Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio szoftverek

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Sziasztok! 
Ha valaki tudja, írja már le. hogyan kell az EAC-t úgy beállítani, hogy egy file-t hozzon létre egy cd-ből?

Köszönettel:
Rag

Kijelölöd a track-eket és megnyomod az IMG gombot, Így 1 wav file-t kapsz és mellé egy cue-t is, ami tartalmazza a megfelelő infókat.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Sziasztok! 
Ha valaki tudja, írja már le. hogyan kell az EAC-t úgy beállítani, hogy egy file-t hozzon létre egy cd-ből?

Köszönettel:
Rag

csak az utolsó lépésbe különbözik
klikk

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Köszönettel:
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Úgy tudom október 22-én adják ki hivatalosan. Ezek szerint már nem változtatnának rajta addig?  
Akárhogy is legyen idővel tutira finomodik az egész. Javítások, új driverek, stb....

a gyártók számára már június július-ba kiadták az OEM-re szánt változatott /RTM/ amivel tesztelik a gépeket kompatibilitás szinten (ami már érdembe nem változik)
sajnos a kiszivárgások mindig is voltak s lesznek :lol!:

driver meg hasonlóra ne várj ha eddig nem volt érdembe driver akkor ez után se várható mivel a "vista motorját használja"
s onnantól már elég sok idő eltelt
meg egy driver megléte ill. nemléte s annak kompatibilitása nem az os gyártók szégyene hanem a driver készítőék!!!
pl. a vista legelső beta teszt "megjelenésével" kiadtak egy a vistához segítséget nyújtó driver építő segédprogit
s ez nem 1-2 hónapja történt ...

gondolom Te se az üléskárpíthoz veszed a kocsit hanem fordítva

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Úgy tudom október 22-én adják ki hivatalosan. Ezek szerint már nem változtatnának rajta addig?

Akárhogy is legyen idővel tutira finomodik az egész. Javítások, új driverek, stb....
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

...naggggggyon szánalmas egy ilyen op. rendszeren, ilyen formában.szvsz.Jobban is meg lehetettt volna csinálni.
Azért azt ne felejtsük el, hogy egyelőre beta verzióról beszélünk.

Az igaz! Majd csak lesz ez még jobb is.

beta?
már elég régen kint van a gyártásra /RC/ szánt változat ill. a futószallagos is

de a beta-val se volt különösebb probléma/bug

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: turizoli »

...naggggggyon szánalmas egy ilyen op. rendszeren, ilyen formában.szvsz.Jobban is meg lehetettt volna csinálni.

Az igaz! Majd csak lesz ez még jobb is.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

...Hangszórók--Tulajdonságok ---és ott a következőre állítani:24 bit,44100Hz (Stúdióminőség)...ez van oda írva. Szerintem így nagyon...

És melyik hangkártyád az alapértelmezett? Mert én letiltottam az EMU-t, hogy nehogy véletlenül is belepofázzon nekem egy win hang. Amúgy találkoztam egy problémával, kicsit OFF itt, de hátha van valakinek tapasztalata már ezzel.

Az egyik hangszóró mérős progival(LspLAB), szerettem volna mérni a múlt héten, erre a célra az USB 0202 EMU-t használom, és sajna csak a wave kimenetet lehet megadni a hangkártya opcióknál, a line bemeneten a 1212m tanyázik és nem lehet onnan eltávolítani még akkor sem ha letiltom. Így persze nem lehet mérni, bemenet nélkül.

A másik, hogy XP alatt elég a hardver driverében állítani a mintavételi frekit, és automatikusan használja úgy a mérőprogi, a WIN7 alatt meg tökölni kell az audio beállításokkal, ki kell választani a megfelelő kimeneti hang formátumot, nagyon megbonyolították

Még küzdök pár dologgal,de egyre jobb. De még nem vagyok ilyen mélységig benne.
Annyi állítás van benne mint a fene... Mire mindent megtalálok?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

A Win7-é a hangkarit állírtja ,a Foobar meg a saját 32-bit felbontását?

jókérdés ....

de szerintem az ilyen hardveresen és szoftveresen is működhet

És szerintem így is műxik...

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

jókérdés ....

de szerintem az ilyen hardveresen és szoftveresen is működhet

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

De ezzel a 24bit,44100Hz es váltással minden a helyére került.Megmaradt az amit az XP-ben szerettem ,csak még jobb lett . Kitisztult a zene...Átláthatóbb.
azzal szerintem nem a vindows -t állítod hanem a hangkari drivered
mert onnan is tugya "vezérelni"

És mi van a Foobarban lévővel? Az ottani 8-16-24-32 bit. ha ott 32 bit-re állítom akkor is hallani a különbséget a Win7 -ben állított ,16 és 24 bit között. Nem tudom csak kérdezem?
Mi van ha Foobar 32 bit és ez meg 24 bit?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Ok, az XP-t is 24 biten hallgattad? Vagy ott 16bit/44,1kHz-en ment?
A linkek, amiket betettél, az ASIO4ALL-ról szól, ami pedig nem egyenlő az ASIO-val. Az ASIO lényege a célhardver és a hozzá készült szoftver/driver szoros összhangja (lásd előző hsz-omban a linket).

A Foobarban 32 bitre van állítva. Az Op rendszerben meg 24 bit 44,1kHz-re.
Ne kérdezd ,hogy ilyenkor "ki kivel van "nem tudom,de így nagyon jó.
Ha az OP rendszerben 16bitre állítom akkor nekem zavarosabb a hang.

Azzal most ne foglalkozzunk ,hogy az ASIO4ALL kvázi ASIO és nem mérhetjük az igazi ASIO-hoz.A lényeg az ,hogy ez a mostani verzió(ASIO4ALL2.9)már szól úgy mint az E-MU ASIO-m. Ezen csodálkozom én is de így van.
De azért ne felejtsük el ezt az ASIO4ALL-t is a Steinberg fejlesztette, azok akik a Wavelab-ot és a Cubase-t.
Nem, igazi asio ez ,mert nálam is a wav kimenetet használja nem az asio-t,a PatchMixben.De a munkáját jól végzi. Szvsz.
Jobb mint a Wasapi ,ami kifejezetten a Vista/Win7-re van.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

De ezzel a 24bit,44100Hz es váltással minden a helyére került.Megmaradt az amit az XP-ben szerettem ,csak még jobb lett . Kitisztult a zene...Átláthatóbb.
azzal szerintem nem a vindows -t állítod hanem a hangkari drivered
mert onnan is tugya "vezérelni"

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Örülök neki Nálam a uGuru kivételével minden fut szépen, nem találkoztam olyan szoftverrel ami ne menne rajta, persze biztosan van, de megéri váltani, egy kis idő múlva úgyis megoldódnak majd a kezdeti problémák.
Azon gondolkoztam ,ha ennyien dicsérik akkor csak jónak kell lennie.
Érdekes volt ,hogy az első kísérletnél(amikor nem voltam kibékülve vele),akkor már érezni lehetet ,hogy jobbak a magasak,tere is jobb,meg artikuláltabb,transzparesebb.Ezért nem értettem ,hogy ha szinte minden jobb, akkor az összhatás mért volt nekem,nálam rosszabb.De ezzel a 24bit,44100Hz es váltással minden a helyére került.Megmaradt az amit az XP-ben szerettem ,csak még jobb lett . Kitisztult a zene...Átláthatóbb.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Alapból ugye a Foobar és a hozzá tartozó pluginek.(Asio,KS,stb...)Ez adott..
: Hangszórók--Tulajdonságok ---és ott a következőre állítani:24 bit,44100Hz (Stúdióminőség)...ez van oda írva.

Ok, az XP-t is 24 biten hallgattad? Vagy ott 16bit/44,1kHz-en ment?
A linkek, amiket betettél, az ASIO4ALL-ról szól, ami pedig nem egyenlő az ASIO-val. Az ASIO lényege a célhardver és a hozzá készült szoftver/driver szoros összhangja (lásd előző hsz-omban a linket).
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 234
Kapcsolat:

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: nehai »

...Hangszórók--Tulajdonságok ---és ott a következőre állítani:24 bit,44100Hz (Stúdióminőség)...ez van oda írva. Szerintem így nagyon...

És melyik hangkártyád az alapértelmezett? Mert én letiltottam az EMU-t, hogy nehogy véletlenül is belepofázzon nekem egy win hang. Amúgy találkoztam egy problémával, kicsit OFF itt, de hátha van valakinek tapasztalata már ezzel.

Az egyik hangszóró mérős progival(LspLAB), szerettem volna mérni a múlt héten, erre a célra az USB 0202 EMU-t használom, és sajna csak a wave kimenetet lehet megadni a hangkártya opcióknál, a line bemeneten a 1212m tanyázik és nem lehet onnan eltávolítani még akkor sem ha letiltom. Így persze nem lehet mérni, bemenet nélkül.

A másik, hogy XP alatt elég a hardver driverében állítani a mintavételi frekit, és automatikusan használja úgy a mérőprogi, a WIN7 alatt meg tökölni kell az audio beállításokkal, ki kell választani a megfelelő kimeneti hang formátumot, nagyon megbonyolították

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Bár akkor is érthetetlen számomra, hogy mitől szól(hat) szebben.
Én sem értek annyira hozzá,de minden op rendszernek a kernele beleszól a hangba.Egyiknek jobban a másiknak kevésbé.Asioval és KS -el csak csökkenteni lehet a hatását,de mivel a kernelt kihagyni nem lehet ezért vannak a problémák.

De ki kell próbálni a Win7-et, mert nagy a különbség.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 234
Kapcsolat:

Audio szoftverek

Hozzászólás Szerző: nehai »

Örülök neki Nálam a uGuru kivételével minden fut szépen, nem találkoztam olyan szoftverrel ami ne menne rajta, persze biztosan van, de megéri váltani, egy kis idő múlva úgyis megoldódnak majd a kezdeti problémák.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Mik azok a jó beállítások? (Csak hangi szempontból.) 

mivel a hang rész át lett dolgozva teljesen, de mint írtam ez asio-val nem jelentkezik mivel az egy fix/?/ hang

a hangrészt nem lehet beállítással módosítani, szerintem az os kezesbárányá változására írta

Egyszerűen csak beállítással,mert eddig bénáztam vele.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Úgy rémlik, az ASIO-t épp azért találták ki, hogy a Win kernelt kikerülje, ezzel javítva a hangminőséget.Idézet a Wikipedia-ról:
ASIO bypasses the normal audio path from the user application through layers of intermediary Windows operating system software, so that the application connects directly to the soundcard hardware.
Nem azt mondom, hogy nem lehetséges, de akkor az oprendszer miként szól(hat) bele a hangzásba?

Itt van pár leírás róla:

http://www.head-fi.org/forums/f46/eac-f ... al-402765/

És itt is egy jó leírás:
http://www.head-fi.org/forums/f46/asio4 ... on-221237/

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

mivel a hang rész át lett dolgozva teljesen, de mint írtam ez asio-val nem jelentkezik mivel az egy fix/?/ hang

a hangrészt nem lehet beállítással módosítani, szerintem az os kezesbárányá változására írta

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Alapból ugye a Foobar és a hozzá tartozó pluginek.(Asio,KS,stb...)Ez adott.
És amivel nem számoltam, az a Windows7-ben (és nálam ekkor lett nagyon jó)
: Hangszórók--Tulajdonságok ---és ott a következőre állítani:24 bit,44100Hz (Stúdióminőség)...ez van oda írva.
Szerintem így nagyon jó.Jelentősen nagyobb a felbontása mint az XP-vel,ez leginkább a magashangoknál észrevehető.
Eleinte idegesített a hangja,de ez nem is a Win7 baja volt, hanem az én gyengécske hangfalamnak...egyértelmű.Meg hát nagyon megszoktam az XP-t,annak hiányosságaival is.
Ez a mostani sokkal frissebb hang...most már jó értelemben.Kellemes hallgatni.

És most már a betűket is beállítottam,adtam neki egy régebbi XP kinézetet(ill.kiválasztottam),ez kellemesen kontrasztos és így élesebbek a betűk is.

Ami azonban a Win7 nagy hibája az a driverek és azok programjainak a kompatibilitás hibája.(uGuru nincs Win7-ben,webkamerámat sem támogatja,és még rengeteg programot nem is néztem...) Jó, mondhatjuk erre van a virtuális XP a Win7-re ,de az meg, mint már mondtam ,naggggggyon szánalmas egy ilyen op. rendszeren, ilyen formában.szvsz.Jobban is meg lehetettt volna csinálni.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Audio szoftverek

Úgy rémlik, az ASIO-t épp azért találták ki, hogy a Win kernelt kikerülje, ezzel javítva a hangminőséget.
Idézet a Wikipedia-ról:
ASIO bypasses the normal audio path from the user application through layers of intermediary Windows operating system software, so that the application connects directly to the soundcard hardware.
Nem azt mondom, hogy nem lehetséges, de akkor az oprendszer miként szól(hat) bele a hangzásba?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”