekkel jobb... Amúgy a Fuji Photo digital ami felül arany de alul fekete, az remek (szvsz) hogy mások ne sértődjenek

Ma vettem egy Fuji Photo digital-t,nagyon jó lemez.Ellenben rohadt drága volt a Pólus Office Depó-ban 310 Ft.Visszaolvastam a topicot,és sajna potyára kimentem a Corá-ba is.Ott nem volt egyáltalán Photo digital csak Audio pro 330 körüli árban(ez is elég sok).A TDK-nak meg már annyi verziója van,hogy inkább nem veszek,nehogy rossz fajtába fussak bele,egyébként van egy pár ezüst szinű otthon,nem tetszik az se.Régen imádtam a cég kazettáit (főleg az SA és SA-X krómosakat),de ez más tészta.Egyébként az Emtec-ben egész kellemeset csalódtam,Judas-t irtam rá és nem lett belőlük szalonzenekar,odacsapnak rendesen.Még egy gondolat erről az Emtec-ről.Nekem úgy tűnik,mintha a régi BASF logó lenne a cd boritóján.

Mi is elég sokféle írható cd-t próbálgattunk, s a 2 Fuji a legjobbak közt volt. A 2 közül az Audio Pro (rotation stabilzator) jóval jobb minőségű, egyenletesebb hangú,mint a Photo aminek van egy kis középkiemelése.
Naim-ZU

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Ezt én in üdvözölném, mert TEHELJEHESEHEN zöldfülű vagyok a témában, és, hogy ne legyek vörösfejű, jó lenne ezt az info-kupacot összeszerkeszteni a hozzáértőknek. 
Másrészt azt szeretném kérdezni, hogy, mivel a Marantzom lejátssza az újraírhatót, és, amíg világbajnok DACot nem lelek, így tudok csak letöltött zenét hallgatni, milyen újraírhatót lehet ajánlani, ami már elfogadható nyersanyag egy "minőségi" kiíráshoz? És milyen progival érdemes? (Most Ashampoo Burning Studiot használok, lehet -biztos-, hogy Ti ismertek jobbat.)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

klikk

itt az első hozzászólásokba ki van fejtve a dolog /bár lehet hogy egy kicsit sűrű nemnagyon tagoltam a dolgot /
de ha valami nem világos ott szívesen válaszolunk

a másik kérdésedre az Ashampoo Burning is ugyan azt az értéket írta fel mint a többi képfájl/CUE szerint író progi
annyi hogy ez nem képes az írónak az írás eltolási értékét módosítani szal ha ezzel akarsz írni akkor magába a felírandó fájlba kell elvégezni az eltolást

talán jó lenne felküldetni a kiemeltek közé ...
feltéve hogy van rá igény

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: lehoako »

na sikerült megírni a kiszámolt offset értékkel s crc helyesen ugyan azt olvasta vissza mint a kiinduló fájl  még szerencse hogy nincs cd játékosom most téphetném a halyam 

ha már így fény derült a dolgokra akkor jó lenne egy cd írásos totyikot nyitni ahol az első hsz -be össze lenne foglalva hogy ne itt kallódjon az infó ...  :kiraly:

Gratula!!!
Egyébként sokan nem csinálják meg ezeket a beállításokat, hanem valami népszerű egyszerűbb programnal szöszölnek és hirdetik, hogy mennyivel sz*r*bbul szól a másolt CD.

A fórum indítása jó ötlet!!! Ide vagy a szoftver részbe kellene rakni!

Ezt én in üdvözölném, mert TEHELJEHESEHEN zöldfülű vagyok a témában, és, hogy ne legyek vörösfejű, jó lenne ezt az info-kupacot összeszerkeszteni a hozzáértőknek.

Másrészt azt szeretném kérdezni, hogy, mivel a Marantzom lejátssza az újraírhatót, és, amíg világbajnok DACot nem lelek, így tudok csak letöltött zenét hallgatni, milyen újraírhatót lehet ajánlani, ami már elfogadható nyersanyag egy "minőségi" kiíráshoz? És milyen progival érdemes? (Most Ashampoo Burning Studiot használok, lehet -biztos-, hogy Ti ismertek jobbat.)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Vendég

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát az Emtec-nél még a sima datás "kék" de immár ezüst TDK is nagyságrendekkel jobb... Amúgy a Fuji Photo digital ami felül arany de alul fekete, az remek (szvsz) hogy mások ne sértődjenek

Ma vettem egy Fuji Photo digital-t,nagyon jó lemez.Ellenben rohadt drága volt a Pólus Office Depó-ban 310 Ft.Visszaolvastam a topicot,és sajna potyára kimentem a Corá-ba is.Ott nem volt egyáltalán Photo digital csak Audio pro 330 körüli árban(ez is elég sok).A TDK-nak meg már annyi verziója van,hogy inkább nem veszek,nehogy rossz fajtába fussak bele,egyébként van egy pár ezüst szinű otthon,nem tetszik az se.Régen imádtam a cég kazettáit (főleg az SA és SA-X krómosakat),de ez más tészta.Egyébként az Emtec-ben egész kellemeset csalódtam,Judas-t irtam rá és nem lett belőlük szalonzenekar,odacsapnak rendesen.Még egy gondolat erről az Emtec-ről.Nekem úgy tűnik,mintha a régi BASF logó lenne a cd boritóján.

Igen,csak a név változott.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

Két dolog kapcsán kérdeznék, írnék ebbe a régi kis favorit topicomba : 
Ha audi lemezt akarunk (ki) írni arra az EAC Burning progija a legjobb, ha igen melyik pontosan ez a szofter ? - én azt hittem az EAC csupán a legjobb ha lerippelünk valamit másolatnak, vagy archiváljuk a cdinket.

Ezekről mi a véleményetek : -érdemes e egyáltalán ennyiért többért audio cd-r vennünk a pénzünkért ?

És a végre egy eldöntendő kérdés a low budget kategóriára visszakanyarodva, a Verbatim cd-r vagy TDK "kék" (ezüst bár én inkább gyöngyházfehérnek látom a jobb zenei célra ? + Van minőség különbség a régi kék és a az új ezüst tdk között ?

Kíváncsian várom a véleményeiteket

A két Fuji nagyon jó,a képen lévő TDK-val még nem volt dolgom.A Verbatim szerintem nem az igazi audiora,valami idegesség,hűvösség van a hangjában.Viszont az azo crystal féle Verbatim állitólag nagyon hosszú életű lemez lesz,azt mondják.De hiába a tartósság,ha nincs kedvem az arra írt zenét hallgatni a hangzása miatt.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: venomer »

Ha audi lemezt akarunk (ki) írni arra az EAC Burning progija a legjobb, ha igen melyik pontosan ez a szofter ? - én azt hittem az EAC csupán a legjobb ha lerippelünk valamit másolatnak, vagy archiváljuk a cdinket.

Ezekről mi a véleményetek : -érdemes e egyáltalán ennyiért többért audio cd-r vennünk a pénzünkért ?

És a végre egy eldöntendő kérdés a low budget kategóriára visszakanyarodva, a Verbatim cd-r vagy TDK "kék" (ezüst bár én inkább gyöngyházfehérnek látom a jobb zenei célra ? + Van minőség különbség a régi kék és a az új ezüst tdk között ?

Ezust TDKt nem ismerem, keket dicserik (joggal), ha epp taio-yuden reteg kerul rajuk. En is ezeket hasznalom az aruk miatt. Bar Tigris kisse lapos-elettelennek mondta ezt is - kerdes mihez kepest. A reteg valtozo sajnos TDK eseteben. Verbatim abszolute felejtos audiora.

Vendég

Írható Cd-k

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=19081

(Az audi is gyárt cd-ket? )

Azuroo andrew
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Azuroo andrew »

Lcd : Sony Bravia "S" 3000 Crt: Sony Wega trinitron kv-32cs70
Hi-Fi : Panasonic av és lejátszó...

Directors: Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, David Fincher
Szürreál víziók: Luis Bunuel, David Lynch, Huszárik Zoltán

Zene : Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Dexter Wansel, The Dramatics, The Isley Brothers, George Clinton & Parliament Funkadelic

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Én mostanában ezt használom: JVC CD-R 80 (Taiyo Yuden)
No meg a Lacy által is említett "kék" TDK-t.

Vendég

Írható Cd-k

Hát az Emtec-nél még a sima datás "kék" de immár ezüst TDK is nagyságrendekkel jobb...
Amúgy a Fuji Photo digital ami felül arany de alul fekete, az remek (szvsz) hogy mások ne sértődjenek

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Írható Cd-k

Látom már sok minden elhangzott itt a topikban a CD-kről. 
Érdeklődnék, hogy jelenleg kapható-e egyáltalán valahol "fekete" CD? Ha nem, akkor milyen típust ajánlanátok audió CD készítéséhez?

Én az MM-ben vettem tegnap Black Emtec cd-t 245 Ft-ért,tehát még lehet kapni.Sajna a nagy kedvenc Memorex már csak itt-ott lehet elfekvőben.A neten van vmi szlovák telephelyű cég,de elég macerás velük a dolog.

Deenee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Deenee »

Látom már sok minden elhangzott itt a topikban a CD-kről.

Érdeklődnék, hogy jelenleg kapható-e egyáltalán valahol "fekete" CD? Ha nem, akkor milyen típust ajánlanátok audió CD készítéséhez?
Erősítő: NAD C370, Rega Brio. Forrás: Wiim Pro, NAD T531 DVD/CD, Rega P3. DAC: S.M.S.L. SU-1. Hangsugárzó: Tannoy Revolution XT8F. Sub: SVS SB-2000.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Doky »

igaz nem flacba, hanem wav-ba.

Egyébként miért is a FLAC-ot kell és nem a WAV-ot?
Én is wav-mellett voksoltam... nem kell írás előtt konvertálgatni... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Írható Cd-k

Egyébként sokan nem csinálják meg ezeket a beállításokat, hanem valami népszerű egyszerűbb programnal szöszölnek és hirdetik, hogy mennyivel sz*r*bbul szól a másolt CD. :kiraly:

A hallható minőségromlást (normális hangminőségű eredetihez képest kétségtelenül rosszabb a másolt, gyakran nem is kevéssel!) nyilvánvalóan nem a helytelen beállitásból -esetlegesen- adódó néhány bit különbség okozza.

Ettől függetlenül a szoftvert illik rendesen beállítani. Méginkább illene olyan szoftvereket írni, amit laikusok is könnyedén tudnak kezelni...

moja
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: moja »

na sikerült megírni a kiszámolt offset értékkel s crc helyesen ugyan azt olvasta vissza mint a kiinduló fájl még szerencse hogy nincs cd játékosom most téphetném a halyam :foto:

ha már így fény derült a dolgokra akkor jó lenne egy cd írásos totyikot nyitni ahol az első hsz -be össze lenne foglalva hogy ne itt kallódjon az infó ...

Gratula!!!
Egyébként sokan nem csinálják meg ezeket a beállításokat, hanem valami népszerű egyszerűbb programnal szöszölnek és hirdetik, hogy mennyivel sz*r*bbul szól a másolt CD.
:kiraly:

A fórum indítása jó ötlet!!! Ide vagy a szoftver részbe kellene rakni!
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

na sikerült megírni a kiszámolt offset értékkel s crc helyesen ugyan azt olvasta vissza mint a kiinduló fájl
még szerencse hogy nincs cd játékosom most téphetném a halyam :kiraly:

ha már így fény derült a dolgokra akkor jó lenne egy cd írásos totyikot nyitni ahol az első hsz -be össze lenne foglalva hogy ne itt kallódjon az infó ... :foto:

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Írható Cd-k

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sok a cimkéző gyár, rengeteg meghajtó bele ua. :kiraly:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Érdekes, hogy a NEC 2510A íróra is pont ezek az értékeke vannak feltűntetve. Biztos jól csináltál mindent?? 
Remélem nem csak bemásolod a számokat az oldalról ,hanem meg is csinálod a beállítást...

ugye nem nézel hülyének? :kiraly:

a +48 ott van a táblázatba
a +66 meg az EAC/driver optoins/write/create offset test cd -vel kapott eredmény ... :foto:

és én erre a számra azt hittem hogy ez már a korrekt érték ...

moja
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

na mindig tanul az ember :kiraly: de közbe meg is találtam a képletett a eac oldalán
Write Offset = Combined Read/Write Offset - Read Offset

én meg pusztán a kapott +66 -ot használtam amit az eac kidobott

meg is nézem minnyá mi lesz az eredmény +66 -+48=+18 -al :foto:

Érdekes, hogy a NEC 2510A íróra is pont ezek az értékeke vannak feltűntetve. Biztos jól csináltál mindent??

Remélem nem csak bemásolod a számokat az oldalról ,hanem meg is csinálod a beállítást...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Én mindkettőt megcsináltam a biztonság kedvéért.
na mindig tanul az ember :kiraly:
de közbe meg is találtam a képletett a eac oldalán
Write Offset = Combined Read/Write Offset - Read Offset

én meg pusztán a kapott +66 -ot használtam amit az eac kidobott

meg is nézem minnyá mi lesz az eredmény +66 -+48=+18 -al :foto:

moja
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Úgyhogy érdemes mind a read, mind a write offsetet (ez elég sokáig tart) beírni EAC-be.
és az írás offset-et miként határoztad meg mennyi?

Két lehetőség van:

1. Wav összehasonlításos módszer:

EAC Guides

2. Offset CD-vel való meghatározás:

HardwareOC

Én mindkettőt megcsináltam a biztonság kedvéért. :kiraly:

moja
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

hááát igen az audiomaster technológia azért hozza a tőle várhatót nemhiába ilyen drága azt is megnézhetnéd hogy cue szerint írva más progival hogyan "muzsikál", pl. nero lemez CD/DVD-kép vagy ...; imgburn lemezkép írása

de nemhiszem hogy az offset érték beállításával lett tökéletes az írás ...
mivel az írommal két teljesen különböző /+48; -999/ írási offset értékkel ugyan azt az eredményt kaptam :foto:

Plextools-al nem lett jó az írás, többi progit nem használok, mert sztem az EAC a legprofibb, ha tényleg tökéletes másolatot szeretnél készíteni. És sajnos az tapasztalatom, hogy a write és read offset nagyon fontos!!!
Próbáld ki, hogy a jól beállított Pio-val is tudsz majd ugyanolyan CRC és AccurateRip kódos lemezt írni.

Azért délután még bütykölök Plextools-szal, meg a PIO DVD írómmal.

Már csak az a kérdés, hogy az EAC nem csap be minket azzal, hogy azt hisszük tökéletes a másolat, miközben meg nem??? :kiraly:

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Írható Cd-k

Úgyhogy érdemes mind a read, mind a write offsetet (ez elég sokáig tart) beírni EAC-be.
és az írás offset-et miként határoztad meg mennyi?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”