Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Igen, de legalabb par konkretumot jo lenne tudni, melyik kiado mikent csinalja ezt, de nem.. itt is az erdektelenseg:( Na majd egyszer.

Borito temaban annyiban ter el a velemenyunk, hogy nem sorolnam a covert a megszallottak bizsugyujtemenye koze: en egy produktum (album) szerves reszekent kezelem, gondolom nem veletlen az a kep szerepel a boriton ami.Zenehallgatas kozben vagy az elejen, mikor beteszed a latvany hozzajarul a hangulat megalapozasahoz es/vagy mintegy kiegeszitve az egesz zenei anyagot alkotnak egyutt egy kompett kerek egeszet. Csodalatosan egymagamvagyok eme igennyel is a vilagban, folyton kisul ez:( Nem sorolom magam azok koze akiknek mar nem is a zenerol, mindinkabb a materiakrol szol ez az egesz, node a borito koll. Nekem.

Kiadok tekinteteben is szivesen latnek egy statisztikat. Csokken, novekszik? Nem, de milyen mertekben epulnek le? Szamok, nevek, tortenesek, grafikonok! Hol van?
Kicsit elkanyarodtam, bocsanat.

venomer

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1294
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Robici »

Hat ez erdekes es szamomra kisse homalyos kerdes is jelenleg, mivel a ma kiadott vinylek mastere ugyanaz mint a CD-ke, legtobb esetben (?), nincsenek errol pontos informacioim de nagyon foglalkoztatna a dolog.
Szerintem annyi kiadó van már, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, ezért a masterek tekintetében is nagy a szórás, nem lehet általános trendet felállítani. Csak a kör szűkítésével lehet pontosabb információkat szerezni.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1294
Kapcsolat:

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Robici »

A probléma szerintem összetettebb. Az emberek többsége nem hallgat elmélyülten zenét, hanem csak háttérnek. Így hát a praktikusság sokkal fontosabb, mint más szempont. Ezért hát az optikai hordozók szerepe le fog csökkenni nagyon, valószínűleg megmarad egy kis csoport hobbijának, mint az LP. De ehhez az kell, hogy szinte minden műsor beszerezhető legyen online formában - errefelé haladunk, bár a kiadók még berzenkednek, de látható, hogy erre van igény. Ez nem most lesz, de már látható a folyamat, különösen ha a mai fiatal generáció felnő.

A minőség sem érdekli nagy mértékben az emberek többségét, meg az egyébként is elég képlékeny valami - mindenkinek mást jelent.

A kísérőfüzet és a borító jelenlétének pedig semmi köze a zenéhez, ez látható venomer puhatolózásaiból is. Még abban az esetben sincs, ha mondjuk a dalszöveget vagy librettót tartalmazza, hiszen legtöbbször azok is elérhetőek más forrásból, meg az egyébként is megint csak egy kisebb réteget érdekel.

Ugyanígy a gyűjtőszenvedélynek sincs a zenéhez semmi köze. Két külön dolog, csak van, hogy pont egybeesik: a zenehordozókat gyűjtik sokan. Ebben az esetben van szerepe a borítónak és egyéb bizsuknak, de ez a gyűjtésre van hatással, nem pedig a zenével és a zenehallgatással van kapcsolatban.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Én is D500...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

sziasztok,melyiket erne meg jobban?
malac cd63 se vagy 67se vagy ca d500?

ca d500
nem írtál tovaris, milyen a tikk, hoty teccik?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: richies »

sziasztok,

melyiket erne meg jobban?

malac cd63 se vagy 67se vagy ca d500?

koszi
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Igen, csakhogy míg az LP mindig jobban / másképp szól a CD-hez képest, az új számítógépes formátumokban CD-nél jobb minőségű anyagok is elérhetőek. 
Talán ez a különbség.

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy a CD még évtizedekig élni fog.

Hat ez erdekes es szamomra kisse homalyos kerdes is jelenleg, mivel a ma kiadott vinylek mastere ugyanaz mint a CD-ke, legtobb esetben (?), nincsenek errol pontos informacioim de nagyon foglalkoztatna a dolog. Valaki esetleg?
Amig minket erdekel ez, addig ez a minoseg kerdes teljesen irrevelans ugy a discokban mint otthoni zenehallgatas teren - ma mar. Rajtunk, egy szuk csoporton kivul. Elkeserito mereteket oltve. Bar ne lenne igazam.

Igen, a coverart kimulasat en is sajnalnam. Vegzek neha mini felmereseket neten, embereket kerdezgetek, mindenfele korosztalybol, pl., hogy fontos-e a borito nekik vagy csak legyen meg az album es kesz (igazabol 1-1 tracket igenyelnek csak, nem gondolkodik senki albumban mar). No, a rata 93%-os (100-bol 93 emberi leny) azt mondotta: mi az a borito, ja igen, tudom, de minek az? Hm.

venomer

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Igen, csakhogy míg az LP mindig jobban / másképp szól a CD-hez képest, az új számítógépes formátumokban CD-nél jobb minőségű anyagok is elérhetőek.

Talán ez a különbség.

Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy a CD még évtizedekig élni fog.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem a CD-ben még hosszú évek vannak...Ahogy HG is írta az LP-vel is annak idején az volt temethető, és láss csodát a mai napig van és sokan visszatérnek hozzá.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Én nagyon sajnálnám ha a hanghordozás fizikai része megszűnne, vele együtt a borító-művészet, a lemeztárolási és ápolási praktikák, stb, stb.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Egy belső kép...Nem egyszerű darab a maga kis 25 kilójával...
Meddig lesz meg az asztali CD lejatszoknak letjogosultsaga? Pl hasznaltcikkekben sorra azt mondjak (majd'hogynem kirohognek): o kerem, erre ma mar nincs igeny. Hol a vege?

Csak tudnám,hogy a Philips CD 304-nek mitől megy fel az ára a német E-Bay-n.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Cd játszók

Meddig lesz meg az asztali CD lejatszoknak letjogosultsaga? Pl hasznaltcikkekben sorra azt mondjak (majd'hogynem kirohognek): o kerem, erre ma mar nincs igeny. Hol a vege?
Sokáig!
Az LP-t is temették már és jobban virul, mint valaha.
Aki egy tisztességes CD gyűjteménnyel rendelkezik, fog tartani otthon CD játszót.
E mellé esetleg berak majd egy szervert és egy hálózati lejátszót, esetleg egy jobb USB DAC-ot.
Aki meg most kezdi, az majd a számítógépes dolgokkal fog próbálkozni.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Milyen helyekre jársz te? Nálunk a bizományiban a készlet harmada mindig cd-lejátszó. Sztem bőven évtizedei vannak még a cdnek. Többek között azért mert maga a cd lemez roppant jól gyűjthető formátum.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

10-13 ezer dollár az X1-D2 De láttam 16 ezerben is...

Vendég

Cd játszók

Ebben a felállásban szólt...
Mindkettőről néztem képeket, szép darabok.
Új áruk hol lehet?

Jo kérdés, meglesem ...

nandi28
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 40

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: nandi28 »

Új áruk hol lehet?

Már csak X3 találtam 8200$

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: moja »

Új áruk hol lehet?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Tőlem az  Esoteric X-1 kap gy plusz pontot...
Ismered esetleg, vagy hallottál ilyet? Érdekel a véleményed...

Igen ezt hallottam már elég sokat...Ez nagyon jó kis CD lejátszó.Ha jól emlékszem Szegeden is ez volt az Egglestonokkal bekötve.

moja
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Tőlem az Esoteric X-1 kap gy plusz pontot...
Ismered esetleg, vagy hallottál ilyet? Érdekel a véleményed...
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Cd játszók

Tőlem az Esoteric X-1 kap gy plusz pontot...

moja
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Szerintem eggyikel sem lehet melléfogni... Amúgy meg nagyban hasonlítanak egymásra....VRDS...stb...

Hát igen, ők már nem az alapkategória...
A Wadiában 4 db 1702-es DAC , az esotericben pedig 4 db AD1862 chip van
Jelent valamit?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1302

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: violin »

Adott két CD játékos:Wadia 830 és (Teac) Esoteric X-1
Melyiket milyennek értékelnétek? Esetleg DAC-juk minősége, hibalehetőségek, tapasztalatok, ha van ilyen persze.

Szerintem eggyikel sem lehet melléfogni...
Amúgy meg nagyban hasonlítanak egymásra....VRDS...stb...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”