Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Színuszhangot csak nagyon kevesen hallgatnak hobbiként, a zene kell legyen a hanganyag.
na várj, fülelek nem szinuszról beszélt, hanem egy teljes frekvenciaspektrumban egyenletesen eloszló rózsazajról.
amúgy tényleg fura lenne ryoji ikeda-val tesztelni kábelt :kiraly:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
A tesztelő a véleményét a helyszínen rögzíti, utólag nincs reklamáció. Mindig szigorúan A és B opció van. Vagy A jobb vagy B vagy nincs különbség.
Ez így nem jó.:kiraly: Vagy csak egy meghallgatás van? Szól egy szám valameddig az A-n, utána a B-n és jön a következő tesztelő?
Kábelezzünk
"Itt a mérés körülményeit kell egzaktul meghatározni és a mérést végigvinni. A felajánlásodat köszönöm, élnék vele, de csakis a lentebb leírt szempontok betartásával.
A baráti társaság befolyásoló közeg, a mérést egyedenként kell végigvinni, az egészet dokumentálva.
A kérdés: így is bevállalnád?"
Csak be nélkül vállalnám, bár ha a tesztelő alany egyedül van, akkor mi a biztosíték (N? T? F?), hogy később lárpúrlár nem változtatja meg véleményét?
A társaság arra való, hogy többen is hallják a tesztelő véleményét, ugyanis az alapvető hozzáállás miatt fals eredmények születhetnek.
Semmiképp nem jó a zenei anyaggal való tesztelés, ezt annakidején kellően megfontoltam, ki kell zárni a zavaró hatások közül az érzelmet, felvételi minőséget.
A tesztelő a véleményét a helyszínen rögzíti, utólag nincs reklamáció. Mindig szigorúan A és B opció van. Vagy A jobb vagy B vagy nincs különbség. Színuszhangot csak nagyon kevesen hallgatnak hobbiként, a zene kell legyen a hanganyag. Egy teszt során csak egy zene, aztán lehet többszörösen végigmenni más és más stílusokon. A felvétel minősége meg a többi dolog nem zavarhatja a tesztet, mivel mindenki ugyanazt hallja.
potatomelon.wordpress.com
Kábelezzünk
Elek, melyik kézzel fogod a könyvet, és melyik szemmel olvasod?
:kiraly: :foto:
Bal kezemmel tartom Shakespeare összes drámái III. kötetét (Magyar Helikon -1972), annak is 273. (Kelvin fok) oldalán meresztem jobb szememet a 6-8-ik sorokra, ahol az említett idézet lapul. Középső szememmel pedig a Göncöl pincészet Tokaji Fordítását (anno2000) nézem, sajnos az ízek már elvékonyodtak szájpadlásomon
Kaporka uram kifogásolásának helyt adok, de azt bizonyára jól tudja, hogy Arany János fordítása a legnépszerűbb változat, szerintem mindketten ebben a fordításban ismerkedtünk meg vele az iskolá(k)ban.
Nnnakérem, Isten hozott az irodalom univerzumában, ahol a fordítások/ferdítések miatt a schwarz auf weiss sem igazán az, ami.
És hány wattos erősítőn ülsz?
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5236
Kábelezzünk
Bal kezemmel tartom Shakespeare összes drámái III. kötetét (Magyar Helikon -1972), annak is 273. (Kelvin fok) oldalán meresztem jobb szememet a 6-8-ik sorokra, ahol az említett idézet lapul. Középső szememmel pedig a Göncöl pincészet Tokaji Fordítását (anno2000) nézem, sajnos az ízek már elvékonyodtak szájpadlásomon
Kaporka uram kifogásolásának helyt adok, de azt bizonyára jól tudja, hogy Arany János fordítása a legnépszerűbb változat, szerintem mindketten ebben a fordításban ismerkedtünk meg vele az iskolá(k)ban.
Kábelezzünk
Már a Vilmos is megmondta (nem a körte, hanem a Shakespeare), hogy "Több dolgok vannak égen s földön Horacio, mintsem bölcs elmétek felfogni képes"
engedtessék meg, hogy helyesen idézzem a bölcs sorokat:
"Több dolgok vannak földön és égen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
álmodni képes."
Kedves fülelek!
Most vitatkoznék, ha megengedi.
Mivel ezt a művet, a Hamletet, többen is lefordították, azaz több fordításban is megjelent (a legismertebb Arany fordításon kívül), ezért ennek a kérdésnek, most kivételesen, több helyes megoldása is van.
Sőt, annyira, hogy némi túlzással, ki-ki saját maga is szabadon fordíthatja.
Ha pedig pl. horribile dictu, szó szerint fordítanánk, akkor mind két idézettől teljesen eltérő lenne az eredmény.
De azért köszönöm a figyelmességét.
Kábelezzünk
Te nagyon kész vagy ma is
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
"Itt a mérés körülményeit kell egzaktul meghatározni és a mérést végigvinni. A felajánlásodat köszönöm, élnék vele, de csakis a lentebb leírt szempontok betartásával.
A baráti társaság befolyásoló közeg, a mérést egyedenként kell végigvinni, az egészet dokumentálva.
A kérdés: így is bevállalnád?"
Csak be nélkül vállalnám, bár ha a tesztelő alany egyedül van, akkor mi a biztosíték (N? T? F?), hogy később lárpúrlár nem változtatja meg véleményét?
A társaság arra való, hogy többen is hallják a tesztelő véleményét, ugyanis az alapvető hozzáállás miatt fals eredmények születhetnek.
Semmiképp nem jó a zenei anyaggal való tesztelés, ezt annakidején kellően megfontoltam, ki kell zárni a zavaró hatások közül az érzelmet, felvételi minőséget.
Kábelezzünk
Már a Vilmos is megmondta (nem a körte, hanem a Shakespeare), hogy "Több dolgok vannak égen s földön Horacio, mintsem bölcs elmétek felfogni képes"
"Több dolgok vannak földön és égen,
álmodni képes."
Kábelezzünk
Azt hiszem, leóapó fültövön találta a marginálisnak semmikép sem mondható gyengénlátó teszt kvintesszenciáját.
Akkor jól céloztam, ha ez az esszencia is olyan tiszta, mint a kvint, vagyis az ötputtonyos verzió, akkor bedobom a követ a lassacskán csillapodni látszó víztükörbe... :kiraly: :foto:
Nem is olyan rossz az a Nordost Odin, na.
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Már a Vilmos is megmondta (nem a körte, hanem a Shakespeare), hogy "Több dolgok vannak egen s földön Horacio, mintsem bölcs elmétek felfogni képes"
"Több dolgok vannak földön és egen,
álmodni képes."
Kábelezzünk
A többi konkrétum egyelőre várat magára, mint az Igazság a kábeldzsungelben. :kiraly:
Ne legyen telhetetlen!
Megmondta, megmondta, de azt is mondta, hogy az oroszlánbőgés is helyes, oszt mégse változott senki XLRes interkonnektté azon a nyárközepi éjszakán.
Látja, Mikrostúdió Úr, Tigris szakolléga is őrizkedik eme topik lassacskán macbethien ketchupos kimenetelétől.
Ha már brit kultúra, Ő a Csengetett, Mylordból idézi Mrs. Lipton állandó sorát. S, mit mondjak, nehéz lenne vitatkozni vele itt és most.
Illetve, nem lenne nehéz, mert itt ugye, még azon is vitatkozva van, hogy jobb-e a görbe, vagy jobb-e az egyenes. Nem a jobbegyenes.
Lassan átengedem a terepet az offolóknak...
Kábelezzünk
Azt hiszem, leóapó fültövön találta a marginálisnak semmikép sem mondható gyengénlátó teszt kvintesszenciáját.
Ezt el kellett párszor olvasnom :foto: :kiraly:
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A többi konkrétum egyelőre várat magára, mint az Igazság a kábeldzsungelben. :kiraly:
Ne legyen telhetetlen!
Kábelezzünk
Ez már több mint nevetséges...De én nem is mondok inkább semmit, megfogadva a ne szólj szám nem fáj fejem mottót.. :kiraly:
Jó zenehallgatást
Kábelezzünk
Ki tudja, lehet, hogy ez volt a valódi oka a kereszthalálának.Sőt, lehet, hogy Kajafás valami hegyvidéki bortermelő volt, Pilátus meg egyszerűen csak finánc, és a törvény malmai már akkor is lassan őröltek.
A többi, amit meg leírtak, az csak olyan, az akkori Hi-Fi-sektől származó Hi-Fi-s humbug, mint a kábelekre, alátétekre, tüskékre, akarom mondani tövisekre vonatkozók.
Azzal a Kénessy-rizling vakteszttel meg csak óvatosan, mert nem mindegy, hogy autentikusan, zománcozott bögréből hokedlin ülve történik-e, vagy a miskakancsó poharából a lócán. Nagyon csalóka eredmények jöhetnek ki.
Persze, az igaz, hogy ha valaki eleget iszik belőle, akkor biztosított a dolog, hogy valóban vakteszt legyen. Sőt, esetleg, hogy vak legyen. Ugyanis egy kis metil jót tesz a bukéjának. :foto:
Kicsit féltem, hogy a vakmerő gyorskezűek acélkartácsokként offolják szét a borkultúra végtelen és háborgó tengerén, a metil és a fagyálló viharos szelében, szélkakasként repülő vitorlását Jézuskának és az ő sokasításának.
Nos, igen, a vaktesztek optimális esetben átvitt értelemben vakok csak, bár szélsőséges esetben (tehát a lócás verzióra gondolok, leginkább a lóca végén, ami már valóban nagyon-nagyon a vége, mert, mint tudjuk, a lóca óriás lesz) sajnos valóban az "utca embere" jókedvű vakságával végződik.
Látja, Mikrostúdió úr, már 2000 évvel ezelőtt is voltak ilyen jövedéki típusú érdekkülönbözőségek, amik ácsolt-állványozott faszerkezeteken kulmináltak, illetve krucifikálódtak. Illetve inkorporálódtak. Majd reszurrekcionáltak.
Kábelezzünk
Szuper lenne, csak kiegészíteném pár dologgal:
Nem én akarom hallani a különbséget, engem ez cseppet sem izgat.
Alapfeltételek:
Kontroll és teszt csoport véletlenszerű kiválasztással, keverve utca emberével, A és B variánsok, x kábellel, adott nem látható rendszeren, ugyanazon hanganyag, ugyanannyi ideig, ugyanazon helyzetből, ugyanazon hengerővel, egyenként.
Utána kerekedne egy szép beszámoló, számításokkal. :kiraly:
off
"Nem én akarom hallani a különbséget, engem ez cseppet sem izgat."
Akkor mi a bánatos manóért koptatod a billentyűzetedet?
Ha a szkepticista álláspont átmegy cinikusba, az szerintem egyszerűen undorító.
Nem fogadtad el az általam végzett tesztről a beszámolómat, erre felajánlottam, hogy megismétlem jelenlétedben, több érdeklődővel együtt. Ez neked nem elég, továbbra is fenntartod, hogy nem egzakt a bizonyításom.
Továbbiakban stílusodhoz alkalmazkodva lesz@rom, hogy elhiszed, avagy sem.
on
Ne menjünk személyeskedős vizekre, ez a dolog nem erről kell, hogy szóljon.
Szerintem félreértettél.
Én azt írtam, hogy teremtsük meg a megfelelő körülményeket.
Az álláspontomat függetlenül szeretném megerősíteni, nem az én véleményem számít itt; akkor nem jutnánk sehova, nincs továbblépés, maradnánk a szubjektum talaján.
Itt a mérés körülményeit kell egzaktul meghatározni és a mérést végigvinni. A felajánlásodat köszönöm, élnék vele, de csakis a lentebb leírt szempontok betartásával.
A kérdés: így is bevállalnád?
Kábelezzünk
Meg a hit, remény, kábelök. Ezek között is legfontosabb a kábelök. Mondta Jézus, a Krisztus. Aki egyszer úgy megsokasította a Hivox kábeleket, hogy sok-sok kis Nordost lett belőle.
Erre én is emlékszem, mert ott voltam személyesen, és láttam mind a két szememmel.
De ez már akkora csoda volt, hogy még a bibliába sem merte senki beleírni, inkább elmentünk meginni a bort, amit a vízből változtatott át a mi mesterünk.
Vagy ez nem is akkor és nem is ott volt, hanem valahol ott a Kiskőrös-Kecel-Soltvadkert háromszögben? Mert, hogy ezt a vizet borrá változtatjuk csodát itt ott is művelik rendesen. De a hitetlen fináncai meg csak nem akarnak hinni a csodába, hogy a csodába velük.
Na mindegy, ami biztos, hogy ittunk sok bort, meg láttunk sok-sok kis kábelt. :kiraly:
Aztat a karcos, homoki fehér mindenedet Neked, Te mikrostúdió, Te!
Most fogadjunk, az jön, hogy tegye fel a kezét, aki meg tudja mondani, hány napja áll dugó nélkül a hűtőben a tablettás Kénessy-rizling :foto: Vaktesztbe. Szaratov hűtő. Bekötve MÁSFÉL négyzetmillis, tömör háromeres rézzel. Kontroll csoport ugyanaz, csak alu-dróttal. Persze, előtte el kell slukkolni egy piros Szimfit, hogy jobban dolgozzanak az érzékek.
Mondjuk, ha a Jézuska homoki fehéret csinált volna a vízből, még ottan keresztre feszítették volna, abba a helybe. Kíváncsi vónék, milyen tabletta lehetett nála, hogy olyan gyorsan bor lett a vízből. Valami direkttermős-tablettája volt biztos...
Ki tudja, lehet, hogy ez volt a valódi oka a kereszthalálának.
Sőt, lehet, hogy Kajafás valami hegyvidéki bortermelő volt, Pilátus meg egyszerűen csak finánc, és a törvény malmai már akkor is lassan őröltek.
A többi, amit meg leírtak, az csak olyan, az akkori Hi-Fi-sektől származó Hi-Fi-s humbug, mint a kábelekre, alátétekre, tüskékre, akarom mondani tövisekre vonatkozók.
Azzal a Kénessy-rizling vakteszttel meg csak óvatosan, mert nem mindegy, hogy autentikusan, zománcozott bögréből hokedlin ülve történik-e, vagy a miskakancsó poharából a lócán. Nagyon csalóka eredmények jöhetnek ki.
Persze, az igaz, hogy ha valaki eleget iszik belőle, akkor biztosított a dolog, hogy valóban vakteszt legyen. Sőt, esetleg, hogy vak legyen. Ugyanis egy kis metil jót tesz a bukéjának.
Kábelezzünk
Ezzel nekem semmi problémám, azt viszont erősen furcsállom, hogy zenészként komolyan veszel egy jellegzetesen hifista "hegedűtesztet"...
Ácsi-ácsi! A zenészek ugyanúgy emberek, könnyű befolyásolni őket. Szinte minden hangszergyártó megtalálja a maga "arcát". Például General Music: Keith Emerson, Fender: Eric Clapton (ő egy Gibson SG-től vált meg e miatt), Moog: Wendy Carlos (bár ő fejlesztőként is közreműködött) és sorolhatnám. A Minimoog a hetvenes években rivalizált az ARP Odyssey-vel, ami keményen másolta az előbbit, a kereskedők jutalékot kaptak, árban is versenyeztek. Manapság nincs ARP, viszont a Minimoog már az x-edik kiadását éli meg és szól ezerrel.
A hegedűteszt az volt, hogy különböző hegedűket szólaltatott meg egy hegedűművész egy fehér lepedő mögül és a tesztelőknek ki kellett hozni, hogy melyik szólt a legjobban. Egy új fejlesztésű nyerte a versenyt. A Spektrumon ment, ha jól emlékszem.
- fülelek
- V.I.P.
Kábelezzünk
Szuper lenne, csak kiegészíteném pár dologgal:
Nem én akarom hallani a különbséget, engem ez cseppet sem izgat.
Alapfeltételek:
Kontroll és teszt csoport véletlenszerű kiválasztással, keverve utca emberével, A és B variánsok, x kábellel, adott nem látható rendszeren, ugyanazon hanganyag, ugyanannyi ideig, ugyanazon helyzetből, ugyanazon hengerővel, egyenként.
Utána kerekedne egy szép beszámoló, számításokkal. :kiraly:
off
"Nem én akarom hallani a különbséget, engem ez cseppet sem izgat."
Akkor mi a bánatos manóért koptatod a billentyűzetedet?
Ha a szkepticista álláspont átmegy cinikusba, az szerintem egyszerűen undorító.
Nem fogadtad el az általam végzett tesztről a beszámolómat, erre felajánlottam, hogy megismétlem jelenlétedben, több érdeklődővel együtt. Ez neked nem elég, továbbra is fenntartod, hogy nem egzakt a bizonyításom.
Továbbiakban stílusodhoz alkalmazkodva lesz@rom, hogy elhiszed, avagy sem.
on
Kábelezzünk
Meg a hit, remény, kábelök. Ezek között is legfontosabb a kábelök. Mondta Jézus, a Krisztus. Aki egyszer úgy megsokasította a Hivox kábeleket, hogy sok-sok kis Nordost lett belőle.
Erre én is emlékszem, mert ott voltam személyesen, és láttam mind a két szememmel.
De ez már akkora csoda volt, hogy még a bibliába sem merte senki beleírni, inkább elmentünk meginni a bort, amit a vízből változtatott át a mi mesterünk.
Vagy ez nem is akkor és nem is ott volt, hanem valahol ott a Kiskőrös-Kecel-Soltvadkert háromszögben? Mert, hogy ezt a vizet borrá változtatjuk csodát itt ott is művelik rendesen. De a hitetlen fináncai meg csak nem akarnak hinni a csodába, hogy a csodába velük.
Na mindegy, ami biztos, hogy ittunk sok bort, meg láttunk sok-sok kis kábelt. :kiraly:
Aztat a karcos, homoki fehér mindenedet Neked, Te mikrostúdió, Te!
Most fogadjunk, az jön, hogy tegye fel a kezét, aki meg tudja mondani, hány napja áll dugó nélkül a hűtőben a tablettás Kénessy-rizling :foto: Vaktesztbe. Szaratov hűtő. Bekötve MÁSFÉL négyzetmillis, tömör háromeres rézzel. Kontroll csoport ugyanaz, csak alu-dróttal. Persze, előtte el kell slukkolni egy piros Szimfit, hogy jobban dolgozzanak az érzékek.
Mondjuk, ha a Jézuska homoki fehéret csinált volna a vízből, még ottan keresztre feszítették volna, abba a helybe. Kíváncsi vónék, milyen tabletta lehetett nála, hogy olyan gyorsan bor lett a vízből. Valami direkttermős-tablettája volt biztos...
Kábelezzünk
Ezzel nekem semmi problémám, azt viszont erősen furcsállom, hogy zenészként komolyan veszel egy jellegzetesen hifista "hegedűtesztet"...
Kábelezzünk
Mitől különb itt bárki is? A teszt erre is választ adna.
Persze egy-két teszt mindenre perdöntő választ ad, még az újinfluenzát is gyógyítja. Fő a tudományos hozzáállás! :kiraly:
Zenész vagy, ismered a legjobb hangszereket, és még nem vetted észre, hogy a különféle gitárkábelek nem szólnak egyformán...?:foto:
Volt/van pár gitárkábelem, de így visszaemlékezve nem emlékszem különösebb különbségekre. Talán az, hogy az egyik rövidebb volt, mint a másik.
Igen a vakcinákat is tesztelik. Mire nem jó a statisztika, nem igaz?
Kábelezzünk
Mitől különb itt bárki is? A teszt erre is választ adna.
Persze egy-két teszt mindenre perdöntő választ ad, még az újinfluenzát is gyógyítja. Fő a tudományos hozzáállás! :kiraly:
Zenész vagy, ismered a legjobb hangszereket, és még nem vetted észre, hogy a különféle gitárkábelek nem szólnak egyformán...?:foto: