Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

A rendszer még képlékeny. Ma fogom először hallani az erősítőt és a hangfal is még csak úton van. Excalibur kábelt változatlanul meg akarom majd hallgatni. Ismét összerakom a CAT7 IC kábelt, csak most azért jobban odafigyelek, hogy ne essen szét és elkezdem összehasonlítani pár itthon elérhető dróttal a 10-12E
ársávban.
Szeretem a testes, de megfogott mélyeket, a tiszta, részletes magasakat és a szép, érthető, torzításmentes középtartományt. Nem szeretem, ha a középtartomány előtérbe kerül, ha az énekes, vagy gitár túlságosan kiemelkedik a zenéből.

AZ AQ jó döntés lehet, én még a Kimbert gondolnám kipróbálásra érdemesnek: 4VS hangfalkábel,s Tonik vagy Hero IC.
Audioquestből méterre is lehet venni itthon, így érdemes a fentebbi kategóriákat is megvizsgálni.
Naim-ZU

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

A rendszer még képlékeny. Ma fogom először hallani az erősítőt és a hangfal is még csak úton van. Excalibur kábelt változatlanul meg akarom majd hallgatni.
Ismét összerakom a CAT7 IC kábelt, csak most azért jobban odafigyelek, hogy ne essen szét és elkezdem összehasonlítani pár itthon elérhető dróttal a 10-12E
ársávban.
Szeretem a testes, de megfogott mélyeket, a tiszta, részletes magasakat és a szép, érthető, torzításmentes középtartományt. Nem szeretem, ha a középtartomány előtérbe kerül, ha az énekes, vagy gitár túlságosan kiemelkedik a zenéből.

Rediscover music

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ezeket gondoltam ki, csak előtte érdeklődöm + próbálom emészteni az árát. Audioquest King Cobra IC
Audioquest Type 8 hangfalkábel.

Ezek jók? Az IC kb 15E lenne, a hangfalkábel kb 25E.
Ebben az ársávban tudtok jobbat mondani?

Milyen rendszered van? S merre szeretnéd azt hangolni?
Az AQ kábelek amúgy nagyon jók az ársávban, de akár jobbat is találhatsz.( ezt a rendszered ismeretében tudnám megmondani)
Naim-ZU

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

A végén még ott kötök ki, hogy zene helyett kábeleket hallgatok...
Ami az alapelképzelésed volt, azt sikerült már meghallgatni?
Nemrég láttam is itt eladót jó áron. (2x2m)

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Ezeket gondoltam ki, csak előtte érdeklődöm + próbálom emészteni az árát.
Audioquest King Cobra IC
Audioquest Type 8 hangfalkábel.

Ezek jók? Az IC kb 15E lenne, a hangfalkábel kb 25E.
Ebben az ársávban tudtok jobbat mondani?

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

A két kiemelt közül az Ortofon szimpatikusabb. A 8N esetleg 8 tömör vezetőt jelent? Ezüst kábelt valamiért nem szeretnék. A testes mélyeket jobban szeretem a kristálytiszta magasoknál.
Persze az lenne a jó, ha mindkettő meglenne, egy finom, nem tolakodó középtartománnyal.

A 8N a réz tisztaságát jelöli. Ami az ezüstkábeleket illeti, csak a rossz ezüstkábel fényesíti a hangot az általad leírt módon, egy jó ezüstkábel teljesen kiegyenlített.

Akkor most megint ott tartok, hogy nem tartok sehol. Valahol szűkíteni kell a kört. Azonos ársávban:
ezüst, vagy réz?
tömör, vagy sodrott?
Mik az arányok az átmérő esetén a sodrott/tömör javára?
4mm2 sodrott már jobb, mint 1.5mm2 tömör, vagy valami hasonló arány?
Nem hiszem el, hogy ennyit lehet kábelválasztással szívni
A végén még ott kötök ki, hogy zene helyett kábeleket hallgatok...

Rediscover music

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

A két kiemelt közül az Ortofon szimpatikusabb. A 8N esetleg 8 tömör vezetőt jelent? Ezüst kábelt valamiért nem szeretnék. A testes mélyeket jobban szeretem a kristálytiszta magasoknál.
Persze az lenne a jó, ha mindkettő meglenne, egy finom, nem tolakodó középtartománnyal.

A 8N a réz tisztaságát jelöli. Ami az ezüstkábeleket illeti, csak a rossz ezüstkábel fényesíti a hangot az általad leírt módon, egy jó ezüstkábel teljesen kiegyenlített.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Az XLO és az Ortofon tuti jó...de azt figyelembe kell venni, h teljesen más hangzásvilágot képviselnek ezek a kábelek....Már csak ha az anyagösszetételt vesszük alapul is...
Azért reméltem, hogy több hozzászólás lesz, de ugye ismeretlen kábelt megítélni...

A két kiemelt közül az Ortofon szimpatikusabb. A 8N esetleg 8 tömör vezetőt jelent?
Ezüst kábelt valamiért nem szeretnék. A testes mélyeket jobban szeretem a kristálytiszta magasoknál.

Elképesztő mennyiségű IC és hangfal kábel van ebay-en a $100 alatti mezőnyben.
Nehéz dönteni, mi is legyen.

Rediscover music

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No várj, ebből van csavaros rögzítéses típusú is?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Az enyémen kontavill felirat van,és ugyanez.Ezek szerint ez tényleg nem 6-700ft,6-700 akkor a másik amit említettem,ami lényegében felépítésre ugyanez csak ez szebb,főleg barnában.
Úgy értem a szerelést hogy van hely az aránylag vastag pirellinek ahhoz hogy közvetlenül tudd a sínhez rögzíteni csavarral.

Vendég

Kábelezzünk

Vezeték nélküli elosztót ajánlottam kontavilléktől,6-700ft és kapható szinte mindenhol.A hatos pirellit simán bele tudod szerelni.Ez a kapcsolós izé amit mutattál nem jó semmire.Nem tudom megmutatni de a cikkszám után amit leírok talán valahol megnézheted.Na szóval ez az:DafH3-162
Azért érdemes meggugliznod azt a típusszámot. Legrand terméket dob ki rá. Ez mondjuk nem csoda, mert megvette a cég, ha jól tudom. És majd' 2k HUF...

Mit értesz azalatt, hogy bele tudom szerelni? Gondolom a vezetősínt csak nem tudja helyettesíteni a pirelli?!

De itt egy kép a belsejéről.
kép
A bekarikázott helyen voltak (vannak :/ ) a kábelek, a nyíllal jelöltekbe tudnám rakni a pirellit (oda sem az összes szálat), de a földelésnek nincs még egy helye (a másik oldalon se).

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Vezeték nélküli elosztót ajánlottam kontavilléktől,6-700ft és kapható szinte mindenhol.A hatos pirellit simán bele tudod szerelni.Ez a kapcsolós izé amit mutattál nem jó semmire.Nem tudom megmutatni de a cikkszám után amit leírok talán valahol megnézheted.Na szóval ez az:DafH3-162

Vendég

Kábelezzünk

Persze, az meg lesz kerülve.
(Mennyit szenvedtem, hogy kipattintsam a helyéről és ne kelljen szétbarmolni... )

Vendég

Kábelezzünk

A kapcsolót és a mechanikáját kösd ki mindenképp szerintem...Már ha a tieden van...

Vendég

Kábelezzünk

Kontavillt kellett volna szerezned,ennek a fehér változata általában kapható minden mezei villanyász boltban is.Ebben nincs vezeték csak a sínek és aránylag könnyen rögzíthető a kábel hozzá.Van ez barnában is,az pofásabb és könnyebb is szerelni mint a fehéret,de jó a fehér is csak valamivel macerásabb szerelni.
Egyrészt ez kontavill, és réz sín van benne, másrészt mint írtam, tudnám rögzíteni, ha vacsi új lenne. De mivel a gyári kábelt (kábeles elosztó volt) nem tudtam kiszedni, így az újat sem tudom rögzíteni.

Ilyenről van szó, csak 4 db normál aljzattal.

Úgyhogy a kérdés még mindig adott.

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Igen, a szerelhetőség, az egyik fő szempont. Továbbá sokan mondják/írják, hogy a védelem beleszól a hangba. Ezért is jó a sima elosztó.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Vendég

Kábelezzünk

Márcsak egy jó tápkábel kell, na meg a végére egy jó villa, és kész is a jó hálózati elosztó.
A Fekete az azért jó mert nagyon jól szerelhető, semmi védelem nincs benne, nem szól bele a hangzásba...

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Márcsak egy jó tápkábel kell, na meg a végére egy jó villa, és kész is a jó hálózati elosztó.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

Ez igaz. Mert 800-1000Ft-ot lehet számolni az aljzatok darabjára. De ha jól megnézzük, akkor a komoly gyári táp/szűrőkön is ilyenek, vagy ehhez hasonló darabok találhatóak. Mondjuk olcsóbb, mint a nagynevű(Furutech) fali aljzat darabja.
azért mutattam ezt, ezen a dugók is minőségiek...

http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?a ... s_elosztos

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez igaz. Mert 800-1000Ft-ot lehet számolni az aljzatok darabjára. De ha jól megnézzük, akkor a komoly gyári táp/szűrőkön is ilyenek, vagy ehhez hasonló darabok találhatóak. Mondjuk olcsóbb, mint a nagynevű(Furutech) fali aljzat darabja.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

A csapófedeles az nagyon jó, és a dugó is nagyon korrekt rajta.

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem egy pofás kis dobozban el lehet helyezni pár ilyen ipari aljzatot is, és így jó kis elosztó építhető.
Valóban, csak ezekkel az a baj, h ennyiért már sokkal jobbat vehetsz készen, és nem kell vele bajlódni....Nem olcsók ezek az ipari elosztofedelek sem, meg még mire beépíted...

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szerintem egy pofás kis dobozban el lehet helyezni pár ilyen ipari aljzatot is, és így jó kis elosztó építhető.

Linn

Vendég

Kábelezzünk

Köszi szépen Tigris bátyó. Az első elosztó(fekete) elég masszívnak tűnik. A második a csoda elosztó? Elég gyengécske.
A fekete és az utolsó nagyon jó, a feketéből van fehér is...A kontavillest én kihagynám.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A csapófedeles is jónak néz ki.
Linn

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”