Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 672

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: mackohaz »

pontos és precíz AT-nek egy precíz és pontos IWC Portuguese Chrono Automatic az egyik kedvencem...

"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

belinkelt képen látsz valahol Tourbillon gátszerkezetet????
Jobb felül a felirat, és szvsz bal felül a szerkezet :foto:

ne légy már ilyen értetlen... erről van szó..

No, akkor mégegyszer

Ezt írtad, én pedig ezért kérdeztem rá, hogy EGYBEN érted-e a mondandódat, vagy ez két teljesen külön gondolat:

"Turbillonn esetében a nincs értelme kifejezést egy kicsit erősnek tartom....
Zenith El-Primero az elsők között volt az automata kronokgráfok között és a mai napig etalonnak tekintett szerkezet... "

Mert ez így egybeolvasva annyit tesz, hogy persze, hogy van értelme, például ebben az esetben A "..." ebben az esetben azt jelentette a szememben, hogy viszed tovább a gondolatmenetet

politikai okfejtéseidet jobban szeretem...

inkább óvatos vagyok veled, mert még a végén beidézed ide a nagy magyar nyelvkönyvet.. :taps:

igazad van...mea culpa

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

meg erről...

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

Jobb felül a felirat, és szvsz bal felül a szerkezet

ne légy már ilyen értetlen... erről van szó..

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

2.) Miért esik sokkal kevesebb szó a sokkal eredményesebb lánc-csiga erőátvitelről, amit már karórában is sikerült megvalósítani.

Kaporka uram erről mondhatnál egy-két szót mert nem ismerem...

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

Turbillonn esetében a nincs értelme kifejezést egy kicsit erősnek tartom....Zenith El-Primero az elsők között volt az automata kronokgráfok között és a mai napig etalonnak tekintett szerkezet...

Ez most két külön mondat volt, vagy egybeírva értetted? :foto:

Csak azért kérdem, mert tudomásom szerint az alap El Primero nem Tourbillonos szerkezet(tel van szerelve)...

A Tourbillonos Zenith valahogy így néz ki:

külön értettem

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

egy másik nagyon híres automata kronográf szerkezet Valjoux 7750 ami már a COSC bizonylat pontossági követelményeit is teljesíti..

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

Turbillonn esetében a nincs értelme kifejezést egy kicsit erősnek tartom....
Zenith El-Primero az elsők között volt az automata kronokgráfok között és a mai napig etalonnak tekintett szerkezet...

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

A Turbillonnak azért "nincs értelme" karórában, mert más megoldásokkal nagyobb pontosságot lehet elérni (nem véletlen, hogy a Tourbillonos órák általában nem kapnak COSC tanusítványt ), tehát mint technikai bravúr maradt fenn, nem mint pontosságnövelő tényező, amiért kitalálták.

NO OFFENSE, komolyan érdekelne a válaszod: Ha egyszer az El Primerot szereted, akkor miért a sokkal drágább (kb 5-6x!!!) Rolex tokozással kéred, miért nem Zenith összeszereléssel? Az egyik ~400.000 Ft-ért a tiéd lehet, a másik minimum 2 millió...  
Szerintem szép is a Zenith:

Köszi a képet, ez a Zenith Academy nekem is nagyon tetszik!
De félreértettél: nem a Rolex tokozásra "utazom", most is egy ElPrimerot hordok, eredeti Zenith tokozás, klasszikus forma 1971-ből, az ElPrimero első szériáiból.
A Rolex azért érdekel, mert az is egy mérföldkő az ElPrimero és a Zenith történetében.

A szervízköotség nem olyan vészes, most tegnap hoztam el a sajátomat egy teljes tisztításból, és 35000 be került fél év garival. Elég 5 évente olajoztatni, így annyira nem vészes a "rezsije". (amitől különben én is féltem, amíg meg nem találtam ezt az órást)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

"De én nem is ezt írtam, hanem azt, hogy "A precizitásra, a pontosságra, a nagyobb járástartalékra való törekvés szemmel látható" a presztizs és az órásmesterség esetében, azaz szerintem félreértettél valamit."

igaz, jogos!
megzavart a quartzórák mítosza, és leragadtam ott, hogy PONTOSABBAK (tudnak lenni!) a mechanikusoknál...és ebből a pozícióból azonnal a mechanikák védelmére keltem...

mindazonáltal, jól megemeltétek a tempót és a színvonalat, alaposabban át kell olvasnom amit írtatok...

addig is éppen ma pillantottam bele az új október/novemberi óramagazinba, és meglepődtem...meglepődtem mert két klassz anyagot is találtam benne:

az egyik a PANERAI üzemlátogatási "körséta",

a másik pedig egy folytatásos 2. része, a La Chaux-de-Fonds-i Cadrans Design komplett számlapgyártó gyártási folyamatának bemutatása.

/az éppenRolexcikkről már nem is beszélve... :foto: /

a Panerai saját, P2005-ös kalibere, és tourbillon elgondolása:
http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_li ... sezione=37

Luminor 1950 Tourbillon GMT 47mm

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Elkalandoztunk.

A Tourbillon mint óratörténeti mérföldkő és esztétikai-technikai bravúr engem is megfogott, de értelme attól nem lesz. A kínai Tourbillon-ban pont az tetszik, hogy elérhetővé teszi a "Tourbillon feelinget" az átlagember számára - habár kötve hiszem, hogy aki 1000 eurót akar órára költeni egy kínai márkánál kezdené a nézelődést Én mindenesetre kipróbálnám!

A Mesterdarabok valóban közelebb állnak már a művészethez, mint az óragyártáshoz, mert ezek nem "termékek" hanem inkább műalkotások. És mint ilyen, nem igazságos őket összehasonlítani egy svájci óragyártó modelljeivel -- nem egy ligában játszanak, nem ugyanarról szól a kettő.

A Rolex örökzöld téma, nem is tennék hozzá semmit. Nekem nincs Rolexem, és ha lesz - mert egyszer szeretnék - az a Zenith ElPrimero-val szerelt Daytona lesz. Hogy miért? Mert nálam a Zenith az első, és ez az óra Zenith a legjavából.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Egyébként, múltkoriban remekül meg tudtam fogalmazni a magyarországi Rolex kérdést (is), oszt most eszembejutott, úgyhogy megosztom veletek : 
Magyarországon jól körülhatárolhatóan két részre lehet osztani azokat, akiket az órák nem hagynak teljesen hidegen:

"Az egyiknek van Rolexe, a másiknak meg van ideológiája, hogy miért nincs."

©AT.2009

"Az egyiknek van Rolexe, a másiknak meg van ideológiája, hogy miért nincs."
AT.2009

ez amolyan igazi "örökzöld" egyenértékű...!

és klassz összefoglaló volt, az erősnek tartott 'lúzer' megkülönböztetéstől eltekintve (mindazonáltal tökéletesen megértve a 'szó' szövegkörnyezetben elfoglalt helyét) egyetértek, 2 apró észrevétellel:

Én a járáspontosságra való törekvést -és kiemelt prioritást annyira nem vonatkoztatnám el a presztízsmárkák, és ámblokk a kultikus -és reneszánsz mechanikus órák kiváltságától...Utalok itt a svájci C.O.S.C. vagy a francia 'nemtudommostanevét' intézet (pl. tbk. a Roger Dubuis chronok minősítése ott zajlik) számtalan kiadott és státuszként kezelt minősítésére.

A Rolex....
Az idézett mondatomban az (is)-t lehet 3 cm-esre kellett volna felnagyítanom, mert kulcsszó.
Persze szerteágazó a vásárlókör és az érdeklődők tábora...pusztán azt mondtamvolt', hogy a Merci antológiájára - szerencsétlenül - a Rolex IS büszkélkedhet AZZAL a "kvázi kultúrával", amely sajnálatos okán, de károsan, az előítélet, a megbélyegzés és a szegregáció, mint a 3 legkártékonyabb demoralizáló jelenség miatt az imázsát ITTHON beárnyékolja...

De ettől még természetesen a Daytona Daytona, a 600-as meg 600-as...Sőőt!

A 2009-es Baselworld debütálók pedig 4 model 41mm-es, és 8 model 36mm-es Date-Just II, "letisztultan masszív elegancia":

Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

üdvözlet a mechanikai órák "betegeinek",
ha már így itt is összefutunk...és igazán nem akarok az örök ellentmondó lenni, de tisztelt Kaporka és mackohaz, picit óvatos lennék...

Saját tapasztalatomból mondom, pont a Patek hívők (bizonyos rétege) sem különböznek egy petákkal sem arroganciában és magamutogatásban, nem hiszem hogy minden esetben szabadna a technikai produktumokat az egyéni exhibicionizmus szintjére emelni...így és ekkor az összes szkeletírozott óra a Vacherontól az Ulysse Nardin-ig semmi más célt nem szolgálna...
Én inkább maradok finoman a "bepillantást enged a megvalósított produktumba" szóösszetételnél, és nem megyek el a durvább "hivalkodik" feltételezésig.

a Rolexről pedig mindig az jut az eszembe mint a Merciről...semmivel sem rosszabb attól az az autó, hogy milyen vásárlóréteget (is) érint. A Rolex is letette az asztalra a névjegyét az atombiztos tokjával, a nagyszerű Chrono saját kaliberével és ámblokk a búvárórák evolúciós törzsfájában mint az egyik legnevesebb alapító. Az évi C.O.S.C. minősítések darabszámáról nem is beszélve.
SZVSZ ne bántsuk.

mindenestre Én nagyon kíváncsi lennék a vezérlőelvre és az indíttatásra, amely tisztelt fórumtársunk Becsei véleménye, aki mondjuk ki nyugodtan és legyünk büszkék - annak a társulatnak a tagja akiket felsoroltam. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy pont tourbillonnal kandidálták és pont tourbillonnal választották teljes jogú taggá is...

Kíváncsian várom a véleményét a tourbillon megindokolásáról, legyen az technikai előny, innovációs előny vagy egyszerűen csak szimpátia, trend és elvárás...Egy olyan ember szemszögéből, aki nemcsak viseli, hanem tervezi és a kivitelezését meg is valósítja...

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

komolyabra fordítva szót szerintem azért mert tetszetősebb és ezért mindig kirakatba szerepel az órákon, hogy látható legyen micsoda bonyolult szerkezet és egy asztaltársaságban elmondható legyen, hogy két mester dolgozott rajta 150-napig 200-alkatrészből.... 
persze ezzel az állításommal nem akartam a mesterek hozzáértését lealacsonyítani...

Igen, karórák esetén kb. ez lehet az értelme a tourbillon alkalmazásának.
Amely találmány egyébként igen fontos óratörténeti állomás, és nagyban hozzájárult az állóórák, pl. a csillagászati kronométerek pontosságának a növeléséhez.
Egyébként, valószínűleg, az ön által elmondottak miatt tartom olyan sokra a Patek Philippet, mert ők is csinálnak tourbillon gátszerkezettel szerelt órát, de nem olyan exhibicionista módon, hogy megnyissák a számlapot, és az óráikat a tourbillon szerkezettel való hivalkodásra kényszerítsék. Hanem szépen elrejtve, mindössze a számlapon található apró felirattal utalnak erre, és tulajdonosnak meghagyva, hogy a hátlap felől gyönyörködhessen a szerkezetben.
Az is igaz, hogy az ő célközönségük nem azok közül kerülnek ki, akik olyan órát akarnak hordani, amiről már messziről látszik, hogy milyen márkához tartozik, mint pl. a Rolex.
A tipikus Patek Philippe vásárlót egyáltalán nem érdekli, hogy mások tudják-e/látják-e, milyen órát hord. Megelégszik azzal, ha az a pár ember tudja, aki szintén Pateket visel.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

komolyabra fordítva szót szerintem azért mert tetszetősebb és ezért mindig kirakatba szerepel az órákon, hogy látható legyen micsoda bonyolult szerkezet és egy asztaltársaságban elmondható legyen, hogy két mester dolgozott rajta 150-napig 200-alkatrészből....

persze ezzel az állításommal nem akartam a mesterek hozzáértését lealacsonyítani...

Vendég

Mechanikus Órák

szerinted a suméroktól megkérdezte valaki, hogy miért találták fel a kereket...

Ebben most biztos van valami poén, de én nem értem.
Nem értem, hogy jön ez ide, illetve nem értem, mire akart utalni ezzel.

mackohaz
Beköltözött
Beköltözött

Mechanikus Órák

Akik még emlékeznek a boldogabb időkbeli hozzászólásaimra, azok talán emlékeznek arra is, hogy meglehetősen régóta foglalkozom mechanikus órákkal. Ezért, mint talán nem teljesen laikus, megkérdezném, 
1.) Mi értelme van a karórák esetében a tourbillon gátszerkezetnek?

2.) Miért esik sokkal kevesebb szó a sokkal eredményesebb lánc-csiga erőátvitelről, amit már karórában is sikerült megvalósítani.

A. Lange & Söhne Richard Lange Pour le Mérite 

szerinted a suméroktól megkérdezte valaki, hogy miért találták fel a kereket...

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: violin »

Mindig is elbűvöltek ezek a finommechanikai műremekek....
Az én kedvencem...(bár azt nem tudnám megmondani hogy miért alakult ki ez a vonzalom) a TAG Heuer.....
Valószinűleg csak az esztétikára alapozom...hiszen fogalmam sincs miféle egyéb műszaki csemegék jellemzik ezt a márkát....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vendég

Mechanikus Órák

Akik még emlékeznek a boldogabb időkbeli hozzászólásaimra, azok talán emlékeznek arra is, hogy meglehetősen régóta foglalkozom mechanikus órákkal. Ezért, mint talán nem teljesen laikus, megkérdezném,

1.) Mi értelme van a karórák esetében a tourbillon gátszerkezetnek?

A. Lange & Söhne Richard Lange Pour le Mérite 

alfaati

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Ha már lúd..... 

álomszép!

Becsei turbillon-ja is fent van a youtube-on!

manabo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: manabo »

Ha már lúd.....

alfaati

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: alfaati »

ez a Becsei Turbillon No 2. valami eszméletlen gyonyuru!

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Igen, kb. beletrafáltam, hogy hol kell az igazságot keresni:

Andersen, Svend
Andersen, Sören
Baumgartner, Felix
Becsei, Aaron
Bray, Robert
Calabrese, Vincent
Daniels, George
Delaloye, Nicolas
Dufour, Philippe
Eleta, Miki
Gerber, Paul
Haldimann, Beat
Halter, Vianney
Journe, François-Paul
Jutzi, Frank
Kazes, Jean
Kiu, Tai Yu
Klings, Christian
Lang, Marco
Lederer, Bernhard
Muller, Frank
Naeschke, Matthias
Naeschke, Sebastian
Nienaber, Rainer
Pita, Aniceto
Prescher, Thomas
Preziuso, Antoine
Schmid, Peter
Speake-Marin, Peter
Strehler, Andreas
Van der Klaauw, Christiaan
Voutilainen, Kari
Vyskocil, Volker
Wibmer, Peter
Wurtz, Philippe

Elismerésem,
és igazán sajnálom, hogy sem a kandidálásáról, sem a tagságáról nem hallottam!
:foto:

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

lemaradt a kép, ahogy egy független órásmestert és mestermunkáit példának mutattam volna be,
Thomas Prescher, és Trilógiája:

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”