Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Azt is otthagynám, inkább vennék használtan jobb minőségű kábelt. A kábelek nem romlanak el, sőt, kifejezetten jót tesz nekik az idő múlása. Tele van az apró jobbnál jobb használt kábelekkel.
Nekem ez az első rendszerem, itt az aprón veszem hozzá az In-Akustik kábelt.
Nem vagyok egyelőre hifi-guru, nem gondolom, hogy egyből high-end kábelt kellene vennem, csak meglepett az a hozzászólásod, hogy "én ott hagynám a polcom", indoklás nuku...
-
Vendég
Kábelezzünk
Én otthagynám a polcon.
Mindegyiket vagy csak ezt a 600 pénzest?
Nekem a 309-es rezet ajánlották itt, ebben a topikban, azt is otthagynád?
Ha igen, miért?
Azt is otthagynám, inkább vennék használtan jobb minőségű kábelt. A kábelek nem romlanak el, sőt, kifejezetten jót tesz nekik az idő múlása. Tele van az apró jobbnál jobb használt kábelekkel.
Ja, és például Arzachel fórumtárs kábelei is nagyon jók ám! :lol!:
Kábelezzünk
Én otthagynám a polcon.
Ha igen, miért?
Kábelezzünk
Köszönöm a hozzászólásokat és tanácsokat kábelforgatás ügyben. Nem kartam ilyen vitát provokálni :lol!: viszont kicsit tanácstalan maradtam az eltérő vélemények miatt...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábelezzünk
Én otthagynám a polcon.
Ha igen, miért?
Kábelezzünk
Cat 5-öt cserélném le , de lehet hogy rosszul járnák vele.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Kábelezzünk
Mi a véleményetek a Monitor hangszóró kábeleiről?Kobra, Bingo stb.
Viszonylag olcsón beszerezhető a 4-es kábele is.
Kb. 1000/m
Nekem Joker volt sokáig ami kb. ez a kategória, az előző rendszereben jó volt, de a NAD C320BEE hez már kevés, ez egyértelmű, úgyhogy váltottam. Olyan visítozós volt a hangja. Házimozihoz jó lehet.
Monitor Atmos Air kábele milyen?Most az MM-ben 600Ft/m.
Én otthagynám a polcon.
Kábelezzünk
Kb. 1000/m
Nekem Joker volt sokáig ami kb. ez a kategória, az előző rendszereben jó volt, de a NAD C320BEE hez már kevés, ez egyértelmű, úgyhogy váltottam. Olyan visítozós volt a hangja. Házimozihoz jó lehet.
Monitor Atmos Air kábele milyen?Most az MM-ben 600Ft/m.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Kábelezzünk
Kb. 1000/m
Kábelezzünk
Mi a véleményetek a Monitor hangszóró kábeleiről?
Kobra, Bingo stb.
Kb. 1000/m
Kábelezzünk
Attól függa DAC a drágább megoldás... és valószinű jobb is, de kérdés annyival jobb-e ami megérje a beruházást
A kábel dologhoz meg annyit, hogy ha Bp-i vagy környéki vagy, akkor érdemes a Kácsából elvinni egyet próbára, és megtudod hamar hogy milyen a jó kábellel
Jelenleg még a jobb hangfalkábeleimre is várok. :lol!:
Eddig az 1500pénzes kábellel jack-RCA is "nagyon jól" szól, de akkor mindenképpen azt az utat fogom bejárni, hogy először veszek egy jobb jack-RCA kábelt és ha nagyon felvet majd a pénz, akkor keresek egy jó DAC-ot.
Köszönöm a segítséget!
-
Vendég
Kábelezzünk
Csak a 2. vagy a 3. játszik. Vajon melyik szól jobban?
Érdemes-e beiktatni a rendszerbe egy DAC-ot vagy ha veszek egy jó jack-rca kábelt az is elég? (jelenleg lövésem sincs, melyik variáció mennyibe kerül, csak puhatolózom) :lol!:
Attól függ
a DAC a drágább megoldás... és valószinű jobb is, de kérdés annyival jobb-e ami megérje a beruházást
A kábel dologhoz meg annyit, hogy ha Bp-i vagy környéki vagy, akkor érdemes a Kácsából elvinni egyet próbára, és megtudod hamar hogy milyen a jó kábellel
Kábelezzünk
Nem tudom mire gondolsz de itt vannak a variációk:
1. Laptop marad, digit kimeneten jön a hang, bevezeted egy HM erősítőbe, a,minek van digit bemenete, de NINCS zenei hangja
2. Laptop marad, erősítő marad, és közéjük raksz egy minőségi DAC-otNa ettől még nem szabadulsz a piros/fehér RCA-tól, de egy RCA-RCA összekötőkábelből lehet azért minőségit venni, felső határ a milliós tételnél
3. Minden marad de csinálsz- csináltatsz egy minőségi jack-RCA kábelt, drágáért, és boldogan hallgatod
Csak a 2. vagy a 3. játszik. Vajon melyik szól jobban?
Érdemes-e beiktatni a rendszerbe egy DAC-ot vagy ha veszek egy jó jack-rca kábelt az is elég? (jelenleg lövésem sincs, melyik variáció mennyibe kerül, csak puhatolózom) :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nemrég vettem egy sztereó erősítőt,
Nem tudom mire gondolsz de itt vannak a variációk:
1. Laptop marad, digit kimeneten jön a hang, bevezeted egy HM erősítőbe, a,minek van digit bemenete, de NINCS zenei hangja
2. Laptop marad, erősítő marad, és közéjük raksz egy minőségi DAC-otNa ettől még nem szabadulsz a piros/fehér RCA-tól, de egy RCA-RCA összekötőkábelből lehet azért minőségit venni, felső határ a milliós tételnél
3. Minden marad de csinálsz- csináltatsz egy minőségi jack-RCA kábelt, drágáért, és boldogan hallgatod
Kábelezzünk
Sziasztok!
Nemrég vettem egy sztereó erősítőt, amit egy laptopról látok el zenével. Egy Creative Sound Blaster Surround 5.1 típusú külső hangkártya van a laptop és az erősítő között. Jelenleg egy egyszerű jack-rca kábellel vannak összekötve. (A hangkari Front csatlakozójához megy a jack és egy pár piros-fehér rca az erölködőbe)
Az erősítőn csak analóg inputra van lehetőség (csak fehér-piros rca csatik vannak rajta, elnézést, ha ez evidens mindenkinek :lol!: ). A Sound Blasteren azonban van egy SPDIF-out és egy Optical-out is.
Most sem szól rosszul a rendszer, de biztos lenne jobb megoldás, mint egy 1500Ft-os jack-rca "madzag".
Van valami ötletetek?
Kábelezzünk
A legjobban az idő vasfoga járat egy kábelt.Mondjuk nem árt bekapcsolni és hallgatni is ehhez a rendszert,jó sokat,szerintem.
Az idő vasfoga : -ez nagyon igaz !
Ezért is használok gyakran 30-40 éves kábeleket(sima réz) és készülékeket :szinte zongorázni lehet a különbséget ... :lol!:
-
Vendég
Kábelezzünk
A legjobban az idő vasfoga járat egy kábelt.Mondjuk nem árt bekapcsolni és hallgatni is ehhez a rendszert,jó sokat,szerintem.
Kábelezzünk
Valószínu a Nordost már rájott a kutatásai alatt, hogy mennyi "impulzust" milyen utemben, hányszor és milyen hosszan kell "átfuttatni" a kábelen, hogy az rovid(ebb) ido alatt elérje a végleges hangját.
Hogy oda ne rohanjak.. vajon hogyan kutatták ki?:-)
Szerintem pontosan úgy, mint a kábeleikhez mellékelt technicista zagyvaságot. A lézető legrosszabb fajta mókusvakítás, mivel laikusok hajlamosak beadni derekukat a tudományoskodás láttán és nem feltenni olyan egyszerű kérdéseket, hogy vajon miért is nem tökmindegy, hogy a fénysebesség 91 avagy 86 százalékával terjed benne az elekromágneses hullám??
A Nordost már tudja azt amit még az atomfizikusok sem ! :lol!: :lol!:
Ez is csak a szokásos "parasztvakítás " : az üzlet és a profit mindenek előtt ! :kiraly:
Régen a cégeknek még számított valamit a becsület ,-persze tisztességes profit mellett ... és a vásárlót nem nézték hülyének .
-
Vendég
Kábelezzünk
Valószínu a Nordost már rájott a kutatásai alatt, hogy mennyi "impulzust" milyen utemben, hányszor és milyen hosszan kell "átfuttatni" a kábelen, hogy az rovid(ebb) ido alatt elérje a végleges hangját.
Hogy oda ne rohanjak.. vajon hogyan kutatták ki?:-)
Szerintem pontosan úgy, mint a kábeleikhez mellékelt technicista zagyvaságot. A lézető legrosszabb fajta mókusvakítás, mivel laikusok hajlamosak beadni derekukat a tudományoskodás láttán és nem feltenni olyan egyszerű kérdéseket, hogy vajon miért is nem tökmindegy, hogy a fénysebesség 91 avagy 86 százalékával terjed benne az elekromágneses hullám??
Kábelezzünk
Itt is van ehh: NORDOST VIDAR CABLE BURN
http://cgi.ebay.co.uk/Nordost-Vidar-Cab ... 3|294%3A50
azt írják ha a maximumot akarjuk kihozni kábeleinkbol akkor ez a gép a megoldás :lol!:
Nem semmi !! :lol!:
Szerintem egy full csöves erősítő jobb lehet bejáratáshoz is , -és persze a jól végzett munka után élvezni a zenét ugyanazon ... :kiraly: :lol!:
van egy B&K random-sine generátorom (csöves!) ,valószínűleg alkalmas lehet ilyen célra is . :lol!:
"Music is the best"
Frank Zappa
Kábelezzünk
Köszönöm a kimerítő válaszodat ! Tapasztalatom szerint a régi vezetékek valóban valahogy jobb hangúak -bizony ezt már Kondo San a mester is megmondta ...
Már alig várom ,hogy mehessek a pénzverdébe ... :lol!:
Üdv. Klangfilm
Szerintem ne tedd.
Ha már ezüsttel akarsz próbálkozni, nekem van egy nagyon régi Siltech ezüstszalag kábelem.
Ez volt a Siltech első ezüstszalagja. Ugyanaz a vezetője, mint az FT12-nek.
Azaz 0.5x12mm-es (6négyzetmiliméter!!!!!) keresztmetszetű ezüstszalag.
Ebből van 4 db 2.5 m-es szálam.
Jelenleg is van egy FT12-őm (G3), ami szerintem az egyik legjobb Siltech kábel volt.
Sokkal jobb, mint az őt követő LS széria, ami már sodrott eres volt.
Nem véletlen, hogy a G6 G7-ben már a referencia kábelek szintén nem sodrott eresek.
A képen jól látszik a nagy lapos ezüstszalag.
A WBT-k semmit nem érnek rajta, cserére szorul.
Esetleg eladom őket, de nem biztos.
Lehet, hogy csinálok egy 2x1.25m-es dupla szalag kábelt belőle. Nekem annyi is elég és akkor viszont az FT 12-őt adom el. A kettőből nekem csak egy kell.
HG !
Köszönöm a tanácsodat ,de jelenleg nincs keretem ilyesmire (lakásfelújítás) ...egyébként valószínűleg nem alkalmas a széles kábeled a Klangfilm erősítőim csatlakozósorához (kép) .
Inkább kipróbálom a koaxot mint hangfalkábel ,úgyis van még vagy 75méter jó minőségű ezüstözött USA katonai kábelem (RG-400) ... :kiraly:
Üdv. Klangfilm
-
alfaati
Kábelezzünk
A honlapon egy szót sem találtam róla. Nem veszem fel velük a kapcsolatot, mert nem érdekel a dolog annyira.
értem Robici.
nyilván nem fognak dollár osszegekrol beszelni mivel a fejlesztés folyamatos, vagyis nap mint nap pénzt és energiát áldoznak...
de ha tényleg elolvastad az oldalon csak a "technology" részt már akkor képbe kerulhetsz milyen anyagi pluszzal jár egy ilyen cég mukodtetése, és a kábelek fejlesztés a befektetett energiáról már nem is beszelve.
de nem kell ennyire messze menni elég elolvasni Bese Attila írásait a kábelek fejlesztésérol. Az sem szól másról mint pénz hegyek, energia, turelem...
Kábelezzünk
látogasd meg a weboldalukat aztán majd meglátod, vagy vedd fel a kapcsolatot veluk (de ezt már írtam)
A honlapon egy szót sem találtam róla. Nem veszem fel velük a kapcsolatot, mert nem érdekel a dolog annyira.
-
alfaati
Kábelezzünk
Mennyi kutatómunka és mennyi befektetett pénz mellett?
látogasd meg a weboldalukat aztán majd meglátod, vagy vedd fel a kapcsolatot veluk (de ezt már írtam)
Kábelezzünk
vedd fel a Nordost mérnokeivel a kapcsolatot aztán ezt beszéld meg veluk. Én csak belinkeltem egy lehetoséget mert hogy ilyen is van már.
Én meg leírtam a véleményemet. Akinek ez kell, tőlem akár 660 fontot is költhet rá, de hogy ettől nem lesz boldogabb, azt gyanítom.
Egyébként sok-sok év kutató munka után és annyi befektetett pénz mellett nem hinném, hogy a Nordost piacra dob egy gépet ami nem ér semmit.
Mennyi kutatómunka és mennyi befektetett pénz mellett?