Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

"Itt a mérés körülményeit kell egzaktul meghatározni és a mérést végigvinni. A felajánlásodat köszönöm, élnék vele, de csakis a lentebb leírt szempontok betartásával.

A baráti társaság befolyásoló közeg, a mérést egyedenként kell végigvinni, az egészet dokumentálva.

A kérdés: így is bevállalnád?"

Csak be nélkül vállalnám, bár ha a tesztelő alany egyedül van, akkor mi a biztosíték (N? T? F?), hogy később lárpúrlár nem változtatja meg véleményét?
A társaság arra való, hogy többen is hallják a tesztelő véleményét, ugyanis az alapvető hozzáállás miatt fals eredmények születhetnek.
Semmiképp nem jó a zenei anyaggal való tesztelés, ezt annakidején kellően megfontoltam, ki kell zárni a zavaró hatások közül az érzelmet, felvételi minőséget.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Már a Vilmos is megmondta (nem a körte, hanem a Shakespeare), hogy  "Több dolgok vannak égen s földön Horacio, mintsem bölcs elmétek felfogni képes"

engedtessék meg, hogy helyesen idézzem a bölcs sorokat:
"Több dolgok vannak földön és égen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
álmodni képes."

Elek, melyik kézzel fogod a könyvet, és melyik szemmel olvasod?

:kiraly: :foto:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Azt hiszem, leóapó fültövön találta a marginálisnak semmikép sem mondható gyengénlátó teszt kvintesszenciáját.
Akkor jól céloztam, ha ez az esszencia is olyan tiszta, mint a kvint, vagyis az ötputtonyos verzió, akkor bedobom a követ a lassacskán csillapodni látszó víztükörbe... :kiraly: :foto:

Nem is olyan rossz az a Nordost Odin, na.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Már a Vilmos is megmondta (nem a körte, hanem a Shakespeare), hogy  "Több dolgok vannak egen s földön Horacio, mintsem bölcs elmétek felfogni képes"

engedtessék meg, hogy helyesen idézzem a bölcs sorokat:
"Több dolgok vannak földön és egen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
álmodni képes."

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

A többi konkrétum egyelőre várat magára, mint az Igazság a kábeldzsungelben.  :kiraly:
Ne legyen telhetetlen!

Már a Vilmos is megmondta (nem a körte, hanem a Shakespeare), hogy "Több dolgok vannak égen s földön Horacio, mintsem bölcs elmétek felfogni képes"

Megmondta, megmondta, de azt is mondta, hogy az oroszlánbőgés is helyes, oszt mégse változott senki XLRes interkonnektté azon a nyárközepi éjszakán.

Látja, Mikrostúdió Úr, Tigris szakolléga is őrizkedik eme topik lassacskán macbethien ketchupos kimenetelétől.

Ha már brit kultúra, Ő a Csengetett, Mylordból idézi Mrs. Lipton állandó sorát. S, mit mondjak, nehéz lenne vitatkozni vele itt és most.

Illetve, nem lenne nehéz, mert itt ugye, még azon is vitatkozva van, hogy jobb-e a görbe, vagy jobb-e az egyenes. Nem a jobbegyenes.

Lassan átengedem a terepet az offolóknak...

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt hiszem, leóapó fültövön találta a marginálisnak semmikép sem mondható gyengénlátó teszt kvintesszenciáját.
Ezt el kellett párszor olvasnom :foto: :kiraly:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

A többi konkrétum egyelőre várat magára, mint az Igazság a kábeldzsungelben. :kiraly:
Ne legyen telhetetlen!

Már a Vilmos is megmondta (nem a körte, hanem a Shakespeare), hogy "Több dolgok vannak égen s földön Horacio, mintsem bölcs elmétek felfogni képes"

Vendég

Kábelezzünk

Ez már több mint nevetséges...De én nem is mondok inkább semmit, megfogadva a ne szólj szám nem fáj fejem mottót.. :kiraly:

Jó zenehallgatást

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Ki tudja, lehet, hogy ez volt a valódi oka a kereszthalálának.Sőt, lehet, hogy Kajafás valami hegyvidéki bortermelő volt, Pilátus meg egyszerűen csak finánc, és a törvény malmai már akkor is lassan őröltek.
A többi, amit meg leírtak, az csak olyan, az akkori Hi-Fi-sektől származó Hi-Fi-s humbug, mint a kábelekre, alátétekre, tüskékre, akarom mondani tövisekre vonatkozók.

Azzal a Kénessy-rizling vakteszttel meg csak óvatosan, mert nem mindegy, hogy autentikusan, zománcozott bögréből hokedlin ülve történik-e, vagy a miskakancsó poharából a lócán. Nagyon csalóka eredmények jöhetnek ki.
Persze, az igaz, hogy ha valaki eleget iszik belőle, akkor biztosított a dolog, hogy valóban vakteszt legyen. Sőt, esetleg, hogy vak legyen. Ugyanis egy kis metil jót tesz a bukéjának. :foto:

Kicsit féltem, hogy a vakmerő gyorskezűek acélkartácsokként offolják szét a borkultúra végtelen és háborgó tengerén, a metil és a fagyálló viharos szelében, szélkakasként repülő vitorlását Jézuskának és az ő sokasításának.

Nos, igen, a vaktesztek optimális esetben átvitt értelemben vakok csak, bár szélsőséges esetben (tehát a lócás verzióra gondolok, leginkább a lóca végén, ami már valóban nagyon-nagyon a vége, mert, mint tudjuk, a lóca óriás lesz) sajnos valóban az "utca embere" jókedvű vakságával végződik.

Látja, Mikrostúdió úr, már 2000 évvel ezelőtt is voltak ilyen jövedéki típusú érdekkülönbözőségek, amik ácsolt-állványozott faszerkezeteken kulmináltak, illetve krucifikálódtak. Illetve inkorporálódtak. Majd reszurrekcionáltak.

A többi konkrétum egyelőre várat magára, mint az Igazság a kábeldzsungelben. :kiraly:

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Szuper lenne, csak kiegészíteném pár dologgal:

Nem én akarom hallani a különbséget, engem ez cseppet sem izgat.

Alapfeltételek:
Kontroll és teszt csoport véletlenszerű kiválasztással, keverve utca emberével, A és B variánsok, x kábellel, adott nem látható rendszeren, ugyanazon hanganyag, ugyanannyi ideig, ugyanazon helyzetből, ugyanazon hengerővel, egyenként.

Utána kerekedne egy szép beszámoló, számításokkal. :kiraly:

off

"Nem én akarom hallani a különbséget, engem ez cseppet sem izgat."

Akkor mi a bánatos manóért koptatod a billentyűzetedet?

Ha a szkepticista álláspont átmegy cinikusba, az szerintem egyszerűen undorító.

Nem fogadtad el az általam végzett tesztről a beszámolómat, erre felajánlottam, hogy megismétlem jelenlétedben, több érdeklődővel együtt. Ez neked nem elég, továbbra is fenntartod, hogy nem egzakt a bizonyításom.

Továbbiakban stílusodhoz alkalmazkodva lesz@rom, hogy elhiszed, avagy sem.

on

Ne menjünk személyeskedős vizekre, ez a dolog nem erről kell, hogy szóljon.

Szerintem félreértettél.

Én azt írtam, hogy teremtsük meg a megfelelő körülményeket.

Az álláspontomat függetlenül szeretném megerősíteni, nem az én véleményem számít itt; akkor nem jutnánk sehova, nincs továbblépés, maradnánk a szubjektum talaján.

Itt a mérés körülményeit kell egzaktul meghatározni és a mérést végigvinni. A felajánlásodat köszönöm, élnék vele, de csakis a lentebb leírt szempontok betartásával.

A baráti társaság befolyásoló közeg, a mérést egyedenként kell végigvinni, az egészet dokumentálva.

A kérdés: így is bevállalnád?
potatomelon.wordpress.com

Vendég

Kábelezzünk

Meg a hit, remény, kábelök. Ezek között is legfontosabb a kábelök. Mondta Jézus, a Krisztus.  Aki egyszer úgy megsokasította a Hivox kábeleket, hogy sok-sok kis Nordost lett belőle. 
Erre én is emlékszem, mert ott voltam személyesen, és láttam mind a két szememmel.
De ez már akkora csoda volt, hogy még a bibliába sem merte senki beleírni, inkább elmentünk meginni a bort, amit a vízből változtatott át a mi mesterünk.

Vagy ez nem is akkor és nem is ott volt, hanem valahol ott a Kiskőrös-Kecel-Soltvadkert háromszögben? Mert, hogy ezt a vizet borrá változtatjuk csodát itt ott is művelik rendesen. De a hitetlen fináncai meg csak nem akarnak hinni a csodába, hogy a csodába velük.

Na mindegy, ami biztos, hogy ittunk sok bort, meg láttunk sok-sok kis kábelt. :kiraly:

Aztat a karcos, homoki fehér mindenedet Neked, Te mikrostúdió, Te!

Most fogadjunk, az jön, hogy tegye fel a kezét, aki meg tudja mondani, hány napja áll dugó nélkül a hűtőben a tablettás Kénessy-rizling :foto: Vaktesztbe. Szaratov hűtő. Bekötve MÁSFÉL négyzetmillis, tömör háromeres rézzel. Kontroll csoport ugyanaz, csak alu-dróttal. Persze, előtte el kell slukkolni egy piros Szimfit, hogy jobban dolgozzanak az érzékek.

Mondjuk, ha a Jézuska homoki fehéret csinált volna a vízből, még ottan keresztre feszítették volna, abba a helybe. Kíváncsi vónék, milyen tabletta lehetett nála, hogy olyan gyorsan bor lett a vízből. Valami direkttermős-tablettája volt biztos...

Ki tudja, lehet, hogy ez volt a valódi oka a kereszthalálának.
Sőt, lehet, hogy Kajafás valami hegyvidéki bortermelő volt, Pilátus meg egyszerűen csak finánc, és a törvény malmai már akkor is lassan őröltek.
A többi, amit meg leírtak, az csak olyan, az akkori Hi-Fi-sektől származó Hi-Fi-s humbug, mint a kábelekre, alátétekre, tüskékre, akarom mondani tövisekre vonatkozók.

Azzal a Kénessy-rizling vakteszttel meg csak óvatosan, mert nem mindegy, hogy autentikusan, zománcozott bögréből hokedlin ülve történik-e, vagy a miskakancsó poharából a lócán. Nagyon csalóka eredmények jöhetnek ki.
Persze, az igaz, hogy ha valaki eleget iszik belőle, akkor biztosított a dolog, hogy valóban vakteszt legyen. Sőt, esetleg, hogy vak legyen. Ugyanis egy kis metil jót tesz a bukéjának.

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Ezzel nekem semmi problémám, azt viszont erősen furcsállom, hogy zenészként komolyan veszel egy jellegzetesen hifista "hegedűtesztet"...
Ácsi-ácsi! A zenészek ugyanúgy emberek, könnyű befolyásolni őket. Szinte minden hangszergyártó megtalálja a maga "arcát". Például General Music: Keith Emerson, Fender: Eric Clapton (ő egy Gibson SG-től vált meg e miatt), Moog: Wendy Carlos (bár ő fejlesztőként is közreműködött) és sorolhatnám. A Minimoog a hetvenes években rivalizált az ARP Odyssey-vel, ami keményen másolta az előbbit, a kereskedők jutalékot kaptak, árban is versenyeztek. Manapság nincs ARP, viszont a Minimoog már az x-edik kiadását éli meg és szól ezerrel.

A hegedűteszt az volt, hogy különböző hegedűket szólaltatott meg egy hegedűművész egy fehér lepedő mögül és a tesztelőknek ki kellett hozni, hogy melyik szólt a legjobban. Egy új fejlesztésű nyerte a versenyt. A Spektrumon ment, ha jól emlékszem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Alapfeltételek:
Kontroll és teszt csoport véletlenszerű kiválasztással, keverve utca emberével, A és B variánsok, x kábellel, adott nem látható rendszeren, ugyanazon hanganyag, ugyanannyi ideig, ugyanazon helyzetből, ugyanazon hengerővel, egyenként.

off

"Nem én akarom hallani a különbséget, engem ez cseppet sem izgat."

Akkor mi a bánatos manóért koptatod a billentyűzetedet?

Ha a szkepticista álláspont átmegy cinikusba, az szerintem egyszerűen undorító.

Nem fogadtad el az általam végzett tesztről a beszámolómat, erre felajánlottam, hogy megismétlem jelenlétedben, több érdeklődővel együtt. Ez neked nem elég, továbbra is fenntartod, hogy nem egzakt a bizonyításom.

Továbbiakban stílusodhoz alkalmazkodva lesz@rom, hogy elhiszed, avagy sem.

on

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Meg a hit, remény, kábelök. Ezek között is legfontosabb a kábelök. Mondta Jézus, a Krisztus.  Aki egyszer úgy megsokasította a Hivox kábeleket, hogy sok-sok kis Nordost lett belőle. 
Erre én is emlékszem, mert ott voltam személyesen, és láttam mind a két szememmel.
De ez már akkora csoda volt, hogy még a bibliába sem merte senki beleírni, inkább elmentünk meginni a bort, amit a vízből változtatott át a mi mesterünk.

Vagy ez nem is akkor és nem is ott volt, hanem valahol ott a Kiskőrös-Kecel-Soltvadkert háromszögben? Mert, hogy ezt a vizet borrá változtatjuk csodát itt ott is művelik rendesen. De a hitetlen fináncai meg csak nem akarnak hinni a csodába, hogy a csodába velük.

Na mindegy, ami biztos, hogy ittunk sok bort, meg láttunk sok-sok kis kábelt. :kiraly:

Aztat a karcos, homoki fehér mindenedet Neked, Te mikrostúdió, Te!

Most fogadjunk, az jön, hogy tegye fel a kezét, aki meg tudja mondani, hány napja áll dugó nélkül a hűtőben a tablettás Kénessy-rizling :foto: Vaktesztbe. Szaratov hűtő. Bekötve MÁSFÉL négyzetmillis, tömör háromeres rézzel. Kontroll csoport ugyanaz, csak alu-dróttal. Persze, előtte el kell slukkolni egy piros Szimfit, hogy jobban dolgozzanak az érzékek.

Mondjuk, ha a Jézuska homoki fehéret csinált volna a vízből, még ottan keresztre feszítették volna, abba a helybe. Kíváncsi vónék, milyen tabletta lehetett nála, hogy olyan gyorsan bor lett a vízből. Valami direkttermős-tablettája volt biztos...

Vendég

Kábelezzünk

Ezzel nekem semmi problémám, azt viszont erősen furcsállom, hogy zenészként komolyan veszel egy jellegzetesen hifista "hegedűtesztet"...

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Mitől különb itt bárki is? A teszt erre is választ adna.
Persze egy-két teszt mindenre perdöntő választ ad, még az újinfluenzát is gyógyítja. Fő a tudományos hozzáállás! :kiraly:
Zenész vagy, ismered a legjobb hangszereket, és még nem vetted észre, hogy a különféle gitárkábelek nem szólnak egyformán...?:foto:

Volt/van pár gitárkábelem, de így visszaemlékezve nem emlékszem különösebb különbségekre. Talán az, hogy az egyik rövidebb volt, mint a másik.

Igen a vakcinákat is tesztelik. Mire nem jó a statisztika, nem igaz?

Vendég

Kábelezzünk

Mitől különb itt bárki is? A teszt erre is választ adna.
Persze egy-két teszt mindenre perdöntő választ ad, még az újinfluenzát is gyógyítja. Fő a tudományos hozzáállás! :kiraly:
Zenész vagy, ismered a legjobb hangszereket, és még nem vetted észre, hogy a különféle gitárkábelek nem szólnak egyformán...?:foto:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Fülelek leírása egy elgondolkodtató, nem szükséges elfogadni, viszont azon résztvevők többsége mégis csak 98%-ban azonosan tapasztalt.
Azért a leírásból én úgy veszem ki, hogy nem egészen küszöbölte ki az a teszt az emebri pszichét. Legalábbis nem volt benne az, hogy A, meg B véletlenszerűen változott anélkül, hogy a hallgató tudta volna, hogy most épp A szól, vagy B. Egészen más eredmények szoktak kijönni akkor, mikor a hallgatónak kell eldöntenie, hogy mit hall, meg mikor tudja, hogy melyik van bekötve és hall-e különbséget. Példa erre, hogy simán meg lehet csinálni, hogy nem csinálsz semmit a rendszerben, de azt mondod kicseréltél valamit és a hallgató hallja is a változást. De ettől függetlenül az említett teszten szerintem hasonló eredmény jött volna ki.

Van különbség a kábelek között, már hogyne lenne. Annyi féle paraméterű, tipusú, összetételű van, hogy az lenne a furcsa, ha nem lenne különbség. De, szerintem innen van az eltérés a két tábor között, korántsem akkora, mint amennyit beszélünk róla. Itt is írták már páran, hogy nüanszok vannak, meg rá kell koncentrálni a különbségekre, stb. Ha csak ilyenek ezek a különbségek, akkor kérdés, hogy megéri-e foglalkozni ennyit a témával. Persze a válasz eltérő egyénenként. Nekem volt pár kábel már a rendszeremben és hallottam is különbségeket. És gyakran volt, hogy kényszerből ez, vagy az volt bekötve egy darabig. És valahogy számomra azok a különbségek, amiket a kábelek csinálnak megszokhatóak. Egyszerűen minimálisan hatnak a zene befogadásának módjára(szélsőségtől tekintsünk el). Vagy ha tetszik a MRF-re.(Magával Ragadási Faktor by fapaci)

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Az írott nyelv dolgában lenne egy megjegyzésem. Van a helyesírási szótár meg a valóság. Az internet valós idejű médium, így a papíron leírt szabályok folyamatosan felülíródnak. Erről a jelenségről van egy érdekes írás:

http://zsadon.hu/kezirat/netnyelv.htm

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Hasonló teszt volt a Stradivari hegedű és egyéb noname hegedűk közötti vakteszt.

OFFTOPIC:

Kaporka Mester szíves figyelmébe ajánlanám ezt a kis szösszenetet. Nehéz nyelv a magyar... A témához meg csak annyit, hogy szerintem nagyon jól toljátok, ez a topic bearanyozta a reggelemet. :foto:  

OFFTOPIC:

Rá se rántson! Ennél sokkal hátborzongatóbb nyelvtani hibák sokasága jelenik meg itt nap, mint nap. Pl. számtalan mondatot látok, amiben még az alany és az állítmány sem illeszkedik. De, mint már leírtam párszor, ez nem egy "Szépen, jól, magyarul" fórum. (És ez sajnos látszik is.)Ellenben, én nem veszítem el a reményt arra vonatkozóan, hogy javulhat a helyzet, hiszen az általános iskolában volt olyan időszak, amikor én magam is csak kettes voltam helyesírásból. És szentül hittem, ugyan úgy, mint azok, akik most azt hiszik, hogy nincs a kábelek között különbség a végeredményként kapott hang tekintetében, hogy csak és kizárólag a lányok tudnak helyesen írni. :kiraly:
De lám, némi szorgalommal és odafigyeléssel nekem is sikerül néha.
Ezért némi szorgalommal és odafigyeléssel másoknak is sikerülhet, hogy helyesírási és nyelvtani hibák nélküli hozzászólásokat írjanak, sőt esetleg az is, hogy, szintén hasonló odafigyeléssel, különbséget halljanak kábel és kábel között ugyanabban a rendszerben.

Ps.: Nekem most egyébként az szúrja leginkább a szemem, hogy pár nap alatt legalább tizenötször láttam, hogy a "különbség" azaz a különbözőség, eltérés, differencia helyett a "külömbség" szó jelenik meg.

Na, de spongyát rá. (És nem a szó legszorosabb értelmében.)

Valamiféle nyelvtani problémáim lennének? Nyugodtan javítsatok ki, nem haragszom meg érte, sokszor sietek. Én is megpróbálok helyesen írni, amennyire lehet, de néha nem biztos, hogy sikerül.

A jelzett mondatomban mi volt a hiba?

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Hasonló teszt volt a Stradivari hegedű és egyéb noname hegedűk közötti vakteszt. Nem a Stradivari jött ki jól a dologból. Ciki.

Volt már a kezedben mesterhegedű?? :kiraly: :foto:

Ez aztán a "tudományos" teszt, hogy oda ne rohanjak.. arra is kiváncsi lennék, miféle sarki sünök minősíthették a mesterhegedűket. Tomihifi, ugye tudod, ki jönne ki győztesen egy "Kistehén Tánczenekar" vs Liszt Ferenc meccsből, ha a zsűri átlegemberekből áll?

U.i.: Tomihifi! Mint mondtam, akkor vagy korrekt, ha hangszeres fórumba is írsz hasonló "okosságokat". Például gitáros fórumba, hogy ez itten csak humbug, valójában sz@rabb sok noném gityónál.

Nincs szerencséd, zenész vagyok. Ismerem a milliós értékű gitárokat és ezer forintos gitárokat, zongorákat, szintetizátorokat. A mesterhegedűket éppenséggel nem ismerem ilyen szinten, de hát senki sem tökéletes.

Az úgynevezett átlagembereket pedig ne sajnáljuk már le. Mitől különb itt bárki is? A teszt erre is választ adna.

Vendég

Kábelezzünk

Meg a hit, remény, kábelök. Ezek között is legfontosabb a kábelök. Mondta Jézus, a Krisztus. :foto: Aki egyszer úgy megsokasította a Hivox kábeleket, hogy sok-sok kis Nordost lett belőle.

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

"Hiteles teszttel még senki nem állt elő, régi emlékek előidézése nem igazán bizonyíték." 
Na erre kétfélét is tudok mondani.
ATCLaciéknál meg tudom ismételni a tesztet, kiegészítve hangszórós meghallgatással. Gyere el, és hallgasd meg, ha ott nem hallasz semmit, jelentsd ki a többi résztvevő előtt, ha meg hallod, akkor legalább "hiteles" lesz előtted.
A másik megoldás, hogy nem érdekel a bizonyítás, akkor vedd úgy, hogy az avatarodban szereplő mondat második fele különösen vonatkozik rád. :foto:

Alapfeltételek:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

"Hiteles teszttel még senki nem állt elő, régi emlékek előidézése nem igazán bizonyíték."

Na erre kétfélét is tudok mondani.
ATCLaciéknál meg tudom ismételni a tesztet, kiegészítve hangszórós meghallgatással. Gyere el, és hallgasd meg, ha ott nem hallasz semmit, jelentsd ki a többi résztvevő előtt, ha meg hallod, akkor legalább "hiteles" lesz előtted.
A másik megoldás, hogy nem érdekel a bizonyítás, akkor vedd úgy, hogy az avatarodban szereplő mondat második fele különösen vonatkozik rád. :kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”