Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

alfaati

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

ebbol a topicból is menni kell.... Marad a formátumok harca toytik!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11467
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Más, nem mechanikus elven rögzített digi információ is ugyanazon hiányosságokban szenved - minden ugyanúgy érvényes rá - a mechnikus visszajátszás kivételével.Miért gondolod, hogy az analóg infó a tökéletesen idegen PC környezetben - digizve - előrelépés?

Várj! Az alapkérdés az volt, hogy a számítógépes zenelejátszás visszalépés-e a CD-hez (és az LP-hez) képest. Te erre határozottan igennel feleltél, aminek az okát keresem. Erre Te a digitális technika fogyatékait sorolod, ami nem válasz, hiszen mindhárom esetben jelen van.

Továbbá a PC miért idegen környezet annak tudatában, hogy a hangstúdiók túlnyomó többsége PC alapon működik?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3446

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tunerman »

fapaci! 
A digi rendszerek minősége nem csak a mintavételezéstől (elvi megoldásaitól) függ. Számtalan más, a készülék kivitelezésével, gyártásával összefüggő paraméter számít.
Egyetlen dolgot említenék - a CD játszók futóművét.....milyen a PC-k cd drive egységének a minősége?

A tápegységekről, vezetékekről és a PC-kben található egyébb zavart okozó egységekről nem is beszélve.

Összegezve: egy audofil CD játszó hangminősége fényévekkel jobb lehet, mint bármilyen PC-ben található drive.

Üdv: TJ.

Egy komoly félreértést vélek soraid mögött. A számítógépes zenelejátszás esetében nem - az amúgy valóban problémás - CD meghajtó a forrás.

Más, nem mechanikus elven rögzített digi információ is ugyanazon hiányosságokban szenved - minden ugyanúgy érvényes rá - a mechanikus visszajátszás kivételével.
Miért gondolod, hogy az analóg infó a tökéletesen idegen PC környezetben - digizve - előrelépés?
De ez itt is OFF!

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11467
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

fapaci! 
A digi rendszerek minősége nem csak a mintavételezéstől (elvi megoldásaitól) függ. Számtalan más, a készülék kivitelezésével, gyártásával összefüggő paraméter számít.
Egyetlen dolgot említenék - a CD játszók futóművét.....milyen a PC-k cd drive egységének a minősége?

A tápegységekről, vezetékekről és a PC-kben található egyébb zavart okozó egységekről nem is beszélve.

Összegezve: egy audofil CD játszó hangminősége fényévekkel jobb lehet, mint bármilyen PC-ben található drive.

Egy komoly félreértést vélek soraid mögött. A számítógépes zenelejátszás esetében nem - az amúgy valóban problémás - CD meghajtó a forrás. Egyik fő előnye pont ebben rejlik, mivel kimarad a bajos optikai kiolvasás a folyamatból.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3446

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tunerman »

fapaci!

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

igen ,most kabelvadaszat jon :kiraly:az orrom elott vitte kel egy diva72-est 72 fontert...

mot IC vadaszat, majd a kobra levaltasa jon
:taps:

Udv

Én 73-sal szemezgettem sokáig, de nem találtam "normális" áron... Pedig

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Hmm, milyen a Stage serie hozzakepest, tudnad jellemezni kicsit? No meg hanyszorosaba kerul? Blues hallgatasara kellene, hogy alkalmas legyen. Eszembe otlott egy forumtarsunk regebbi postja: ecsetelte, a nagy Denonjat, kulon tap, minden, fullos kiepites, megszolalas, minden ami kell, de hi-fis. Ezzel szemben a Minium a kozeptartomanyra fekszik ra de ott mindent belead: zenel. Nekem ez utott szoget a fejembe, meg hogy fentiek ertelmeben, koncepciojabol adodoan nem forszirozza a magas hangokat,amikbol drasztikus gyorsasagu hallasromlasom okan eleg csinnyan allok, fene se tudja visszajonnek-e valaha. Igen, emlekszem kukorit nagyon elriasztotta ez. Egyebkent hogy mondjam, vekony a hangja ennek a CD-nek? Talan itt az ideje egy paradigmavaltasnak, jo lenne felallitani 1 elmeletet miszerint nem is oly fontosak a magasak, lenyeg a zeneiseg, bla bla, de persz baromsag lenne, marmint az elso fele.
A csak a dolgukat vegzo gyartmanyokbol viszont tenyleg elegem van, egyszeruen unalmasak, meg ha tonalisan domboritanak is. Persze valahol tuti egybeesik a 2, ezt ti majd megmondjatok, sztem az megfizethetetlen lesz nekem mindig is. Tanakodtam azon ir mitol izgalmas, zenei egy interpretalogep, talan a ritmus, a dinamika es a ter mesteri kombinacioja? De itt is eszembejut a megfelelo tomnalitas adagolasa, aranyok, terlekepezes sem megy igazan nelkule(magasak), vagy de? Csak nemtudom kizarni.
Remelem nem untattam senki a nyekergesemmel, azt viszont jogos igenynek erzem, hogy eljen a cucc, ezt eloterbe helyezve mit ajanlanatok?

Udv: zenekari arok:)

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: toti71 »

A Micromegának a Minium szériából szerintem csak a rádió ér vmit. Az erősítő fakó, lapos hangú, a CD meg sem közelíti az előtte alapnak számító Stage szériát, nagyon elmarad tőle .

toti

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

Vendég

Cd játszók

Hello,engem Micromega Minium osszehasonlitasa erdekelne arkategoriaja egyeb jatekosaival, pl. Arcam, CA 540, Nad 521, egyebek.

venomer

Kukorinak volt egy rövid ideig , de ő nagyon rossz véleménnyel volt róla...Pedig én visszaemlékezve akkor az egy egész jó hangú CD volt.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Hello,
engem Micromega Minium osszehasonlitasa erdekelne arkategoriaja egyeb jatekosaival, pl. Arcam, CA 540, Nad 521, egyebek.

venomer

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Udv

szegény kobra.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: richies »

igen ,most kabelvadaszat jon
az orrom elott vitte kel egy diva72-est 72 fontert...

Udv
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

nah megvettem egy arcam alpha 7(se)-est, meglatjuk  
80 font volt.

Nekem is 7SE van, ez jobb, mint a sima 7. S rendkívül jó hangú lejátszó szerintem, csak megfelelő társak kellenek hozzá, meg jó kábelezés, mert arra kissé érzékeny.
Amúgy szinte ingyen vetted annyiért.
Naim-ZU

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2736

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Közben válaszoltam a privire, de látom már "elkéstem"
Szerintem nem döntöttél rosszul

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

80 font volt.

CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

a diva sorozat jobb? cd72/73?

azok is csak 75-80 fontokert mennek el...

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Arcam.
De mért?

Mert jobb!

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Arcam.
De mért?

Vendég

Cd játszók

Sziasztok 
Tudnátok ajánlani Budapesten egy olyan szakembert aki "megszakértene" egy Grundig
CD7550-es lejátszót.Nem tuningolni kellene csak egy kicsit rendbetenni:)

köszi

hun005

Sztem Bese. Itt is van a fórumon. Alisca Orange.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

egy arcam alpha 7-es (£70) vagy egy NAD c521 (£80) a jobb ?nad picit jobb allapotu.

koszi a segitseget!

Arcam.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

egy arcam alpha 7-es (£70) vagy egy NAD c521 (£80) a jobb ?nad picit jobb allapotu.

koszi a segitseget!

hun005
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hun005 »

Sziasztok

Tudnátok ajánlani Budapesten egy olyan szakembert aki "megszakértene" egy Grundig
CD7550-es lejátszót.Nem tuningolni kellene csak egy kicsit rendbetenni:)

köszi

hun005

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

egy arcam alpha 7-es (£70) vagy egy NAD c521 (£80) a jobb ?
nad picit jobb allapotu.

koszi a segitseget!

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Jupííí, még egy Technics.
Ha így haladok csak meglesz az a fránya SL-Z 1000...úgy tíz év múlva

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Venomer, nem vagy egyedül. Én is a borítóval együtt tekintem egésznek a kiadványt. Mondjuk egy olyan stílusban mint a metál a borító sztem hatványozottan fontos, hiszen ez kerül a pólókra is. Ami üzenetként működik a rockertársadalmon belül. "igen én még a korai Amorphist szeretem amikor még így nézett ki a logó"
Mondjuk a Clubmix 1000. meg pl. egy Rhapsody borítót nem is lehet egy lapon említeni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”