Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
- a kissé túlzó mélyektől eltekintve - semleges hangúnak
:kiraly: Már kezdtem felhúzni a szemöldököm...
Hifim: Úgy is csak röhögnétek...
Sztereó erősitők
Véleményeteket elfogadom, ettől függetlenül (minden hibájával együtt, és ezért az árért) nekem (is) a Dussun tökéletesen megfelel.
Nekem egyidejűleg volt Jungsonom (JA-66C) és Korsunom (KS-99). Ma már csak a kiskorsó van meg, ugyanis nélam ez vált be jobban. Erősebb, dinamikusabb, jobb sávszélekkel. A Jungson szvsz színez, olyan igazi mézes-mázas hangú erősítő, ami sokaknak bejöhet. A Korsun ezzel szemben száraz, letisztult hangzásvilág, közelebb áll a valósághoz, szerintem - a kissé túlzó mélyektől eltekintve - semleges hangúnak nevezhető.
Azt azért hozzátenném, hogy ennyire azért nem volt könnyű eldönteni, hogy melyik erősítővel tudok !!inkább!! hosszú távon együtt élni. Sok-sok fejtörést okozott, mire döntésre vittem a dolgot.
Ezt a hsz-t kéretik a helyén kezelni. A véleményem nyilvánvalóan tükrözi a saját hangzásbeli ízlésemet, és persze az eredmény a saját rendszeremben lett az ami. Ez is egy jó példa arra, hogy mennyire fontos az egyéni ízlés, illetve, hogy milyen rendszerbe illesztünk be egy adott erősítőt.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 234
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Ráadásul jó kis Motorolák azok a végtranyók. És szerencsére csak 1db IC van benne, az is a kivezérés jelzőnél, persze nem egy high-end darab de az árát bőven hozta/hozza még ma is. Sajnos Bélának abban igaza van, hogy a kora miatt már nem a legmegbízhatóbb darab, de ahhoz képest amennyit eladtak belőle, nem nagyon hallani a sorozatos meghibásodást. Ennyi erővel az újabb konstrukciójú japán erősítőkkel (80'-as évek) sokkal több a probléma. Át kell kondizni, forrasztgatni, oszt elmegy még 20 évet.
................................NAD 3020 (csak a régi betűjelzés nélküli!)
.................
Szerintem, a probléma ott lehet, hogy egyeseknek elkerülte a figyelemét a zárójelben lévő rész.
Pedig ha figyelmesen olvasunk, akkor láthatjuk, hogy a "sima", azaz betőjelzés nélküli lett ajánlva.
Aztán ellenérvként jönnek olyan tesztek, ahol 3020 XYZ, meg mit tudom én milyen betűjelzésű készülék szerepelt. Miközben mindenki tudja, hogy ezek már a gyártásoptimalizálás, költséghatékonyság, stb. áldozatául estek. A NAD újabb és újabb változatokat dobott piacra, az első széria sikerén felbuzdulva, amik sajnos egyre inkább alul múlták azt.
Talán nem véletlen, hogy az "eredeti sima NAD-3020 a legjobb" vélemény globálisan tartja magát, amit leginkább az angol Ebay árak tükröznek. (Nem hirdetési, hanem leütési árak.)
Arról nem is beszélve, amit más sokszor és sokan leírtak, hogy ami egy teszt alkalmával jobb, mert ott jobban csillogtatja Hi-Fi-s "előnyeit", az könnyen lehet, hogy hosszabb távon, otthon már fárasztó, nyomulós, még a másiknál éppen hosszabb távon lehet csak érzékelni, hogy mennyivel "zeneibb", ami jelzőt nem véletlenül aggatnak erre a kis régi sima NAD-3020-ra.
Az eredeti NAD 3020-as fényévekkel jobb volt, mint a későbbi kinai kiadású 3020i :kiraly:
A taiwani dzsunkán összehozott doboz és a belső alkatrészhalmaz még tartalmazott pl. néhány jobb végtranzisztort is ( MJ-2955/MJ-3055), az utángyártott kinai lemeztechnika és elektronika már említésre sem méltó.
Így múlik el a világ dícsősége... :foto:
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3446
Sztereó erősitők
.................
Szerintem, a probléma ott lehet, hogy egyeseknek elkerülte a figyelemét a zárójelben lévő rész.
Pedig ha figyelmesen olvasunk, akkor láthatjuk, hogy a "sima", azaz betőjelzés nélküli lett ajánlva.
Aztán ellenérvként jönnek olyan tesztek, ahol 3020 XYZ, meg mit tudom én milyen betűjelzésű készülék szerepelt. Miközben mindenki tudja, hogy ezek már a gyártásoptimalizálás, költséghatékonyság, stb. áldozatául estek. A NAD újabb és újabb változatokat dobott piacra, az első széria sikerén felbuzdulva, amik sajnos egyre inkább alul múlták azt.
Talán nem véletlen, hogy az "eredeti sima NAD-3020 a legjobb" vélemény globálisan tartja magát, amit leginkább az angol Ebay árak tükröznek. (Nem hirdetési, hanem leütési árak.)
Arról nem is beszélve, amit más sokszor és sokan leírtak, hogy ami egy teszt alkalmával jobb, mert ott jobban csillogtatja Hi-Fi-s "előnyeit", az könnyen lehet, hogy hosszabb távon, otthon már fárasztó, nyomulós, még a másiknál éppen hosszabb távon lehet csak érzékelni, hogy mennyivel "zeneibb", ami jelzőt nem véletlenül aggatnak erre a kis régi sima NAD-3020-ra.
Az eredeti NAD 3020-as fényévekkel jobb volt, mint a későbbi kinai kiadású 3020i :kiraly:
A taiwani dzsunkán összehozott doboz és a belső alkatrészhalmaz még tartalmazott pl. néhány jobb végtranzisztort is ( MJ-2955/MJ-3055), az utángyártott kinai lemeztechnika és elektronika már említésre sem méltó.
Így múlik el a világ dícsősége... :foto:
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
Vendég
Sztereó erősitők
.................
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 234
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Arról nem is beszélve, ha már úgyis kondikat kell cserélni, és a benne levő határra méretezett, eredeti állapotban is gyenge minőségű darabokat jobbra cseréljük, plussz van még egy-két dolog amit ki lehet cserélni, klasszissal jobb lesz az erősítő, főleg a hang tisztasága javul, ami nem túl acélos már a régi daraboknál. Oda merném tenni a tesztben szereplő bármelyike mellé.
-
Vendég
Sztereó erősitők
A NAD 315 szerintem nem rosszabb,mint a régi 3020-as.
Szerintem pedig a régivel lehet zenét hallgatni, a másik inkább csak hifizésre alkalmas.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Arra is kíváncsi lennék,ha elpukkanna a dynod magasa egy kontkat hiba miatt,akkor is ezt választanád e.A 3020-as régi masinákkal én nagyon óvatosan bánnék.Egy Jadis előfok miatt a múltkor elszállt egy 400000 Ft-os magassugárzóm.Nem voltam túl boldog tőle.Egy gerjedés okozta a galibát.
Rendesen megtervezett készülék kontakthibája nem idéz elő ilyesmit. A Jadis gerjedése pedig -ismervén néhány modelljük kapcsolását, felépitését- szerintem nem egyedi eset. Igazából a következők jelenthetnek komoly problémát a minőségi Old Hifivel : mire cseréljük ki az esetleg kiszáradt puffert, az esetleg javithatatlanul recsegő potmétert, az esetleg már jóideje nem kapható elszállt végtranzisztort...?
Sztereó erősitők
30e alatti kategoriaban azert meg -hasznaltan- erdemes meghallgatni a teac ah500-ast!
:kiraly:
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
Sztereó erősitők
Nem a legkisebb Jadis rendszerem van pedig.Ha eladom,soha többet nem veszek ilyen márkát.
Nekem nem kellett Jadis cuccokat vennem ahhoz, hogy ugyanilyen következtetésre jussak. :kiraly:
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Sztereó erősitők
Egy gerjedés okozta a galibát.
A hifid gerjedt?
Az előfokkal volt gond.Azóta már megjavították.
Én is begerjedtem elhihetet.A JM Lab Nova Utopia magasa pukkant el. :kiraly:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Ezek az infók nekem semmit nem jelentenek, azt hittem valamivel konkrétabb leszel. :foto:
Véleményeteket elfogadom, ettől függetlenül (minden hibájával együtt, és ezért az árért) nekem (is) a Dussun tökéletesen megfelel.
Hozzáteszem, az eredményen nem vagyok meglepődve. :kiraly:
Sztereó erősitők
Egyszer csináltunk egy erősítő tesztet.
akkor így szavaztak a tesztelők:
Stereo erősítők:
1,Creek Evo--36 pont-Átlag:9
2,Jungson JA88D-AB--33 pont-Átlag:8,25
3,Jungson JA88E--30 pont-Átlag:7,5
3,Vincent SV-129--30 pont-Átlag:7,5
5,Jungson JA66C--26 pont-Átlag:6,5
6,NAD 315BEE--23 pont-Átlag:5,75
7,Jungson Hedo WG-AMP 80-II--22 pont-Átlag:5,5
8,Korsun KS99--16 pont-Átleg:4
9,CA640--12 pont-Átlag:3
Itt is látható,hogy a Korsun,új néven Dussun,szintén majd nem az utolsó lett.
Gondolom ők is süketek voltak.
Látható,hogy a kis NAD a középmezőnyben végzett.
A NAD 315 szerintem nem rosszabb,mint a régi 3020-as.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Nem is tudtam,hogy earformance-ot Bélának hívják.
a "B" OK, de nem Béla :kiraly: :foto:
te melyik talin voltál nálunk?
Az elsőn,vagy a másodikon?
Webáruház:
Sztereó erősitők
Leírnád, hogy mi volt a vicces benne?
Az,hogy akkor a társaság mindegyik tagja azt mondta,hogy az olcsóbb rendszer tetszett nekik jobban.Olvasd el a beszámolókat.Mint írtam,a rendszer kb 200000 Ft-ba került.
Webáruház:
Sztereó erősitők
a "B" OK, de nem Béla :kiraly: :foto:
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Sztereó erősitők
A Dussun? Mit mondjak erre? Pont annyira érdekelt a "teszteredmény" vele kapcsolatban, mint ahogyan a hangfaltesztek eredménye. Kicsit sem... :kiraly:
Nekünk eléggé tanulságos volt.
Mi nem hangfalakat teszteltünk a múltkor,hanem rendszereket.
A Dussun a saját hangfalával és kábelével volt bekötve.
A kábel többe került,mint a másik teljes rendszer.Eléggé vicces eredmény jött ki.
Mindkét erősítő teljesen be volt melegítve.
Leírnád, hogy mi volt a vicces benne?
Sztereó erősitők
Amint írtad, egy drága masinánál is lehetnek problémák (Jadis), nem csak ezeknél az öreg vacakoknál.
A Jadis sem mai darab,tehát ez a közös bennük.
Na meg, hogy jó a hangjuk.
Hasra nem kell tőle esni.
Nem a legkisebb Jadis rendszerem van pedig.
Ha eladom,soha többet nem veszek ilyen márkát.
Webáruház:
Sztereó erősitők
A Dussun? Mit mondjak erre? Pont annyira érdekelt a "teszteredmény" vele kapcsolatban, mint ahogyan a hangfaltesztek eredménye. Kicsit sem... :kiraly:
Nekünk eléggé tanulságos volt.
Mi nem hangfalakat teszteltünk a múltkor,hanem rendszereket.
A Dussun a saját hangfalával és kábelével volt bekötve.
A kábel többe került,mint a másik teljes rendszer.Eléggé vicces eredmény jött ki.
Mindkét erősítő teljesen be volt melegítve.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Amint írtad, egy drága masinánál is lehetnek problémák (Jadis), nem csak ezeknél az öreg vacakoknál.
Na meg, hogy jó a hangjuk.
Sztereó erősitők
Webáruház:
Sztereó erősitők
Én elhiszem Neked. :kiraly: Mégis gondolkodás nélkül a Nad-ot választanám. Nekem bizonyított már. (bocs Béla)
Ezt fura kicsit tőled olvasni annak tudatában,hogy egy Dussun kínai erősítőt hallgatsz,ami hihetetlenül leszerepelt nálunk a múltkori meghallgatáson.
Arra is kíváncsi lennék,ha elpukkanna a dynod magasa egy kontkat hiba miatt,akkor is ezt választanád e.A 3020-as régi masánákkal én nagyon óvatosan bánnék.
Egy Jadis előfok miatt a múltkor elszállt egy 400000 Ft-os magassugárzóm.Nem voltam túl boldog tőle.Egy gerjedés okozta a galibát.
Na ezért volt a "bocs Béla" . Izé! Szal itt most a hangminőségről volt szó, nem a műszaki állapotról.
Amint írtad, egy drága masinánál is lehetnek problémák (Jadis), nem csak ezeknél az öreg vacakoknál. Gondolom a Jungson mind kivétel...
A Dussun? Mit mondjak erre? Pont annyira érdekelt a "teszteredmény" vele kapcsolatban, mint ahogyan a hangfaltesztek eredménye. Kicsit sem... :foto: