Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Videókamerák

Vendég

Videókamerák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A pécsi MM-ben nyitási akcióban a JVC GR-D20 89990 pénz

Seftelő
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Videókamerák

Hozzászólás Szerző: Seftelő »

A Panasonic új modelljei között a GS15 és a GS11 24-szeres optikai zoom-ot tud. .
Nem tudtam, bár én tavaly vettem a kamerát és akkor még nem találkoztam ilyen zoom-mal. Egyébként ár-érték arányban akkor (hangsúlyozottan tavaly) ez bizonyult számomra a legjobbnak. Azóta nem nézegettem az új modelleket, már csak azért sem, mert ezzel meg vagyok elégedve.
TV: Panasonic TX-36PL35D; DVD: Panasonic S75; VHS: Panasonic NV-FJ612; Erösítö: Panasonic SA-XR45; Hangfalszett: Onkyo HTP-103E (6.1); CD író: Mitsumi; DVD író LG GSA-4160

Vendég

Videókamerák

Hát igen, ezt a sötétet el kell a házivideoban felejteni.
Én a JVC-vel megvagyok elégedve, bár a firewire csak egyirányú, azaz a PC felé, vissza nem.
A zoom-al kapcsolatban is igaz amit a többiek említettek, én is csak az optikait használom (16X) bár 700-as a digit, de az még állványon is rettenetesen remeg .
Meg pixeles mint ...

60-as lámpa elég, de lassan kell mozogni, és az is jó, ha beállításoknál kézileg a szobai, vagy lámpás üzemmódot aplikálni.

blue_team
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Videókamerák

Hozzászólás Szerző: blue_team »

A Panasonic új modelljei között a GS15 és a GS11 24-szeres optikai zoom-ot tud. Egyébként majdnem (vagy nem is majdnem) mindegyik gyártónak van próbálkozása a fény nélküli fényképezésre, de egyik sem nyújt igazi megoldást. A Panasonic-féle a Color NightView. Ezt ki lehet egészíteni azzal, hogy az LCD monitort kifordítva további fényt juttathatunk a témára. Az eredmény színes és egész jó, de nem hasonlítható a jó fényviszonyok mellett készült felvételekhez.

Seftelő
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Videókamerák

Hozzászólás Szerző: Seftelő »

Ha ez megnyugtat nekem egy Canon MV650i digit kamerám van (Mini DV) és az sem tud jó minőségű képet csinálni sötétben (pl. a bekapcsolt TV fénye mellett) pedig van rajta éjszakai és szuper éjszakai (0 lux) üzemmód is. Az tény, hogy készít képet, de az nagyon homályos és csak nagyon lassan lehet mozgatni a kamerát, mert széteseik a kép és szaggat is.
Szerintem a választásnál nagyon fontos az optikai zoom (én a digitális zoom-ot ki is kapcsoltam teljesen) és a számítógéphez való csatlakoztathatóság, mert a digit kamera anyagát nem hiszem, hogy bárki VHS-en szeretné tárolni. Nálam a választás pont a nagy (22x) optikai zoom miatt esett a Canon-ra, mert tudtommal semelyik másik gyártó nem kínál ekkora zoom-ot. Vannak természetesen olcsóbb modellek is, szerintem érdemes megnézni a Canon termékkínálatot.
Mindezek mellett, egyik ismerősömnek van egy JVC kamerája (nem tudom melyik típus), de nagyon dícséri.
TV: Panasonic TX-36PL35D; DVD: Panasonic S75; VHS: Panasonic NV-FJ612; Erösítö: Panasonic SA-XR45; Hangfalszett: Onkyo HTP-103E (6.1); CD író: Mitsumi; DVD író LG GSA-4160

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Videókamerák

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

sötétben csak a Fekete fehér infra tartományban is látó kamerák tudnak elfogadható képet adni (megint kitört belőlem a munkám).
Ez pl egy fontos érv a Sony-k mellett, de azokból csak a Digital8-at tudom megfizetni.

Egyébként azé' énsem a tök sötétségre gondoltam, hisz ahhoz már celluloid kell, hogy jó legyen a kép De mondjuk egy 60W-os lámpa mellett élvezhető képet tud-e csinálni, vagy az olcsó kamerákra jellemző erőteljes szőrösödés lesz úrrá a képen?

Vendég

Videókamerák

Tény, napsütésben sokkal jobbak a felvételek , de szerintem csodát azért sötétben a többitől sem lehet várni. Ez olyan elv, amit a legnagyobb gyártók sem tudnak átlépni, sötétben csak a Fekete fehér infra tartományban is látó kamerák tudnak elfogadható képet adni (megint kitört belőlem a munkám).

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

Videókamerák

Márkahűség csak abban van, hogy Panát lehet, hogy 60-ért hoznak nekem!

JVC videóm van egyébként és meg vagyok vele elégedve, igaz, hogy itt már nem VHS-ről beszélünk.
De, az éjszakai felvételről elég rosszakat olvastam a JVC-ről, hogy nagy a fényigénye. Te mit tapasztaltál?

Vendég

Videókamerák

Volt ilyen topic, csak be kell kapcsolni a kezdetektől a keresést.
Ettől függetlenül, nekem JVC másfél évvel ezelötti darabja van. Én speciel meg vagyok elégedve vele, akkor mikor vettem ez volt az az alsó árkategória, amit most Te is próbálsz bevenni.
A Digital Colour NightScope azon is van, de ne nagyon hidd, hogy bármit jó minőségben lehet vele rögzíteni, működik, de nem használom.
A Digitál8 akkor nagyon jó, ha van sima 8-as kamerád, mert azon a régi video8 és S8 felvételek is lejátszhatóak, sőt a digi kimeneten be is adja a PC-be. Mindjárt egy capture kártya ára is a zsebben marad.
Ismerős most vett Panát, elég jó, van benne memoriakártya hely is, de én nem használnám fotózni a kamerát (főleg, hogy van digit fotógépem )
Viszon abból a Panából hiányzik az a funkció, amit én nagyon birok a JVC-ben, az autómatikus üreshely keresés 1 gombnyomásra. Pont a végére teszi a felvételnek, nagyon időspóroló.
Ahogy elnéztem, a többi szolgáltatások nagyjából egyeznek egymással, már csak a kinézet és az ár számíthat, esetleg márkahűség.

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

Videókamerák

Sziasztok!

Rákerestem, de nem találtam egy topicot sem ezzel a témával kapcsolatban, szerintem elfér a Házimozi kategóriában!

Először is vásárlási tanácsokat szeretnék kérni, ugyanis egy-két hónapon belül szeretnék venni egy kamerát. Közel 10 éve nagy vágyam ez, de ha volt is rá pénzem eddig sajnáltam rá, de most eldöntöttem magamban, hogy kitűzöm elsődleges vásárlási célnak és letudom ezt a témát!

Anyagilag az alsó kategóriát tudom csak súrolni, de mindenféleképpen digitális cuccban gondolkodom (inkább DV, de szóba jöhet a Digital8 is).
100-130 ezer körül szánnék rá, szerintem ennél többet házi videózásra nem érdemes költeni (hozzáteszem, hogy nem is tudnék).

Van is egy, amit kinéztem magamnak: JVC GR-D20. 130e-ért vesztegetik, tehát nem is a legolcsóbb, de nem is egy nagy szám. Mindenesetre imponál a 16x-os optikai zoom benne. Erről a Digital Colour NightScope-ról tud valaki mesélni? Csak parasztvakítás, vagy tényleg lehet vele jó képeket csinálni sötétben is (hasonlóan az infrához)?
Gondolom ilyen áron nem is álmodhatok Optikai képstabilizátorról, meg progressiv scanről sem, ezeket tudnám értékelni. Azért ha valaki tud ilyen árfekvésben ilyen képességü gépet az ne tartsa magában!

Továbbá ma szóba jött egy olyan lehetőség, hogy egy friss ismerős (új kolléga) a Panasonic szervízben dolgozott és előfordulhat, hogy tud féláron Pana kamerát szerezni.

Alsó kategóriában melyik gép a jobb?

Üdv: Rob

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”